21 tips om u te helpen gezond te blijven tijdens het herstel van de wenkbrauwlift
  • 1
  • 0

Een wenkbrauwlift operatie kan een ingrijpende ingreep zijn met een aanzienlijke hersteltijd. De ingreep is bedoeld om de tekenen van veroudering te verminderen door overtollige huid te verwijderen en de onderliggende spieren die de wenkbrauw ondersteunen aan te spannen.

De herstelperiode voor een wenkbrauwlift is meestal tussen de drie en zes weken, afhankelijk van de omvang van de operatie. Gedurende deze tijd moet de patiënt verschillende stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat hij goed geneest en complicaties worden vermeden.

Wenkbrauwliften zijn een populaire cosmetische ingreep die u kan helpen er jonger en frisser uit te zien. Hoewel het grootste deel van de hersteltijd thuis wordt doorgebracht, is het belangrijk om de instructies van uw arts zo nauwkeurig mogelijk op te volgen om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten van de operatie krijgt.

Een wenkbrauwlift operatie is een geweldige manier om uzelf een nieuw en fris uiterlijk te geven. Hoewel het een relatief eenvoudige ingreep is, kan het herstel voor sommige patiënten moeilijk zijn. Als u een wenkbrauwlift overweegt, bent u misschien bezorgd over de hersteltijd en de pijn die u kunt verwachten.

Hier volgen enkele tips om u te helpen gezond te blijven tijdens het herstel van uw wenkbrauwlift:

Neem uw medicijnen altijd op tijd in

Tijdens het herstel is het belangrijk dat u uw medicijnen op tijd inneemt, volgens de instructies van uw arts. Het kan zijn dat de medicijnen u slaperig of misselijk maken en andere bijwerkingen veroorzaken. Als dit gebeurt, kunt u met uw arts bespreken of u de dosering kunt wijzigen of een ander soort medicatie kunt nemen.

Bescherm uw gezicht tegen de zon

Tijdens het herstel is het belangrijk om uw gezicht te beschermen tegen de zon. De huid rond uw ogen is kwetsbaarder dan andere delen van uw gezicht omdat er minder olieklieren zijn, dus is deze gevoeliger voor schade door de zon en rimpels. Breng elke dag een zonnebrandcrème met een hoge SPF-factor aan voordat u naar buiten gaat, zelfs op bewolkte dagen als er niet veel zonlicht is. Zo voorkomt u verkleuring of littekens op uw gezicht als gevolg van overmatige blootstelling aan ultraviolette (UV) stralen van de zon. Gebruik een niet-comedogene zonnebrandcrème die de poriën niet verstopt en geen puistjes rond uw ogen veroorzaakt – zoek naar formules op minerale basis die zinkoxide of titaniumdioxide als actieve ingrediënten bevatten in plaats van chemische stoffen.

Eet kleine maaltijden gedurende de dag

Tijdens het herstel van de wenkbrauwlift moet u voorzichtig zijn met wat u eet. U moet de hele dag door kleine maaltijden eten in plaats van grote maaltijden die indigestie of misselijkheid kunnen veroorzaken. De reden hiervoor is dat uw maag veel kleiner zal zijn na de operatie, wat betekent dat het langer zal duren voor voedsel door uw systeem gaat. Het eten van kleinere maaltijden zal dit probleem tijdens het herstel van de wenkbrauwlift helpen voorkomen.

Drink geen alcohol

Alcohol is een van de slechtste dingen die u tijdens de herstelperiode kunt nuttigen, omdat het het lichaam uitdroogt. Dit kan leiden tot tal van complicaties, waaronder misselijkheid en braken, uitdroging, duizeligheid en hoofdpijn. Als u tijdens uw herstel alcohol moet drinken, neem dan niet meer dan twee drankjes per dag.

Minimaliseer stress en angst

Uw lichaam produceert stresshormonen wanneer het gevaar of andere bedreigingen waarneemt. Deze hormonen kunnen uw bloeddruk doen stijgen en het moeilijker maken voor uw hart om bloed door uw lichaam te pompen – beide kunnen uw risico op een beroerte of hartaanval vergroten. Het is belangrijk dat u stress niet te lang laat duren, want dit kan negatieve gevolgen hebben voor uw gezondheid, zelfs als u nog geen lichamelijke symptomen hebt.

Blijf gehydrateerd

Tijdens uw herstelperiode zult u veel water moeten drinken. Dit komt omdat uw lichaam gifstoffen zal afgeven via uw nieuwe incisies, wat betekent dat er meer vocht nodig is om ze weg te spoelen. Als je pijn of zwelling hebt, helpt het ook om die te beperken door je lichaam goed gehydrateerd te houden.

Vermijd bepaalde activiteiten of bewegingen

Vermijd zware lichamelijke activiteiten, zoals joggen of gewichtheffen, tijdens de herstelperiode omdat dit blauwe plekken of zwellingen rond uw gezicht kan veroorzaken die van invloed kunnen zijn op hoe u er na de operatie uitziet. Als u in deze periode toch moet sporten, beperk u dan tot activiteiten die weinig impact hebben, zoals wandelen en zwemmen. Als u voor uw werk zwaar moet tillen of u moet inspannen, overleg dan met uw supervisor over het regelen van tijdelijke lichte diensten totdat het veilig is om na de operatie uw normale werkzaamheden weer op te pakken.

Voorzichtig opruimen

U zult hechtingen in uw voorhoofd hebben waar een deel van de huid is weggeschoren om ruimte te maken voor uw nieuwe wenkbrauwen. U moet voorzichtig zijn bij het schoonmaken rond deze hechtingen omdat ze gemakkelijk geïnfecteerd kunnen raken. Gebruik antibacteriële zeep op een washandje of een watje als u uw gezicht wast, maar wrijf niet te hard in de buurt van de hechtingen – dep ze gewoon voorzichtig met een vochtige doek of handdoek. Als u een infectie krijgt op de plaats van de incisie of als er pus onder de huid vandaan komt, moet u onmiddellijk uw arts waarschuwen, want dit kan een teken zijn van een infectie of een ander probleem.

Houd het behandelingsgebied schoon en droog.

Gebruik een milde zeep en water of een antiseptisch reinigingsmiddel op het operatiegebied één of twee keer per dag. Dep uw gezicht na het wassen voorzichtig droog met een zachte handdoek. Breng geen crèmes of zalven aan zonder eerst met uw arts te overleggen, omdat deze de genezing kunnen verstoren of extra zwelling op de plaats van de incisie kunnen veroorzaken.

Volg de instructies van uw arts voor de verzorging van de incisies.

U moet het gebied rond uw incisies schoon en droog houden en activiteiten vermijden die tot infectie kunnen leiden. Als u last hebt van drainage of sijpelen uit de incisies, is het belangrijk dat u er niet mee knoeit, omdat dit een infectie of littekenvorming kan veroorzaken. Bel in plaats daarvan meteen uw arts, zodat hij de wond kan onderzoeken en kan bepalen of er extra verzorging nodig is.

Rook niet terwijl u herstelt van een operatie.

Roken kan bloedstolsels in uw longen veroorzaken, wat kan leiden tot complicaties zoals longontsteking. Bovendien kan roken uw incisie irriteren en de genezing bemoeilijken. Als u rookt voordat u een operatie ondergaat, praat dan met uw arts over manieren om vóór de ingreep te stoppen met roken, zodat hij/zij u kan helpen een strategie uit te stippelen die voor u het beste werkt.

Wacht tot u volledig genezen bent voordat u uw haar verft of behandelt.

Na uw wenkbrauwlift operatie is het belangrijk dat u wacht tot de incisies volledig genezen zijn voordat u uw haar verft of behandelt. Dit geldt zelfs als het alleen gaat om het bijwerken van wortels of highlights. De reden waarom dit belangrijk is, is dat de chemicaliën in deze producten de incisies kunnen irriteren en ervoor kunnen zorgen dat ze opnieuw gaan bloeden (wat hoogstwaarschijnlijk tot een infectie zal leiden). Hierdoor kunnen de sneetjes er ook erger uitzien dan ze in werkelijkheid zijn, waardoor je je onzeker kunt voelen over het dragen van make-up omdat ze er zo donker uitzien.

Gebruik ijskompressen

IJspakkingen helpen de zwelling en blauwe plekken te verminderen. Om een ijskompres te maken, vult u een leeg keukenrol rolletje met water en vriest u het ‘s nachts in. Leg het bevroren rolletje onder een handdoek, zodat het niet op meubels of beddengoed kan lekken. Breng het koude kompres ten minste drie keer per dag gedurende 15 minuten aan op de plaats waar u bent geopereerd; gebruik het langer als dat goed voelt.

Houd uw hoofd hoog

Een van de beste dingen die u kunt doen na een wenkbrauwlift is uw hoofd zo veel mogelijk omhoog houden. Dit helpt de zwelling in uw voorhoofd te verminderen en maakt het gemakkelijker voor u om door uw neus te ademen.

Zorg voor blauwe plekken en zwellingen

Blauwe plekken na een operatie zijn normaal en worden verwacht. In feite is dit een van de manieren waarop chirurgen weten of ze hun werk goed hebben gedaan – als er geen blauwe plekken zijn, dan was er iets mis met de ingreep zelf of is deze niet goed uitgevoerd. Zwellingen komen ook vaak voor bij dit type operatie omdat er in de spieren moet worden gesneden om de huid omhoog te brengen. Het is belangrijk om de instructies van uw chirurg voor het ijsvrij maken van uw gezicht op te volgen, zodat u niet te veel zwelling of blauwe plekken krijgt, maar ook zodat u geen bloedtoevoer naar uw hersenen of vitale organen verliest terwijl ze goed aan het genezen zijn.

Gebruik een kussen als je slaapt.

De eerste week na een wenkbrauwlift is het belangrijk om een kussen te gebruiken tijdens het slapen. Dit helpt de zwelling rond uw ogen en gezicht te verminderen. Bovendien zal een lichte helling van het hoofd de bloedstroom in uw hoofd weer op een normaal niveau brengen.

Zorg dat u ‘s nachts voldoende slaapt.

De eerste paar nachten na uw operatie hebt u misschien meer slaap nodig dan normaal. Dit komt doordat uw lichaam aan het genezen is van de ingreep, dus het is belangrijk om voldoende rust te nemen. Probeer u niet door pijn of ongemak heen te worstelen – als u door zwelling van het gezicht of hoofdpijn moeilijk kunt slapen, bespreek dan met uw arts wat u daaraan kunt doen.

Vraag een vriend of familielid om hulp bij klusjes.

Het is prettiger om in uw eigen huis uit te rusten, maar u kunt wel wat hulp gebruiken bij basistaken als koken en schoonmaken.

Drijf uzelf niet te snel op.

U hebt misschien het gevoel dat u meteen na uw ingreep weer aan het werk moet of een sociaal leven moet gaan leiden, maar dat is niet altijd mogelijk of aan te raden. Uw lichaam heeft tijd nodig om van de operatie te genezen en u zult waarschijnlijk enkele blauwe plekken hebben die enkele weken of langer zullen aanhouden. Dit betekent dat u gedurende enkele weken na de ingreep een beperkte mobiliteit kunt hebben en pijn die het moeilijk kan maken om u comfortabel te bewegen. Het is belangrijk dat u in deze periode niet overdrijft – doe het rustig aan zodat uw lichaam de tijd heeft om goed te herstellen voordat u te veel van uzelf vraagt.

Voorzichtig oefenen met voorzichtigheid

Lichaamsbeweging is een geweldige manier om het genezingsproces te versnellen en u weer op de been te helpen. Als u echter een wenkbrauwlift hebt ondergaan, is het belangrijk dat u voorzichtig oefent. U moet alles vermijden wat zwelling of bloeding kan veroorzaken in het gebied waar u bent geopereerd. Vermijd bijvoorbeeld zwaar tillen of activiteiten waarbij u uw hoofd zou kunnen stoten of tegen het voorhoofd zou kunnen stoten. Wat betreft lichaamsbeweging na een wenkbrauwlift, is het het beste om het licht te houden tot ongeveer twee weken na de operatie.

Probeer, indien mogelijk, yoga in plaats van hardlopen of gewichtheffen. Werk aan flexibiliteit en stretching in plaats van krachtversterkende oefeningen zoals push-ups of pull-ups, omdat er in dit gebied niet direct aan spieren wordt gewerkt. Na twee weken zou u uw activiteitenniveau geleidelijk moeten kunnen verhogen, zolang er geen tekenen van ontsteking of infectie op de plaats van de incisie zijn (zoals roodheid, zwelling of drainage).

Overweeg het gebruik van medicijnen op recept

Uw arts kan u enkele geneesmiddelen op recept voorschrijven als onderdeel van uw postoperatieve zorg. Deze geneesmiddelen kunnen pijnstillers en antibiotica omvatten als er na de operatie een infectie optreedt. Hoewel deze medicijnen bedoeld zijn om het genezingsproces te versnellen en de pijn na de operatie te verlichten, hebben ze ook nadelen als ze verkeerd of in te grote hoeveelheden worden ingenomen. Vraag uw arts indien mogelijk naar alternatieve behandelingen zonder medicatie voordat u akkoord gaat met het gebruik van geneesmiddelen op recept na uw ingreep.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *