Denkt u aan een armlift? Lees eerst deze dingen
  • 803
  • 0

Een armlift, of brachioplastie, is een chirurgische ingreep om overtollige huid en vet van de bovenarmen te verwijderen. Dit kan worden gedaan via een open incisie (anterieure benadering) of via kleine incisies in de oksels (periareolaire incisie). Bij de operatie worden overtollige huid en vet rond uw bovenarmen verwijderd en wordt het onderliggende weefsel aangespannen, waardoor de losse huid wordt verminderd.

De ingreep kan poliklinisch worden uitgevoerd. U bent wakker tijdens de operatie, maar voelt geen pijn door de verdoving. De operatie duurt ongeveer één tot twee uur, afhankelijk van hoeveel gebieden tegelijk worden behandeld en hoeveel overtollige huid moet worden verwijderd.

Na de armliftoperatie moet u rekening houden met blauwe plekken en zwelling gedurende ongeveer twee weken. De hechtingen die bij deze ingreep worden gebruikt zijn oplosbaar, dus u hoeft ze aan het einde van de herstelperiode niet te verwijderen.

Plastische chirurgen gebruiken verschillende technieken om een armlift uit te voeren. In het algemeen maakt de chirurg een incisie rond de oksel (axilla), verwijdert overtollige huid en vet van de bovenarm en spant vervolgens het omliggende weefsel aan met hechtingen. Het litteken zal zichtbaar zijn, maar na verloop van tijd vervagen.

Sommige chirurgen geven de voorkeur aan plaatselijke verdoving voor armlifting omdat dit minder ingrijpend is dan algehele verdoving. Bij deze techniek wordt een verdovend middel in het weefsel rond de incisieplaats geïnjecteerd voordat de incisie wordt gemaakt, zodat u tijdens de operatie geen pijn voelt.

Naarmate we ouder worden, verandert ons lichaam en verliest de huid elasticiteit. Bovendien kan gewichtstoename of zwangerschap leiden tot overtollig vet in de bovenarmen. Veel mensen hebben ook hangende bovenarmen nadat ze zijn afgevallen na een bariatrische operatie (gastric bypass). Het resultaat is een verslapte huid op de bovenarmen waardoor ze zwaarder lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

Incisie armlift

De incisie voor de armlift wordt gemaakt in de oksel en loopt van de oksel tot de elleboog. Het is belangrijk om te weten dat u enige zwelling, blauwe plekken en roodheid rond dit gebied zult hebben. U kunt ook gevoelloosheid (vooral als u liposuctie hebt ondergaan), tederheid, tintelingen of pijn ervaren op de plaats van de incisie. De zwelling verdwijnt meestal binnen enkele weken na de operatie, maar het kan tot zes maanden duren voordat alle resultaten zichtbaar zijn.

Duur van de operatie

De operatie duurt meestal ongeveer twee uur. De chirurg maakt een incisie langs de onderkant van elke arm, van net boven de elleboog tot net onder de oksel. De chirurg verwijdert dan overtollig vet en huid van de bovenarmen. Tijdens dit proces kan ook spierweefsel worden aangespannen. Patiënten kunnen meestal na een dag in het ziekenhuis na een armlift naar huis. Zij moeten na de operatie gedurende enkele weken compressiekleding dragen om een goede genezing te bevorderen en zwelling en blauwe plekken te voorkomen. De compressiekleding wordt tot ongeveer zes weken na de operatie gedragen, maar patiënten mogen douchen zodra ze zich daar comfortabel bij voelen. Het is belangrijk dat patiënten in deze periode niet te veel sporten of hun armen gebruiken, omdat deze activiteiten onnodige zwelling en blauwe plekken in hun armen kunnen veroorzaken.

Hoe lang kan ik verwachten dat de resultaten zullen aanhouden?

Een armlift kan al vanaf zes maanden na de bevalling of na aanzienlijk gewichtsverlies (als dat de reden was voor de operatie) worden uitgevoerd. Na verloop van tijd zal uw lichaam echter van vorm blijven veranderen door de genezing van de operatie. Dit betekent dat een vervolgafspraak met uw plastisch chirurg na verloop van tijd waarschijnlijk noodzakelijk is.

Risico’s en complicaties

Armen die overbelast zijn door zwangerschap of overmatig gewichtsverlies zijn mogelijk niet geschikt voor een armlift. En als u van plan bent om in de toekomst kinderen te krijgen, kunt u het beste wachten met een armlift tot na de geboorte, om complicaties tijdens de zwangerschap te voorkomen. Bloedingen: Bloeden is een van de meest voorkomende risico’s van een operatie, inclusief een bovenarmlift. Dit kan resulteren in aanzienlijk bloedverlies of zelfs overlijden als het niet snel genoeg wordt behandeld. Infectie: Infectie is een andere mogelijke complicatie van elk type operatie, met inbegrip van een bovenarmlift procedure. Om infectie na de operatie te voorkomen, moet u de incisies ten minste 24 uur na de operatie schoon en droog houden. Vermijd ook elke inspannende activiteit gedurende ten minste zes weken na de operatie, zodat u niet het risico loopt de incisie open te scheuren voordat deze goed genezen is.

Wat is de armlift procedure?

De armlift procedure is ook bekend als brachioplastiek, een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en vet van de bovenarmen wordt verwijderd. Deze cosmetische ingreep helpt om de huid van de bovenarmen strakker te maken, zodat ze er strakker en jeugdiger uitzien. Een armlift kan worden uitgevoerd bij zowel mannen als vrouwen met verschillende mate van overtollige huid en vet in de bovenarmen. Om te bepalen of u in aanmerking komt voor deze procedure, kunt u contact opnemen met uw erkende plastisch chirurg die uw lichaam kan onderzoeken en u een eerlijke beoordeling van uw geschiktheid kan geven.

Ben ik een goede kandidaat voor een armlift?

Er zijn een aantal factoren die bepalen of u al dan niet een goede kandidaat bent voor een armlift. U moet in goede gezondheid verkeren en u moet realistische verwachtingen hebben over wat de procedure kan bereiken. U moet ook realistisch zijn over wat de operatie niet kan doen, zoals het verwijderen van overtollige huid. Als u losse huid en vetophopingen hebt die onder uw armen hangen, is een armlift een goede optie om dit probleem op te lossen. Als u echter overtollige huid op uw bovenarmen heeft maar geen overtollige vetophopingen, kunt u beter een brachioplastie overwegen in plaats van een armlift.

Wat zijn de bijwerkingen van een armlift?

Bij de procedure worden overtollig vet en huid van de bovenarmen, ook wel “vleermuisvleugels” genoemd, verwijderd. Net boven elke oksel wordt een incisie gemaakt, waarna de overtollige huid met hechtingen wordt samengetrokken en strakgetrokken. Huid die tijdens de ingreep niet wordt verwijderd, kan met een laser worden strakgetrokken. Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er mogelijke bijwerkingen die u met uw arts moet bespreken voordat u een armlift ondergaat. Pijn. Pijn na de operatie komt vaak voor en kan worden behandeld met pijnstillers of ontstekingsremmers. Het is belangrijk om in de gaten te houden hoeveel medicijnen u gebruikt, zodat u er niet afhankelijk van wordt. Infectie. Infecties komen soms voor na een operatie, vooral als u diabetes of andere medische aandoeningen heeft die uw immuunsysteem verzwakken. Tekenen van infectie zijn roodheid rond de wond en drainage uit de wond, evenals zwelling rond de incisieplaats of rode strepen die van de wond naar andere delen van uw lichaam lopen. Als deze symptomen na de operatie optreden, moet u contact opnemen met uw arts zodat de behandeling onmiddellijk kan beginnen.

Hoe lang duurt het om te herstellen van een armlift?

De hersteltijd van een armlift varieert, maar is meestal minder dan een maand. U kunt verwachten dat u maximaal twee weken niet kunt werken. Hoe ingrijpender de ingreep, hoe langer de hersteltijd. Binnen enkele dagen na de operatie kunt u uw normale activiteiten hervatten. U moet echter rekening houden met blauwe plekken en zwellingen rond de incisies die tot twee weken na de ingreep kunnen aanhouden.

Welke resultaten kan ik verwachten van een armlift?

Een armlift verbetert meestal de vorm en contour van uw bovenarmen, maar het is geen oplossing voor elk probleemgebied. De resultaten zijn direct na de operatie zichtbaar en worden na verloop van tijd beter naarmate de zwelling afneemt. Maar zelfs als u slechts kleine hoeveelheden overtollige huid en vet hebt, kan uw chirurg u aanraden zes maanden te wachten voordat u een andere operatie aan een ander lichaamsdeel (zoals een buikwandcorrectie) ondergaat.

Armlift is een ingrijpende operatie met veel hersteltijd.

Een armlift is een grote ingreep met veel hersteltijd. Het gebeurt meestal onder narcose, dus u bent niet wakker tijdens de ingreep. De incisie wordt gemaakt langs de onderkant van uw arm van oksel tot elleboog. Het teveel aan huid en vet wordt van uw bovenarm verwijderd, waarna het resterende weefsel wordt strakgetrokken. Na de operatie worden drains geplaatst om vocht af te voeren en infectie te voorkomen. Deze worden na enkele dagen verwijderd. De hechtingen lossen na verloop van tijd vanzelf op of moeten later worden verwijderd. De hersteltijd is afhankelijk van uw lichamelijke conditie, maar de meeste mensen kunnen binnen een week na de operatie weer naar huis.

Hoeveel huid heeft u?

Een armlift is bedoeld om overtollige huid en vet van het bovenste deel van de arm te verwijderen. Als u losse huid heeft op andere plaatsen (zoals de hals), is het misschien niet de moeite waard om alleen daarvoor een armlift te ondergaan. Maar als er alleen op uw armen overtollige huid zit en u geen liposuctie of een andere ingreep elders op uw lichaam wilt ondergaan, dan is een armlift misschien iets voor u.

Hoe oud bent u?

Jongere mensen doen het meestal beter met dit soort operaties omdat ze nog lichamelijk actief zijn en het niet erg vinden om vrij te nemen voor herstel. Oudere mensen kunnen vinden dat de tijd die de operatie in beslag neemt een te groot ongemak is in hun leven of dat ze niet zo snel kunnen herstellen als iemand van twintig of dertig als gevolg van leeftijdsgebonden gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk of diabetes. Als u in een van deze categorieën valt, is het misschien helemaal niet de moeite waard om een bovenarmlift te ondergaan.

Voor en na de operatie moet u stoppen met roken.

De rook van sigaretten bevat koolmonoxide, dat bloedstolsels kan veroorzaken in de aderen van uw armen en benen. Als u meer dan vijf jaar rookt voordat u een armlift ondergaat, kan het risico op bloedstolsels in uw armen en benen wel drie keer zo groot worden. Roken na een operatie kan ernstige ontstekingen rond uw incisies veroorzaken en leiden tot een slechte wondgenezing of infectie.

U moet afvallen voor een armlift.

Veel mensen die een armlift willen, denken dat ze niet eerst hoeven af te vallen omdat ze al losse huid op hun armen hebben. Losse huid is echter een indicatie dat u misschien bent afgevallen, omdat door gewichtstoename de huid op uw armen na verloop van tijd uitrekt. Als je nu overgewicht hebt maar later in je leven een armlift wilt als je een gezond gewicht hebt, praat dan met je arts over hoeveel gewichtsverlies nodig is voordat je een chirurgische ingreep als deze ondergaat.

Moet ik wachten tot mijn gewicht stabiel is voordat ik een operatie onderga?

Nee, u hoeft niet te wachten tot uw gewicht stabiel is voordat u wordt geopereerd. Als u te zwaar of zwaarlijvig bent, is het echter belangrijk om tijdens uw herstelperiode een gezond dieet te volgen en te bewegen om te voorkomen dat u tijdens de genezing van de operatie weer gewicht verliest.

Hoe snel kan ik sporten na de operatie?

De herstelperiode voor armliften is variabel, afhankelijk van de omvang van de operatie. In sommige gevallen kunt u binnen een paar weken weer sporten, terwijl het in andere gevallen wel zes maanden kan duren. Uw arts kan u meer specifieke informatie geven over uw hersteltijd op basis van de details van uw ingreep. In het algemeen moet u rekening houden met enige zwelling en blauwe plekken rond de incisies gedurende ongeveer twee weken na de ingreep. Het is normaal dat deze blauwe plekken tot drie weken na de operatie aanhouden. De littekens van een armlift vervagen na verloop van tijd en vallen minder op naarmate ze genezen. Het duurt minstens zes maanden voordat ze volledig verdwenen zijn, hoewel ze onder bepaalde kleding of in bepaalde posities (bijv. bij het reiken boven het hoofd) nog steeds zichtbaar kunnen zijn.

Overweeg liposuctie van de oksels

Voor veel mensen met losse bovenarmen levert een combinatie van liposuctie onder de oksels en een armlift betere resultaten op dan een armlift alleen. Bij deze procedure wordt overtollig vet uit de oksels verwijderd en vervolgens wordt de huid daarbovenop gelift om de oksels gladder te maken. Met deze aanpak kunt u ook overtollige huid verwijderen die mogelijk is achtergebleven na een eerdere liposuctieprocedure.

Armlift is niet voor gewichtsverlies

Als u wilt afvallen, moet u zich richten op het veranderen van uw dieet en regelmatig sporten. Als u overgewicht heeft, kan een armlift helpen om uw huid gladder te maken en overtollig vet te verwijderen. Als u echter wilt afvallen, zijn armlifts misschien niet de beste optie voor u.

Hoewel de procedure minimaal invasief is, is er toch sprake van downtime.

De hersteltijd is afhankelijk van de hoeveelheid huid en vet die tijdens de operatie wordt verwijderd. Het is gebruikelijk dat u na de operatie een zwelling en blauwe plekken krijgt, dus u moet donkere kleding dragen totdat de blauwe plekken na enkele weken verdwenen zijn.

Een armlift is niet geschikt voor iedereen met verslapte huid op de bovenarmen.

Het kan een goede optie zijn voor mensen die last hebben van overtollige huid die onder hun ellebogen hangt en er slap uitziet, maar een operatie is misschien niet geschikt voor u als u nog actief bent of veel vet in uw bovenarmen hebt. Als u een armlift overweegt, praat dan met uw arts over uw mogelijkheden. Bij een armlift worden overtollige huid en vet van uw bovenarmen verwijderd en wordt het omliggende spierweefsel aangespannen. De procedure verwijdert overtollige huid in het okselgebied en kan helpen de contouren en vorm te verbeteren.

Een perfecte huid bestaat niet.

Zelfs als je nooit kinderen hebt gehad of bent aangekomen, zullen je bovenarmen na verloop van tijd tekenen van veroudering vertonen. Veel vrouwen denken dat hun armen te dik of slap zijn als ze ouder worden, terwijl ze in feite alleen maar spiermassa verliezen en meer rimpels hebben dan 10 jaar geleden.

Body mass index is belangrijk.

Een armlift wordt onder algehele narcose uitgevoerd, dus patiënten moeten gezond genoeg zijn om dit soort operaties te verdragen en daarna vrij kunnen nemen van hun werk. Ze moeten zich ook verplichten om tijdens hun herstelperiode vervolgafspraken te maken met hun plastisch chirurgen. De beste kandidaten voor deze ingreep hebben een body mass index (BMI) van minder dan 35 en geen andere gezondheidsproblemen die de genezing na de operatie zouden kunnen belemmeren. Patiënten moeten ook emotioneel stabiel zijn, omdat ze zich moeten verbinden tot meerdere bezoeken gedurende enkele weken of maanden voor fysiotherapie en wondverzorging na de operatie.

Er is meer dan één type armlift.

Een armlift, ook wel brachioplastiek genoemd, is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en vet van de bovenarmen wordt verwijderd. Het is een alternatief voor liposuctie voor mensen die niet tevreden zijn met het uiterlijk van hun bovenarmen. Er is meer dan één soort armlift. Bij de meest voorkomende procedure worden overtollige huid en vet uit het bovenste deel van uw armen verwijderd en worden incisies gemaakt langs de zijkanten van uw oksels. Dit wordt een circumareolaire armlift genoemd omdat het extra huid verwijdert uit het gebied rond uw tepelhof (de donkere cirkel rond uw tepel). Een circumferentiële armlift verwijdert ook extra huid van de gehele omtrek van uw arm, dus ook rond uw oksels. Een circumferentiële armlift kan een grotere incisie vereisen dan een circumareolaire om voldoende weefsel te verwijderen voor een verbetering van de contour en het volume.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *