20 Tips om je voor te bereiden op een borstimplantatie
  • 765
  • 0

Borstimplantaten kunnen worden gebruikt om asymmetrie van de borst te corrigeren, het volume te herstellen dat verloren is gegaan na gewichtsverlies of zwangerschap, of gewoon om uw borsten groter te maken.

Borstimplantaten zijn met siliconen of zout waterstof gevulde borstimplantaten die onder het borstweefsel worden geplaatst om de borsten groter en mooier te maken. De ingreep wordt uitgevoerd via een incisie in de plooi onder de borst, waar het implantaat in een zakje onder de borstspier wordt geplaatst.

Het meest voorkomende type borstimplantaat is siliconengel, dat zacht en flexibel is. Siliconen implantaten zijn ook compatibel en worden al meer dan 30 jaar gebruikt.

Borstimplantaten kunnen poliklinisch en onder plaatselijke verdoving worden geplaatst. De operatie duurt ongeveer twee uur, maar u moet een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Een borstimplantaat is een chirurgische ingreep waarbij een borstimplantaat wordt geplaatst. Dit is een siliconen of zouthoudend implantaat dat onder het borstweefsel wordt geplaatst. Hoewel borstimplantaten niet aan de borstwand vastzitten en gemakkelijk kunnen worden verwijderd, vereisen ze wel speciale zorg. Het is belangrijk om na de operatie de instructies van uw arts op te volgen, zodat u de best mogelijke resultaten krijgt.

Als u overweegt om borstimplantaten te laten plaatsen, zijn hier enkele dingen waar u rekening mee moet houden:

Eet een gezond dieet.

Een voedzaam dieet is van vitaal belang voor een goede gezondheid en genezing na de operatie. Eet veel fruit en groenten, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten zoals olijfolie (en beperk verzadigde vetten). Overweeg om omega-3 vetzuren zoals zalm of walnoten aan uw dieet toe te voegen.

Stop met roken.

Roken kan het risico op bloedstolsels en andere complicaties na een operatie vergroten. Als u rookt, probeer dan ten minste zes weken voor de operatie te stoppen, zodat uw lichaam de tijd heeft om goed te genezen.

Blijf gehydrateerd.

Dit is heel belangrijk bij elke operatie, maar vooral als er borstimplantaten worden geplaatst of verwijderd. Niet genoeg water drinken kan leiden tot een lage bloeddruk en kan complicaties veroorzaken tijdens de ingreep. Het is het beste om minstens 24 uur voor de operatie veel water te drinken, zodat u goed gehydrateerd bent als u naar de operatiekamer gaat.

Vermijd alcohol

Alcohol kan het risico op een infectie na de operatie verhogen, dus het is belangrijk om minstens twee weken voor de ingreep te stoppen met drinken. Deze periode geeft uw lever voldoende tijd om alcohol te verwerken en uit uw systeem te verwijderen.

Kies een ervaren chirurg

Een borstvergroting is een eenvoudige ingreep die in korte tijd kan worden uitgevoerd. Het is echter belangrijk om een ervaren plastisch chirurg te kiezen die honderden borstvergrotingsoperaties heeft uitgevoerd en weet waar hij op moet letten bij complicaties.

Bespreek uw doelen met een chirurg

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat niet alle vrouwen kiezen voor borstimplantaten. Als u ervoor kiest, bespreek dan welke grootte en vorm het beste bij uw lichaamstype passen. De juiste grootte en vorm van de implantaten zal bijdragen tot meer comfort en meer zelfvertrouwen.

Laat u niet onder druk zetten om een beslissing te nemen

U moet zich nooit onder druk gezet voelen om een borstimplantaat te nemen als u daar niet zeker van bent. Veel mensen denken dat als ze zich nu niet laten opereren, ze later geen kans meer krijgen omdat ze dan niet meer voor de ingreep in aanmerking komen (dit is niet waar).

Bespreek al uw medicijnen met uw chirurg.

De beste resultaten van een borstvergroting worden bereikt wanneer u gezond bent en een stabiel gewicht heeft. Het is belangrijk dat u vóór de ingreep met uw chirurg bespreekt welke medicijnen of supplementen u gebruikt. Dit geldt met name voor hormoonvervangingstherapie en andere bloedverdunners die het resultaat van een borstimplantatie kunnen beïnvloeden.

Stop met het innemen van bloedverdunners.

Vertel uw arts vóór uw operatie of u bloedverdunners gebruikt, waaronder aspirine of Coumadin (warfarine). Stop minstens twee weken voor de operatie met deze medicijnen. Zo kan uw lichaam het bloeden stoppen en is er minder kans op overmatig bloeden tijdens de operatie.

Meer informatie over de procedure.

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten borstvergroting procedures beschikbaar. U moet uitzoeken welk type het beste bij u past en of het gaat om een implantaat of een techniek zonder implantaten. Veel chirurgen bieden gratis consultaties aan, zodat u vragen kunt stellen en meer te weten kunt komen over hun ervaring met de procedure.

Bereid uw huis voor

U zult na uw operatie vrij moeten nemen van uw werk, dus bereid u voor door ervoor te zorgen dat alles in huis geregeld is voordat u onder het mes gaat. Dit houdt in dat u ervoor moet zorgen dat alle rekeningen worden betaald, dat er voor de kinderen wordt gezorgd en alles wat er nog moet gebeuren terwijl u herstelt van een borstoperatie. Vraag zo mogelijk iemand in uw omgeving (zoals een ouder of partner) om te helpen met deze taken, zodat ze niet door de mand vallen terwijl u herstelt van de operatie.

Cafeïne vermijden

Vermijd de consumptie van cafeïnehoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, in de dagen voor uw operatie. Cafeïne kan een verhoogde hartslag of bloeddruk veroorzaken, wat het risico op complicaties tijdens de operatie kan verhogen.

Houd uw bloeddruk onder controle

Als uw bloeddruk te hoog is, kan dit complicaties veroorzaken tijdens de operatie en het succes van uw procedure in de weg staan. Bespreek met uw arts veranderingen in levensstijl en medicijnen die een hoge bloeddruk kunnen verlagen voordat u een borstvergrotende operatie ondergaat.

Neem vrij van uw werk

U moet minstens een week vrij nemen van uw werk na uw borstimplantatie, dus zorg ervoor dat u voldoende vrij neemt voordat u zich aan de ingreep verbindt. Vertel uw baas over uw plannen, zodat hij of zij weet wanneer u weer aan het werk kunt.

Zorg ervoor dat u een goede kandidaat bent

Borstimplantaten zijn niet voor iedereen geschikt. Uw arts zal uw algemene gezondheidstoestand moeten beoordelen en nagaan of er medische aandoeningen zijn die een operatie in de weg staan. Vrouwen met een actieve levensstijl kunnen merken dat hun borsten meer hangen of verslappen dan toen ze jonger en fitter waren. In dat geval kan een borstvergroting een goede optie zijn.

Bereid u voor op pijn na de operatie.

Het is normaal dat u wat pijn ervaart na de operatie. U kunt wat zwelling en blauwe plekken in uw borsten ervaren, maar dit is normaal en zal na een paar weken verdwijnen. De pijn die u in deze periode ervaart, komt door de hechtingen en drainagebuisjes die tijdens de ingreep zijn gebruikt. Het is belangrijk dat u alle instructies van uw arts opvolgt, zodat u sneller geneest en eventuele complicaties voorkomt.

Blijf zoveel mogelijk actief voor de operatie.

Regelmatige lichaamsbeweging helpt uw spieren op te bouwen en voorkomt dat uw gewrichten stijf worden. Het helpt ook uw algemene gezondheid te verbeteren – wat belangrijk is na elke soort operatie.

Zorg ervoor dat uw gezondheid in orde is.

Voordat u een operatie ondergaat, vooral wanneer u onder algehele narcose wordt gebracht (wat betekent dat u slaapt), is het belangrijk dat uw algehele gezondheid goed is en dat u geen aandoeningen of ziekten hebt die door de procedure kunnen worden beïnvloed of die tot complicaties kunnen leiden nadat de operatie is uitgevoerd.

Zorg voor voldoende slaap

Probeer uw operatie zo mogelijk niet te plannen op momenten dat u moe of gestrest bent. Dit verkleint de kans op een infectie of andere complicaties tijdens het herstel.

Wees mentaal voorbereid

Borstimplantaten zijn niet voor iedereen weggelegd. Het is belangrijk dat u goed bent voorbereid voordat u beslist of u deze ingreep wel of niet wilt ondergaan. Als u niet zeker weet of borstimplantaten iets voor u zijn, praat dan met uw arts en win zoveel mogelijk informatie in. Het is ook belangrijk om te weten waar u aan begint – zowel fysiek als emotioneel – na het nemen van borstimplantaten.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *