17 Tips om je voor te bereiden op een wenkbrauwlift
  • 684
  • 0

Een wenkbrauwlift is een chirurgische ingreep om de wenkbrauwen en het voorhoofd te verhogen. Het is een van de meest voorkomende cosmetische ingrepen die tegenwoordig worden uitgevoerd.

Een wenkbrauwlift kan hangende wenkbrauwen als gevolg van veroudering corrigeren, waardoor je er ouder uitziet dan je leeftijd. Een wenkbrauwlift kan ook helpen om verslapte huid in het bovenste ooglidgebied te corrigeren die niet geholpen wordt met Botox of fillers alleen.

De procedure helpt om het gezicht er jeugdiger uit te laten zien.

De procedure verwijdert overtollige huid boven de oogleden en tilt een deel ervan op zodat het minder het voorhoofd bedekt. De haarlijn wordt meestal ook iets bijgeknipt, maar dat hangt af van hoeveel verschil er nodig is tussen voorhoofds- en hoofdhaar.

Hier zijn enkele stappen die u voor de operatie kunt nemen:

Kies een ervaren chirurg

Als u een wenkbrauwlift overweegt, is het belangrijk om een ervaren chirurg te kiezen die in het verleden veel van deze procedures heeft uitgevoerd. Een gediplomeerd plastisch chirurg is gekwalificeerd om deze procedure uit te voeren en moet een uitgebreide opleiding in cosmetische chirurgie en ervaring in het uitvoeren van zowel kleine als grote cosmetische procedures hebben.

Bespreek uw doelstellingen voor een wenkbrauwlift met een chirurg

De eerste stap om te beslissen of u een wenkbrauwlift nodig heeft, is het bespreken van uw doelstellingen met uw chirurg. Uw chirurg kan de meest nauwkeurige beoordeling geven op basis van wat u van de ingreep verwacht. Bespreek ook eventuele allergieën of medische aandoeningen die uw herstelproces kunnen beïnvloeden.

Laat u niet onder druk zetten om een beslissing te nemen

Het is belangrijk om geen overhaaste beslissingen te nemen over het al dan niet ondergaan van een wenkbrauwlift. Je moet zoveel mogelijk tijd nemen voordat je beslist of dit iets voor jou is of niet. Als u zich onder druk gezet voelt om een beslissing te nemen, overweeg dan een gesprek met een andere arts of met andere patiënten die een soortgelijke ingreep hebben ondergaan voordat u uw definitieve keuze maakt.

Bespreek al uw medicijnen met uw chirurg.

Sommige medicijnen bevorderen de bloedstolling of kunnen het bloeden bevorderen, dus het is belangrijk om al je medicijnen met je chirurg te bespreken. Het is ook belangrijk om eerlijk te zijn over eventuele allergieën of eerdere reacties op anesthesie.

Stop met het nemen van bloedverdunners.

Bloedverdunners omvatten warfarine (Coumadin) en aspirine. Het is belangrijk om deze medicijnen vóór de operatie te vermijden, omdat ze het risico op bloedingen tijdens de ingreep kunnen verhogen. Als u bloedverdunners gebruikt, zorg er dan voor dat uw arts hiervan op de hoogte is vóór uw operatie.

Meer informatie over de procedure.

Een wenkbrauwlift wordt meestal poliklinisch uitgevoerd, dat wil zeggen in een ziekenhuis of operatiecentrum in plaats van in een kliniek. De operatie duurt ongeveer twee uur en omvat het maken van kleine incisies langs de haarlijn, het verwijderen van overtollige huid en vet van uw voorhoofd en het verplaatsen van uw gezichtsspieren. Tijdens het herstel kunt u blauwe plekken, zwelling en gevoelloosheid rond uw ogen verwachten, maar waarschijnlijk kunt u binnen ongeveer een week na de operatie weer normaal functioneren.

Maak uw huis schoon.

Het is belangrijk om alle kamers in uw huis schoon te maken voordat de gasten arriveren. Als u een feestje plant, zorg dan voor voldoende eten en drinken. Als u een operatie ondergaat, kunt u na de ingreep het beste twee dagen in bed blijven.

Stop met roken.

Roken verhoogt het risico op infecties en vertraagt de genezing na de operatie. Als u rookt, plan dan ten minste zes weken voor uw operatiedatum om uw lichaam de tijd te geven te herstellen van het stoppen met roken voordat u de operatie ondergaat.

Vermijd alcohol

Overmatig alcoholgebruik kan een droge huid veroorzaken en u vatbaarder maken voor infecties. Het vermindert ook de bloedtoevoer naar de weefsels, wat kan leiden tot zwelling of blauwe plekken na de ingreep. Om deze problemen te voorkomen, is het beter om minstens twee weken voor uw afspraak met uw chirurg te stoppen met het drinken van alcohol.

Eet of drink niets de avond voor uw operatie.

Dit geldt ook voor water, kauwgom en andere dranken. U krijgt een medicijn dat misselijkheid en braken veroorzaakt om te voorkomen dat u eet of drinkt tot na de operatie.

Drink geen koffie, thee of andere cafeïnehoudende dranken.

Cafeïne kan uw bloeddruk en hartslag verhogen, waardoor u zich tijdens de ingreep angstig of nerveus kunt voelen. Het verhoogt ook het risico op bloedingen tijdens de operatie en kan verhinderen dat u medicijnen krijgt die de bloedstolling tegengaan.

Krijg uw bloeddruk onder controle

Als u een hoge bloeddruk of een ongecontroleerde bloedsuiker hebt, kan het moeilijk zijn om uw bloeddruk vóór de operatie nauwkeurig te meten. Een onnauwkeurige meting kan leiden tot een te grote bloeding tijdens of na de ingreep, wat gevaarlijk kan zijn.

Neem vrij van uw werk

Als u een baan hebt waarbij de kwaliteit van uw werk afhangt van uw concentratievermogen, is het belangrijk dat u voor en na de ingreep vrij neemt van uw werk. Dit vermindert de stress en geeft u de tijd om te herstellen van eventuele complicaties tijdens of na de operatie.

Draag geen zware make-up of lotion.

Uw gezicht zal een aantal dagen na uw wenkbrauwlift strak worden ingepakt, dus gebruik ten minste twee weken voor de operatie geen make-up met een zware dekking op uw gezicht. Vermijd ook het dragen van lotion of vochtinbrengende crème op uw gezicht gedurende deze periode.

Bereid uw huis voor.

Na de ingreep zult u een paar dagen thuis moeten blijven, dus zorg ervoor dat u alles wat u nodig hebt voor de operatie in huis hebt. Als u thuis bijvoorbeeld huisdieren hebt, huur dan iemand in om voor ze te zorgen of zoek een vriend of familielid die ze kan brengen. Als u thuis werkt, zorg er dan voor dat uw baas op de hoogte is van uw komende operatie en dat hij of zij begrijpt waarom het moeilijk voor u kan zijn om meteen weer naar kantoor te komen. En vergeet niet al uw afspraken tijdens deze periode af te zeggen.

Gehydrateerd blijven

Het is essentieel dat u tijdens uw herstelperiode gehydrateerd blijft omdat dit droogheid rond uw ogen en mond helpt voorkomen, wat kan leiden tot ongemak of zelfs infectie. Drink de hele dag door voldoende water voor de beste resultaten.

Beperk blootstelling aan de zon.

Als u van plan bent een wenkbrauwlift te ondergaan, zorg er dan voor dat u uw gezicht voor de ingreep tegen de zon beschermt. Blootstelling van uw gezicht aan UV-stralen kan de kans op littekens en andere complicaties na de operatie vergroten.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *