18 Tips om u voor te bereiden op een borstverkleining
  • 795
  • 0

Een borstverkleining is een populaire ingreep voor vrouwen met grote, zware borsten. Daarom overwegen veel vrouwen een borstverkleining.

Als u een borstverkleining overweegt, is het belangrijk om te weten hoe het proces verloopt, wat u kunt verwachten en wat u voor, tijdens en na de ingreep moet doen.

Hier volgen enkele tips om u voor te bereiden op een borstverkleining:

Maak een lijst van uw medische aandoeningen, geneesmiddelen allergieën en huidige medicijnen.

Maak een lijst van al uw huidige medicijnen, inclusief hun dosering en gebruiksfrequentie. Neem deze lijst mee naar uw afspraak met de chirurg, zodat hij of zij deze vóór de operatie met u kan doornemen en zich ervan kan vergewissen dat er geen problemen zijn met betrekking tot het innemen van bepaalde medicijnen voordat u onder narcose wordt gebracht.

Zorg ervoor dat u de voordelen en risico’s van de procedure begrijpt.

Een borstverkleining kan helpen om rug-, nek-, schouder- en borstpijn als gevolg van grote borsten te verlichten. Het kan ook uw zelfbeeld verbeteren als u zich stoort aan hoe uw borsten eruit zien in kleding of badpakken. Maar het is belangrijk om realistisch te zijn over mogelijke bijwerkingen, zoals littekens of verlies van gevoel in uw tepels of borsthuid. U moet er ook rekening mee houden hoeveel gewicht u na de operatie zult verliezen – als u onlangs bent aangekomen, kan dit van invloed zijn op uw resultaten. En vergeet niet dat een borstverkleining geen zwangerschap voorkomt of het geven van borstvoeding na de geboorte stopt; het weefsel in uw borsten wordt alleen kleiner en steviger (hoewel uw vermogen om melk te produceren niet verandert).

Zorg ervoor dat u begrijpt wat er voor, tijdens en na de ingreep van u wordt verlangd.

Zorg ervoor dat u weet wat er voor, tijdens en na de operatie van u wordt verlangd. Dit omvat dieet- en activiteit beperkingen, evenals richtlijnen voor postoperatieve zorg. Praat met uw arts over uw specifieke situatie en eventuele zorgen voordat u tot deze operatie besluit.

Ontdek hoeveel pijn u na de operatie kunt verwachten en hoe u daar effectief mee om kunt gaan.

U zult waarschijnlijk pijn of gevoeligheid voelen rond uw borsten en tepels. Ook kunt u tot 2 weken na de operatie pijn in uw rug, schouders of armen ervaren. De arts kan u pijnstillers voorschrijven.

Een chirurg kiezen

Een borstverkleining is een chirurgische ingreep waarbij overtollig borstweefsel en huid worden verwijderd, de borst een nieuwe vorm krijgt en uw borsten er beter uitzien. Het kan ook de pijn verlichten die door grote borsten wordt veroorzaakt en zelfs het risico op sommige soorten kanker verminderen. Het is belangrijk dat u een chirurg kiest die ervaring heeft met borstverkleiningen.

Breng foto’s mee om te laten zien hoe u eruit wilt zien.

Als u uw chirurg foto’s laat zien, begrijpt hij of zij wat u wilt bereiken. Breng foto’s mee van borsten die qua grootte en vorm vergelijkbaar zijn met de uwe, evenals foto’s van hoe u wilt dat uw borsten er na de operatie uitzien.

Schrijf uw doelen en verwachtingen op.

Wat hoopt u te bereiken? Maakt u zich zorgen over de operatie? Schrijf alles op wat in u opkomt, zelfs als het in eerste instantie niet belangrijk lijkt. U kunt gedachten of vragen hebben die later opkomen, maar u zult ze niet onthouden als ze niet zijn opgeschreven tijdens uw eerste onderzoeksperiode.

Wees niet bang om je gevoelens en zorgen te bespreken.

Misschien schaamt u zich voor uw grote borsten, maar laat dat u er niet van weerhouden met uw arts te praten over hoe u zich voelt. Als u overweegt een borstverkleining operatie uit te voeren, is het belangrijk dat uw arts weet hoeveel pijn en ongemak u ervaart, zodat hij of zij u kan adviseren over de maat die het beste resultaat oplevert.

Trek tijd uit voor herstel.

Het herstel van een borstverkleining kan twee tot drie weken duren. Verwacht na de ingreep een zwelling en blauwe plekken die in de loop van de eerste dagen of weken geleidelijk zullen verminderen. U zult ook vrij moeten nemen van uw werk als u na de operatie beperkingen hebt voor zware lichamelijke activiteiten. Het is belangrijk om minstens twee weken na de operatie te rusten en niets te doen dat lichamelijk veel vergt.

Wees voorbereid om je verbanden te verwisselen

Het kan een jaar of langer duren voordat de littekens van een borstverkleining volledig genezen zijn. De arts kan u vragen om gedurende twee weken na de operatie gaasjes op de incisies te houden en deze vervolgens elke dag te verwisselen totdat ze voldoende zijn genezen om geen verband meer te hoeven verwisselen. Als uw borsten erg groot zijn of als u meerdere operaties heeft ondergaan, kan het zijn dat uw littekens pas na een jaar of langer volledig zijn genezen.

Stoppen met roken

Roken is slecht voor uw gezondheid in het algemeen en het is vooral slecht voor uw chirurgische wonden. Vrouwen die roken hebben een hoger risico op bloedstolsels of wondinfecties na een operatie. Als u rookt en een borstverkleining overweegt, praat dan met uw arts over stoppen vóór de operatie. Misschien kunt u tijdens het herstel nicotinepleisters of -kauwgom gebruiken als u niet helemaal wilt stoppen met roken.

Een mammografie laten maken.

Als u een borstverkleining overweegt, moet u vóór de ingreep een mammografie laten maken. Dit geeft een duidelijk beeld van uw borstweefsel en kan uw chirurg helpen om eventuele abnormale gebieden te identificeren die tijdens of na de operatie aandacht behoeven.

Sla gezond en voedzaam voedsel in.

Ter voorbereiding op uw operatie wordt u aangeraden evenwichtig te eten. U moet ongezond voedsel zoals frisdrank en junkfood vermijden. Kies in plaats daarvan voor vers fruit en groenten en mager vlees of andere eiwitbronnen om ervoor te zorgen dat uw lichaam alle voedingsstoffen binnenkrijgt die het voor, tijdens en na de ingreep nodig heeft.

Koop nieuwe beha’s tijdens het herstel.

Borsten veranderen van vorm en grootte na een borstverkleining, dus het is belangrijk om tijdens het herstel nieuwe beha’s te kopen. Uw arts of chirurg zal u waarschijnlijk verschillende merken bh’s aanraden voor na de operatie, afhankelijk van uw type operatie. Als u al een paar favoriete modellen hebt, probeer dan dezelfde types in grotere maten dan normaal om de zwelling en andere veranderingen tijdens het herstel op te vangen.

Zorg dat uw bloed en vaccinaties up-to-date zijn

Voor uw operatie wordt u waarschijnlijk gevraagd om een bloedmonster te nemen. Dit is zodat uw arts het kan testen op verschillende ziekten en ervoor kan zorgen dat u geen ziekten of aandoeningen heeft die de operatie kunnen beïnvloeden. Als u uw bloedonderzoek voor de operatie laat doen, kunt u gerust zijn over uw gezondheid voordat u onder het mes gaat.

Bereid uw huis voor op het herstel

U moet een veilige plek hebben waar u en uw gezinsleden kunnen slapen tijdens de herstelperiode. Dit kan moeilijk zijn als u een trap of een tweede verdieping in uw huis hebt, of als u kleine kinderen hebt. U kunt ook overwegen een oppas in te huren om te helpen met huishoudelijke taken tijdens deze periode.

Verlies gewicht als dat nodig is.

Praat vóór de ingreep met uw arts over afvallen als u te zwaar of zwaarlijvig bent. Overtollig vet kan uw borsten groter maken dan ze anders zouden zijn, dus als u dit extra gewicht kwijtraakt, bent u verzekerd van een mooier resultaat na een borstverkleining.

Verminder de inname van cafeïne

Het belangrijkste wat u vóór de operatie moet doen is uw cafeïnegebruik verminderen. Cafeïne kan uw angst vergroten en het moeilijker voor u maken om te ontspannen. Als u een koffiedrinker bent, probeer dan een paar weken voor uw operatie helemaal geen cafeïne meer te gebruiken. Als u van thee houdt, schakel dan over op cafeïnevrije thee.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *