• 961
  • 0

De Brazilian Butt Lift (BBL) is een vorm van cosmetische chirurgie die vrouwen helpt hun lichaam vorm te geven. Bij de ingreep wordt vet uit een deel van het lichaam gehaald en vervolgens in de bilstreek geïnjecteerd. Dit helpt om een rondere, vollere look te creëren.

Deze ingreep kan worden uitgevoerd bij patiënten die hun billen groter of voller willen laten lijken. De BBL procedure kan worden uitgevoerd in combinatie met andere cosmetische ingrepen zoals buikwandcorrectie of borstvergroting.

U heeft uw Brazilian Butt Lift ondergaan en u voelt zich geweldig, maar nu is het tijd om na te denken over het herstel. Of u nu over een paar maanden gaat trouwen of er gewoon goed uit wilt zien voor het strand, er zijn een aantal dingen die u moet weten en doen tijdens het herstel van de BBL.

Het is een uitstekende manier om uw lichaam een meer gewenste vorm te geven en uw zelfbeeld te verbeteren. Het is echter belangrijk te begrijpen dat elke chirurgische ingreep risico’s met zich meebrengt. Om u te helpen gezond te blijven tijdens het herstel, volgen hier enkele nuttige tips:

1. Eet een gezond dieet.

Door goed te eten voorkomt u dat uw lichaam verzwakt of ziek wordt en herstelt u sneller. U moet veel fruit, groenten, volle granen en magere eiwitbronnen zoals kipfilet en vis eten. Als u probeert aan te komen tijdens het bbl-herstel, kunt u ook meer calorierijk voedsel eten, zoals noten, zaden en avocado. Zorg ervoor dat u ook veel water drinkt, zodat uw lichaam gehydrateerd blijft na de procedure.

2. Houd uw lichaamsgewicht in de gaten.

Bij de Brazilian Butt Lift wordt vet uit een ander deel van het lichaam gebruikt als opvulling voor de billen. Omdat bij deze procedure vet wordt gebruikt, moeten patiënten hun gewicht tijdens het hele proces op peil houden – vooral tijdens de operatie zelf – zodat ze niet zonder vet komen te zitten voordat de operatie voltooid is. Anders kan de operatie worden uitgesteld of helemaal geannuleerd omdat er niet genoeg vet beschikbaar is voor gebruik in de procedure (wat meer kosten zou betekenen).

3. Neem de tijd om uit te rusten en te herstellen.

Dit is misschien wel de belangrijkste tip op deze lijst, want het zal u helpen om van alle fysieke en mentale stress af te komen die het ondergaan van een dergelijke ingreep met zich meebrengt. U moet tijdens deze herstelperiode vrij nemen van werk of andere activiteiten die uw lichaam kunnen belasten. Hoe lang u moet rusten, hangt af van de tijd die uw lichaam nodig heeft om van de operatie te herstellen. Probeer het echter, indien mogelijk, niet langer dan twee weken te laten duren. Zodra u zich klaar voelt om uw werk of andere activiteiten te hervatten, doe dit dan geleidelijk zodat uw lichaam genoeg tijd heeft om zich weer aan te passen aan zijn normale routine.

4. Vermijd druk op de billen.

Het is heel belangrijk dat u niet te veel druk op uw billen uitoefent. U moet niet gaan zitten of liggen in een houding waarbij druk op de billen wordt uitgeoefend. Dit kan namelijk bloeduitstortingen en zwellingen veroorzaken, wat de genezing kan belemmeren.

5. Blijf actief tijdens uw herstelproces.

U moet tijdens uw herstelperiode ten minste drie keer per week lichamelijk actief zijn. Dit kan wandelen, joggen of zwemmen zijn. Elke activiteit die uw hartslag omhoog brengt, helpt de bloedsomloop te verbeteren en zwellingen in uw lichaam te verminderen.

6. Concentreer u op de consumptie van de juiste vloeistoffen

Veel water drinken is een goede manier om gehydrateerd te blijven terwijl u herstelt van uw ingreep. Vermijd alcohol en frisdrank omdat deze uw lichaam nog meer kunnen uitdrogen dan dat u al in een verzwakte toestand bent na uw operatie. U kunt ook overwegen om meer rauw fruit en rauwe groenten te eten, aangezien deze vol vitaminen en voedingsstoffen zitten die uw lichaam zullen helpen sneller te genezen.

7. Wandelen is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging die weinig impact heeft.

Het helpt de bloedsomloop in je benen te verbeteren, wat zwellingen vermindert en de bloedtoevoer naar je bilstreek verbetert. U kunt voor, tijdens en na uw operatie wandelen.

8. Zorg ervoor dat u niet in heet water gaat liggen of een verwarmingskussen gebruikt.

Na de operatie worden zitbaden aanbevolen om zwellingen en ongemakken te helpen verminderen. Een zitbad is gewoon in warm (niet heet) water zitten terwijl u achterover leunt op iets als een kruk of stoel. Het helpt bij het wegspoelen van bloed en vloeistoffen die tijdens de operatie zijn vrijgekomen en die zwelling en ongemak kunnen veroorzaken. Om verdere zwelling te voorkomen, dient u na de operatie geen warme douches of baden te nemen, tenzij uw arts u anders heeft geïnstrueerd.

9. Buig niet voorover zonder uw onderrug te ondersteunen.

Het is belangrijk dat u de juiste houding aanneemt tijdens het zitten of staan, dus niet voorover leunen of voorover buigen als u deze dingen doet. U moet ook voorzichtig zijn met bukken of hoog reiken – probeer deze bewegingen zo mogelijk te vermijden door iemand anders om hulp te vragen in plaats van ze zelf uit te voeren.

10. Gebruik medische hulpmiddelen om u te helpen bij uw herstel.

Een compressiekledingstuk helpt de zwelling en blauwe plekken te verminderen. Het helpt ook bij de lymfedrainage door de lymfekanalen open te houden. De compressiekleding moet minimaal drie dagen na de operatie worden gedragen, maar het kan zijn dat u de kleding langer wilt dragen, afhankelijk van de instructies van uw arts.

11. Draag compressiekleding om de zwelling te verminderen.

Uw arts zal u compressiekleding geven om tijdens uw herstelperiode te dragen. Compressiekleding helpt de zwelling te verminderen door druk uit te oefenen op de getroffen gebieden, waardoor de bloedstroom toeneemt en de genezing wordt bevorderd.

12. Neem wat rust, maar niet te veel.

De eerste stap bij de voorbereiding op uw BBL-operatie is rusten. U wilt er zeker van zijn dat u voldoende slaapt voor uw operatie en ook daarna. Er is echter een dunne lijn tussen genoeg rusten en te veel slapen. Probeer na de ingreep elke nacht minstens acht uur te slapen, maar niet meer dan negen uur indien mogelijk. Dit zal uw lichaam helpen sneller te herstellen en u gezond te houden tijdens het herstel van uw BBL.

13. Houd u aan de voorschriften van uw arts.

Hoewel het verleidelijk kan zijn, probeer het genezingsproces niet te overhaasten. Uw plastisch chirurg heeft een specifieke tijdlijn voor uw herstel voorgeschreven, dus volg zijn of haar instructies zorgvuldig op. Als u het gevoel hebt dat u eerder klaar bent dan de aanbevolen tijd, overleg dan met uw arts of dat in orde is en of er voorzorgsmaatregelen zijn die u moet nemen.

14. Laat u masseren

Het masseren van uw onderrug is een van de beste manieren om de pijn in uw onderrug na een BBL-operatie te verlichten. Massagetherapeuten kunnen u helpen de plekken op uw onderrug te vinden waar spanning of pijn kan optreden, zodat u deze plekken thuis kunt trainen met eenvoudige technieken zoals zelfmassage of foam rolling (wat strakke spieren zal helpen verlichten).

15. Sla de sportschool over.

Een BBL veroorzaakt zwelling, wat betekent dat lichaamsbeweging de situatie kan verergeren doordat de bloedstroom naar het gebied toeneemt. Om deze reden raden deskundigen aan om gedurende ten minste vier weken na de ingreep geen zware trainingen en cardio te doen. Lichaamsbeweging kan ook het risico op bloedstolsels verhogen, dus let op symptomen zoals kortademigheid en zwelling in uw benen en voeten.

16. Houd uw incisies schoon

Tijdens de eerste dagen na een BBL procedure is het belangrijk om uw incisies schoon te houden door ze twee of drie keer per dag met water en zeep te wassen. Dit helpt infectie te voorkomen en vermindert het risico op littekenvorming. Nadat de eerste week voorbij is, kunt u overschakelen op antibacteriële zeep in plaats van gewone zeep, omdat de kans dan kleiner is dat uw huid uitdroogt. U moet uw incisies ook het grootste deel van de dag afdekken met verband of gaaskompressen, zodat ze niet geïrriteerd raken door kleding of andere voorwerpen die er tijdens de genezing tegenaan wrijven.

17. Laat iemand u helpen tijdens het herstel

Het herstel van een BBL procedure is een lang proces en vereist veel geduld. Het belangrijkste is dat u iemand hebt die u er doorheen kan helpen. Deze persoon kan uw echtgenoot/echtgenote, familielid of zelfs een vriend zijn. Als u iemand om u heen hebt, kunt u zich ontspannen en uw gedachten afleiden van de pijn en de pijn die het herstel van een operatie met zich meebrengt.

18. Neem een week vrij van het werk

Een week vrij nemen van het werk is een van de belangrijkste dingen die u moet doen na uw BBL-operatie. De verleiding is groot om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan, maar dit maakt het op de lange termijn alleen maar erger voor u. Als u een week niet gaat werken, krijgt uw lichaam de tijd om van de operatie te genezen en kan het sneller herstellen dan verwacht. Uw arts zal u ook adviseren om pas na 7 dagen weer aan het werk te gaan, dus het is het beste als u zijn instructies tijdens deze periode altijd opvolgt.

19. Stel vragen wanneer u ze hebt.

Wees niet bang om vragen te stellen over alles wat u bezighoudt. De dokter is er niet voor niets – hij of zij wil dat u de best mogelijke ervaring beleeft en zal zijn best doen om al uw vragen of zorgen te beantwoorden.

20. Doe het rustig aan met lichaamsbeweging.

Als u gewend bent om regelmatig te sporten, kan het verleidelijk zijn om zo snel mogelijk na de operatie weer te gaan sporten of hard te lopen – maar dat is helemaal niet aan te raden! Al die bewegingen kunnen bloedingen of zwellingen rond uw bilstreek veroorzaken, wat kan leiden tot meer pijn en ongemak dan nodig is tijdens de hersteltijd. Blijf bij lichte stretching (zachte yogahoudingen zijn goed) totdat uw arts toestemming geeft voor meer inspannende activiteiten.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *