• 908
  • 0

Er zijn vele redenen waarom vrouwen kiezen voor een borstvergrotende operatie. Sommigen willen een aantrekkelijkere vorm, terwijl anderen misschien zijn afgevallen of aangekomen en hun uiterlijk willen verbeteren. Andere vrouwen zijn geboren met zeer kleine borsten of hebben borstkanker gehad en willen een reconstructieve operatie.

Borstvergrotende chirurgie is een populaire ingreep voor vrouwen die hun borsten willen vergroten en hun vorm willen verbeteren. Hoewel er verschillende soorten borstimplantaten beschikbaar zijn, zijn zoutoplossing en siliconengel de twee meest voorkomende soorten die bij een borstvergrotende operatie worden gebruikt.

Ongeacht de reden waarom u borstimplantaten wenst, is het belangrijk om uw onderzoek te doen en de juiste vragen te stellen voor u uw ingreep plant. Hier zijn enkele dingen die u aan uw chirurg moet vragen voor de grote dag:

1. Hoe snel kan ik mijn normale activiteiten hervatten na een borstvergroting operatie?

Na een borstvergroting kunt u binnen maximaal 2 weken uw gewone activiteiten hervatten. Het is echter altijd raadzaam het advies van uw arts op te volgen over wanneer u na de ingreep weer kunt gaan werken en sporten.

2. Hoe lang duurt de incisie?

Een borstvergroting duurt gemiddeld 30-45 minuten (afhankelijk van het feit of een tepel areolair complex reconstructie nodig is of niet). De gemiddelde lengte van de incisie die nodig is, is 1 ½ inch in de breedte en ¾ inch in de hoogte boven de tepelhofgrens.

3. Welk type implantaten krijg ik?

De twee meest voorkomende types borstimplantaten zijn met siliconengel gevulde en met zoutoplossing gevulde implantaten. Met siliconengel gevulde implantaten voelen natuurlijker aan dan met zoutoplossing gevulde implantaten, omdat ze bewegen zoals natuurlijke borsten zouden bewegen. Met zoutoplossing gevulde implantaten zijn meestal stijver en kunnen onnatuurlijker aanvoelen wanneer u ze beweegt of voorover buigt. Uw chirurg zal beide opties met u bespreken tijdens uw consultatie, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welk implantaat voor u het beste is.

4. Wat gebeurt er als er iets misgaat tijdens mijn operatie?

U moet weten wie gekwalificeerd is om uw operatie uit te voeren – niet alleen in termen van opleiding, maar ook ervaring – voordat u akkoord gaat met het maken van een afspraak met hem of haar. Als er tijdens de ingreep iets misgaat.

5. Wat is een borstvergroting?

Een borstvergroting, ook wel borstvergroting genoemd, is een chirurgische ingreep die erop gericht is de omvang van uw borsten te vergroten. Het wordt ook wel augmentatie mammoplastie genoemd, wat ‘borstkliervergroting’ betekent. Deze ingreep kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, maar meestal worden siliconen gel implantaten of zoutwater implantaten (zoutoplossing) gebruikt. Siliconen Gel Implantaten zijn gevuld met steriele siliconen gel, waardoor ze er natuurlijker uitzien en aanvoelen dan zoutoplossing.

6. Hoe lang moet ik in het ziekenhuis blijven?

Na de operatie kunt u binnen een paar uur naar huis of wordt u een nacht ter observatie opgenomen, afhankelijk van uw toestand en behandelplan. Uw arts zal dit met u bespreken tijdens uw consultatie afspraak, zodat u weet wat u kunt verwachten nadat uw procedure is gepland.

7. Hoe lang duurt het voordat ik ben hersteld na de operatie?

Uw hersteltijd hangt af van verschillende factoren zoals uw algemene gezondheid, leeftijd, chirurgische aanpak en de gebruikte anesthesie tijdens de operatie, maar over het algemeen kunnen patiënten binnen 2 weken na de operatie weer aan het werk als ze geen complicaties of pijn hebben tijdens hun herstelproces, wat zeldzaam is!

8. Is een borstvergroting geschikt voor mij?

Uw chirurg zal een grondige beoordeling van uw doelstellingen en verwachtingen uitvoeren alvorens een behandelplan aan te bevelen. Als u niet zeker weet of u borstimplantaten moet laten plaatsen, kunt u het beste met een door de raad van bestuur erkend plastisch chirurg over uw mogelijkheden praten.

9. Wat gebeurt er tijdens een borstvergroting?

Een borstvergroting wordt meestal uitgevoerd met implantaten – met siliconen of zoutoplossing gevulde capsules die eruitzien en aanvoelen als natuurlijke borsten. Ze worden ingebracht via incisies rond de tepelhof (de donkere huid rond de tepel), die verborgen worden door natuurlijk borstweefsel wanneer een vrouw een beha draagt.

De hele operatie duurt één tot drie uur, afhankelijk van uw lichaamstype en het aantal ingrepen dat u in één keer laat uitvoeren. De chirurg maakt een incisie in elke borst en plaatst het implantaat onder uw borstspier. Om ervoor te zorgen dat alles correct wordt geplaatst, kan de chirurg tijdelijke hechtingen in uw borstzakje plaatsen terwijl hij wacht tot de zwelling is afgenomen voordat hij de hechtingen verwijdert.

10. Met welke zaken moet ik rekening houden bij het kiezen van een implantaat?

De meest voorkomende soorten borstimplantaten zijn implantaten gevuld met zoutoplossing en siliconengel. Met zoutwateroplossing gevulde implantaten zijn gevuld met steriel zout water en met siliconengel gevulde implantaten bevatten siliconengel onder druk, zodat ze zacht en natuurlijk aanvoelen, zoals normaal borstweefsel doet wanneer u het aanraakt of erin knijpt (een gevoel dat bekend staat als ‘squish’). Met zoutoplossing gevulde implantaten voelen meestal steviger aan dan met siliconengel gevulde implantaten omdat er minder vloeistof in zit, maar beide opties bieden goede resultaten voor de meeste behoeften van patiënten.

11. Zal het mijn gezondheid verbeteren?

Een borstvergroting verbetert niet direct uw gezondheid, maar kan wel uw zelfvertrouwen vergroten en ervoor zorgen dat u zich lekkerder in uw vel voelt.

12. Ben ik vastbesloten om een gezonde levensstijl aan te houden?

Als u van plan bent een borstvergrotende operatie te ondergaan, moet u zich ertoe verbinden daarna goed te eten en regelmatig te bewegen – dit zal uw resultaten verbeteren en complicaties in de toekomst helpen voorkomen.

13. Wil ik implantaten die er natuurlijk uitzien?

Implantaten zijn er in vele vormen (rond, ovaal) en maten (kleinere A-cups tot grotere D-cups), maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn nep. Als u een implantaat wilt dat er natuurlijk uitziet zonder dat uw borsten er onnatuurlijk vol of rond uitzien, overweeg dan een vettransfer in plaats van siliconengelimplantaten.

Conclusie

Als u een borstvergroting overweegt, is het belangrijk dat u rekening houdt met de veelzijdige kwestie van plastische chirurgie. Hoe beter u geïnformeerd bent over de ingreep, de resultaten en de risico’s, hoe beter u in staat zult zijn een beslissing te nemen. Neem de tijd om uw opties te begrijpen en raadpleeg een ervaren chirurg voordat u deze ingrijpende operatie ondergaat.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *