• 732
  • 0

Rhinoplastie is de meest voorkomende cosmetische chirurgische ingreep die in Turkije wordt uitgevoerd. De neus heeft veel verschillende functies en kan dramatisch veranderen afhankelijk van zijn vorm en grootte. Rhinoplastie hervormt de neus om de functie en het uiterlijk te verbeteren.

Rhinoplastie kan worden uitgevoerd bij patiënten van elke leeftijd, maar de ingreep is over het algemeen het meest doeltreffend wanneer ze wordt uitgevoerd tijdens de adolescentie of vroege volwassenheid, wanneer het bot nog groeit en het kraakbeen zacht en buigzaam is. Als u een neuscorrectie overweegt, is het belangrijk om een chirurg te vinden die ervaring heeft met het uitvoeren van deze ingreep bij kinderen. De beste kandidaten voor een neuscorrectie zijn gezonde mensen die lichamelijk actief zijn, goed voor zichzelf zorgen en realistische verwachtingen hebben over de resultaten die zij van een operatie kunnen verwachten.

Om er zeker van te zijn dat u de resultaten krijgt die u wenst, is het belangrijk om al uw opties te onderzoeken voordat u een neuscorrectie ondergaat. Hier volgen enkele tips ter voorbereiding van een neuscorrectie:

1. Eet geen grote maaltijd voor de ingreep

Een grote maaltijd kan braken veroorzaken tijdens of vlak na de operatie. Als u zich misselijk voelt voor de operatie, drink dan heldere vloeistoffen zoals water of vruchtensap zonder pulp tot een uur voor uw afspraak.

2. Vermijd roken een week of twee voor de operatie

Dit is een belangrijke stap in de voorbereiding op de neuscorrectie. Het gaat niet alleen om wat u eet en drinkt, maar ook om het soort sigaretten dat u rookt. Als u mentholsigaretten rookt, kunt u het beste ten minste een week voor de operatie stoppen. Mentholsigaretten bevatten een chemische stof die de wondgenezing kan beïnvloeden en de bloedtoevoer naar de huid kan verminderen. Dit kan leiden tot meer blauwe plekken of zwellingen na de operatie. Hetzelfde geldt voor elke andere vorm van nicotinevervangende therapie, zoals pleisters of kauwgom.

3. Praat met uw arts over alle supplementen die u inneemt

Sommige supplementen kunnen het genezingsproces verstoren en andere medicijnen kunnen complicaties veroorzaken tijdens het herstel. Bespreek eventuele supplementen of medicijnen met uw arts voordat u een neuscorrectie ondergaat, zodat hij of zij u kan adviseren of het voor u veilig is om deze dingen voor of na de operatie te nemen.

4. Drink geen alcohol en neem geen recreatieve of plantaardige drugs voordat u een neuscorrectie ondergaat.

Als u onder invloed van alcohol of drugs bent, kunt u hevige bloedingen krijgen, waardoor uw herstel langer zal duren en u in het ziekenhuis moet worden opgenomen. U dient ook aspirine of bloedverdunnende medicijnen te vermijden gedurende ten minste een week voor de operatie.

5. Zorg dat u de nacht voor de operatie voldoende slaapt.

Dit is belangrijk omdat u niet suf of slaperig wilt zijn als u de operatie ingaat. Het is veel beter om goed uitgerust te zijn, zodat u zich op uzelf kunt concentreren en van de ervaring kunt genieten.

6. Bespreek alle medicijnen en supplementen die u gebruikt met uw arts

Sommige medicijnen kunnen de anesthesie verstoren of de postoperatieve pijnbestrijding beïnvloeden. Het kan ook zijn dat u voor de operatie moet stoppen met bepaalde medicijnen omdat ze complicaties kunnen veroorzaken tijdens uw herstelperiode of het risico op bloedingen tijdens de operatie kunnen vergroten. U moet tot een week voor de operatie stoppen met het gebruik van aspirine of niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen zoals ibuprofen, omdat deze medicijnen de bloedstolling stimuleren.

7. Bereid uw huis voor op uw herstel

Zorg ervoor dat u in uw huis voldoende ruimte hebt voor uw herstel. U hebt een plek nodig waar u comfortabel kunt uitrusten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over onderbrekingen of storingen door andere gezinsleden. Plan vooruit, zodat u uw meubels kunt verplaatsen als dat nodig is, en zorg ervoor dat er in uw slaapkamer ruimte is voor bezoek om u te controleren tijdens uw herstel.

8. Plan de maaltijden op de dagen na de operatie

Om ervoor te zorgen dat u de voedingsstoffen binnenkrijgt die u na de operatie nodig heeft, moet u de maaltijden voor de dagen na de operatie vooruit plannen. Kies voedsel dat licht verteerbaar is en vermijd gekruid of zuur voedsel. Na een paar weken kunt u misschien weer normaal eten, maar het is belangrijk dat u de instructies van uw arts opvolgt over wat u na de neusoperatie mag eten.

9. Neem uw vitaminen

Het innemen van vitaminen kan uw lichaam helpen herstellen na de operatie en uw immuniteit stimuleren. Vitamine C en vitamine E zijn bijzonder belangrijk omdat ze helpen bij de genezing, terwijl B-vitamines bloedarmoede helpen voorkomen. Deze vitaminen moeten voor en na de ingreep worden ingenomen om de voordelen ervan te maximaliseren.

10. Vermijd blootstelling aan de zon

Vermijd, indien mogelijk, blootstelling aan de zon gedurende de drie weken voorafgaand aan uw neuscorrectie. Blootstelling aan de zon kan veranderingen in de huidskleur veroorzaken die na de operatie merkbaar kunnen zijn.

11. Meer informatie over uw operatie.

Een van de belangrijkste stappen in de voorbereiding op een neuscorrectie is dat u zoveel mogelijk te weten komt over de ingreep. Hoewel het onmogelijk is om precies te voorspellen hoeveel invloed de operatie op uw neus zal hebben, kunt u wel een idee krijgen van wat u kunt verwachten door de ervaringen van andere mensen te lezen. U kunt ook praten met iemand die dezelfde ingreep heeft ondergaan, of in ieder geval iemand die een soortgelijke operatie heeft ondergaan. Als u naast uw neuscorrectie ook een septoplastie of een verkleining van het torentje laat uitvoeren, moet u ook over deze ingrepen zo veel mogelijk informatie inwinnen.

12. Vermijd bloedverdunners.

Bloedverdunners voorkomen dat zich na de operatie stolsels in uw lichaam vormen. Ze omvatten aspirine en warfarine (Coumadin). Als u voor de operatie bloedverdunners gebruikt, bespreek dan met uw arts of u uw dosering kunt aanpassen of op een ander medicijn kunt overschakelen, zodat uw neuscorrectie er geen hinder van ondervindt.

13. Wees positief wanneer u de veranderingen bespreekt die u graag in uw neus zou willen zien.

Een neuscorrectie is een plastische chirurgische ingreep waarbij de lengte, vorm en grootte van de neus van de patiënt worden veranderd om het algemene uiterlijk en het gevoel van eigenwaarde te verbeteren. Hoewel er tijdens een neuscorrectie verschillende dingen kunnen worden gedaan, moet u vóór de operatie met uw chirurg bespreken welke veranderingen u precies aan uw neus wilt laten aanbrengen, zodat hij u een nauwkeurige schatting kan geven van de tijd die de ingreep in beslag zal nemen en hoeveel hij zal kosten.

14. Zorg voor een steunsysteem van familie en vrienden die u tijdens het herstelproces zullen helpen.

Zorg ervoor dat u hen op de hoogte brengt van alle nazorginstructies die u van uw arts hebt gekregen, zodat zij u door dit alles heen kunnen helpen. Neem vrij van het werk als dat nodig is voor een goede genezingstijd na de ingreep.

15. Vermijd het dragen van make-up onmiddellijk na de ingreep.

Snuit uw neus niet, nies niet, hoest niet en lach niet voordat uw arts u toestemming heeft gegeven. Slaap gedurende twee weken na de operatie niet op uw buik. Neem pijnstillers zonder recept zoals voorgeschreven door uw arts. Gebruik tot ten minste twee weken na de operatie geen aspirine producten of andere geneesmiddelen die aspirine bevatten, omdat deze tijdens het herstel van de neuscorrectie bloedingen kunnen versterken.

16. Zorg ervoor dat iemand na de operatie op u let

Nadat uw ingreep is voltooid, moet u iemand anders regelen (bij voorkeur iemand die in de buurt woont) om bij u te blijven terwijl u thuis herstelt. Op die manier kan hij/zij u helpen bij eventuele ongemakken of zorgen die zich in deze periode voordoen en een oogje houden op eventuele complicaties die zich kunnen voordoen als gevolg van de anesthesie die tijdens de ingreep zelf is gebruikt.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *