23 Tips om u voor te bereiden op een bilvergroting
  • 790
  • 0

De bilvergroting is een chirurgische techniek waarbij implantaten worden gebruikt om de grootte en vorm van uw billen te vergroten. Deze procedure kan alleen worden uitgevoerd of als onderdeel van een Brazilian Butt Lift. Het belangrijkste doel van een bilvergroting is het vergroten van het volume van uw billen, waardoor u er ronder uitziet.

Een bilvergroting is een chirurgische ingreep om de omvang, vorm en definitie van de billen te verbeteren. De meest voorkomende reden voor dit type operatie is het verbeteren van het uiterlijk van de billen na gewichtsverlies of het krijgen van kinderen.

Hoewel er veel verschillende procedures beschikbaar zijn, zijn sommige populairder dan andere. Sommige mensen geven de voorkeur aan een vergroting door middel van implantaten, terwijl anderen kiezen voor injecties met andere stoffen zoals vet of collageen.

Als je een bilvergroting overweegt, zijn hier enkele tips om je voor te bereiden:

Wees geduldig met de resultaten

Patiënten moeten begrijpen dat het enkele maanden duurt voordat de resultaten van deze ingreep volledig zichtbaar of zelfs blijvend zijn. De grootte en vorm van uw billen zullen na verloop van tijd veranderen terwijl ze genezen en zich aanpassen aan de nieuwe implantaten die erin zijn geplaatst.

Stoppen met roken

Roken kan meer complicaties veroorzaken tijdens de operatie, waaronder bloedstolsels, infectie en beschadiging van de huid. Bovendien kunnen rokers na de operatie een langere herstelperiode doormaken. Om deze risico’s te vermijden, is het belangrijk om minstens twee weken voor uw operatiedatum te stoppen met roken.

Vermijd bloedverdunnende medicijnen

Bloedverdunners zoals aspirine, ibuprofen (Advil) of naproxennatrium (Aleve) moeten worden vermeden terwijl u herstelt van een bilvergroting, omdat ze het bloeden tijdens de operatie kunnen vergroten. Als u vóór de operatie bloedverdunners gebruikt, overleg dan met uw chirurg over alternatieve methoden van pijnbestrijding tijdens deze periode.

Plan vrijaf van werk/school.

Mogelijk moet u na de operatie vrij nemen van werk of school, dus begin nu met plannen. Hoeveel tijd u nodig hebt, hangt af van de mate van zwelling en blauwe plekken na de operatie. Uw arts zal u specifieke instructies geven over hoe lang u veilig kunt zitten, liggen, opstaan of rondlopen.

Eet vóór de operatie een gezond dieet

Goed gekookt voedsel is beter voor u dan rauw voedsel omdat het minder snel schadelijke bacteriën bevat. Eet veel fruit en groenten, volle granen, mager vlees en magere zuivelproducten zoals yoghurt of kwark. Je moet ook bewerkt voedsel zoals chips, snoeprepen en ander junkfood vermijden. Dit soort voedsel bevat veel vet en suiker en kan leiden tot gewichtstoename als het regelmatig wordt gegeten.

Blijf gehydrateerd.

Drink veel water in de dagen voor uw operatie. Zo spoelt u eventuele medicijnen of narcose uit uw lichaam en voorkomt u een opgeblazen gevoel. Ook moet u 24 uur voor uw operatie niets eten of drinken dat cafeïne bevat. Deze kunnen uw hartslag verhogen en angst veroorzaken, wat niet goed is voor de operatie.

Blijf weg van supplementen

Uw arts zal u vertellen dat het belangrijk is om voor en na de operatie een gezond dieet en bewegingsplan te volgen. Vermijd het gebruik van supplementen of vitaminen omdat deze het genezingsproces kunnen verstoren.

Slaap voldoende

Slaap is een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om u voor te bereiden op uw operatie. Door een goede nachtrust kunt u na de operatie gemakkelijker opstaan en in beweging komen. Het helpt ook om uw lichaam te beschermen tegen ziektekiemen, die tot infecties kunnen leiden.

De procedure begrijpen

Er zijn twee belangrijke technieken voor bilvergroting: vetoverdracht en implantatie. Bij vetoverdracht wordt via liposuctie vet uit andere delen van uw lichaam (zoals uw buik) gehaald en vervolgens in uw billen geïnjecteerd. Implantaten worden via een incisie onder plaatselijke verdoving ingebracht. Het type implantaat dat wordt gebruikt hangt af van het feit of u al dan niet voldoende vet beschikbaar hebt voor de procedure. Als je niet genoeg vet hebt, heb je een implantaat nodig.

Bepaal welke maat en vorm implantaten u wilt.

De grootte en vorm van de billen kunnen variëren, afhankelijk van het lichaamstype van de patiënt en de gewenste doelen. De meeste patiënten willen er natuurlijk uitzien en toch groter lijken dan voor de operatie. Een consult met een ervaren cosmetisch chirurg zal helpen bepalen welk formaat implantaat geschikt is voor uw lichaamstype en doelstellingen. De beste manier om uw gewenste resultaten te bereiken is een open gesprek met uw chirurg over hoeveel volume u aan elke kant van uw billen wilt toevoegen en waar de implantaten in elke wang moeten worden geplaatst.

Beslis welk type implantaat u wilt.

Als u vetinjecties wilt, haalt uw arts dit uit een ander deel van uw lichaam. Als u liever siliconenimplantaten wilt, worden deze tijdens de operatie onder de huid geplaatst.

Bepaal waarom u een bilvergroting wilt

Als uw motivatie puur cosmetisch is, is het enerzijds belangrijk om te overwegen of dit iets is waardoor u zich zelfverzekerder en prettiger in uw vel zult voelen. Aan de andere kant, als u een operatie overweegt vanwege een medische reden, zoals een geboorteafwijking of een aandoening waardoor uw billen verslappen of krimpen, dan is het belangrijk om met uw arts te overleggen en ervoor te zorgen dat de operatie geschikt is voor uw situatie.

Verzamel informatie over uw algemene gezondheid.

Dit houdt in dat u met uw arts praat over eventuele gezondheidsproblemen of zorgen die u hebt. Het is belangrijk dat u uw arts vertelt over eventuele medicijnen of supplementen die u gebruikt, zodat hij of zij kan bespreken of deze voor en na de procedure moeten worden aangepast.

Leer hoe u de incisies voor de operatie moet verzorgen.

Het is belangrijk dat u van tevoren leert hoe u uw incisies moet verzorgen. Op die manier weet u, wanneer het tijd is voor uw operatie, precies wat er na afloop moet gebeuren.

Vermijd cafeïne en alcohol voor de operatie.

Cafeïne, alcohol en tabak kunnen het risico op bloedingen tijdens de operatie verhogen, wat kan leiden tot ernstige complicaties zoals een infectie of bloedstolsels in de benen of longen. Om deze mogelijke complicaties te voorkomen, moet u het gebruik van deze stoffen voor en na de operatie vermijden.

Wees eerlijk tegen uw arts.

Het is belangrijk om eerlijk tegen uw arts te zijn over uw verwachtingen en over hoeveel pijn u bereid bent te verdragen. U wilt hem of haar ook vertellen welke medicijnen u gebruikt en of u wel of niet rookt, omdat deze factoren een rol kunnen spelen bij het herstel.

Vermijd blootstelling aan de zon op de billen gedurende zes weken voor en na de operatie.

Het gebied moet vóór de operatie goed worden beschermd tegen ultraviolette straling, omdat het niet mogelijk is om schade van door de zon verbrand weefsel te herstellen.

Meer informatie over herstel

Spreek voor uw operatie met uw arts over wat u kunt verwachten tijdens uw herstelperiode. Stel vragen over hoe lang het duurt voordat u weer aan het werk kunt, hoe lang het duurt voordat u kunt sporten of andere activiteiten kunt doen en hoe lang de resultaten van uw operatie kunnen aanhouden.

Bereid uw huis voor en regel hulp.

Uw bilvergroting kan enkele uren duren en uw arts zal u waarschijnlijk vragen de nacht in het ziekenhuis of operatiecentrum door te brengen. Zorg ervoor dat u iemand heeft die vrij kan nemen om bij u te blijven na de operatie. U zult hulp nodig hebben bij alledaagse taken omdat u moet herstellen van de narcose en de pijnmedicatie. Bereid uw huis voor door ervoor te zorgen dat het alles heeft wat u nodig hebt na de operatie – zoals een comfortabel bed, veel kussens en waterflessen om te drinken.

Ken de ervaring van uw chirurg

Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe rondingen er natuurlijk en geloofwaardig uitzien, moet u ervoor zorgen dat uw chirurg uitzonderlijke vaardigheden en ervaring heeft in het uitvoeren van deze procedure. Het is verstandig om de arts te vragen naar zijn of haar ervaring met bilvergrotingen en andere procedures met betrekking tot lichaamscontouren. Een goede plek om te beginnen is met vragen over eerdere werkzaamheden bij andere patiënten met een vergelijkbaar lichaamstype als uzelf. Vraag ook naar eventuele complicaties die zich tijdens de operatie hebben voorgedaan en hoe lang patiënten er doorgaans over doen om van hun ingreep te herstellen.

Behoud een gezond gewicht

De grootte van uw billen wordt bepaald door uw genetica en de hoeveelheid lichaamsvet die u heeft op het moment van de ingreep. Hoewel er geen specifieke gewichtseisen zijn voor een bilvergroting, is het belangrijk om een gezond gewicht te hebben voordat u een cosmetische ingreep overweegt. Een gezond gewicht betekent dat u een body mass index in het normale bereik heeft. Het betekent ook dat u lichamelijk fit bent en een stabiel gewicht hebt. Als u overtollig vet rond uw buik of dijen heeft, kan liposuctie worden aanbevolen voordat u een andere cosmetische ingreep aan uw billen ondergaat.

Praat met uw chirurg over de procedure

Voordat u een operatie ondergaat, is het belangrijk dat u goed begrijpt waar u aan begint en wat u kunt verwachten. Praat met uw chirurg over alle aspecten van deze procedure, inclusief de risico’s, voordelen, kosten en herstelperiode, zodat u volledig geïnformeerd bent voordat u een definitieve beslissing neemt over het al dan niet doorgaan met de operatie.

Doe uw onderzoek

Er zijn verschillende soorten vetoverdrachtprocedures die gebruikt kunnen worden voor een bilvergroting. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen en kunnen voor bepaalde patiënten geschikter zijn dan voor andere. Zorg ervoor dat u de verschillen tussen de verschillende procedures begrijpt, zodat u met kennis van zaken kunt beslissen welke procedure voor u het meest geschikt is.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *