• 829
  • 0

U maakt zich misschien zorgen over de kosten van een borstvergroting. Maar als u overweegt een borstvergroting te laten uitvoeren, is het belangrijk te begrijpen dat de procedure niet alleen cosmetisch is, maar ook therapeutisch. Als u overweegt een borstvergroting te laten uitvoeren en wilt weten hoe u zich hierop kunt voorbereiden, lees dan verder.

Als u overweegt een borstvergroting te laten uitvoeren, moet u begrijpen dat het niet alleen een cosmetische ingreep is. Het is ook therapeutisch en reconstructief. Een vrouw die kinderen heeft gekregen of is vermagerd, kan vaststellen dat haar borsten niet meer in verhouding zijn met haar lichaam. Dit kan zowel emotioneel leed als fysieke pijn veroorzaken door de spanning op de rugspieren en ligamenten.

Wanneer u een afspraak maakt met uw arts, zorg er dan voor dat u aantekeningen maakt van andere consulten, zodat u ze naast elkaar kunt leggen en een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke arts het beste zal zijn voor uw behoeften. Zorg ervoor dat u vraagt naar hun ervaring met soortgelijke gevallen voordat u een definitieve beslissing neemt over wie uw operatie zal uitvoeren.

In deze gids beantwoorden we uw vragen over borstimplantaten en zorgen we ervoor dat u alle informatie heeft die u nodig heeft voor de operatie.

1. Ken de details van uw procedure

Voordat u een afspraak maakt voor uw consultatie, is het belangrijk dat u precies weet wat er tijdens uw borstvergrotende operatie zal gebeuren. Hier zijn enkele vragen die u aan uw arts kunt stellen:

Hoe lang zal mijn operatie duren? Zal ik slapen? Zo niet, hoe lang zal ik wakker zijn tijdens de operatie? Welke medicijnen heb ik nodig voor de operatie? Welke medicijnen heb ik na de operatie nodig? Hoe snel na de operatie mag ik naar huis? Welke activiteitsbeperkingen kan ik verwachten na mijn operatie? Hoeveel pijn zal ik na de operatie hebben? Hoe lang duurt mijn herstelperiode? Zullen er littekens op mijn borsten of borstwand achterblijven als gevolg van deze ingreep?

2. Stoppen met roken

Roken kan uw lichaam en uw borsten veel schade toebrengen. Het is bekend dat roken het risico op vele soorten kanker verhoogt, waaronder borstkanker. Vrouwen die roken hebben een grotere kans op het ontwikkelen van kwaadaardige borsttumoren dan vrouwen die niet roken. Als u van plan bent een borstvergrotende operatie te ondergaan, moet u zo snel mogelijk stoppen met roken.

Als u overweegt een borstvergroting te laten uitvoeren en u rookt, moet u met uw arts bespreken hoe dit uw beslissing kan beïnvloeden. Er zijn verschillende soorten borstvergrotende chirurgie beschikbaar, dus uw arts kan misschien een optie vinden die voor u werkt, zelfs als u niet stopt met roken voor de ingreep.

Het is belangrijk dat u precies weet wat er tijdens de operatie gebeurt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan wanneer het tijd is voor de operatie. Uw arts moet u vooraf alle aspecten van de ingreep uitleggen, inclusief de risico’s van anesthesie, bloedingen tijdens of na de operatie en infecties.

3. Volg de instructies vóór de operatie

Uw chirurg zal u voor uw operatiedatum instructies geven, onder andere over wat u de dag voor de ingreep na middernacht niet meer mag eten of drinken. Hij of zij kan u ook vragen die dag geen make-up of nagellak te dragen, aangezien deze dingen irritatie kunnen veroorzaken tijdens uw operatie.

4. Eet goed en blijf gehydrateerd

Het is belangrijk om evenwichtig te eten en gehydrateerd te blijven voor en na uw operatie. Veel vrouwen merken dat ze zich na de operatie minder opgeblazen voelen als ze meer vocht drinken dan normaal. U moet ook alcohol of medicijnen vermijden die de genezing kunnen verstoren of het risico op bloedingen kunnen vergroten. Vraag uw arts naar specifieke aanbevelingen voor drinken voor of na de operatie.

5. Leer hoe u het verband verwisselt

Uw chirurg zal u instructies geven over hoe u het verband na de operatie moet verwisselen. Het kan zijn dat u instructies krijgt om de gaasjes helemaal niet te verwijderen of slechts gedeeltelijk tijdens uw herstelperiode; hoe dan ook, u moet weten hoe het er daaronder uitziet zodat u kunt vermijden dat hechtingen uitgetrokken worden terwijl u ze verwisselt.

6. Pas uw dieet aan.

Als je probeert af te vallen, is dit niet het moment om dat te doen. U wilt dat uw lichaam op zijn gezondst is voordat u een invasieve operatie ondergaat, dus probeer uw huidige gewicht te behouden. Als u echter probeert aan te komen, dan is het tijd om meer gezonde voeding te gaan eten. Uw arts zal u op basis van uw medische voorgeschiedenis en andere factoren adviseren welke soorten voedsel het beste voor u zijn.

7. Doe regelmatig oefeningen.

Lichaamsbeweging kan helpen stress en angst te verminderen, wat uw algehele geestelijke gezondheid kan verbeteren en u kan helpen u beter voorbereid te voelen op de operatie. Lichaamsbeweging bevordert ook de bloeddoorstroming, waardoor de genezing na de operatie sneller verloopt.

8. Neem voldoende rust.

U wordt onder algehele narcose gebracht, dus u zult na de operatie niet veel kunnen opstaan en bewegen. Het is belangrijk dat u voor de ingreep voldoende slaapt, zodat u fris en uitgerust bent voor de ochtend van de operatie.

9. Voltooi alle andere procedures die u hebt overwogen.

Een operatie is een grote beslissing en het kost tijd om ervan te herstellen. Misschien denkt u erover om gelijktijdig met uw borstvergroting een liposuctie of een andere ingreep te ondergaan, maar het is het beste om deze ingrepen vóór uw borstoperatie te voltooien, omdat de genezing langer kan duren dan bij een implantaatoperatie.

10. Zorg ervoor dat een vriend of familielid de eerste nacht of twee nachten bij u blijft.

U zult zich waarschijnlijk wat ongemakkelijk voelen, dus het is belangrijk dat er iemand is die u kan helpen met pijnmedicatie en ervoor kan zorgen dat u deze inneemt zoals voorgeschreven. Ook als u hulp nodig heeft bij het verplaatsen of aankleden, is het het beste als er iemand anders voor u is.

11. Informeer uw arts over alle medicijnen of supplementen die u regelmatig gebruikt.

Sommige medicijnen kunnen complicaties veroorzaken met de anesthesie tijdens de operatie, dus het is belangrijk dat uw arts op de hoogte is van alle medicijnen en supplementen die u gebruikt (zelfs kruidenmiddeltjes).

12. Draag comfortabele kleding

Tijdens het herstel zult u last hebben van zwellingen in uw borsten en bovenarmen. U kunt ook blauwe plekken krijgen in deze gebieden. Het is belangrijk dat u tijdens deze periode comfortabele kleding draagt om ongemak te voorkomen door kleding die tegen gevoelige gebieden schuurt.

13. Neem vrij van uw werk om te herstellen.

Uw lichaam heeft ongeveer twee weken nodig om te genezen na de operatie, dus plan vooruit door vrij te nemen van uw werk vóór uw ingreep. U hebt de goedkeuring van uw werkgever nodig voordat u een borstvergroting kunt laten uitvoeren, dus bereid dit ook van tevoren voor.

Conclusie

Het is het beste om volledig op de hoogte te zijn van de procedure voordat u deze laat uitvoeren. Veel vrouwen voelen zich zelfbewust over de grootte, vorm of positie van hun borsten. Dit geldt vooral voor vrouwen met kinderen of vrouwen die zwanger zijn. Borstimplantaten zijn er in verschillende maten en vormen en kunnen mogelijk een oplossing zijn voor u als u in een van de bovengenoemde categorieën valt.

Onderzoek het type implantaat dat voor jou de gewenste resultaten zal geven. Uw plastisch chirurg zal u ook in dit beslissingsproces altijd kunnen helpen. Praat vooraf met uw chirurg over eventuele vragen of zorgen die u hebt over borstimplantaten of andere cosmetische ingrepen. Uw chirurg kan u helpen om deze angsten weg te nemen en u gerust te stellen, zodat u zich, wanneer het tijd is voor uw operatie, meer ontspannen voelt en beter voorbereid bent om uw nieuwe look aan te nemen!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *