17 Tips om je voor te bereiden op een facelift
  • 509
  • 0

Gezichtsliften bestaan al meer dan een eeuw, en zelfs als je er niet veel over weet, is de kans groot dat je minstens één persoon bent tegengekomen die er een heeft ondergaan. Een facelift kan helpen om uw huid er weer jeugdig uit te laten zien en zich te ontdoen van een verslapte huid zonder een chirurgische ingreep.

Het is een feit dat de meeste mensen niet worden geboren met een perfect gezicht. Veroudering, schade door de zon en vele andere factoren kunnen rimpels en huidverslapping veroorzaken, waardoor u er ouder uitziet dan u eigenlijk bent. Er is echter een oplossing voor dit probleem: een facelift. Een facelift wordt uitgevoerd door plastisch chirurgen om overtollige huid te verwijderen en onderliggend weefsel aan te spannen zodat het gezicht er jeugdiger uitziet.

Als je een facelift overweegt, hoop je waarschijnlijk dat het je een jeugdiger uiterlijk teruggeeft. Er zijn echter enkele dingen die u kunt doen om u op de ingreep voor te bereiden, zodat de operatie optimale resultaten oplevert.

Hier volgen enkele tips ter voorbereiding:

Een chirurg kiezen

Een gekwalificeerde plastisch chirurg heeft de opleiding en vaardigheden om u te helpen de best mogelijke resultaten te bereiken. Hij of zij kan uw vragen beantwoorden, u een realistische verwachting geven van hoe het is om met een facelift te leven en eventuele zorgen wegnemen. Ze zullen ook een grondig lichamelijk onderzoek uitvoeren, inclusief een beoordeling van uw huid, en bespreken of u waarschijnlijk een goede kandidaat bent voor een operatie.

Controle voor de operatie

Als u onder algehele narcose wordt gebracht, moet u vóór de operatie al uw medische onderzoeken laten doen, waaronder bloedonderzoek en een EKG. Dit is belangrijk omdat het u gemoedsrust geeft dat alles normaal is met uw gezondheid en de chirurg zal helpen bepalen hoeveel tijd hij nodig heeft om u tijdens de operatie te opereren.

Stoppen met roken

Roken is slecht voor uw gezondheid in het algemeen, maar heeft ook een direct effect op uw huid. Nicotine en andere chemicaliën in sigaretten zorgen ervoor dat de bloedvaten zich vernauwen, waardoor de bloedtoevoer naar uw huid vermindert. Dit veroorzaakt rimpels, verkleuring en verslapping. Als u rookt, kunt u het beste vóór uw operatie stoppen. Sommige artsen eisen dat zelfs. Als u problemen hebt met stoppen, praat dan met uw arts over nicotinevervangingstherapie of andere methoden die u kunnen helpen om voorgoed van uw verslaving af te komen.

Bereid uw huis voor op uw herstel.

Zorg er vóór de operatie voor dat u thuis een eigen kamer heeft ingericht waar u kunt rusten en herstellen na de ingreep. U zult ook al het meubilair in de kamer willen verplaatsen, zodat deze zo dicht mogelijk bij het platte vlak ligt. Zo kunt u er gemakkelijker op gaan liggen zonder uw nek- of rugspieren te belasten.

Probeer kalm te blijven

Als u zenuwachtig bent voor een facelift, probeer u dan niet te veel zorgen te maken voor de operatie. Facelifts zijn over het algemeen veilige en effectieve ingrepen met weinig complicaties. Ze kunnen de gewenste resultaten opleveren, maar ze zullen niet van de ene op de andere dag drastische veranderingen teweegbrengen. Als u niet tevreden bent met hoe uw gezicht er nu uitziet, kan het enige tijd duren voordat uw nieuwe huid na de operatie volledig op zijn plaats zit.

Blijf gehydrateerd

Voldoende water drinken voor, tijdens en na de operatie helpt uw huid gezond te houden en de zwelling te beperken. Zorg ervoor dat u voor de operatie voldoende water drinkt, zodat u niet uitgedroogd raakt door de verdoving of de pijnmedicatie.

Eet gezond voedsel voor de operatie

U wilt kleine maaltijden eten voor uw facelift. Voedsel kan na de operatie moeilijk te verteren zijn, dus het is belangrijk om voor de ingreep niet te zware of pittige dingen te eten. Eet voedsel dat licht verteerbaar is, zoals groenten en magere eiwitten. Als u niet zeker weet wat u moet eten, praat dan met uw arts over eventuele dieetbeperkingen die hij of zij in gedachten heeft.

Neem vitaminen

Tijdens het herstel van een facelift is het belangrijk om uw immuunsysteem sterk en gezond te houden, zodat eventuele infecties geen probleem worden. U moet er ook voor zorgen dat u tijdens deze periode goed eet, zodat u niet te veel gewicht verliest terwijl u herstelt van de operatie. Vitaminen zoals vitamine C en E zijn bijzonder belangrijk omdat ze de huidcellen helpen versterken en beschermen tegen schade door de zon. Overweeg, indien mogelijk, om deze vitamines in te nemen voordat u uw facelift ondergaat en ook tijdens het herstel erna.

Houd uw hoofd omhoog tijdens het slapen

Uw chirurg zal u aanraden om na de operatie zoveel mogelijk op uw rug te slapen. Dit helpt de zwelling en andere pijn te verminderen. Het helpt ook voorkomen dat bloed zich in uw hoofd verzamelt, wat tot complicaties kan leiden.

Vermijd alcoholgebruik.

Het drinken van alcohol kan uw risico op een infectie tijdens de herstelperiode verhogen. Ook moet u voor en na de operatie roken of tabaksproducten vermijden. Roken verhoogt het risico op bloedstolsels en infecties tijdens deze periode.

Beperk blootstelling aan de zon

De ultraviolette stralen van de zon kunnen uw huid beschadigen en rimpels veroorzaken, dus stel uzelf niet bloot aan de zon gedurende ten minste 10 dagen voor uw operatie en vermijd zonnestudio’s gedurende ten minste drie maanden na uw operatie.

Stel uw vragen.

Controleer voordat u een facelift ondergaat of uw arts ervaring heeft met het uitvoeren van de ingreep. Hij of zij zal u waarschijnlijk een portfolio met voor en na foto’s laten zien. Als u nog steeds niet zeker bent van de vaardigheden of deskundigheid van uw arts, vraag dan om voor en na foto’s van zijn of haar patiënten die een soortgelijke ingreep hebben ondergaan.

Geef uzelf voldoende tijd om te herstellen.

Het duurt ongeveer zes weken voordat uw incisies volledig gesloten en genezen zijn. Dit is een belangrijke factor bij de beslissing of u dit type ingreep wel of niet wilt ondergaan, omdat u dan genoeg tijd hebt om te genezen, zodat u na de ingreep geen zichtbare littekens meer hebt. Het geeft je ook genoeg tijd voor herstel, zodat je je niet te moe of pijnlijk voelt tijdens dit proces.

Stop het gebruik van bloedverdunners

Bloedverdunners worden vaak gebruikt om stolsels te voorkomen, maar ze kunnen ook extra bloedingen veroorzaken tijdens de operatie. Stop minstens twee weken voor de ingreep met het innemen van bloedverdunners.

Plan vrijaf.

Na de operatie moet u ten minste twee weken vrij nemen van uw werk om uw incisies goed te laten genezen. Als u niet in staat bent om zoveel vrij te nemen van uw werk, overweeg dan uitstel tot u meer vrij kunt nemen. Dit betekent uitstel van de ingreep tot na de zomervakantie of vrij nemen tijdens de vakantie, zodat u niet veel werk hoeft te missen.

Zoek manieren om te ontspannen en stress te verminderen.

Stress kan uw algemene gezondheid op vele manieren beïnvloeden, waaronder het moeilijker maken voor uw lichaam om te genezen na een operatie. Als u een facelift of andere cosmetische ingreep overweegt, zoek dan manieren om de stress in uw leven te verminderen voordat u onder het mes gaat. Denk hierbij aan meditatie, yoga of andere ontspanningstechnieken.

Neem uw medicijnen zoals voorgeschreven

Uw arts kan u na uw operatie medicijnen voorschrijven tegen pijn en ontstekingen. Zorg ervoor dat u deze medicijnen precies volgens voorschrift van uw arts inneemt, zodat ze de pijn of zwelling na de operatie effectief verlichten. Als u vragen hebt of u een medicijn wel of niet moet innemen – of als er een reden is waarom het niet veilig voor u is – vraag dan uw arts om advies voordat u zelf een medicijn inneemt.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *