19 Tips om je voor te bereiden op een neklift
  • 678
  • 0

Een halslift, ook wel halslift en kinvergroting genoemd, is een chirurgische ingreep om losse huid aan te spannen en overtollig vet uit de hals te verwijderen. Dit kan worden gedaan in combinatie met een facelift of alleen.

Een halslift wordt uitgevoerd om het uiterlijk van de hals te verbeteren. De ingreep verstrakt losse huid en verwijdert overtollig vet uit de hals. De operatie kan worden uitgevoerd in combinatie met een facelift of alleen.

Halslift is een cosmetische ingreep waarbij overtollig vet, huid en weefsel in de hals wordt verwijderd. Het wordt vaak gebruikt om de hals er jeugdiger uit te laten zien, vooral bij patiënten die zijn afgevallen of die ouder worden.

Halslifts kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de ernst van het probleem. De procedure kan worden uitgevoerd met liposuctie alleen of met andere technieken zoals laser skin resurfacing of dermabrasie.

Als u een halslift overweegt, zijn hier enkele tips om u voor te bereiden:

Kies een gekwalificeerde chirurg

Zorg ervoor dat uw arts ervaring heeft met dit soort ingrepen en in het verleden veel soortgelijke ingrepen heeft uitgevoerd. Zorg er ook voor dat hij goede recensies heeft van patiënten die in het verleden dezelfde procedure hebben ondergaan.

Wees eerlijk over uw gezondheidsgeschiedenis

Vertel uw arts, voordat u een afspraak maakt, over eventuele medische problemen of allergieën. Dit geldt ook voor de medicijnen die u gebruikt. Uw arts zal ook op de hoogte willen zijn van eerdere operaties of medische aandoeningen. Dit is belangrijk omdat het ertoe bijdraagt dat u een zo veilig en effectief mogelijke behandeling krijgt.

Stoppen met roken

Roken is een bekende risicofactor voor huidveroudering. Het roken van tabak, pijpen en sigaren kan leiden tot chronische ontstekingen die vroegtijdige rimpels en schade aan de elastische vezels van de huid kunnen veroorzaken. Stop met roken vóór uw halslift procedure. Als u nog niet bent gestopt, stop dan nu met roken! Roken is op vele manieren schadelijk voor uw gezondheid. Het tast de kwaliteit van uw huid aan, versnelt het verouderingsproces en verhoogt het risico op kanker.

Praat met uw chirurg

Uw chirurg kan al uw vragen over deze procedure beantwoorden. Zorg ervoor dat u uw opties hebt onderzocht en begrijpt wat een halslift voor u kan betekenen.

Eet gezond voedsel

Eet ten minste vier weken voor uw operatie gezond voedsel. Vermijd zout voedsel, gekruid voedsel, koolzuurhoudende dranken en alcohol gedurende twee weken voor uw operatie. Vermijd roken gedurende ten minste vier weken voor uw operatie. Vermijd het innemen van aspirine of ibuprofen twee dagen voor de operatie vanwege het verhoogde risico op bloedingen.

Beheer uw verwachtingen

Halslifts zijn geen wondermiddel tegen rimpels en losse huid, maar ze kunnen de hals aanzienlijk verbeteren. De procedure geeft u een jeugdiger uiterlijk door losse huid aan te spannen en overtollig vet in de hals te verwijderen. Voordat u een halslift ondergaat, is het belangrijk om te begrijpen wat de procedure wel en niet voor u doet.

Houd rekening met uw hersteltijd.

Als u een langdurige gezondheidstoestand hebt die uw mobiliteit beperkt, zoals artritis of fibromyalgie, bespreek dan met uw arts hoe lang u moet wachten voordat u een neklift procedure ondergaat. Hoewel er geen minimum- of maximumleeftijd is voor deze ingreep, kan uw chirurg u aanraden te wachten tot na de eerste tekenen van veroudering in uw gezicht en hals.

Bespreek uw verwachtingen met uw arts.

Bespreek wat u hoopt te bereiken met deze ingreep. U moet realistisch zijn over de resultaten die u van de operatie kunt verwachten en hoe lang het duurt voordat die resultaten zichtbaar zijn. Vraag of er andere behandelingen zijn die uw uiterlijk kunnen verbeteren zonder een operatie te ondergaan.

Doe onderzoek

Het belangrijkste wat u kunt doen is uzelf informeren over plastische chirurgie en de mogelijke risico’s daarvan. Lees beoordelingen van patiënten, spreek met de chirurg en andere patiënten die soortgelijke ingrepen hebben ondergaan en leer wat u tijdens het herstel kunt verwachten.

Overweeg eerst gewicht te verliezen

Als u overgewicht heeft, kan het verliezen van de extra kilo’s door dieet en lichaamsbeweging een enorm verschil maken in hoe uw huid eruitziet. Een halslift wordt meestal gecombineerd met liposuctie om overtollig vet in de hals te verwijderen. Dit kan helpen rimpels glad te strijken en verslapte huid rond de kaaklijn en de kin aan te spannen.

Krijg uw allergieën onder controle

Als u allergieën hebt, probeer deze onder controle te krijgen voordat u een halslift ondergaat. Allergieën kunnen het voor uw lichaam moeilijk maken om goed te genezen na een operatie, waardoor de kans groter is dat u complicaties krijgt of zelfs extra operaties nodig hebt.

Gehydrateerd blijven

Voor uw ingreep is het belangrijk om gehydrateerd te blijven. Door veel water te drinken kunt u uitdroging voorkomen, wat spiercontracties kan veroorzaken en het risico op complicaties tijdens de operatie kan verhogen.

Vermijd bloedverdunnende medicijnen

Sommige mensen nemen bloedverdunnende medicijnen voordat ze een cosmetische ingreep ondergaan, zoals een facelift of halslift. Deze medicijnen kunnen het bloeden doen toenemen en het voor uw arts moeilijk maken om nauwkeurig in te schatten hoeveel werk er tijdens de operatie moet worden verricht. Het is het beste om te voorkomen dat u deze medicijnen neemt voordat u plastische chirurgie ondergaat, omdat ze uw hersteltijd kunnen verstoren en complicaties kunnen veroorzaken tijdens uw ingreep.

Vermijd direct zonlicht.

Vermijd ten minste twee weken voor de ingreep zonlicht, omdat dit kan leiden tot verkleuring van het gebied waar de incisie wordt gemaakt. Als u van plan bent om in deze periode op reis te gaan, zorg er dan voor dat u zonnebrandcrème draagt en blijf zoveel mogelijk in de schaduw.

Stop met het drinken van alcohol

Het zal u misschien verbazen dat alcoholgebruik uw gezicht ouder kan doen lijken dan het in werkelijkheid is. Alcohol zorgt ervoor dat het lichaam meer vrije radicalen produceert, die gezonde huidcellen beschadigen. De extra stress op de lever door het verwerken van al die alcohol doet de huid ook sneller verouderen. Het is dus belangrijk om vóór de operatie en gedurende minstens twee weken na de operatie geen alcohol te drinken.

Draag geen make-up en sieraden op de dag van de ingreep.

De chirurg zal u waarschijnlijk aanraden om twee weken voor de operatie geen make-up meer te dragen. De reden hiervoor is dat make-up de hechtingen kan verstoren en na verloop van tijd blaarvorming kan veroorzaken. Ook als u oorbellen of andere sieraden heeft die de procedure kunnen verstoren, zorg er dan voor dat deze verwijderd zijn voordat u naar de operatie gaat. Als je tatoeages of piercings hebt in het gebied waar je je neklift laat uitvoeren, zorg er dan voor dat de tatoeëerder of piercer deze voor de operatie verwijdert. Tatoeages moeten misschien worden bijgewerkt na de ingreep; piercings moeten echter volledig worden verwijderd omdat ze tijdens het herstel wonden of infecties kunnen veroorzaken.

Bevochtig je huid

Na een halslift hebt u last van blauwe plekken en zwellingen. Om deze effecten te minimaliseren, houdt u uw huid gehydrateerd met een zachte vochtinbrengende crème of zalf. Vermijd het gebruik van geparfumeerde lotions en zepen in deze periode, want die kunnen de huid irriteren. U kunt ook een aantal dagen na de operatie elk uur gedurende 15 minuten een ijspack of gelpack op het gebied gebruiken.

Slaap elke nacht voldoende.

Voldoende slaap is essentieel voor een goede algemene gezondheid – maar vooral als u van plan bent een cosmetische ingreep aan uw hals te laten doen! Studies tonen aan dat mensen die zes uur of minder per nacht slapen meer kans hebben op een depressie dan mensen die zeven of acht uur per nacht slapen, dus zorg ervoor dat u elke nacht voldoende rust krijgt voordat u onder het mes gaat!

Stel vragen.

Voordat u een afspraak maakt, moet u met uw arts praten over de procedure, zoals hoe lang de operatie zal duren, welke verdoving u krijgt (plaatselijk of algemeen) en wat voor herstelperiode u na de operatie kunt verwachten. Vraag ook naar mogelijke complicaties bij deze procedure en naar andere procedures die voor u een betere optie zijn.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *