24 tips om u te helpen gezond te blijven tijdens het herstel van uw bilimplantaat
  • 542
  • 0

Er zijn vele redenen waarom mensen een kontimplantaat krijgen. Sommige mensen willen een grotere kont vanwege gewichtsverlies of om cosmetische redenen, terwijl anderen een operatie hebben ondergaan om een meer praktische reden, zoals het verhelpen van een misvorming.

Bil Implantaten zijn ook bekend als bilvergroting en kunnen worden uitgevoerd met verschillende technieken en materialen. De meest voorkomende techniek is vettransfer, waarbij vetweefsel uit een ander deel van het lichaam wordt gebruikt om uw bilpartij te vergroten. Siliconen implantaten worden ook gebruikt in deze procedure, maar ze zijn minder populair omdat ze duurder zijn en ze kunnen complicaties zoals infecties veroorzaken.

Een bilvergroting is een procedure waarbij siliconen gel implantaten in de bilstreek worden geplaatst om de bilpartij te vergroten en vorm te geven. De procedure kan ook worden gebruikt om misvormingen te corrigeren, zoals platte billen, die bekend staan als hypoplasie, of billen die verzwakt zijn door meerdere operaties of trauma.

Het is belangrijk te weten wat u kunt verwachten tijdens het herstelproces. Zoals bij elke operatie zullen er risico’s en complicaties zijn. Maar deze kunnen tot een minimum worden beperkt als u de instructies van uw arts nauwgezet opvolgt.

Als u overweegt om kontimplantaten te laten plaatsen, is dit wat u moet weten over de hersteltijd:

Neem voldoende rust

Uw lichaam heeft tijd nodig om te genezen na de operatie. Uw arts zal u vertellen hoe lang het duurt voordat u uw normale activiteiten weer kunt oppakken, maar in het algemeen geldt dat u na de operatie ten minste drie weken rust moet nemen. Dit betekent dat u gedurende drie weken niet zwaar mag tillen of sporten en gedurende zes weken of langer (in sommige gevallen) geen seksuele activiteiten mag ontplooien. U kunt normaal douchen zodra de wond genezen is en het verband verwijderd is.

Eet een evenwichtig dieet

Nadat u bilimplantaten heeft gekregen, is het belangrijk om een evenwichtig dieet te volgen. De juiste hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vetten helpt uw lichaam na de operatie te herstellen en goed te genezen. De hoeveelheid voedsel die u nodig heeft, hangt af van uw gewicht, lengte en activiteitenniveau. Als u genoeg calorieën eet, zal uw lichaam ze gebruiken voor energie, om weefsel te herstellen en om nieuw bot aan te maken. Eet minstens 2000 calorieën per dag – 1500 als u weinig beweegt – en zorg ervoor dat minstens de helft daarvan uit koolhydraten (brood, granen en andere zetmelen) bestaat, ongeveer 15% uit eiwitten (vlees, gevogelte, vis en eieren) en ongeveer 30% uit vetten (noten, zaden, bonen). Vermijd suikervrije voedingsmiddelen of dranken omdat ze suikervervangers kunnen bevatten die diarree of andere spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken.

Een goede hygiëne

Het eerste wat je moet doen is een goede hygiëne in acht nemen. Als je wilt dat je nieuwe kont er goed uitziet, moet je ervoor zorgen dat hij schoon blijft. U moet uw handen wassen voor u iets aanraakt dat verband houdt met uw kontimplantaten of een ander deel van uw lichaam. Dit omvat zeep, water en lotion. Je moet ook alle kleren wassen die in contact komen met je nieuwe kont, zodat ze niet vuil worden of geïnfecteerd raken.

Zorg ervoor dat u alleen doet waar u zich comfortabel bij voelt.

Als iets pijn doet of ongemakkelijk aanvoelt, stop dan onmiddellijk en vertel het aan je chirurg zodat hij het meteen kan herstellen. Er is geen reden waarom iemand pijn zou moeten lijden tijdens het herstel!

Neem uw voorgeschreven medicijnen.

Het kan zijn dat u antibiotica, pijnstillers en andere medicijnen krijgt om de pijn en het ongemak dat u na de operatie ervaart te beheersen. Zorg ervoor dat u ze volgens voorschrift inneemt, ook als de pijn eerder afneemt dan verwacht. De medicijnen zijn bedoeld om uw lichaam te helpen genezen, dus probeer geen doses over te slaan of voortijdig te stoppen met innemen alleen omdat u zich beter voelt.

Houd de wondgenezing in de gaten.

Het eerste wat u moet doen, is de wondgenezing in de gaten houden. U moet enkele dagen na de operatie vermijden om op uw rug te zitten of te liggen, omdat dit de kans op een infectie in het geopereerde gebied vergroot. Het is het beste als iemand u kan helpen met dingen zoals het verschonen van de lakens en het opruimen totdat u weer in staat bent om deze dingen zelf te doen.

Draag de juiste kleding na de operatie.

Het eerste wat u na uw operatie moet doen, is ruimzittende kleding dragen waarin uw lichaam kan ademen. U moet ook geen strakke jeans of broeken dragen omdat dit irritatie en zwelling kan veroorzaken in het gebied rond uw implantaat. Draag in plaats daarvan een ruim zittende joggingbroek of yogabroek totdat u zich weer op uw gemak voelt in normale kleding.

Regel een begeleider

Naast het regelen van een begeleider, is het ook essentieel dat u ervoor zorgt dat u toegang heeft tot vervoer tijdens uw herstelperiode van uw kontimplantaten. Als u herstelt van een borstvergroting of een ander type plastische chirurgie, is dit misschien niet nodig omdat de meeste mensen in staat zijn om zelf naar huis te rijden na hun operatie. Bij kontimplantaten is het echter het beste als iemand anders u na de operatie naar huis rijdt en u weer ophaalt als het tijd is om naar huis te gaan.

Houd een rechte houding aan

Terwijl u herstelt van een kontimplantaat, is het belangrijk dat u een rechte houding aanneemt zodat het implantaat op zijn plaats blijft en niet uit de pocket glijdt. Als u de hele dag op uw kont zit, is de kans groter dat dit gebeurt. Om een slungelige houding te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u rechtop gaat zitten en uw schouders naar achteren houdt.

Kies pijnstillers zorgvuldig

Pijnmedicatie is essentieel na een operatie, maar het is belangrijk om die zorgvuldig te kiezen. Sommige mensen hebben allergieën of andere gezondheidsproblemen waardoor bepaalde medicijnen gevaarlijk zijn. Zorg ervoor dat u met uw arts praat over de verschillende opties die er zijn, zodat u de beste voor u kunt kiezen.

Vermijd intensieve lichaamsbeweging en gewichtheffen

Oefeningen met een hoge impact, zoals hardlopen, springen of gewichtheffen met hoge intensiteit, kunnen uw nieuwe implantaten beschadigen. Het is het beste om dit soort trainingen te vermijden totdat uw bilimplantaten volledig zijn genezen.

Vermijd zout en natriumrijk voedsel

Zout kan een opgeblazen gevoel veroorzaken, wat niet goed is voor uw incisie gebied. Vermijd zoute voedingsmiddelen zoals chips, pretzels, augurken en andere bewerkte voedingsmiddelen die veel natrium bevatten. Vervang deze door vers fruit of groenten om uw systeem te helpen spoelen.

Wees geduldig met uw herstel

Het eerste wat u moet onthouden is dat herstel niet iets is dat u kunt overhaasten. Uw lichaam heeft tijd nodig om te genezen na een operatie en u kunt niet om dat feit heen. Als je probeert te haasten door te snel te veel van jezelf te vergen, kun je jezelf uiteindelijk nog slechter maken dan voorheen.

Houd uw incisie gebieden schoon en droog

Het is heel belangrijk dat u uw incisie gebieden tijdens de genezing schoon en droog houdt. Als u eraan zit, kunnen ze geïnfecteerd raken, wat kan leiden tot een infectie die met een operatie moet worden verholpen. U moet ook koste wat kost voorkomen dat deze plekken nat worden.

Vermijd slapen op uw rug

Slaap tijdens het herstel niet op uw rug, omdat dit de druk op de implantatie plaats verhoogt. U kunt wakker worden met pijn in uw heupen of billen. In plaats van op uw rug te slapen, slaapt u op één van beide zijden met een kussen tussen uw benen om de druk op de implantaten te verminderen.

Drink geen alcohol.

Alcohol kan de bloedstolling verstoren en het risico op bloedingen vergroten. Aangezien het ook uitdroging kan veroorzaken, kunt u het beter helemaal vermijden tijdens uw herstelperiode. Het vermijden van alcohol kan in het begin moeilijk lijken omdat veel mensen graag drinken wanneer ze een goede reden hebben om iets te vieren – maar als u geen andere keuze hebt dan u van alcohol te onthouden terwijl u herstelt van een cosmetische operatie, kunt u overwegen om in plaats daarvan bruisend water met limoen of citroen te bestellen. U kunt ook kiezen voor alcoholvrij bier of wijn als u toch iets alcoholisch moet drinken op een feest of partij waar drinken deel uitmaakt van de cultuur of traditie.

Sla de zonnebank over

De meeste mensen weten dat zonnebanken niet veilig zijn omdat ze huidkanker kunnen veroorzaken, maar velen gebruiken ze toch. Als je onlangs een operatie aan je billen hebt gehad, dan is het voor jou nog gevaarlijker dan anders, omdat het infecties in je wonden kan veroorzaken en de genezingstijd kan vertragen.

Ga ten minste twee weken niet direct op je billen zitten.

U kunt het beste met gekruiste benen of rechtop zitten totdat de implantaten genezen zijn. U kunt ook beter niet direct op een bank of stoel zonder rugleuning gaan zitten. Dit voorkomt dat er onnodige druk op de implantaten wordt uitgeoefend en zorgt ervoor dat ze goed kunnen genezen zonder pijn of ongemak te veroorzaken.

Rook niet.

Het is nooit een goed idee om te roken voor of na een operatie, maar het is vooral belangrijk in dit geval omdat roken in verband is gebracht met een verhoogd risico op complicaties en een slechte genezing na een chirurgische ingreep aan een kontimplantaat. Roken kan ook littekenvorming veroorzaken die de resultaten van uw ingreep kan verstoren.

Neem twee tot drie weken vrij van uw werk.

De hersteltijd varieert van persoon tot persoon, maar de meeste artsen zeggen dat het minstens twee weken duurt voordat de zwelling na de operatie afneemt. Als je van plan bent om je derrière te laten verbeteren terwijl je op vakantie bent, denk dan nog maar eens goed na. Het beste wat je kunt doen tijdens je herstel is rusten, dus doe het rustig aan en geef jezelf voldoende tijd om te genezen voordat je weer aan het werk gaat.

Controleer op tekenen van infectie.

Infectie is een ernstige complicatie die kan optreden na elke chirurgische ingreep. Alle tekenen van infectie moeten onmiddellijk aan uw arts worden gemeld. Deze symptomen kunnen bestaan uit toegenomen pijn, roodheid, zwelling of warmte rond de plaats waar de incisie is gemaakt. U kunt ook pus of andere afscheiding uit de wond of drainage uit de wond aantreffen als zich een infectie ontwikkelt in diepere weefsellagen of het bot zelf.

U mag niet douchen totdat u na de operatie medisch bent goedgekeurd.

Uw nieuwe billen zullen gedurende enkele dagen na de ingreep gezwollen en gekneusd zijn, dus niet baden of douchen totdat uw arts medische toestemming heeft gegeven. Zelfs als het veilig is om te baden, is het het beste om voorzichtig te baden met warm water en een milde zeep, alleen als het nodig is.

Rijd niet totdat u er klaar voor bent en in staat om dit te doen

Er moet iemand bij u zijn die kan rijden als dat nodig is. Als u lang moet reizen, kunt u overwegen het openbaar vervoer te nemen of te carpoolen met een vriend of familielid totdat uw arts u weer toestemming geeft om te rijden.

Blijf in beweging

Het is ook belangrijk om tijdens uw herstelperiode te blijven bewegen. Dit helpt om de zwelling te beperken en voorkomt ook de vorming van bloedstolsels en verbetert de bloedsomloop in het gebied waar de implantaten werden geplaatst.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *