21 tips om u te helpen gezond te blijven tijdens het herstel van de billenlift
  • 816
  • 0

De billenlift is een cosmetische chirurgische ingreep die de billen een nieuwe vorm geeft. De ingreep kan met verschillende technieken worden uitgevoerd, afhankelijk van de voorkeur van de chirurg en de behoeften van de patiënt.

Een billenlift kan worden uitgevoerd om de vorm van uw billen te verbeteren na een zwangerschap, gewichtsverlies of veroudering. Ze kunnen ook worden uitgevoerd om de contouren van uw lichaam te verbeteren na vetverlies in andere delen van uw lichaam. De ingreep kan ook worden gebruikt om de omvang van uw billen te vergroten of te verkleinen.

Als u overweegt een billenlift te laten doen, vraagt u zich misschien af hoe het herstelproces verloopt. Een billenlift is een cosmetische chirurgische ingreep om verslapte huid in de bilstreek aan te pakken. Het kan ook worden gebruikt om u te helpen een meer afgerond uiterlijk te krijgen, als uw billen te plat zijn.

Bij de ingreep wordt overtollig vet en huid van uw heupen en dijen verwijderd en vervolgens overgebracht op de billen om het volume en de vorm te verbeteren. De operatie kan ook een liposuctie van andere delen van uw lichaam omvatten om uw algehele vorm te verbeteren.

Hieronder volgen enkele tips om u te helpen gezond te blijven tijdens het herstel van de billift:

1. Wandel zo vaak mogelijk om de bloedsomloop te verbeteren.

Wandelen vermindert de zwelling en voorkomt de vorming van bloedstolsels in uw benen. Het is ook belangrijk dat u in beweging blijft om spierpijn en stijfheid te voorkomen. Sta om het uur of om de twee uur op en loop een paar minuten achter elkaar rond.

2. Houd uw lichaam schoon

Het kan verleidelijk voor u zijn om in uw kleren te slapen of dezelfde kleren te blijven dragen gedurende een aantal dagen na de operatie. Maar als u dat doet, kan het voor uw lichaam moeilijker worden om goed te genezen. Trek elke dag schone kleren aan en douche regelmatig.

3. Blijf uit de buurt van bloedverdunners

Bloedverdunners zoals aspirine, Plavix en Coumadin kunnen tijdens en na uw operatie overmatige bloedingen en blauwe plekken veroorzaken. Als u deze medicijnen vóór uw operatie heeft gebruikt, overleg dan met uw chirurg of hij met deze medicijnen een paar dagen voor de operatie kan stoppen en of hij ze na de operatie kan blijven vermijden.

4. Vermijd in één houding te blijven

U zult misschien verrast zijn te vernemen dat te lang in één houding blijven in feite problemen kan veroorzaken met de genezing na uw bil lift operatie. De reden hiervoor is dat wanneer u te lang in één houding blijft, uw bloedcirculatie vermindert en vocht zich ophoopt. Dit kan leiden tot complicaties zoals zwellingen, blauwe plekken en infecties. Probeer dus niet te lang in één houding te blijven na uw operatie, zelfs als dat betekent dat u op uw buik moet slapen in plaats van op uw rug of zij.

5. Vermijd het dragen van strak ondergoed

Uw billift herstel zal hoe dan ook oncomfortabel zijn. Maar één ding dat u niet wilt doen is strakke kleding of ondergoed dragen tijdens deze periode! Dit kan onnodige druk op uw incisies veroorzaken en leiden tot infectie of andere problemen. Het is beter om loszittende broeken en onderbroeken te dragen, zodat eventuele zwellingen rond de incisies gemakkelijker kunnen verdwijnen.

6. Vermijd direct op uw billen te zitten

Als u gaat zitten, vermijd dan direct op uw billen te zitten. Dit kan oncomfortabel zijn en blauwe plekken of zwellingen veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een zacht kussen tussen uw billen en de stoel, zodat u het gebied niet te zwaar belast. Dit helpt de druk op de incisieplaats te verminderen en voorkomt bloeduitstortingen of bloedingen onder de huid.

7. Volg de instructies van uw arts.

Uw chirurg zal u specifieke instructies geven over hoe lang u moet wachten met douchen en hoeveel tijd u tussen de douchebeurten moet laten (gewoonlijk twee weken). Het is belangrijk dat u dit advies opvolgt, zodat uw incisies goed genezen. U moet ook ten minste een week na de operatie vermijden dat er water op uw incisies komt – zelfs als u een bad neemt of doucht! Als u vragen hebt over hoe lang het duurt voordat uw incisies genezen zijn, vraag uw arts dan om opheldering voordat u het ziekenhuis of kantoor na de operatie verlaat.

8. Beweeg uw benen

Het kan zijn dat u meteen kunt opstaan en bewegen, maar het is belangrijk dat u niet overdrijft. Houd uw activiteitsniveau laag tijdens de eerste 24 uur na de operatie. U zult zich comfortabeler voelen als u in bed of op een bank blijft liggen in plaats van lange tijd te zitten of te staan. Als u moet lopen, gebruik dan een wandelstok of looprek ter ondersteuning totdat uw arts u toestemming geeft om vrijer te bewegen. Zodra u er klaar voor bent, hervat u langzaam maar zeker normale activiteiten zoals lopen en traplopen. Het is ook belangrijk dat u ten minste twee weken na de operatie geen zware voorwerpen draagt; anders kunnen uw hechtingen voortijdig openscheuren en een infectie of andere complicaties veroorzaken die uw herstel aanzienlijk kunnen vertragen.

9. Rook niet en gebruik geen andere nicotineproducten

Van nicotine is aangetoond dat het een negatief effect heeft op de wondgenezing en de doorbloeding. Nicotine verhoogt de aggregatie van bloedplaatjes, waardoor zich gemakkelijker bloedstolsels vormen. Dit kan leiden tot bloedingscomplicaties tijdens de operatie en de postoperatieve periode. Het wordt aanbevolen ten minste 2 weken voor de operatie te stoppen met roken en dit te blijven doen tot ten minste 2 weken na de ingreep.

10. Weet wat u kunt verwachten

Elke chirurg heeft zijn eigen protocol voor postoperatieve zorg. Zorg ervoor dat u vóór de ingreep weet wat u van uw chirurg kunt verwachten. Sommige patiënten hebben meer last van zwellingen en blauwe plekken dan anderen, dus vraag hoe lang het duurt voordat deze problemen zijn verdwenen. U moet ook vragen hoe vaak u na de ingreep contact moet opnemen met uw chirurg.

11. Bescherm uw lichaam na een billenliftoperatie

Uw lichaam heeft tijd nodig om van de ingreep te genezen, dus probeer het de eerste weken niet te zwaar te belasten. Vermijd inspannende lichaamsbeweging of zwaar tillen gedurende enkele weken na de operatie. Als u weer gaat werken, probeer dan niet de hele dag aan een bureau te zitten of te staan; neem regelmatig pauzes en loop elk uur ongeveer 10 minuten rond.

12. Eet gezonde voedingsmiddelen om gezond te blijven tijdens het herstel van de bilnaadlift

Om ervoor te zorgen dat uw lichaam goed geneest, is het belangrijk om gezond te eten. Dit betekent dat u veel fruit en groenten moet eten, evenals andere voedingsmiddelen die vitaminen en mineralen bevatten. U moet ook voedingsmiddelen vermijden die te veel suiker of vet bevatten, aangezien deze de genezing van uw lichaam na de operatie kunnen belemmeren.

13. Blijf uw billen liften oefeningen doen

Oefeningen zijn essentieel voor het herstel van de billift, maar het is belangrijk om niet te overdrijven. Na de operatie zal uw arts u specifieke oefeningen aanraden die u helpen bij uw herstel en die uw rugspieren versterken. Afhankelijk van uw specifieke anatomie, kunnen deze oefeningen het volgende omvatten:

Benen optrekken: Til één been tegelijk op en laat het zakken terwijl u op uw buik of zij ligt.

Liggende heup abductie: Ga op uw zij liggen met gebogen benen en voeten plat tegen het bed ter ondersteuning; til één been vanuit de heup omhoog en naar buiten zonder uw bekken te laten draaien of naar boven te buigen. Keer terug naar de uitgangspositie en herhaal met het andere been.

Heup buigen en strekken: Ga op de rug liggen met de knieën in een hoek van 90 graden gebogen; til één knie op naar de borst terwijl u de andere voet op de grond houdt; wissel de knieën om de vijf seconden af voor een totaal van 10 reps per kant.

14. Neem regelmatig contact op met uw arts

Uw arts zal u de eerste paar weken na de operatie meerdere keren zien. Hij of zij zal de hechtingen verwijderen en de drainages verwijderen, dat zijn kleine buisjes die het vocht uit de incisies opvangen. Drainage duurt meestal ongeveer een week na de operatie, maar het is normaal dat het vocht ook nog enkele dagen daarna blijft lekken. Hij of zij zal ook controleren op tekenen van infectie en de zwelling, pijnniveaus en mobiliteit controleren tijdens deze bezoeken. Als er problemen zijn die niet kunnen worden opgelost door alleen het verband te verwisselen of medicijnen te nemen, kan hij of zij invasievere procedures aanbevelen, zoals het draineren van abcessen of het gebruik van extra hechtingen als het bloeden niet vanzelf ophoudt.

15. Gebruik koude therapie om de zwelling weg te nemen.

IJskompressen op het gebied helpen de zwelling en blauwe plekken te verminderen. U kunt ijskompressen in een plastic zak doen en ze in een handdoek wikkelen voordat u ze op uw billen legt. Laat ze er elke dag ten minste 20 minuten op liggen, of zoveel langer als nodig is totdat de zwelling is afgenomen. Leg de ijskompressen niet direct op de huid – ze moeten eerst in een handdoek worden gewikkeld.

16. Slaap op uw buik of zij.

Het kan verleidelijk zijn om na de operatie op uw rug te slapen, maar plat op uw rug liggen kan zwellingen in uw billen veroorzaken die het zitten ongemakkelijk kunnen maken en het moeilijk maken voor het bloed om goed door het gebied te stromen.

17. Blijf gehydrateerd

De meest voorkomende bijwerking van een buikwandcorrectie is uitdroging, wat kan leiden tot duizeligheid en spierkrampen. Om deze problemen te vermijden, zorg ervoor dat u voldoende vloeistoffen drinkt gedurende de dag. Dit omvat water en sappen; vermijd echter cafeïnehoudende dranken omdat zij u verder kunnen uitdrogen. Vermijd ook alcohol gedurende ten minste 24 uur na de operatie.

18. Gedurende 6 weken geen lichaamsbeweging (maar u mag wel bewegen).

U moet gedurende 6 weken na uw operatie elke oefening vermijden die pijn of zwelling in de bilstreek veroorzaakt. Maar blijf niet zitten! Uw lichaam heeft beweging nodig om de genezing te versnellen en bloedstolsels te voorkomen. Wandel, doe beenheffers en strekoefeningen (zolang ze geen pijn veroorzaken), of rijd op een stationaire fiets.

19. Houd u aan uw medicatieschema.

Uw arts zal u pijnmedicatie voorschrijven voor de eerste dagen na de operatie, en het is belangrijk dat u deze inneemt zoals voorgeschreven. Houd in gedachten dat pijn van persoon tot persoon kan verschillen, dus als u zich minder dan 100 procent voelt, aarzel dan niet om meer medicatie te vragen.

20. Overweeg een massage.

Massagetherapie is een uitstekende manier om spierspanning te verlichten, waardoor u zich minder pijnlijk en stijf voelt. Het stimuleert ook de bloedstroom naar het gebied, wat zwelling en blauwe plekken kan helpen voorkomen.

21. Rijd niet totdat uw arts u toestemming heeft gegeven na uw operatie.

Het wordt ook aanbevolen dat iemand u na de operatie naar huis brengt, zodat hij/zij u kan helpen met eventuele problemen die zich de eerste dagen na de operatie kunnen voordoen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *