17 Tips om je voor te bereiden op een dijbeenlift
  • 770
  • 0

Er zijn veel redenen waarom mensen een dijlift operatie willen ondergaan, maar de meeste hebben te maken met het verbeteren van het uiterlijk van de binnenste en buitenste dijen. Deze operatie kan patiënten helpen die overtollige huid en vet hebben in hun binnenste of buitenste dijen, of beide.

Naarmate je ouder wordt, verandert je lichaam. Een van de meest voorkomende gebieden waar vrouwen deze verandering opmerken zijn hun dijen. De huid van de dijen wordt losser en hangt soms tot over de knieën. Dit kan leiden tot een bobbel aan de bovenkant van de dij die er onflatteus en aantrekkelijk uitziet.

Dijbeenlifts zijn een geweldige manier om het uiterlijk van uw dijen te verbeteren door de huid op te tillen en aan te spannen, zodat u gladde, jeugdig ogende benen krijgt.

Als u een dijlift overweegt, is het belangrijk te weten wat u voor en na de ingreep kunt verwachten. Hier volgen enkele tips om u voor te bereiden op uw dijlift:

Stop met roken

Stop minstens twee weken voor de operatie met roken. Roken veroorzaakt vernauwing en vernauwing van de bloedvaten, wat kan leiden tot chirurgische complicaties. Als u rookt en moet stoppen, praat dan met uw arts over de mogelijkheden, waaronder nicotine vervangingstherapie of geneesmiddelen op recept die helpen bij het hunkeren.

Zorg ervoor dat uw gezondheid in orde is.

Als u gezondheidsproblemen hebt die een operatie in de weg staan, zoals hartaandoeningen of diabetes, bespreek dan met uw arts of u de procedure toch moet overwegen. U moet er ook voor zorgen dat u geen problemen hebt met gewichtstoename of -afname – als dat het geval is, kan dat de resultaten van uw operatie beïnvloeden.

Begin met het nemen van vitaminen en supplementen om de genezing te bevorderen.

Vitamine C, vitamine E en zink zijn allemaal goede keuzes die uw lichaam kunnen helpen sneller te herstellen van een operatie. Ook calcium helpt uw botten sneller te genezen. U moet deze supplementen vóór uw operatie innemen, omdat ze tijdens de operatie niet zijn toegestaan. Uw arts kan ook andere medicijnen of supplementen aanbevelen op basis van uw medische geschiedenis en persoonlijke behoeften.

Vermijd alcohol

Alcohol kan u vatbaarder maken voor blauwe plekken en zwellingen. Het vertraagt ook uw bloedcirculatie, wat leidt tot een langere hersteltijd. U moet alcohol ten minste twee weken voor en na de operatie vermijden.

Verlies wat gewicht voor de operatie.

De beste kandidaten voor een dijlift zijn vrouwen die al wat zijn afgevallen maar nog steeds losse huid rond hun heupen en dijen hebben. Dit vermindert de postoperatieve zwelling en littekens, waardoor de resultaten er natuurlijker uitzien.

Plan vooruit voor vervoer.

Als u een dijlift ondergaat en u woont alleen of u hebt geen toegang tot een auto, regel dan dat iemand u van het ziekenhuis naar huis brengt. Misschien kunt u binnen twee weken na de ingreep weer aan het werk, maar het is belangrijk om uzelf de tijd te geven om te genezen voordat u weer gaat rijden.

Richt uw huis in voor succes!

Uw herstel zal veel gemakkelijker verlopen als u alles klaar heeft voor de operatie. Zorg ervoor dat uw huis voorzien is van alle benodigdheden om uzelf te verzorgen tijdens het herstel. Dit omvat alle speciale apparatuur of hulpmiddelen die door uw arts zijn voorgeschreven, zoals steunkousen of wikkels voor zwelling of oedeem. U kunt ook andere zaken nodig hebben, zoals een extra kussen om te zitten of te liggen, pijnstillers en ijskompressen voor pijn of zwelling.

Blijf zoveel mogelijk actief voor de operatie.

Dit helpt bloedstolsels te voorkomen en houdt uw spieren in vorm. Probeer indien mogelijk te wandelen of oefeningen te doen die gericht zijn op uw benen, zoals squats of lunges. Dit kan moeilijk zijn als u pas bent afgevallen – doe gewoon wat u kunt!

Beperk de blootstelling aan de zon.

U kunt het advies krijgen om gedurende 6 maanden na de operatie de zon en de zonnebank te vermijden. Zo beperkt u het risico op pigmentveranderingen of keloïde littekens.

Begin met sporten vóór de operatie.

Regelmatig bewegen heeft veel voordelen. Het kan uw bloedsomloop verbeteren, u helpen gewicht te verliezen en uw spieren versterken. Sporten is ook goed tegen stress, omdat er endorfine vrijkomt waardoor u zich goed voelt. Als u een dijlift overweegt, kan het een goed idee zijn om vóór de operatie te gaan sporten om de bloedsomloop in uw benen te verbeteren en te voorkomen dat er na de operatie bloedstolsels in uw benen ontstaan. Het helpt ook om spieren op te bouwen rond de dijen, zodat ze er strakker uitzien wanneer het vet tijdens de operatie wordt verwijderd.

Bereid je voor op pijn na de operatie.

Het is belangrijk dat u zich voorbereidt op het ongemak en de pijn die u na de operatie zult ervaren. De pijn is meestal mild, maar kan in sommige gevallen hevig zijn. Mogelijk moet u enige tijd vrij nemen van werk en andere activiteiten totdat uw lichaam gewend is aan deze verandering. Het is niet ongewoon om wat zwelling en blauwe plekken te voelen, evenals roodheid in het gebied. U kunt ook een paar blauwe plekken op uw benen en heupen zien, wat de eerste paar weken van het herstel behoorlijk ongemakkelijk kan zijn.

Drink veel water.

Uw lichaam heeft water nodig om uitdroging tijdens en na de operatie te voorkomen. Als u een algehele narcose ondergaat, moet u voor de ingreep veel water drinken.

Zorg ervoor dat u een goede kandidaat bent voor een dijlift

Praat met uw arts over de procedure en hoe deze uw levensstijl en lichaam zal beïnvloeden. Zorg ervoor dat de procedure geschikt is voor u door vragen te stellen over wat u voor en na de operatie kunt verwachten, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Kies de juiste chirurg.

Uw arts moet veel ervaring hebben met het uitvoeren van dit soort operaties. Hij of zij moet u ook voor-en-na foto’s kunnen laten zien van patiënten die soortgelijke procedures door hem of haar hebben laten uitvoeren.

Leer hoe u de incisieplaats moet verzorgen.

U krijgt een kleine chirurgische incisie aan de binnenkant van de dij of de buitenheup. De incisie wordt gesloten met hechtingen of nietjes en afgedekt met een verband. U moet het gebied schoon en droog houden en zoveel mogelijk boven uw harthoogte houden.

Bedenk wat u wilt bereiken.

Een dijlift kan het evenwicht in uw dijen en billen herstellen door overtollige huid en vet van de bovenste en mediale delen van uw dijen te verwijderen. Het verbetert ook de contouren van uw binnenkant van de dijen, verbetert de zichtbaarheid van cellulitis of huidkloven, tilt verslapte huid op en spant de spieren in de bilstreek aan.

Vermijd bloedverdunnende medicijnen.

Neem geen bloedverdunnende medicijnen in de weken voor uw operatie. Uw arts kan u aanraden om ten minste twee weken voor de operatie te stoppen met bloedverdunners zoals warfarine (Coumadin) of aspirine. Deze medicijnen kunnen namelijk de bloeding tijdens en na de ingreep verhogen, wat kan leiden tot overmatige blauwe plekken, zwelling of bloeding. Als u in deze periode om andere redenen medicijnen nodig hebt, kan uw arts u een ander type medicatie voorschrijven die uw dijlift niet verstoort.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *