17 Tips om u voor te bereiden op een bilverhoging
  • 935
  • 0

Een bil-lift is een operatie om het uiterlijk van dit gebied te corrigeren.

Een bilverhoging wordt ook wel gluteoplastiek genoemd. Het wordt meestal gedaan door cosmetische chirurgen en kan vrij duur zijn. Het kan u echter helpen de gewenste vorm van uw bilpartij terug te krijgen na gewichtsverlies of zwangerschap.

Bij de procedure worden losse huid en vet rond de billen opgetild om ze meer volume en vorm te geven. Ook worden de spieren in dit gebied aangespannen, zodat ze er steviger en minder slap uitzien.

Een billenlift is een cosmetische ingreep die u kan helpen een jeugdiger uiterlijk te krijgen. Bij deze ingreep worden overtollige huid en vet van uw billen verwijderd en worden de spieren die ze ondersteunen strakker gemaakt.

Billenliften worden vaak gedaan in combinatie met bodyliften, waarbij overtollige huid van het hele lichaam wordt verwijderd, waaronder de armen, buik, dijen en rug. Dit kan het gemakkelijker maken om een meer gedefinieerde contour in uw billenstreek te krijgen.

Als u een bilvergroting overweegt, zijn er verschillende dingen die u moet overwegen voordat u deze ingreep laat uitvoeren.

Stoppen met roken.

Roken beschadigt de bloedvaten en vermindert de bloedstroom, wat de genezing kan bemoeilijken. Dit maakt het moeilijker voor uw lichaam om te genezen na de operatie, dus het is belangrijk om ten minste twee weken voor uw ingreep te stoppen met roken. Als u hulp nodig hebt om te stoppen, praat dan met uw arts over manieren om te stoppen met roken voor en na de operatie.

Blijf gehydrateerd.

Drink veel water voor, tijdens en na uw operatie. De meeste chirurgen raden aan om in de dagen voor de operatie minstens twee liter water per dag te drinken en na de ingreep elke dag minstens één liter. Dit houdt uw huid strak tijdens de genezing en voorkomt huidverslapping.

Zorg voor voldoende slaap.

Misschien bent u opgewonden over uw komende operatie en wilt u daarvoor de hele nacht opblijven. Dat is echter geen goed idee, want u zult moe en suf zijn tijdens de ingreep en de dagen erna. Het is veel beter om goed te slapen voor de operatie, zodat u zich uitgerust en ontspannen voelt als het tijd is om onder het mes te gaan.

Oefen de littekenverzorgingsroutine.

De dag voor uw operatie krijgt u een antibioticum dat u tot ongeveer twee weken na uw operatie inneemt. U moet ook elke ochtend twee aspirinetabletten innemen gedurende twee weken na uw operatie. Dit helpt het bloed te verdunnen en stolling te voorkomen.

Zorg voor een goede lichamelijke gezondheid

U moet in goede gezondheid verkeren voordat u een bilverhoging ondergaat, vanwege de risico’s die gepaard gaan met anesthesie en chirurgie. Als u diabetes of hoge bloeddruk heeft, ga dan vóór de operatie naar uw arts, zodat hij of zij u eventueel medicijnen kan voorschrijven om deze aandoeningen onder controle te houden. U moet ook minstens twee weken voor de operatie stoppen met roken.

Kies de juiste chirurg

Als u er op uw best uit wilt zien, moet u de juiste chirurg kiezen voor uw ingreep. Een goede chirurg heeft veel ervaring met dit soort operaties en weet precies wat hij moet doen om u de best mogelijke resultaten te geven. Het is ook belangrijk dat ze een uitstekende staat van dienst hebben met hun patiënten; als ze niet geïnteresseerd lijken in het beantwoorden van uw vragen of ervoor zorgen dat u zich op uw gemak voelt bij hun werk, is het waarschijnlijk tijd om elders te kijken.

Plan vooruit voor het herstel van uw bilverhoging

Het duurt ongeveer twee weken voordat uw wonden na de operatie zijn genezen. Daarom is het belangrijk om vooruit te plannen, zodat u in deze periode goed kunt rusten. Uw arts kan u aanraden thuis te blijven van werk of school, zodat u thuis comfortabel kunt rusten.

Uw huis voorbereiden

Uw huis moet zo goed mogelijk georganiseerd zijn voordat u geopereerd wordt. Dit betekent dat u kasten en lades moet opruimen, zodat uw gezinsleden alles kunnen vinden wat ze nodig hebben tijdens uw herstelperiode. Als u thuis jonge kinderen of huisdieren hebt, zorg er dan voor dat er iemand is die op hen kan letten tijdens deze periode. Zo niet, dan kunt u het beste een familielid of vriend zoeken die bij hen kan blijven terwijl u in het ziekenhuis of thuis herstelt.

Vraag iemand om u te helpen na de operatie

De eerste week na de operatie is uitdagend omdat uw lichaam een groot trauma heeft ondergaan en de spieren zijn doorgesneden en weer aan elkaar gehecht. U zult hulp nodig hebben bij zaken als lopen en in en uit bed stappen. Het is het beste als iemand anders de eerste dagen na de operatie bij u kan blijven, zodat die u kan helpen met deze taken en u emotionele troost en gezelschap kan bieden.

Medicijnen aanpassen.

Als u medicijnen gebruikt die vóór de operatie moeten worden aangepast, wacht dan niet tot de dag van de operatie. Praat met uw arts over het aanpassen van deze medicijnen vóór de operatie, zodat u niet voor verrassingen komt te staan op de dag van uw ingreep.

Doe uw onderzoek

Onderzoek naar verschillende procedures is belangrijk om een arts te vinden die bij u past. Bekijk voor-en-na foto’s van patiënten die de procedure hebben ondergaan en stel vragen over hun ervaring met hun chirurg. Uw arts moet al uw vragen en zorgen kunnen beantwoorden voordat hij u een bepaalde procedure of chirurg aanbeveelt.

Vermijd cafeïne en alcohol voor de operatie.

Vermijd het gebruik van alcohol of cafeïne gedurende ten minste drie weken voor uw ingreep, omdat beide een verhoogde bloedstroom kunnen veroorzaken in het gebied waar u wordt geopereerd. Als u deze stoffen vermijdt, loopt u ook minder kans op een infectie na de operatie.

Wees eerlijk tegen uw arts.

Vertel hem of haar over eventuele gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, hartaandoeningen, diabetes of andere aandoeningen die uw veiligheid tijdens en na de operatie kunnen beïnvloeden. Als u medicijnen gebruikt zoals bloedverdunners of steroïden, laat uw chirurg dit dan weten zodat hij of zij uw behandelplan dienovereenkomstig kan aanpassen.

Verzamel informatie over uw algemene gezondheid.

Voordat u een operatie plant, is het belangrijk om te weten hoe goed uw lichaam anesthesie kan verdragen en hoe goed het reageert op algehele anesthesie. U moet ook alle andere medische aandoeningen of medicijnen die u gebruikt vóór de operatie met uw chirurg bespreken.

Plan vrijaf van werk/school.

De hersteltijd is afhankelijk van uw gezondheidstoestand en het type operatie dat is uitgevoerd. In het algemeen kunt u rekenen op 1-2 weken vrij van werk of school. Het wordt aanbevolen om minstens 6 weken na de operatie niets zwaarders dan 10 pond te tillen.

Vermijd bloedverdunnende medicijnen

Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, zoals aspirine of andere pijnstillers, bespreek dan met uw arts hoe lang voor de operatie u daarmee moet stoppen. Uw arts zal u waarschijnlijk andere medicijnen aanraden voor tijdens het genezingsproces.

Wees geduldig met de resultaten

Als het gaat om cosmetische ingrepen, bestaat er niet zoiets als succes van de ene op de andere dag. U voelt zich misschien zelfverzekerd na uw eerste consult, maar verwacht niet meteen resultaat. Het genezingsproces vergt tijd en geduld – vooral als u het volledige effect van uw operatie wilt zien. Het beste wat u kunt doen is positief en geduldig blijven tijdens het hele proces, zelfs als uw resultaten niet precies zijn wat u had verwacht of gewild (wat kan gebeuren).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *