• 770
  • 0

Mannen die last hebben van gynaecomastie of ‘man boobs’ hebben een uitstekende optie om hun uiterlijk te corrigeren. Gynaecomastie is een aandoening waarbij mannen borsten ontwikkelen als gevolg van een onevenwichtige hormoonhuishouding of door gewichtstoename. De aandoening kan worden veroorzaakt door anabole steroïden, medicijnen of ziekte.

Een gynaecomastie operatie wordt uitgevoerd onder algemene verdoving en duurt ongeveer een uur. De ingreep bestaat uit het verwijderen van overtollig borstweefsel via een kleine incisie in de okselstreek. Bij deze operatie wordt geen liposuctie of borstverkleining uitgevoerd en de tepel en de huidskleur worden niet aangetast.

Na de ingreep heeft u iemand nodig die u naar huis rijdt en u helpt bij de eerste herstelperiode. Uw arts zal u waarschijnlijk aanraden het minstens een week na de operatie rustig aan te doen. U kunt enige zwelling verwachten, maar dit zou binnen twee weken na de ingreep moeten verdwijnen.

Hier zijn enkele tips om u voor te bereiden op een gynaecomastie-operatie:

Verkrijg de juiste informatie

Praat met uw arts over de risico’s en voordelen van de ingreep voordat u besluit een operatie te ondergaan. Zorg ervoor dat u begrijpt wat er tijdens elke stap van het proces gebeurt, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over uw verzorging.

Vermijd roken

Roken verslechtert de bloedtoevoer naar het hart en de longen, beide essentiële organen tijdens de operatie. Het verhoogt ook het risico op postoperatieve infecties zoals longontsteking en ademhalingsproblemen – aandoeningen die kunnen leiden tot overlijden of langdurige invaliditeit als ze niet worden behandeld.

Vermijd het drinken van alcohol

Alcoholgebruik voor de operatie kan leiden tot overmatige bloedingen en andere complicaties. U moet alcohol ten minste twee weken voor uw operatie vermijden. Als u een geschiedenis van alcoholmisbruik hebt, is het raadzaam dat u medische hulp zoekt voordat u een chirurgische ingreep ondergaat.

Stop met het innemen van bepaalde medicijnen

Het kan nodig zijn dat uw arts uw medicatieregime vóór de operatie of tijdens het herstel aanpast als u medicijnen gebruikt zoals aspirine, ibuprofen of andere niet-steroïde ontstekingsremmers. Deze medicijnen kunnen blauwe plekken na de operatie verergeren en het risico op bloedingen tijdens of na de operatie vergroten. Als uw arts u vóór de ingreep medicijnen voorschrijft, vraag dan of deze op een ander tijdstip mogen worden ingenomen dan de medicijnen die voor de postoperatieve zorg zijn voorgeschreven.

Verkrijg toestemming van uw arts

Overleg met uw arts voordat u een afspraak maakt voor een consult met een cosmetisch chirurg. Uw chirurg zal uw medische aandoeningen beoordelen en bepalen of een operatie voor u veilig is. Hij of zij kan ook manieren aanbevelen om de omvang van uw borsten met niet-chirurgische methoden te verminderen voordat een operatie als behandelingsoptie wordt overwogen.

Bereid het gebied waar u zult herstellen voor

Bereid het gebied voor waar u zult herstellen van de ingreep. Afhankelijk van het type operatie dat u hebt gekozen, kan dit bij u thuis zijn of in een polikliniek. Zorg er in beide gevallen voor dat meubilair of andere voorwerpen in de kamer buiten het bereik van uw armen en benen zijn geplaatst, zodat ze niet in de weg zitten tijdens de genezing van de operatie. Als u van plan bent om na de operatie in een polikliniek te overnachten, neem dan een extra kussen, deken en lakenpakket mee, zodat u comfortabel op hun bed kunt liggen na de gynaecomastie-operatie.

Volg de instructies van uw arts

Wanneer u zich voorbereidt op een gynaecomastie operatie, zorg er dan voor dat u alle instructies van uw arts opvolgt. Dit omvat het volgen van de dieetbeperkingen die hij of zij u heeft gegeven, het innemen van medicijnen zoals voorgeschreven en het volgen van andere instructies over uw gezondheid of levensstijl.

Begin met een gezond dieet

Een gezond dieet helpt uw lichaam om extra vetten kwijt te raken en houdt ook uw hart gezond. U kunt veel fruit en groenten eten, want die leveren essentiële vitaminen en mineralen die uw lichaam nodig heeft om ziekten efficiënt te bestrijden. Het is ook belangrijk om elke dag minstens acht glazen water te drinken, want uitdroging kan leiden tot veel gezondheidsproblemen, waaronder gynaecomastie.

Doe uw onderzoek voordat u een chirurg kiest

Gynaecomastie Chirurgie komt relatief vaak voor, dus het zou geen probleem moeten zijn om een gekwalificeerde chirurg bij u in de buurt te vinden. Vraag vrienden of familieleden die deze ingreep hebben ondergaan; misschien kennen zij iemand die u een eerlijke mening kan geven over hun ervaring met hun chirurg. U kunt ook bij uw plaatselijke ziekenhuis of medische school informeren naar aanbevelingen voor chirurgen die regelmatig gynaecomastie-operaties uitvoeren.

Stoppen met bloedverdunners

Als u medicijnen gebruikt die bloedverdunners bevatten, zoals aspirine of ibuprofen, is het belangrijk dat u daarmee ten minste twee weken voor de geplande operatie stopt. Bloedverdunners kunnen leiden tot meer bloedingen tijdens de operatie en kunnen ook problemen veroorzaken met de wondgenezing na de operatie.

Informeer uw arts over alle huidige medicijnen.

Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, waaronder vrij verkrijgbare en voorgeschreven medicijnen, vitaminen en supplementen. Sommige medicijnen kunnen het risico op bloedingen tijdens de operatie verhogen of kunnen complicaties veroorzaken tijdens de anesthesie.

Zorg ervoor dat iemand u na de operatie naar huis brengt.

U zult waarschijnlijk veel pijn hebben en niet in staat zijn om zelf van het ziekenhuis naar huis te rijden. Vraag iemand om u van het ziekenhuis op te halen en ten minste één nacht na de operatie voor u te zorgen.

Probeer de dag voor de ingreep goed uit te rusten.

U wilt niet moe zijn als het tijd is voor de operatie, omdat dit complicaties kan veroorzaken en uw herstel kan bemoeilijken. Zorg voor een goede nachtrust, zodat u volledig uitgerust en alert bent tijdens de ingreep.

Draag loszittende kleding

Misschien wilt u uw garderobe voorbereiden zodat u wijde shirts of truien kunt dragen als u naar binnen gaat voor uw operatie. Zo kunt u zich na de operatie gemakkelijker aankleden en eventuele zwellingen en blauwe plekken verbergen.

Maak uw borst zorgvuldig schoon

Scheer, wax of gebruik geen ontharingscrèmes op uw borst gedurende ten minste twee weken voor de operatie – dit kan de huid irriteren en leiden tot infectie tijdens de ingreep. Gebruik ook geen lotions of oliën op uw borst vóór de operatie; deze kunnen de bloeding tijdens de operatie vergroten en de genezing daarna belemmeren.

Verwacht enige pijn.

Een gynaecomastie operatie is niet superpijnlijk, maar het openen van uw borst en het verwijderen van weefsel vereist wel verdoving en plaatselijke verdoving om de boel te verdoven, dus u zult enig ongemak voelen. Het goede nieuws is dat de meeste patiënten lichte pijn ervaren na de operatie, die kan worden behandeld met vrij verkrijgbare pijnstillers.

Plan vrij van werk

De gemiddelde duur van een gynaecomastie operatie is 2 uur, maar dit varieert afhankelijk van de omvang van uw aandoening. U kunt meer tijd nodig hebben als er meerdere ingrepen nodig zijn of als uw herstel langer duurt dan verwacht. Uw arts kan ook adviseren om een compressie kledingstuk te gebruiken om zwelling en blauwe plekken te verminderen. Dit kledingstuk moet goed rond uw borst passen, dus zorg ervoor dat u met hem of haar overlegt over de maat voordat u er een online of in de winkel koopt.

Zoek manieren om te ontspannen en stress te verminderen.

Leer ademhalingsoefeningen, zoals diafragmatisch ademen, waarbij je diep ademhaalt en je adem niet inhoudt terwijl je lucht inademt. Oefen deze oefeningen dagelijks tot ze een tweede natuur worden en gemakkelijk te doen zijn wanneer dat nodig is.

Gebruik geen steroïden.

Deze medicijnen verhogen je risico op het ontwikkelen van gynaecomastie omdat ze ervoor zorgen dat je lichaam extra oestrogeen aanmaakt. Steroïden kunnen ook ernstige bijwerkingen veroorzaken zoals leverschade en hartproblemen als ze te lang of in hoge doses worden gebruikt.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *