• 914
  • 0

Een borstvergroting, ook wel mammoplastie-augmentatie genoemd, is een chirurgische ingreep waarbij uw borsten kunstmatig worden vergroot. Borstvergroting is een relatief veel voorkomende ingreep waar een aantal mensen tegenwoordig voor kiest. Als u overweegt een borstvergroting te ondergaan, is het belangrijk enkele van de symptomen te kennen die erop kunnen wijzen dat u het proces moet doorlopen.

Als u serieus overweegt een borstvergroting te ondergaan, is de kans groot dat u er lang over hebt nagedacht. U zou uren op het internet kunnen doorbrengen met het onderzoeken van de opties en het nadenken over uw beslissing. Maar we willen het u graag gemakkelijk maken door u te vertellen wat enkele van de waarschuwingssignalen zijn die erop wijzen dat u een borstvergroting nodig hebt.

1. Uw tepels wijzen naar beneden

Wanneer de borsten van een vrouw door ziekte of gewichtsverlies aan volume hebben verloren, kunnen haar tepels naar beneden zakken en naar haar voeten wijzen. Dit staat bekend als ‘verzakking’ en is iets wat veel vrouwen willen voorkomen als ze een borstvergrotende operatie overwegen. Als u verslapte borsten hebt en dit aspect van uw uiterlijk wilt verbeteren, dan is een borstvergroting misschien iets voor u.

2. Uw borsten hebben in de loop der tijd aan volume verloren

Veel vrouwen beginnen met grotere borsten, maar na verloop van tijd kunnen ze volume verliezen of kleiner worden als gevolg van gewichtsverlies of zwangerschap. Een borstimplantaat kan helpen het volume van uw borsten te herstellen, zodat ze er weer voller en jeugdiger uitzien.

3. U hebt gewichtsschommelingen gehad of bent zwanger geweest

De grootte en de vorm van uw borsten kunnen in de loop van uw leven ingrijpend veranderen, vooral tijdens de puberteit en de zwangerschap. Ook het borstweefsel verandert na verloop van tijd – bijvoorbeeld na borstvoeding of tijdens de menopauze – waardoor u het gevoel kunt krijgen dat uw borsten niet bij de rest van uw lichaam passen. Borstimplantaten kunnen helpen het evenwicht in uw figuur te herstellen door verslapte borsten op te vullen of, indien nodig, vollere borsten te creëren.

4. Eén borst is zichtbaar groter dan de andere

Als u in de spiegel naar uw borsten kijkt en ziet dat de ene borst veel groter lijkt dan de andere, is dat waarschijnlijk te wijten aan een ongelijk groeipatroon tijdens de puberteit of vroege volwassenheid. Het goede nieuws is dat dit een veel voorkomende reden is voor veel vrouwen om cosmetische ingrepen te laten doen. Laten we eerlijk zijn: De meeste vrouwen willen symmetrische borsten! Een eenvoudige chirurgische ingreep kan u helpen uw leven weer in evenwicht te brengen door het volume van een of twee borsten te vergroten.

5. U bent de gewatteerde beha’s en het gebrek aan ondersteuning beu

Een borstvergroting kan u helpen de mooi gevormde borst te krijgen die u altijd al hebt gewild. De ingreep kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van uw voorkeuren, behoeften en gewenste resultaten.

6. U hebt veel gewicht verloren

Gewichtsverlies kan de grootte en de projectie van de borsten doen afnemen. Als u gewicht hebt verloren uit uw borstgebied en uw borsten er leeggelopen of kleiner uitzien dan voorheen, moet u misschien een borstvergroting overwegen.

7. U hebt last van asymmetrie tussen uw borsten

Dit kan te wijten zijn aan borstvoeding of genetica, maar het is iets dat moet worden aangepakt voordat u een operatie ondergaat. Het doel van een borstvergroting is om beide borsten zo symmetrisch mogelijk te maken. Als de ene borst groter is dan de andere, wordt dit tijdens de operatie gecorrigeerd door een implantaat te gebruiken dat iets kleiner is aan de kant waar het volume minder is.

8. U wilt de projectie van de borst vergroten

Als u een vrouw bent die zich altijd al onzeker heeft gevoeld over haar borstomvang, dan hebt u misschien een borstvergroting nodig. Een borstvergroting zal de grootte en de vorm van uw borsten doen toenemen. Dit kan worden gedaan met behulp van siliconengelimplantaten of zoutwaterimplantaten. De grootte en de vorm van uw borsten hangen af van hoe groot of klein u ze wilt hebben, en van het type implantaat dat wordt gebruikt.

9. Je past niet meer in een beha of badpak dat je leuk vond voor je zwangerschap

Veel vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap te maken met veranderingen in hun borsten door gewichtstoename en hormonale veranderingen. Na het krijgen van kinderen merken sommige vrouwen dat hun borsten zijn leeggelopen en uitgezakt. Dit kan gênant en ongemakkelijk zijn, vooral wanneer ze kleding dragen die een decolleté of strakke topjes laten zien.

10. Uw borsten voelen aan alsof ze van uw borst glijden

Als uw borsten door de zwaartekracht of door gewichtsverlies zijn uitgezakt, kan het moeilijk zijn om beha’s te vinden die goed passen en er goed uitzien onder uw kleding. Een borstlift kan de vorm van uw borsten helpen verbeteren door overtollige huid te verwijderen, het weefsel weer te ondersteunen en de borsten weer in de juiste positie te brengen.

11. De huid rond uw tepels is uitgerekt

Als u een borstvergroting nodig heeft, is het waarschijnlijk dat uw borsten hun natuurlijke vorm hebben verloren en uitgezakt zijn. Als dit bij u het geval is, kunnen uw tepels er ook uitgerekt uitzien. Dit gebeurt meestal omdat de huid rond de tepels in de loop der tijd te veel is uitgerekt.

12. U wilt uw zelfvertrouwen vergroten

Als u altijd al grotere borsten hebt gewild, dan kan een borstvergroting uw zelfvertrouwen helpen verbeteren. Het hebben van kleinere borsten kan betekenen dat u minder zelfvertrouwen heeft in bepaalde situaties of bij het dragen van bepaalde kledingstukken, zoals badpakken aan het strand of zwembaden in hotels. Door het hebben van grotere, vollere borsten met de hulp van een chirurg tijdens een borstvergroting procedure, kan dit helpen bij het stimuleren van uw gevoel van eigenwaarde en vertrouwen niveaus.

13. U hebt een klein gestalte

Borsten zijn er in alle vormen en maten, maar de meeste vrouwen willen dat hun borsten in verhouding staan tot de rest van hun lichaam. Als u een klein gestalte hebt, kunt u overwegen een borstvergroting te laten uitvoeren zodat uw lichaam er evenrediger uitziet. Een borstvergroting kan het gemakkelijker voor u maken om zich zelfverzekerd te voelen en u weer een aantrekkelijke vrouw te voelen!

14. Uw behamaat is in de loop der tijd veranderd.

Naarmate vrouwen ouder worden, verandert hun lichaam van vorm en grootte – vooral hun borsten – wat invloed kan hebben op hoe goed hun beha’s passen. Als u merkt dat uw behamaat aanzienlijk is veranderd (zelfs als het maar één cupmaat is), kan dit te wijten zijn aan natuurlijke veranderingen in uw lichaam in plaats van gewichtstoename of -afname

15. U hebt helemaal geen borstweefsel.

Sommige vrouwen hebben helemaal geen borstweefsel en zijn dus niet in staat om een decolleté te creëren door eenvoudigweg hun behabandjes of kledingkeuze aan te passen. In deze gevallen kunnen implantaten helpen om een decolleté te creëren waar er voorheen geen was, door volume toe te voegen

Conclusie

Als u geïnteresseerd bent in een borstvergroting, maak dan een afspraak met een ervaren chirurg die u door het proces kan loodsen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *