Vaginale aanscherping herstel
  • 568
  • 0

Vaginaverstrakking is een procedure die wordt uitgevoerd om de grootte van de vagina te verkleinen, de vagina strakker te maken en het uiterlijk te verbeteren. Het wordt vooral gebruikt door vrouwen die kinderen hebben gekregen of een bevalling hebben ondergaan en daardoor enige laksheid in hun vaginale gebied hebben ervaren.

Als u onlangs een Vaginaverstrakking operatie hebt ondergaan, vraagt u zich misschien af hoe lang het duurt voordat uw lichaam is hersteld. Het goede nieuws is dat er een aantal stappen zijn die u kunt nemen om het genezingsproces te versnellen en ervoor te zorgen dat uw lichaam zo snel mogelijk weer normaal wordt. 

Vaginaverstrakking is een populaire procedure waar veel vrouwen voor kiezen om de elasticiteit van hun vagina te herstellen. Er zitten veel aspecten aan deze ingreep, waaronder de herstelfase. Na de operatie kunt u tijdens het genezingsproces wat ongemak en pijn ondervinden. Als u echter een paar dingen in gedachten houdt, kunt u uw herstelproces veel gemakkelijker maken.

Hier zijn enkele tips om gezond te blijven tijdens het herstel van de Vaginaverstrakking:

Neem voldoende rust

Een van de belangrijkste dingen die u moet doen tijdens uw herstel is voldoende rust nemen. Aangezien bij deze operatie de wanden en spieren van uw vagina worden opengesneden, zal het geruime tijd duren voordat deze volledig zijn genezen. Als u in die tijd niet genoeg rust neemt, heeft uw lichaam niet genoeg energie om weer op gang te komen en te herstellen van de operatie. Daarom is het heel belangrijk dat je voldoende rust neemt, zodat je lichaam snel kan beginnen te genezen.

Blijf gehydrateerd

Vaginaverstrakking is een proces waarbij weefsel van de vaginale wanden wordt verwijderd. Dit betekent dat er tijdens de operatie meer bloed verloren gaat, wat kan leiden tot uitdroging. Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u voor en na de operatie veel water drinkt. Als u een infuus krijgt als onderdeel van uw behandelplan, zorg er dan voor dat dit goed werkt, zodat u tijdens het herstelproces geen problemen krijgt met uitdroging.

Blijf schoon

Na uw vaginale aanscherping is het belangrijk dat u voor uzelf zorgt door schoon te blijven. U kunt dit doen door uw geslachtsdelen te wassen met lauw water en milde zeep. Het is het beste om het gebruik van geparfumeerde zeep te vermijden, omdat dit irritatie van uw geslachtsdelen kan veroorzaken. Je moet ook minstens een week lang geen bad nemen, want baden drogen de gevoelige huid uit en maken haar vatbaarder voor infecties.

Gebruik geen tampons tot ongeveer twee weken na de ingreep.

Gebruik na de operatie ten minste twee weken geen tampons, zodat er geen infectiegevaar bestaat doordat bacteriën via de plasbuis in uw bloedbaan terechtkomen. De menstruatie is voor elke vrouw anders, dus als u vragen hebt over wanneer deze na de operatie weer op gang zal komen, vraag dit dan van tevoren aan uw arts, zodat u niet per ongeluk een infectierisico loopt.

Vermijd seks gedurende minstens twee weken na de operatie

Om infectie en littekenvorming te voorkomen, moet u zich na de operatie gedurende ten minste twee weken onthouden van seks. Na deze periode kunt u de seksuele activiteit hervatten, zolang u zich daar prettig bij voelt. Als u ongemak ervaart tijdens het vrijen, stop dan onmiddellijk en raadpleeg uw arts. De arts kan een antibioticum voorschrijven om het ongemak te verlichten.

Probeer strakke kleding te vermijden.

Strakke kleding kan ongemak en irritatie in uw geslachtsdelen veroorzaken. Het kan ook overmatig zweten veroorzaken, wat kan leiden tot schaafwonden en huidinfecties. Daarom kunt u het beste loszittende kleding dragen totdat de zwelling volledig is verdwenen. Dit kan tot twee weken duren, afhankelijk van de hoeveelheid zwelling na de ingreep.

Overweeg pijnstillers te nemen

Uw arts kan u pijnmedicatie voorschrijven om het ongemak tijdens het herstel van de vaginale vernieuwingsoperatie te verminderen. U moet met hem of haar bespreken welk soort pijnmedicatie het beste voor u is voordat u ermee begint.

Gebruik een icepack of een koud kompres

IJs is een van de beste manieren om de zwelling na elke operatie te verminderen, maar het is vooral belangrijk na een vaginale vernauwing operatie. Breng de eerste dag of twee na de operatie om de twee uur gedurende 15 minuten een icepack of koud kompres aan. Dit zal helpen de zwelling en het ongemak te verminderen in het gebied waar uw arts de procedure heeft uitgevoerd. Vermijd het gebruik van warme kompressen, omdat deze nog meer irritatie en zwelling kunnen veroorzaken.

Draag maandverband voor vrouwelijke hygiëne

Maandverband voor vrouwelijke hygiëne moet tussen de menstruaties door en tijdens het slapen worden gedragen om te voorkomen dat er bloed of afscheiding uit de vagina komt. Indien mogelijk moet u ze ook dragen als u uitgaat, omdat er soms bloedverlies kan optreden, zelfs als er geen zichtbare tekenen van bloedverlies zijn.

Breng zo nodig zalf aan.

Zalf is een van de belangrijkste dingen die u nodig zult hebben tijdens het herstel. Het helpt de pijn te verlichten en de zwelling te verminderen. U moet zalf aanbrengen telkens wanneer u urineert of een stoelgang hebt na de operatie. Zorg ervoor dat u het gebied eerst met warm water reinigt voordat u de zalf aanbrengt.

Volg de instructies van uw arts op

Het is uiterst belangrijk dat u de instructies van uw arts opvolgt als het gaat om het herstel van de Vaginaverstrakking. Als uw arts u vertelt dat u het een paar dagen rustig aan moet doen na de operatie, kunt u het beste naar hem luisteren. Dit zal helpen ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt met uw herstel en geeft uw lichaam de tijd om goed te genezen na de operatie.

Uw omgeving comfortabeler maken

Het is belangrijk dat u uw omgeving zo comfortabel mogelijk maakt. U moet niet te lang in één houding zitten, omdat dit pijn en zwelling kan veroorzaken. Zorg er ook voor dat de kamertemperatuur niet te koud of te warm is, aangezien dit ook ongemak kan veroorzaken tijdens het herstel.

Draag katoenen ondergoed.

Dit soort ondergoed laat een betere luchtstroom toe dan andere soorten ondergoed omdat het de warmte rond de genitaliën niet vasthoudt. Katoenen ondergoed helpt ook het zweet rond uw vulva te absorberen, zodat deze er niet door geïrriteerd raakt.

Vermijd het tillen van zware voorwerpen.

Vermijd het tillen van zware voorwerpen tijdens uw herstelperiode, omdat dit schade aan uw spieren en weefsel kan veroorzaken. Als u toch iets moet tillen, doe dat dan voorzichtig en langzaam. Zorg er ook voor dat u geen oefeningen of activiteiten overdrijft, want ook dit kan het risico op beschadiging van uw spieren of weefsel vergroten.

Gebruik glijmiddel tijdens het vrijen

Als u geen glijmiddel gebruikt, kan dat pijn en ongemak veroorzaken wanneer u seks hebt met uw partner. Glijmiddelen zoals Astroglide of K-Y Jelly kunnen worden gebruikt om de wrijving te verminderen en de penetratie voor u beiden gemakkelijker en comfortabeler te maken. Sommige artsen raden ook aan om glijmiddel te gebruiken tijdens het genezingsproces, omdat het kan helpen voorkomen dat de littekens geïrriteerd raken door wrijving tussen de vagina en een tampon of penis tijdens de seks.

Communiceer met uw partner

Uw partner speelt een belangrijke rol in uw genezingsproces. Hij of zij kan ervoor zorgen dat u voldoende rust neemt en inspannende activiteiten vermijdt. Hij of zij kan u ook helpen door u naar therapie afspraken te begeleiden en u te helpen met andere dingen die u thuis moet doen, zoals baden, aankleden en maaltijden bereiden. Bovendien is het belangrijk dat u beiden open en eerlijk communiceert over wat er met uw lichaam gebeurt, zodat geen van u zich ongemakkelijk of beschaamd voelt om deze onderwerpen te bespreken.

Niet roken.

Roken kan het proces van chirurgische verstrakking pijnlijker maken en kan postoperatieve complicaties veroorzaken. Als u rookt, bespreek dan met uw arts hoe u vóór de operatie kunt stoppen.

Gebruik geen openbare badkamer

Openbare toiletten zijn broedplaatsen voor bacteriën en andere ziektekiemen die u ziek kunnen maken als ze uw lichaam binnenkomen via uw mond of neus of door in contact te komen met de huid van uw handen terwijl u ze wast in een openbare badkamer. Om dit risico te vermijden, moet u het gebruik van openbare toiletten vermijden, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Als u er toch een moet gebruiken, gebruik dan handdesinfectans voordat u iets aanraakt en was uw handen grondig als u klaar bent met het gebruik ervan.

Oefen Kegels

Kegeloefeningen zijn eenvoudige bekkenbodem spiersamentrekkingen die de spieren aan de basis van uw bekken versterken. Ze kunnen helpen bij de stoelgang en de blaascontrole en bij seksuele bevrediging door de spieren in uw bekkenbodemgebied te versterken. Kegels moeten meerdere keren per dag worden gedaan om er het meeste voordeel uit te halen.

Draag los ondergoed

U moet ook ruimzittend ondergoed dragen na de Vaginaverstrakking-operatie. Katoenen onderbroeken zijn bijvoorbeeld een goede keuze omdat ze luchtcirculatie rond uw geslachtsdelen toelaten en u de hele dag comfort bieden. Strak zittend ondergoed kan ongemak veroorzaken als u lang zit of rondloopt, dus u kunt dit beter niet dragen tijdens het herstel van een vaginale aanscherping.

Vermijd onbeschermde seks totdat uw arts zegt dat het in orde is.

U mag alleen beschermde seks hebben als uw arts het groene licht geeft, omdat onbeschermde seks kan leiden tot infectie of andere complicaties. U moet ook voorkomen dat u meerdere partners heeft totdat u alle stappen van uw behandelplan heeft doorlopen, zelfs als het gaat om monogame relaties waarbij iedereen regelmatig wordt getest op soa’s (seksueel overdraagbare aandoeningen).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *