22 Tips om je voor te bereiden op een borstlift
  • 953
  • 0

Een borstlift wordt mastopexie genoemd. Het verstevigt en lift verslapte borsten door overtollige huid te verwijderen en de tepel te verplaatsen.

Het is een chirurgische ingreep die de grootte en vorm van uw borsten verandert door overtollige huid, vet en spieren onder uw borstweefsel te verwijderen. Hierdoor komt uw tepel-areola complex hoger op uw borstwand te liggen.

Een chirurg verwijdert overtollige huid en vet rond de tepel en hervormt het onderliggende borstweefsel. De tepel kan hoger op uw borstwand worden geplaatst en ook iets hoger worden opgetild. De chirurg spant vervolgens de omliggende huid en weefsels aan om uw borsten een steviger en jeugdiger uiterlijk te geven.

Als u een borstlift overweegt, bent u misschien wat nerveus. Het gaat tenslotte om uw lichaam en uw gezondheid.

Maar laat die angst u er niet van weerhouden uw droom van mooiere borsten en een beter figuur te verwezenlijken. Als u klaar bent om die volgende stap te nemen, zijn hier enkele dingen om te overwegen:

Stop met roken.

Roken veroorzaakt vroegtijdige veroudering in alle delen van het lichaam, inclusief uw huid en weefsels. Als u regelmatig rookt of in het verleden hebt gerookt, praat dan met uw arts over manieren om vóór de operatie te stoppen, zodat u na de operatie geen complicaties krijgt.

Neem bepaalde medicijnen niet voor de operatie.

Sommige medicijnen kunnen de anesthesie tijdens een borstlift beïnvloeden. Als u een van deze medicijnen gebruikt – waaronder sommige antibiotica, antihistaminica, antidepressiva en hartmedicijnen – bespreek dan met uw arts of het veilig is om hiermee te stoppen vóór de operatie.

Laat uw bloedonderzoek doen.

Zorg ervoor dat u uw bloedonderzoek ten minste twee weken voor de operatie laat doen, zodat alle noodzakelijke laboratoriumtests op tijd klaar zijn voor uw operatiedatum. Dit geeft u ook voldoende tijd om eventuele zorgen met uw chirurg te bespreken voordat de operatie begint.

Zorg ervoor dat u op de dag van de operatie goed eet.

U zult al uw kracht nodig hebben om te herstellen van de ingreep, en goede voeding zal u helpen gezond te blijven. Vermijd de dag voor uw operatie voedsel dat veel vet of vezels bevat, zoals noten, zaden en popcorn. Vermijd ook het drinken van cafeïne en alcohol, omdat deze uw hartslag en bloeddruk kunnen verhogen.

Een stabiel gewicht hebben.

Als u hebt geprobeerd af te vallen en uw doel niet hebt bereikt, is het misschien het beste om te wachten tot u uw ideale gewicht hebt bereikt voordat u een borstlift ondergaat. Zo bent u er zeker van dat uw resultaten natuurlijk zijn en niet het resultaat van een overijverige vetverwijdering.

Stop met het innemen van ontstekingsremmende medicijnen

U moet enkele weken voor uw operatie stoppen met het innemen van ontstekingsremmende medicijnen zoals ibuprofen of aspirine. Deze medicijnen kunnen namelijk het bloeden tijdens en na de operatie vergroten.

Ken de risico’s van anesthesie.

Narcose kan complicaties veroorzaken zoals misselijkheid, braken en flauwvallen na de operatie. Het verhoogt ook uw risico op infectie en bloedstolsels in de benen of longen. Vraag uw arts naar manieren om uw risico op complicaties tijdens de narcose te verminderen – zoals het innemen van aspirine of andere bloedverdunners vóór de operatie.

Wat u thuis kunt verwachten

Na de ingreep zal uw chirurg gaasjes over uw incisies leggen en verband aanbrengen. Hij of zij zal u ook instructies geven om uw borsten en incisies thuis te verzorgen. Wees niet verbaasd als u na de operatie wat blauwe plekken en zwellingen hebt, maar deze bijwerkingen verdwijnen na een paar dagen.

Kies een chirurg die u vertrouwt.

Zorg ervoor dat u zich op uw gemak voelt bij de door u gekozen chirurg en zijn of haar personeel. Dit kan het verschil maken in hoe goed u geneest van de ingreep en hoe blij u bent met het resultaat. Tijdens uw eerste consultatie moet u zich zeker voelen om verder te gaan met de operatie.

Bespreek uw verwachtingen.

U moet realistisch zijn over hoe uw resultaten eruit zullen zien en welke littekens u kunt verwachten. Als u aanzienlijke veranderingen in uw borsten wilt, is dit misschien niet de beste ingreep voor u.

Beperk de natriuminname

Vermijd natriumrijk voedsel zoals spek, lunchvlees en soepen uit blik totdat uw lichaam weer normaal is. Natrium kan leiden tot vochtretentie en zwelling in uw benen, voeten en handen. Dit kan een goede genezing na de operatie verhinderen.

Stoppen met alcohol drinken

Een van de belangrijkste dingen die u moet doen vóór een borstlift is stoppen met het drinken van alcohol. Door alcohol kunt u veel vocht en elektrolyten verliezen. Als u een infectie heeft, kan het herstel langer duren. Alcohol kan er ook voor zorgen dat sommige medicijnen die tijdens de operatie worden gebruikt minder goed werken of dat u er gevoeliger voor wordt.

Draag een ondersteunende beha

Draag indien mogelijk twee weken voor uw borstlift een beha die twee maten groter is dan uw normale maat. Zo voorkomt u dat uw huid in die periode uitrekt. U kunt ook overwegen om vóór de ingreep nieuwe beha’s of sportbeha’s te kopen, zodat deze uw borsten tijdens het herstel kunnen ondersteunen.

Masseer lotion op uw littekens na de operatie.

Breng gedurende ten minste twee weken na uw operatie driemaal daags lotions of crèmes aan op uw incisies. Dit helpt de zwelling en blauwe plekken te verminderen en bevordert de genezing.

Begin met het nemen van een multivitamine

Voordat u een operatie ondergaat, is het belangrijk dat u goed eet en voldoende rust neemt, zodat uw lichaam klaar is voor de ingreep. Dit houdt ook in dat u dagelijks een multivitamine inneemt, zodat uw lichaam over alle voedingsstoffen beschikt die het nodig heeft om goed van de operatie te genezen.

Neem voldoende rust

Een borstlift is zwaarder dan de meeste andere cosmetische ingrepen omdat er algemene verdoving nodig is. Dit betekent dat uw lichaam tijd nodig heeft om te herstellen van de verdoving en de operatie voordat u uw normale activiteiten kunt hervatten, zoals sporten, autorijden of sporten in de sportschool – of zelfs traplopen zonder vermoeid te raken. Na uw operatie moet u minstens twee weken vrij nemen van uw werk, zodat u de tijd hebt om goed te genezen en voldoende rust te nemen na de ingreep.

Trek tijd uit voor herstel.

Het herstel van een borstlift kan twee weken tot zes maanden duren, afhankelijk van de omvang van de ingreep. Het kan zijn dat u na de operatie pijnstillers of ontstekingsremmers nodig hebt als u last hebt van ongemak of zwelling. Er kunnen drainages in uw borsten worden geplaatst om het vocht tijdens het herstel af te voeren. U moet zware activiteiten zoals zwaar tillen of joggen vermijden totdat alle hechtingen zijn verwijderd en uw arts toestemming heeft gegeven. Houd er rekening mee dat er waarschijnlijk enige littekens van deze ingreep zullen zijn; de littekens zullen echter na verloop van tijd vervagen en kunnen desgewenst met kleding worden bedekt zolang ze niet te groot of te opvallend zijn.

Zorg voor een ondersteunend systeem.

Iemand hebben die u tijdens het herstelproces helpt, kan een wereld van verschil maken. Laat indien mogelijk iemand bij u blijven gedurende ten minste een paar dagen na uw operatie, zodat hij of zij kan helpen met dagelijkse klusjes of boodschappen die anders op uw schouders terecht zouden komen.

Regel dat iemand u na de operatie naar huis rijdt.

Na een borstlift hebt u waarschijnlijk enkele dagen of langer hulp nodig om u te verplaatsen, afhankelijk van uw pijn en mobiliteit. Mogelijk hebt u ook drains die in het begin regelmatig geleegd moeten worden. Zorg ervoor dat er iemand beschikbaar is om u van het ziekenhuis naar huis te rijden en voor u te zorgen terwijl u herstelt.

Bloedverdunners vermijden

Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt (ook bekend als anticoagulantia), overleg dan met uw arts voordat u wordt geopereerd. Deze medicijnen kunnen het risico op overmatige bloedingen tijdens en na de operatie vergroten. Als ze nodig zijn, kunnen ze vóór de operatie worden gestopt of kort na het begin van de operatie worden hervat.

Draag comfortabele kleding

De verleiding is groot om uw strakste, meest onthullende kleding te dragen als u op consultatie gaat voor een borstlift. Maar het dragen van dergelijke kleding kan het voor de chirurg moeilijk maken om uw borsten goed te bekijken en de beste aanpak te bepalen. Draag in plaats daarvan comfortabele kleding waarin de chirurg alles goed kan zien en waarin u zich tijdens het consult ontspannen voelt.

Bereid uw geestelijke gezondheid voor

De eerste stap in de voorbereiding op een borstlift is u mentaal voorbereiden op wat u te wachten staat. Ook al bent u misschien enthousiast over de resultaten van uw nieuwe borsten, het is belangrijk dat u zich niet te veel opwindt over het feit dat u ze nu al heeft! Bereid u voor op de mogelijkheid dat alles tijdens het herstel niet zo soepel verloopt als gepland en wees voorbereid op eventuele veranderingen die zich na de operatie kunnen voordoen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *