18 Tips om je voor te bereiden op een armlift
  • 728
  • 0

Een armlift of brachioplastie is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en vet van de bovenarmen wordt verwijderd. Er zijn verschillende incisies mogelijk. De meest gebruikelijke is een lang litteken aan de achterkant van de arm of een horizontale incisie. Dit wordt meestal verborgen door kleding en geeft de beste contouren aan het okselgebied.

Een armlift is een cosmetische procedure waarbij overtollige huid en vet van de bovenarmen wordt verwijderd. Het is bedoeld om de vorm en contour van de bovenarmen te verbeteren door overtollige huid en vet te verwijderen die doorhangen of vleermuisvleugel misvormingen veroorzaken.

Deze procedure kan worden uitgevoerd bij zowel mannen als vrouwen van elke leeftijd. Ze wordt echter meestal uitgevoerd bij mensen met overgewicht of obesitas, die onlangs een aanzienlijke hoeveelheid gewicht hebben verloren of die op natuurlijke wijze ouder zijn geworden.

Bereid u voor op uw armlift door deze tips te volgen:

Zorg voor voldoende slaap.

Het is belangrijk om voldoende te slapen voor uw armlift operatie, vooral als u verdoofd of onder algehele narcose wordt gebracht. Neem geen slaapmiddelen of alcohol voor of na de ingreep – beide kunnen complicaties veroorzaken tijdens de operatie, waardoor de genezing wordt vertraagd en de pijn achteraf toeneemt.

Wees voorbereid op uw nazorg.

Na de operatie geeft het Dora Ziekenhuis gedetailleerde instructies over hoe u uzelf moet verzorgen nadat de procedure met succes is afgerond. Het is aan u om deze instructies nauwkeurig op te volgen, zodat alles in de dagen na de operatie soepel verloopt en u zo snel mogelijk volledig herstelt van eventuele complicaties.

Bespreek uw verwachtingen.

Een armlift wordt meestal niet met spoed uitgevoerd, dus u moet uw verwachtingen met uw arts kunnen bespreken voordat u tot de operatie overgaat. Misschien wilt u kleinere littekens of een natuurlijker uiterlijk na de operatie. U kunt dit met uw arts bespreken voordat u tot de ingreep overgaat.

Een volledig lichamelijk onderzoek

Voordat u enige vorm van plastische chirurgie ondergaat, is het belangrijk dat uw arts u volledig lichamelijk onderzoekt. Zo weet u zeker dat er geen onderliggende medische aandoeningen zijn die het resultaat van uw behandeling kunnen beïnvloeden of het risico op complicaties tijdens of na de operatie kunnen vergroten. Het is ook belangrijk dat artsen de mentale toestand van hun patiënten vóór de behandeling evalueren, omdat sommige mensen voor en na een operatie aanzienlijke angst kunnen ervaren door angst voor wat er tijdens de herstelperiode zou kunnen gebeuren.

Vermijd roken

Stop minstens zes maanden voor uw operatiedatum met roken en pruimen. Roken vertraagt de genezing en verhoogt het risico op infecties na de operatie. Het vermijden van rookvrije tabaksproducten is ook belangrijk omdat ze mondkanker en tandvleesaandoeningen kunnen veroorzaken die na verloop van tijd tot tandverlies kunnen leiden. Als u rookt, praat dan met uw arts over manieren om vóór de operatie te stoppen, zodat u tijdens het herstel geen ontwenningsverschijnselen van nicotine krijgt.

Vermijd alcohol

Het drinken van alcohol kan het risico op bloedingen verhogen, wat tot complicaties kan leiden. Alcohol is ook een diureticum, waardoor u vaker moet plassen. Dit verhoogt het risico op uitdroging omdat het lichaam water verliest via zweet en urine. Bovendien kan alcoholgebruik uw immuunsysteem verzwakken, waardoor het moeilijker wordt om infecties tijdens het herstel te bestrijden. Het is dus belangrijk dat u minstens twee weken voor de operatie stopt met het drinken van alcohol.

Eet gezond voedsel

Het is belangrijk om voor elke chirurgische ingreep goed te eten, omdat dit van invloed kan zijn op hoe snel uw lichaam na de operatie geneest. U kunt overwegen voedsel te eten met veel eiwitten (zoals mager vlees) en vezels (volle granen, fruit en groenten), zodat uw lichaam voldoende brandstof heeft om na de operatie te genezen en beschadigd weefsel te herstellen. U kunt ook veel water drinken zodat u niet uitgedroogd raakt door verhoogde activiteit of warme temperaturen na de operatie.

Neem voldoende rust

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen is voldoende rust nemen voor uw operatie. U wordt onder narcose gebracht voor ten minste een deel van deze procedure, wat betekent dat u zich tijdens de operatie niet zelfstandig kunt bewegen. Dit betekent ook dat u voor de operatie waarschijnlijk niets kunt eten of drinken, dus het is belangrijk dat u goed gehydrateerd bent voordat u naar de operatiekamer gaat.

Blijf stressvrij

De beste manier om stressvrij te blijven is om uw gedachten met andere dingen bezig te houden. U kunt dit doen door uw favoriete hobby’s te beoefenen of tijd door te brengen met uw dierbaren. Sta niet stil bij de komende operatie, want dat veroorzaakt alleen maar meer stress. Richt u in plaats daarvan op andere aspecten van het leven die u helpen ontspannen voor de procedure.

Verlies zoveel mogelijk gewicht voor je armlift operatie.

Hoe beter u in vorm bent voordat u een armlift ondergaat, hoe beter de resultaten achteraf. Voor een maximaal resultaat van uw ingreep moet u proberen overtollig gewicht kwijt te raken voordat u onder het mes gaat. U zult sneller herstellen en betere resultaten zien als u tijdens het herstel geen extra kilo’s met u meedraagt.

Stel duidelijke verwachtingen

Stel vóór de ingreep realistische verwachtingen vast voor uzelf en uw arts. Dit is vooral belangrijk als het gaat om hersteltijd en resultaten. Vraag wat de typische hersteltijd is van de ingreep en hoe lang het duurt voordat u het volledige resultaat ziet. Als u vragen of zorgen hebt over wat er bij een bepaalde operatie komt kijken, stel ze dan van tevoren.

Praat met uw artsen

Als u overweegt een armlift te ondergaan, is het belangrijk dat u er eerst met uw arts over praat. Uw chirurg kan u vertellen of er gezondheidsproblemen zijn die een veilige en succesvolle operatie in de weg staan. Hij zal u ook laten weten of er alternatieven zijn die beter passen bij uw lichaamstype, zoals liposuctie of vettransplantatie. Ze kunnen u ook helpen om alle opties na de ingreep te overlopen, zodat alles vlot zal verlopen.

Maak een lijst met vragen.

U kunt vragen naar de kosten van de ingreep, hoe lang het herstel duurt en welke pijnbestrijding beschikbaar is. U kunt ook vragen of er risico’s verbonden zijn aan het ondergaan van een armlift.

Begin met uw onderzoek.

Een armlift is geen eenvoudige ingreep, dus u moet zich voorbereiden door onderzoek te doen. Een armlift omvat verschillende stappen zoals het verwijderen van overtollige huid en vet van uw bovenarmen; het strakker of losser maken van de spieren; het strakker of losser maken van het weefsel onder de huid; het verlengen van littekens; en het verbeteren van de kleur en textuur van de huid.

Wees mentaal voorbereid

De armlift is geen snelle oplossing voor gewichtsverlies of lichaamscontouren. Het is een chirurgische ingreep die na de operatie tijd en inspanning vereist om de beste resultaten te bereiken. Er kan meer dan één operatie nodig zijn om het gewenste uiterlijk te krijgen. Armlifts hebben maanden nodig om te genezen, dus zorg ervoor dat u mentaal voorbereid bent op dit proces voordat u onder het mes gaat.

Bereid u voor op de operatie.

Naast een gesprek over uw verwachtingen, is het belangrijk dat u realistische verwachtingen heeft over wat een armlift wel en niet kan bereiken. Een armlift is alleen bedoeld om overtollige huid van de bovenarm te verwijderen. Als u bent aangekomen of spiermassa hebt verloren in dit gebied, kan het nodig zijn om andere specialisten te raadplegen – zoals een plastisch chirurg of voedingsdeskundige – die u kunnen helpen bepalen of aanvullende procedures nodig zijn om het best mogelijke resultaat te bereiken.

Bereid u voor op pijn achteraf.

Een armlift wordt meestal uitgevoerd onder algemene verdoving, zodat u tijdens de ingreep zelf geen pijn voelt. Maar na de operatie kunt u nog enkele weken last hebben van ongemak. Uw arts zal u pijnstillers voorschrijven voordat u het ziekenhuis of operatiecentrum verlaat, maar vraag ook naar andere manieren om het ongemak na de operatie te verlichten, zoals koude kompressen of ijskompressen over de incisies en ontstekingsremmers zoals ibuprofen (Advil).

Bereid uw huis voor op de ingreep.

Zorg er de avond voor uw operatie voor dat alles thuis klaar is, zodat uw familie direct na ontslag uit het ziekenhuis in eventuele behoeften kan voorzien. Dit betekent dat u een voorraad boodschappen moet inslaan en dat er iemand beschikbaar moet zijn om te helpen met koken en schoonmaken totdat u deze taken zelf weer kunt uitvoeren.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *