• 772
  • 0

Rhinoplastie wordt meestal een neuscorrectie genoemd, maar verwijst eigenlijk naar een aantal ingrepen die aan de neus kunnen worden uitgevoerd. Rhinoplastie kan worden gebruikt om structurele gebreken te corrigeren, zoals een scheve of misvormde neus of een neus die gebroken en niet goed gerepareerd is. Ze kan ook worden gebruikt om de ademhaling te verbeteren door de grootte van de neusgaten te verkleinen of andere fysieke kenmerken te corrigeren die ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken.

Hoewel dit goed nieuws kan lijken voor mensen die een neuscorrectie overwegen, is het belangrijk te weten dat het niet noodzakelijk een gemakkelijke oplossing is. De neus is een complexe structuur die moeilijk te veranderen is en waarvoor in de loop der tijd meerdere ingrepen nodig kunnen zijn.

Als u overweegt een neuscorrectie te laten uitvoeren, zijn er tekenen die erop wijzen dat u er misschien een nodig hebt. Deze zijn onder andere:

1. Uw neus lijkt niet op uw andere kenmerken

Als u een ongelijke neus hebt of een neus die niet bij uw andere gelaatstrekken past, hebt u misschien een neuscorrectie nodig. Een scheve of misvormde neus kan het moeilijk maken om naar uzelf in de spiegel te kijken en u goed te voelen over uw uiterlijk.

2. Uw neus veroorzaakt u pijn

Als de vorm van uw neus ongemak of pijn veroorzaakt, kan het tijd zijn voor een operatie. Sommige mensen hebben van nature wijde neusgaten en andere gelaatstrekken die hen spanningshoofdpijn of zelfs migraine bezorgen. Dit soort pijn kan worden verlicht door de vorm van uw neus te veranderen door middel van cosmetische chirurgie.

3. Uw neus beïnvloedt onevenredig uw gezicht uitstraling

Als een deel van uw gezicht niet in evenwicht lijkt met alle andere delen, zoals een abnormaal kleine kin in vergelijking met uw voorhoofd, kan dit erop wijzen dat er iets moet veranderen aan de grootte en de vorm van uw neus. Als een deel van uw gezicht er heel anders uitziet dan de andere delen, kan dat uw hele gezichtsuitdrukking in de war sturen.

4. U bent zelfbewust over het uiterlijk van uw neus

Als je close-ups vermijdt en jezelf betrapt op het wegdraaien van foto’s omdat je denkt dat je neus te groot of scheef is, dan is het tijd voor een consult met een gekwalificeerde plastisch chirurg.

5. Je hebt ademhalingsproblemen

Elke aandoening die de luchtstroom uit je neus beperkt, kan ademhalingsproblemen veroorzaken, of het nu gaat om een chronische sinusinfectie of zelfs gewoon allergieën. Als u moeite hebt met inademen door uw neus, kan een neuscorrectie uw ademhaling verbeteren en het u gemakkelijker maken om voldoende zuurstof binnen te krijgen tijdens het sporten of andere lichamelijke activiteiten.

6. U hebt uw neus verwond en hij is niet goed genezen.

Een gebroken neus kan een duidelijk teken zijn dat u een neuscorrectie nodig hebt. Als u uw neus hebt gebroken bij een ongeval en hij is niet goed genezen, dan moet u hem misschien laten opereren zodat hij goed kan genezen. Als de botten niet goed zijn uitgelijnd, kunt u niet goed door uw neus ademen, wat later tot ernstige gezondheidsproblemen kan leiden als het niet wordt behandeld.

7. Uw neus is te klein voor uw gezicht.

Mensen met grote gezichten hebben vaak kleine neuzen die niet passen bij de breedte van hun gezicht. Een neuscorrectie kan dit probleem verhelpen door de brug van uw neus een nieuwe vorm te geven en overtollige huid aan de zijkanten te verwijderen.

8. De punt van uw neus zakt naar beneden.

Er zijn vele redenen waarom het puntje van uw neus kan verslappen, maar in een ernstig geval kan het te wijten zijn aan een afwijkend neustussenschot. Dit kan ook neusverstopping en ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken.

9. De brug van uw neus lijkt te breed voor uw gezicht.

Als uw neus een brede brug heeft of niet in verhouding lijkt te staan tot de rest van uw gelaatstrekken, kunt u dit probleem misschien verhelpen met een neuscorrectie. Een chirurg kan de breedte van de neus verkleinen door de hoogte ervan te verminderen en de neusbeenderen te versmallen. Hierdoor lijkt uw neus minder breed en meer in verhouding met de andere gelaatstrekken.

10. De neusgaten zijn te wijd of te dun.

Smalle neusgaten kunnen het puntje van uw neus groter doen lijken dan het eigenlijk is, terwijl brede neusgaten uw neus boller doen lijken en niet in verhouding staan tot de rest van uw gezicht. Een neus die dunner is dan normaal kan dit effect ook geven omdat hij niet genoeg volume heeft om goed op uw gezicht te zitten.

11. Uw neuspunt is te dik

Als uw neus te breed of te bol is aan de punt, kan dat komen doordat uw kraakbeen te dik is. Tijdens een neuscorrectie zal een ervaren chirurg het overtollige kraakbeen wegscheren en de punt van uw neus een nieuwe vorm geven om hem meer definitie te geven.

12. U wilt de grote afstand tussen uw neusgaten verkleinen

Door deze opening te verkleinen, ziet uw neus er evenrediger en natuurlijker uit. Als u hier dus al jaren last van heeft, is het misschien tijd voor een neuscorrectie.

13. Uw neus is boller geworden door het ouder worden

Dit gebeurt omdat onze huid, naarmate we ouder worden, haar elasticiteit verliest en rimpels krijgt. De punt van uw neus wordt ook platter dan vroeger omdat al het kraakbeen binnenin uitdroogt en na verloop van tijd krimpt, waardoor hij om zichzelf vouwt.

14. U hebt astma of andere allergieën die uw ademhaling beïnvloeden.

Mensen die aan astma of allergieën lijden, kunnen merken dat hun ademhaling verslechtert wanneer ze sporten of buiten zijn, omdat hun neusholtes ontstoken zijn als gevolg van hun aandoening. Dit kan in het beste geval ongemakkelijk zijn en in het slechtste geval ronduit gevaarlijk als het onbehandeld blijft, omdat het van invloed is op hoe goed zuurstof in uw longen komt tijdens het sporten of in tijden van stress, zoals buiten zijn tijdens het stuifmeelseizoen wanneer het stuifmeel in sommige delen van het land veel voorkomt.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *