26 tips om gezond te blijven tijdens het herstel van uw Mommy Makeover
  • 799
  • 0

Het herstel van de mommy makeover is een zeer belangrijk onderdeel van de ingreep. Het is essentieel om goed voor uzelf te zorgen en de instructies van de arts op te volgen om een zo goed mogelijk resultaat te garanderen.

Mommy makeover chirurgie is een procedure die is ontworpen om vrouwen die kinderen hebben gekregen te helpen hun lichaam van voor de zwangerschap terug te krijgen. Het kan worden gedaan door middel van een verscheidenheid van verschillende methoden, waaronder buikwandcorrectie, borstvergroting en liposuctie. Het herstelproces is vaak complex en pijnlijk, vooral door alle veranderingen die zich tegelijkertijd in uw lichaam voltrekken.

Het eerste waar veel mensen aan denken bij het horen van het woord ‘chirurgie’ is ‘pijn’. Hoewel u tijdens uw herstel wat ongemak kunt ervaren, is het belangrijk om te onthouden dat het doel van een operatie is om uw levenskwaliteit te verbeteren.

Er zijn veel redenen waarom vrouwen een mommy makeover ondergaan. Sommigen willen van hun losse huid af en hun uiterlijk na de zwangerschap verbeteren, terwijl anderen de klok willen terugdraaien en verslapte borsten en buiken strakker willen maken. Wat uw reden ook is, u bent niet de enige.

Hier zijn enkele tips die u zullen helpen gezond te blijven tijdens het herstel van uw mommy makeover:

Blijf gehydrateerd

De eerste tip voor het herstel van uw mommy makeover is om gehydrateerd te blijven. Het is belangrijk om veel water te drinken voor en na de operatie, en ook tijdens het genezingsproces. U moet ook altijd wat water bij de hand houden, zodat u het kunt drinken wanneer u het nodig hebt.

Eet gezond

U moet ervoor zorgen dat u tijdens de pre-operatieve periode het juiste voedsel eet. Dit betekent dat u voedingsmiddelen moet vermijden die allergische reacties of andere complicaties zoals diarree en constipatie kunnen veroorzaken. U moet ook voedingsmiddelen vermijden die de zuurtegraad in uw lichaam kunnen verhogen, zoals koffie, koolzuurhoudende dranken, azijn, tomaten en citrusvruchten. Kies in plaats daarvan voor vezelrijk voedsel zoals volle granen, fruit, groenten en bonen die helpen bij de spijsvertering en constipatie voorkomen.

Let op uw gewicht

Wanneer u herstelt van een operatie, is het belangrijk dat u op uw gewicht let. Als u na de operatie te veel aankomt, kan dat namelijk complicaties bij uw herstel veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat u tijdens het hele proces gezond blijft eten en niet te veel aankomt.

Neem voldoende rust

Het is belangrijk dat u na deze operatie voldoende rust neemt. U heeft alle energie nodig die u heeft om snel te herstellen en complicaties te voorkomen. Het is echter mogelijk dat uw lichaam niet goed kan uitrusten als er te veel dingen in huis gebeuren. Zorg ervoor dat uw huis schoon en opgeruimd is vóór de operatie, zodat u tijdens uw herstelperiode niet wordt afgeleid.

Slaap met het hoofdeinde van uw bed omhoog

Als u moeite heeft met slapen, probeer dan het hoofdeinde van uw bed met een paar kussens omhoog te zetten. Dit helpt zwelling in uw benen en voeten te voorkomen, wat ongemak kan veroorzaken als u plat ligt. Wanneer uw hoofd hoger ligt dan de rest van uw lichaam, trekt de zwaartekracht het bloed weg van uw voeten en in de richting van uw hart, waardoor het bloed gemakkelijker terugstroomt naar uw benen tijdens het rusten of slapen. Als u moeite hebt om thuis te slapen terwijl u herstelt van een mommy makeover, kunt u overwegen om in een hotel te blijven tot u zich beter voelt en weer naar huis kunt.

Neem uw pijnstillers, indien voorgeschreven.

Pijnmedicatie is essentieel voor uw herstelproces. Het stelt u in staat om uit te rusten en goed te genezen, en het kan u helpen om eventuele ongemakken die u ervaart te beheersen. De eerste paar dagen na de operatie zult u zich waarschijnlijk behoorlijk pijnlijk voelen, maar hoe langer u uw medicijnen inneemt, hoe beter het met u gaat. Sla geen dosis over omdat u denkt dat u ze niet nodig hebt of omdat u zich er suf of ziek door voelt – het zal helpen! Als uw arts u iets anders voorschrijft dan Tylenol (acetaminophen), volg dan precies de instructies op het flesje of het etiket.

Overhaast het herstel niet.

Hoewel het verleidelijk is om zo snel mogelijk uw normale routine weer op te pakken, is het beter als u uw tempo matigt. Als er dingen in huis zijn die aandacht nodig hebben of klusjes die gedaan moeten worden, probeer die dan over te dragen aan andere familieleden of vrienden totdat uw arts u toestemming geeft.

Wees voorzichtig met tillen, buigen en strekken.

Uw lichaam kan gedurende enkele weken na de operatie pijnlijk zijn, dus probeer zwaar tillen of elke activiteit die uw rug belast te vermijden. Ook moet u het na de operatie ten minste een paar dagen rustig aan doen.

Vermijd inspannende activiteiten.

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar het kan gemakkelijk worden vergeten wanneer u probeert zo snel mogelijk weer terug te keren in uw oude routine. Inspannende activiteiten kunnen bloedingen en infecties veroorzaken, waardoor de hersteltijd langer wordt en de situatie op de lange termijn verslechtert. Blijf dus bij activiteiten met weinig impact, zoals wandelen of yoga, totdat uw arts u weer groen licht geeft voor intensievere trainingen.

Rook niet.

Roken is slecht voor bijna iedereen, maar het is vooral slecht voor degenen die onlangs plastische chirurgie of een andere vorm van chirurgie hebben ondergaan. De reden hiervoor is dat roken ervoor zorgt dat de bloedvaten vernauwen en vernauwen, waardoor uw lichaam moeilijker de zuurstof krijgt die het nodig heeft om goed te genezen. Bovendien veroorzaakt roken meer postoperatieve pijn, waardoor het voor u moeilijker wordt om de instructies van uw arts op te volgen en na de operatie goed voor uzelf te zorgen.

Drink geen alcohol

U bent misschien geneigd om het te vieren als u weer thuis bent na de operatie, maar dit is niet het moment om te drinken of te roken. Alcohol kan bloedingen veroorzaken en uw risico op infecties verhogen, dus u kunt alcohol het beste vermijden totdat u volledig genezen bent.

Zet de thermostaat niet te hoog

Het eerste wat u moet doen na een mommy make-over is uw huis op een comfortabele temperatuur houden. Je komt misschien in de verleiding om de thermostaat hoog te zetten omdat je het koud hebt, maar het is belangrijk dat je dit niet doet. Als u de temperatuur in uw huis te hoog zet, kunnen ziektekiemen en bacteriën in uw huis gedijen, wat kan leiden tot ziekte of infectie.

Blijf in beweging om complicaties te voorkomen

De belangrijkste reden waarom we onze patiënten vertellen niet op hun billen of hielen te zitten, is omdat dit kan leiden tot bloedstolsels in de benen (diepe veneuze trombose). Stilzitten na de operatie kan leiden tot zwelling van de benen, waardoor druk wordt uitgeoefend op de aderen in de onderste ledematen. De bloedstroom door deze aderen vertraagt door deze verhoogde druk en maakt het bloed dikker waardoor het gaat stollen. Deze aandoening wordt diep-veneuze trombose genoemd en kan levensbedreigend zijn als ze niet wordt behandeld. De beste manier om diep-veneuze trombose te voorkomen is door na de operatie ongeveer een uur te lopen. Dit zal de bloedsomloop in uw benen verbeteren en de vorming van bloedstolsels en zwellingen in uw benen tegengaan.

Begin uw herstel van tevoren voor te bereiden

Wanneer u uw operatiedatum plant, probeer dan niet direct daarna iets te plannen. Plan minstens een volledige week vrij na de operatie – twee weken of meer is zelfs beter! Op die manier heeft u voldoende tijd om uit te rusten en te ontspannen voordat u weer aan de slag gaat op het werk of thuis. Probeer natuurlijk, indien mogelijk, uw operatie rond de feestdagen te plannen, zodat mensen u kunnen helpen met de kinderen terwijl u herstelt.

Laat u masseren

Een goede massage kan de spierpijn en stijfheid na de operatie verlichten. Het helpt ook om lichaam en geest te ontspannen, zodat u ‘s nachts beter kunt slapen en stress in het algemeen kunt verminderen. Als u niemand kent die massages aanbiedt, kijk dan online of bel uw plaatselijke kuuroord of salon om te zien of ze massages ter plekke aanbieden of alleen op afspraak. De meeste kuuroorden hebben wel iemand die dit soort diensten aanbiedt. Misschien kunt u ook iemand in uw buurt vinden die tegen een extra vergoeding huisbezoeken aanbiedt als u in die tijd liever uw huis niet verlaat.

Verzorg eventuele wonden.

Na de operatie zijn er gebieden waar het vlees nog open is of waar hechtingen zitten. Deze plekken hebben speciale aandacht nodig omdat ze vatbaarder zijn voor infectie en andere complicaties. Om ze schoon te houden, moet u voorkomen dat ze nat worden en ze op natuurlijke wijze laten drogen. Houd ze in de gaten voor tekenen van roodheid of zwelling en bel uw arts als deze symptomen optreden.

Koop de juiste beha.

Wanneer u herstelt van uw mommy make-over, zult u waarschijnlijk gedurende enkele weken een compressie kledingstuk of gordel dragen. Dit kledingstuk helpt tegen zwellingen en blauwe plekken, maar kan oncomfortabel zijn of schuren veroorzaken als het niet goed past. Zorg ervoor dat u een beha draagt die goede ondersteuning biedt en comfortabel past onder uw kledingstuk. Uw plastisch chirurg kan u specifieke merken aanraden die het beste bij uw kleding passen en die een goede ondersteuning bieden en toch comfortabel zijn.

Draag uw compressiekleding.

Als u wakker wordt na de operatie, zal uw chirurg strakke elastische kleding over uw incisies plaatsen om de zwelling te helpen beheersen en de genezing te bevorderen. Het is belangrijk dat u de compressiekleding draagt volgens de instructies van uw chirurg, zelfs als het ongemakkelijk of moeilijk is om aan te trekken. Als u ze niet draagt, kan het resultaat van uw operatie minder goed zijn en kan de genezing langer duren.

Blijf uit de buurt van mensen die niet achter uw beslissing staan.

Omring u met mensen die achter uw beslissing voor een mommy makeover staan en willen dat u gelukkig bent, ongeacht de maat of vorm die u heeft. Dit kan betekenen dat u sommige vrienden moet loslaten die u alleen willen als u op hen lijkt, maar niets met u te maken willen hebben als ze eenmaal hebben gekregen wat ze van u willen.

Kijk uit voor complicaties.

U moet zich altijd bewust zijn van eventuele pijn of ongemak na de operatie, zelfs als het klein lijkt. Dit geldt vooral als u bloedingen of afscheiding uit uw incisieplaatsen hebt, wat zou kunnen wijzen op een probleem met de wondgenezing. Elke verandering in kleur of textuur rond een incisieplaats kan ook een reden tot bezorgdheid zijn. Bovendien is het belangrijk dat u onmiddellijk medische hulp inroept als u na de operatie ademhalingsmoeilijkheden ondervindt, omdat dit kan wijzen op een longembolie.

Minimaliseer het risico op infectie.

Het is belangrijk om gezond te blijven tijdens het herstel van uw mommy makeover. Een van de beste manieren om infectie te voorkomen is de postoperatieve instructies van uw arts nauwgezet op te volgen. Het vermijden van bacteriële infecties houdt in dat u antibiotica en andere medicatie neemt zoals voorgeschreven, dat u uw wonden goed verzorgt en schoon houdt, en dat u de postoperatieve instructies opvolgt, zoals het vermijden van contact met dieren of kinderen die ziek kunnen zijn. Spreek met uw chirurg als u vragen hebt over hoe lang u na de operatie antibiotica moet innemen.

Zorg voor hulp thuis.

Tijdens de eerste weken na de operatie zult u hulp nodig hebben bij uw kinderen en in het huishouden. Daarom is het een goed idee om vrienden en familieleden te vragen om mee te helpen of een professionele oppas in te huren terwijl u herstelt. Als u oudere kinderen heeft die kunnen invallen, geweldig! Je moet je vooral richten op genezing – niet op het doen van de was en het schoonmaken van het huis.

Vergeet niet naar uw lichaam te luisteren

Het is belangrijk om tijdens de eerste week na de operatie zoveel mogelijk te rusten en te herstellen. Als u zich moe of pijnlijk voelt, doe het dan rustig aan. Het is beter om een extra dag vrij te nemen van het werk of van school dan om te hard van stapel te lopen en het risico te lopen ziek te worden of uzelf nog meer pijn te doen. Dit geeft u ook meer tijd om te genezen en vermindert de kans op complicaties zoals infectie of bloedstolsels (diepe veneuze trombose).

Beperk de zoutinname

Het eerste wat u moet doen is uw zoutinname beperken, omdat dit het vasthouden van water en een opgeblazen gevoel veroorzaakt, wat kan leiden tot ongemak en zwelling na de operatie. U moet ook voedingsmiddelen vermijden die veel zout bevatten, zoals verwerkte voedingsmiddelen zoals groenten in blik, gezouten noten en chips en fastfood zoals pizza en hamburgers. Concentreer u in plaats daarvan op het eten van fruit en groenten voor de vezels, die zullen helpen om alles soepel te laten verlopen tijdens uw herstelperiode.

Wees niet bang om hulp te vragen!

Denk niet dat u alles alleen moet doen – deze operatie kan lichamelijk zeer belastend zijn en ook emotioneel pijnlijk. Als u moeite hebt om u te verplaatsen of dingen te doen, wees dan niet bang om hulp te vragen aan vrienden, familieleden of zelfs vreemden. U wilt uzelf niet in een situatie brengen waarin u mogelijk gewond kunt raken of erger omdat u niet om hulp vroeg toen u die nodig had.

Vermijd blootstelling aan de zon.

Het is belangrijk dat u gedurende ten minste drie weken na uw operatie blootstelling aan de zon vermijdt. Dit helpt het risico op hyperpigmentatie of keloïden te verminderen. U kunt ook zwellingen en blauwe plekken rond de incisieplaatsen krijgen die ongeveer een week of twee na uw operatie zichtbaar zullen zijn. Daarom is het belangrijk dat u tijdens deze periode niet in de zon gaat.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *