20 Tips om je voor te bereiden op een borstimplantatie
  • 776
  • 0

Het billenimplantaat is een soort ingreep die volume toevoegt aan uw billen. De procedure kan worden uitgevoerd om cosmetische redenen of voor reconstructieve chirurgie, zoals een vergroting na gewichtsverlies.

Het billenimplantaat bestaat al sinds de jaren 1930, maar het wordt steeds populairder bij vrouwen die hun uiterlijk willen verbeteren en zich zelfverzekerder willen voelen.

Billenimplantaten zijn meestal gemaakt van siliconengel of polyurethaanschuim en kunnen worden gebruikt in combinatie met een vetoverdrachtprocedure. Het implantaat wordt ingebracht via een incisie in de onderrug (ongeveer een centimeter boven de bilplooi).

In sommige gevallen moet u eerst een liposuctie ondergaan voordat u uw billenimplantaat krijgt, zodat uw chirurg precies kan zien waar hij/zij het implantaat moet plaatsen. Na de operatie moet u enkele dagen een drukverband dragen terwijl uw lichaam goed geneest.

De bil is een van de belangrijkste delen van ons lichaam. Het is het gedeelte tussen uw bovenbeen en onderrug dat ons onze vorm geeft. Het kan heel moeilijk zijn om een kont te krijgen die groter is dan wat de natuur ons heeft gegeven, maar er zijn manieren om hem te vergroten! Hier zijn enkele tips:

Eet een gezond dieet.

Een gezond dieet kan van groot nut zijn in de weken voor de operatie. Eiwitrijke voeding helpt uw huid te voeden, wat verslapping na de operatie kan voorkomen. Het kan ook de zwelling en blauwe plekken na de operatie helpen verminderen door uw lichaam te helpen zichzelf snel en effectief te herstellen.

Stop met roken.

Roken kan de bloedtoevoer naar de huid verminderen en kan complicaties veroorzaken tijdens de operatie. Het verhoogt ook het risico op infecties en bloedstolsels. Zelfs als u al bent gestopt met roken, is het belangrijk dat u ten minste twee weken voor uw operatiedatum stopt, zodat uw lichaam klaar is voor de procedure.

Blijf gehydrateerd.

Gehydrateerd blijven is het beste wat u kunt doen om uw lichaam gezond en klaar voor de operatie te houden. Drink veel water voor en na uw ingreep, maar drink niet te veel in één keer, anders kunt u zich misselijk voelen.

Vermijd alcohol

Alcoholgebruik is een slecht idee tijdens elk type operatie. Het kan leiden tot infecties en andere complicaties tijdens uw verblijf in het ziekenhuis. Bovendien, als u een matige of zware drinker bent (1-2 drankjes per dag), kan het moeilijk zijn voor uw lichaam om goed te genezen na de ingreep.

Kies een ervaren chirurg

Uw chirurg moet minstens 10 jaar ervaring hebben met het uitvoeren van bilvergrotingen. Uw chirurg moet voldoende voor-en-na foto’s beschikbaar hebben, zodat u kunt zien hoe het andere patiënten is vergaan na hun operatie.

Bespreek uw doelen met een chirurg

Het is belangrijk om te weten wat voor resultaten je kunt verwachten van bilimplantaten voordat je onder het mes gaat. Een goede chirurg kan je helpen beslissen welk type implantaat het meest geschikt is voor jouw lichaamstype en doelstellingen.

Laat je niet onder druk zetten om een beslissing te nemen

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo. Wees op uw hoede voor iedereen die u onder druk zet om een beslissing te nemen voordat u de tijd heeft gehad om erover na te denken. Een gerenommeerde chirurg zal de tijd nemen om al uw vragen te beantwoorden en ervoor zorgen dat hij u biedt wat het beste is voor u en uw lichaamstype.

Bespreek al uw medicijnen met uw chirurg.

Zorg ervoor dat u de medicijnen inneemt die uw arts u heeft voorgeschreven. Sommige medicijnen kunnen het risico op bloedstolling en zwelling verhogen, wat uw herstelproces kan bemoeilijken. Als u medicijnen gebruikt, zorg er dan voor dat u dit vóór de operatie aan uw chirurg laat weten.

Stop met het nemen van bloedverdunners.

Bloedverdunners zoals aspirine, warfarine en clopidogrel kunnen leiden tot meer bloedingen en blauwe plekken tijdens de operatie. Als u een van deze medicijnen in uw systeem heeft en er niet mee wilt stoppen, praat dan met uw arts over alternatieven die de operatie niet verstoren.

Meer informatie over de procedure.

Zorg ervoor dat je volledig geïnformeerd bent over bilimplantaten voordat je ermee doorgaat. Je moet weten hoe lang de operatie duurt, wat voor soort herstelproces je kunt verwachten en hoeveel het gaat kosten. Je zou ook kunnen overwegen of bilimplantaten al dan niet geschikt zijn voor jou en of er iets anders kan worden gedaan om dezelfde resultaten te bereiken zonder operatie.

Bereid uw huis voor

Voordat je kontimplantaten krijgt, moet je ervoor zorgen dat je thuis ruimte hebt waar je niet wordt gestoord door bezoekers of familieleden die misschien niet begrijpen waarom je lichaam er na de operatie anders uitziet – of erger nog, die je veroordelen omdat je überhaupt een cosmetische ingreep hebt ondergaan. Je hebt ook privacy nodig, zodat niemand je naakt ziet tijdens het herstel, tenzij ze je verzorgen (zoals helpen met het aanleggen van verband).

Cafeïne vermijden

Het is bekend dat cafeïne het vasthouden van water en een opgeblazen gevoel in het lichaam veroorzaakt. Dit is niet goed wanneer u zich voorbereidt op uw ingreep, omdat het kan leiden tot een ongelijkmatig uiterlijk wanneer uw lichaam zichzelf op natuurlijke wijze probeert te herstellen na de operatie.

Houd uw bloeddruk onder controle

Als u een geschiedenis van hoge bloeddruk heeft, kan het zijn dat u voor de operatie medicijnen nodig heeft. Dit komt omdat anesthesie bij sommige mensen de bloeddruk kan beïnvloeden. Als u tijdens de operatie niet genoeg zuurstof krijgt, kan dat leiden tot een beroerte of een hartaanval. Het is het beste om uw bloeddruk onder controle te krijgen voordat u bilimplantaten krijgt.

Neem vrij van uw werk

Na de operatie moet u ten minste zes weken vrij nemen van uw werk om complicaties te voorkomen. Neem indien mogelijk meer vrij, zodat u goed kunt herstellen. Ga niet overhaast weer aan het werk voordat u volledig genezen bent, want dat kan uw lichaam onnodig belasten en leiden tot infecties of andere complicaties.

Zorg ervoor dat u een goede kandidaat bent

Er zijn bepaalde criteria waaraan moet worden voldaan voordat een arts de procedure zal uitvoeren: U moet in goede gezondheid verkeren, realistische verwachtingen hebben en voldoende vet op uw lichaam hebben dat voor de procedure kan worden gebruikt. Als u rookt of diabetes hebt, kunt u mogelijk geen bilimplantaten krijgen omdat roken de bloedtoevoer naar het gebied vermindert en diabetes het risico op complicaties tijdens de operatie verhoogt. Als u een chronische aandoening hebt (zoals een hartziekte), kunt u het beste uw opties met uw arts bespreken voordat u tot de operatie overgaat.

Bereid u voor op pijn na de operatie.

Iedereen ervaart de pijn na een operatie anders. Sommige mensen voelen weinig of geen pijn, terwijl anderen meer ongemak ervaren dan verwacht. Zorg ervoor dat uw arts weet welke medicijnen u vóór de operatie gebruikt, zodat hij u zo nodig iets sterkers kan voorschrijven.

Blijf zoveel mogelijk actief voor de operatie.

Uw arts kan u aanraden om zes weken voor uw operatie te stoppen met sporten, maar als er geen medische reden is om niet te sporten, probeer dan actief te blijven tot de dag van uw operatie. Lichaamsbeweging helpt om uw lichaam in vorm te houden en maakt het gemakkelijker om na de operatie terug te keren.

Zorg ervoor dat uw gezondheid in orde is.

Uw arts zal een grondig onderzoek uitvoeren om er zeker van te zijn dat het implantaat veilig is voor u en uw lichaam. Als u een medische aandoening hebt of medicijnen gebruikt, bespreek dan met uw arts welke andere onderzoeken nodig kunnen zijn om ervoor te zorgen dat de procedure soepel verloopt.

Zorg voor voldoende slaap

U kunt in de verleiding komen om de avond voor uw operatie laat op te blijven, maar het is het beste om een goede nachtrust te hebben voor uw ingreep. Als u moe en uitgeput bent, kunt u zich tijdens de operatie moeilijker concentreren en de instructies opvolgen. Bovendien helpt voldoende rust bij het verminderen van angst en stress, die onnodige complicaties kunnen veroorzaken.

Wees mentaal voorbereid

U moet mentaal voorbereid zijn op wat u te wachten staat. Voor de operatie geeft de arts u een lijst met voedingsmiddelen die u voor de operatie moet vermijden, zoals gefrituurd voedsel, vet vlees en zuivelproducten. Ook moet u twee weken voor de operatie geen aspirine of ibuprofen innemen, omdat die het bloed verdunnen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *