Microbiologie


Bezoek ons

WerktijdenContact Ons  +90 553 314 01 60

  data@dorahospital.nl  Microbiologie is een wetenschap genaamd micro-organisme die kleine wezens onderzoekt, waarvan er vele alleen onder de microscoop te zien zijn. Veel van deze micro-organismen veroorzaken ziekten bij de mens. In het begin; bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. In ons microbiologisch laboratorium kunnen deze micro-organismen worden onderzocht en de ziekten die bij mensen voorkomen, worden bepaald.

  De ziekten veroorzaakt door bacteriën die we niet met het blote oog kunnen zien, worden over het algemeen de Besmettelijke Ziekte (infectieziekte) genoemd. Tienduizenden verschillende micro-organismen verschijnen als ziekteverwekkers.

  In deze eenheid worden directe en indirecte tests uitgevoerd met micro-organismen van de infecties. In het laboratorium worden bloed en allerlei lichaamsvloeistoffen, weefselmonsters, urine en ontlasting, evenals extracten en verschillende andere voorbeelden van infectieziekten, diagnose, behandeling en follow-up tests geleid. Bacteriologie, virologie, mycologie, parasitologie en serologie zijn de subeenheden.

  Microbiologische laboratoriumtests omvatten: cultuurtests, bacteriële identificatieproeven, antibioticum- en antischimmelgevoeligheidstests, antibioticaresistentieonderzoeken, directe microscopische onderzoeken, gekleurde preparaatstudies, parasieteneieren in feces, antigeen screeningstests, antinucleaire antistoffen (serologische tests), PCR ( Moleculaire diagnostische tests inclusief gepolymeriseerde reactie).

  Microbiologisch laboratorium, het eerste dat in me opkomt tussen deze testen, kweek, bacteriële identificatie en gevoeligheidsbepalingen voor antibiotica. Deze tests worden uitgevoerd in ons laboratorium, op internationale normen en met behulp van een geautomatiseerd systeem (Micro Scan AS4).

  Met dit systeem worden bacteriën geavanceerder gedefinieerd dan klassieke methoden en informatie over onstabiele resistentiemechanismen wordt verkregen. Dit levert een zeer belangrijke bijdrage aan de behandeling van infecties. In het bijzonder is deze informatie erg belangrijk voor het omgaan met infecties veroorzaakt door meerdere resistente bacteriën die ziekenhuisinfecties veroorzaken.  Neem contact op

  Neem nu contact met ons op

  U kunt ons bereiken via WhatsApp of u kunt ons bezoeken in ons ziekenhuis. U kunt een deel van ons familie zijn door ons te volgen op onze sociale media-accounts.  Whatsapp

  Free call & text 24/7
  +90 549 650 51 02


  Onze Locatie

  Fulya Mah, Yavuz Sk.
  No:7, 34758 Şişli/İstanbul


  Volg Ons

  Onze Activiteit

  Copyright by Dora Hospital 2018. All rights reserved.

  Whatsapp +90 507 178 17 79