16 tips om u te helpen gezond te blijven tijdens het herstel van uw bilvergroting
  • 943
  • 0

Een bilvergroting is een veel voorkomende cosmetische ingreep die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Bij de procedure worden implantaten in de bilstreek geplaatst om het volume en de vorm te vergroten.

Een bilvergroting is een chirurgische ingreep die helpt om de vorm en het uiterlijk van uw billen te verbeteren. Bij deze ingreep kunt u kiezen uit verschillende implantaten, zoals siliconen of met zoutoplossing gevulde implantaten, afhankelijk van uw keuze en voorkeur. De ingreep zelf omvat het maken van een incisie aan weerszijden van de billen waar vet uit andere delen van het lichaam wordt gehaald voordat het met behulp van injectiespuiten in de billen wordt geïnjecteerd.

Hoewel bilvergroting als een veilige en effectieve procedure wordt beschouwd, zijn er enkele complicaties die na de operatie kunnen optreden. Het is belangrijk om te weten wat deze zijn zodat u de nodige voorzorgsmaatregelen kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw herstel soepel verloopt.

Na uw bilvergroting operatie kunt u enige pijn, zwelling en blauwe plekken verwachten. U kunt zich ook ongemakkelijk voelen in uw kleding of moeite hebben met zitten. Na verloop van tijd zouden deze symptomen moeten verbeteren naarmate uw lichaam geneest.

Hier zijn enkele tips om u te helpen het ongemak tijdens het herstel tot een minimum te beperken:

1. Eet op de juiste manier om uw herstel te bevorderen en uw kracht te behouden

Tijdens uw bilvergroting zal u worden gevraagd om gedurende ten minste 12 uur voor de ingreep niets te eten of te drinken. Dit is omdat u verdoving krijgt, wat misselijkheid en braken kan veroorzaken als u iets in uw maag heeft. Na de operatie wordt u gevraagd om twee dagen lang heldere vloeistoffen te gebruiken en daarna nog twee dagen zacht voedsel voordat u uw normale dieet weer oppakt. Zorg ervoor dat u deze instructies opvolgt, zodat u geen complicaties krijgt zoals infecties of uitdroging. Om uw kracht te behouden terwijl u herstelt van een bilvergroting, is het belangrijk dat u goed uitgebalanceerde maaltijden eet die eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten bevatten. U moet ook voldoende drinken (ten minste acht glazen per dag) om uzelf gehydrateerd te houden en uitdroging te voorkomen terwijl u het genezingsproces doormaakt.

2. Houd uw billen omhoog!

Dit is een van de belangrijkste dingen die u kunt doen tijdens het herstel. Als u uw billen gedurende ten minste 24 uur na de operatie boven harthoogte houdt, helpt dit de zwelling en het bloeden te verminderen. U moet ook ijskompressen op uw billen gebruiken, ten minste 4 keer per dag gedurende 10 minuten per keer (bijvoorbeeld voor het slapen gaan). Dit helpt de zwelling en pijn te verminderen en houdt de zwelling in dit gebied laag.

3. Zorg voor voldoende rust

Zoals bij elke operatie is het belangrijk om te rusten na een bilvergroting. Het kan verleidelijk zijn om op te staan en te gaan bewegen zodra u daartoe in staat bent, maar dit wordt niet aanbevolen. U moet uzelf ten minste een week bedrust geven voordat u probeert te bewegen. Vermijd in die tijd zware activiteiten en tillen. U moet zich ook onthouden van lichaamsbeweging of lichamelijke activiteit totdat uw arts u toestemming geeft. Dit geldt ook voor lopen, joggen of rennen op de loopband totdat uw arts u toestemming geeft.

4. Houd uw hechtingen schoon en droog

Onmiddellijk na de operatie krijgt u een operatiekledingstuk om uw hechtingen te bedekken. U moet dit kledingstuk altijd dragen, behalve tijdens het douchen of baden. Zorg ervoor dat de hechtingen niet nat worden of nat kunnen worden tijdens het douchen of baden. Als er water op uw hechtingen komt, dep ze dan zo snel mogelijk droog met een schone handdoek.

5. Neem de medicijnen zoals voorgeschreven.

Neem antibiotica zoals voorgeschreven om infectie te voorkomen. U kunt ook pijnstillers krijgen om het ongemak tijdens het herstel te verlichten. Als u een infectie oploopt, bel dan onmiddellijk uw arts zodat deze goed behandeld kan worden voordat de infectie verergert en moeilijker succesvol te behandelen wordt.

6. Draag uw compressiekleding

De eerste zes weken na de operatie moet u de compressiekleding de hele dag dragen. U moet het kunnen uittrekken tijdens het douchen of baden – zorg ervoor dat u het onmiddellijk daarna weer aantrekt, zodat het niet uitdroogt of kreukt. U kunt het voor korte perioden verwijderen als u rechtop zit of op uw rug ligt zonder druk op uw billen. Dit kan ook ‘s nachts als u liever niet rechtop slaapt met een kussen onder uw knieën of gebogen over een kussen (wat een grotere zwelling kan veroorzaken).

7. Oefen Voorzichtig

Als u nog aan het genezen bent, is het belangrijk dat u niet te veel beweegt. Het is verleidelijk om zo snel mogelijk weer aan je oude routine te beginnen, maar dit kan leiden tot ernstige problemen zoals spierscheuren en zwelling van de gewrichten. Vraag bij twijfel uw plastisch chirurg om advies over welke activiteiten u veilig kunt doen tijdens uw herstel.

8. Vermijd roken of vaping

Hoewel een bilvergrotingsoperatie als een veilige en effectieve ingreep wordt beschouwd, is het belangrijk dat u de nodige stappen onderneemt om ervoor te zorgen dat u volledig herstelt. Dit omvat het zo veel mogelijk vermijden van roken of vaping. Roken kan negatieve gevolgen hebben voor uw algehele gezondheid en welzijn, waaronder het verhogen van uw risico op hartaandoeningen, beroertes en longkanker. Roken verhoogt ook het risico op het ontwikkelen van complicaties tijdens en na de operatie, zoals vertraagde wondgenezing of infectie. Van vaping is ook bekend dat het negatieve gevolgen heeft voor de algehele gezondheid en welzijn. Van vaping is vastgesteld dat het schade toebrengt aan cellen in de mond, wat kan leiden tot mondkanker als het niet goed behandeld wordt. Daarnaast kan vaping uw risico op het ontwikkelen van slokdarmkanker verhogen als gevolg van e-vloeistof met nicotine die wordt opgewarmd door het apparaat voordat het wordt geïnhaleerd in je longen.

9. Geen inspannende activiteiten

Uw bilimplantaten worden onder de huid van uw billen geplaatst, zodat ze zich niet onder spierweefsel bevinden. Dit betekent dat er geen druk op wordt uitgeoefend tijdens inspannende activiteiten. Als u echter complicaties als gevolg van dit type implantatie wilt voorkomen, kunt u het beste elke fysieke activiteit vermijden die een verwonding of belasting van uw lichaam zou kunnen veroorzaken. Actief blijven is belangrijk voor uw algehele gezondheid en welzijn, maar als u een nieuw implantaat in een of beide billen hebt, zal het enige tijd duren voordat het goed op zijn plaats zit. Vermijd activiteiten waarbij u zwaar moet tillen of hardlopen totdat uw herstelperiode volledig en zonder problemen is verstreken.

10. Volg de instructies van uw arts met betrekking tot zitten.

Wanneer u na de operatie het ziekenhuis verlaat, kan uw arts u aanraden om gedurende ten minste 24 uur na de operatie niet te gaan zitten. Dit betekent niet alleen dat u op het toilet moet zitten, maar ook dat u op geen enkele stoel of bank mag zitten zonder ondersteuning. U kunt gedurende deze periode vrij rondlopen en indien nodig een draagbare commode gebruiken. Het wordt echter afgeraden om met gekruiste benen te zitten, omdat dit druk kan veroorzaken op de plaats van de operatie en kan leiden tot zwelling en blauwe plekken.

11. Houd uw verwachtingen redelijk.

Het is normaal dat u een perfect resultaat van uw operatie wenst en dat deze soepel verloopt zonder complicaties of problemen. Onthoud echter dat geen twee patiënten hetzelfde resultaat van hun ingreep zullen ervaren. Houd ook in gedachten dat eventuele postoperatieve complicaties meestal klein en tijdelijk van aard zijn.

12. Ga niet op uw buik liggen

U moet vermijden op uw buik te liggen na uw bilvergrotingsoperatie omdat liggen in deze houding bloedklonters kan veroorzaken in de aderen van uw benen of bekken. De bloedklonters kunnen naar de longen gaan en een hartaanval of beroerte veroorzaken. Vermijd, indien mogelijk, ook lang zitten. U moet na de operatie ook niet te zwaar tillen, omdat dit schade aan uw operatiegebied kan veroorzaken.

13. Blijf op uw ideale gewicht.

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is belangrijk om een gezond gewicht te behouden voor en na uw operatie. Zwaarlijvigheid brengt u in gevaar voor verschillende gezondheidsproblemen, waaronder hartziekten, diabetes en beroerte. Als u overgewicht of obesitas heeft, kunt u deze risico’s verminderen door voor de operatie wat kilo’s te verliezen. Als u ondergewicht heeft, probeer dan voor de operatie wat aan te komen, zodat het implantaat meer vetweefsel heeft om zich aan vast te hechten in de bilstreek.

14. Ga op een donut kussen zitten

Een van de belangrijkste dingen die u moet doen is zo veel mogelijk zitten gedurende ten minste twee weken na de operatie. Zo voorkomt u dat er te veel druk op uw billen komt te staan, wat blauwe plekken en zwellingen kan veroorzaken. Zitten op een donutkussen kan helpen om uw rug in de juiste stand te houden terwijl u zit.

15. Gebruik ijskompressen om zwelling en ontsteking te verminderen

Het aanbrengen van ijskompressen kan helpen om de zwelling en ontsteking te verminderen die gepaard gaan met het herstel van de bilvergroting. Deze ijskompressen moeten ongeveer 15 minuten per keer worden aangebracht en vervolgens ongeveer 15 minuten worden verwijderd, zodat de huid de tijd heeft om weer te ‘ademen’.

16. Beperk beweging tot een minimum

Tijdens het herstel moet u het rustig aan doen en vermijden dat u te veel beweegt. Probeer, indien mogelijk, ten minste 24 uur na de operatie niet te bewegen. Als dit niet mogelijk is, probeer dan niet voorover te buigen of iets zwaars op te tillen tot na 24 uur. Uw arts zal u adviseren welke activiteiten voor u veilig zijn gedurende deze periode, zodat u het risico van infectie of verdere bloeding in het gebied waar uw incisies zijn gemaakt niet vergroot (dit omvat ook het verzorgen van uzelf nadat u uit bed bent opgestaan).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *