Denkt u aan een borstverkleining? Lees eerst deze dingen
  • 719
  • 0

Een borstverkleining is een cosmetische ingreep die de omvang en het gewicht van uw borsten kan verminderen. Het kan helpen om nek- en rugpijn, huidirritatie en uitslag veroorzaakt door grote borsten te verlichten.

De ingreep verwijdert overtollig vet, klierweefsel en huid van de borsten, waardoor ze kleiner worden. Het tepel-areola complex wordt meestal verplaatst naar een hogere positie op de borstheuvel, zodat het meer in verhouding staat tot de kleinere borstomvang.

Borstverkleiningen worden meestal uitgevoerd bij vrouwen van wie de borsten fysieke problemen en psychisch leed veroorzaken. Ze worden ook gedaan voor cosmetische doeleinden voor mensen met te grote borsten die geen operatie willen, maar er beter uit willen zien in kleding of zwemkleding.

Bij een borstverkleining worden overtollig vet, klierweefsel en huid van de borsten verwijderd om ze kleiner te maken. Het tepel-areola complex wordt meestal verplaatst naar een hogere positie op de borstheuvel zodat het meer in verhouding staat tot de kleinere borstomvang. De ingreep kan worden uitgevoerd via een incisie rond elke tepel of onder elke borst, afhankelijk van uw voorkeur en de ervaring van de chirurg.

Een borstverkleining is een ideale oplossing voor vrouwen met te grote borsten die last hebben van rugpijn, nekpijn en schouderpijn. Het kan ook een geweldige optie zijn voor vrouwen die moeite hebben om kleding te vinden die goed past, zich zelfbewust voelen over hun uiterlijk en niet in staat zijn om comfortabel te sporten.

Hoewel een borstverkleining veel voordelen biedt, is het belangrijk om te weten wat de ingreep inhoudt – en wat de mogelijke risico’s zijn – voordat u besluit een operatie te ondergaan. Hier volgen enkele zaken die u moet weten voordat u een borstverkleining ondergaat:

U hoeft niet meer het gevoel te hebben dat uw borsten een last zijn.

U hoeft niet meer het gevoel te hebben dat uw borsten een last zijn. Een borstverkleining kan u helpen een meer geproportioneerd lichaam te krijgen en uw rug- en nekpijn te verlichten. Maar voordat u besluit over te gaan tot een borstverkleining, is het belangrijk te weten wat de procedure inhoudt, wie er in aanmerking komt en welke resultaten ze kan opleveren.

Uw borstverkleining zal blijvende resultaten opleveren.

Een borstverkleining wordt beschouwd als een permanente ingreep omdat er geen weg meer terug is. Als uw lichaam eenmaal de veranderingen van de borstverkleining heeft ondergaan, blijven de resultaten van de ingreep permanent, zelfs als u aankomt of kinderen krijgt. Daarom is het belangrijk dat u zeker weet dat u klaar bent voor die resultaten voordat u besluit de operatie uit te voeren.

Je kunt daarna nog borstvoeding geven.

Na een borstverkleining kunt u nog steeds borstvoeding geven, hoewel het moeilijker kan zijn als uw borsten van tevoren erg groot waren of als ze zijn vergroot met implantaten, omdat de melkproductie kan worden beïnvloed door die veranderingen in grootte en vorm.

U hoeft niet eerst af te vallen.

In sommige gevallen hoeven mannen die een borstverkleining ondergaan helemaal niet af te vallen voordat zij de ingreep ondergaan, omdat zij overtollig vet en/of klierweefsel hebben waardoor hun borsten laag op hun borstwand hangen of merkbare knobbels of bulten onder hun tepels ontwikkelen. In deze gevallen kan liposuctie alleen voldoende zijn om het teveel aan vet onder de huid weg te halen.

Een borstverkleining is niet alleen voor het uiterlijk.

Veel vrouwen denken dat een borstverkleining alleen voor cosmetische doeleinden is en niets anders. Het is echter veel meer dan er goed uitzien in een bikini of een strapless jurk. Het kan u ook helpen om van rug- en nekpijn af te komen, evenals van hoofdpijn en migraine veroorzaakt door het gewicht van uw borsten.

Uw nieuwe borsten zullen in de toekomst niet verslappen, maar wel ouder worden.

Grote borsten verslappen vaak na verloop van tijd door de zwaartekracht en gewichtstoename, maar bij uw nieuwe kleinere borsten gebeurt dat niet omdat ze geen extra vet en weefsel meer meedragen. Zodra u in de menopauze komt (na uw 45e), begint uw huid echter elasticiteit te verliezen; dit betekent dat uw nieuwe borsten niet meer zo verslappen als vroeger (en er zelfs parmantiger uitzien dan ooit).

Een consultatie met uw arts is noodzakelijk voordat u uw operatie boekt.

Een gesprek met uw arts is noodzakelijk voordat u uw operatie boekt, omdat u dan eventuele zorgen of vragen over de procedure kunt bespreken met een deskundige die al vaak borstverkleiningen heeft uitgevoerd. U moet hem ook vragen wat voor soort hulpmiddelen hij tijdens de operatie gebruikt, zodat u een idee krijgt van hoeveel pijn of ongemak u na de operatie zou kunnen ondervinden.

Misschien kunt u niet meteen weer aan het werk.

Een borstverkleining is een ingrijpende ingreep en het kan enige tijd duren voordat patiënten daarvan zijn hersteld. Het kan weken of zelfs maanden duren voordat u na een borstverkleining weer aan het werk kunt, afhankelijk van hoe lang uw herstelperiode duurt en of uw werkgever u al dan niet tegemoet kan komen terwijl u herstelt van een dergelijke invasieve ingreep.

Misschien kunt u eindelijk op uw buik slapen.

Als u altijd al rugpijn hebt gehad wanneer u op uw buik slaapt of in andere posities waarin het gewicht van uw borsten op uw ribbenkast drukt, kan een borstverkleining dit ongemak verlichten door die neerwaartse trekkracht te verminderen. En als u graag in een bepaalde houding slaapt maar dat niet kunt vanwege uw grote borsten, kan een borstverkleining daar verandering in brengen.

Uw kleding zal beter passen.

Een borstverkleining kan een geweldige manier zijn om uw garderobe te verbeteren. Als u al jaren dezelfde maat draagt en uw kleding niet meer goed past, kan dat aan uw borsten liggen. Na een borstverkleining kunt u merken dat u meer ruimte hebt in uw shirts en topjes en dat uw beha’s beter passen. U zult ook merken dat het gemakkelijker is om in de winkel kleding te vinden die goed past, omdat er minder stof met de goede kant naar boven ligt!

Uw activiteitenniveau kan toenemen.

Na een borstverkleining voelt u zich misschien zelfverzekerder in uw lichaam omdat u betere proporties heeft en minder rugpijn. Misschien kunt u ook activiteiten ondernemen die vroeger moeilijk of ongemakkelijk voor u waren vanwege de grote borsten.

Borstverkleining lost geen rug- of nekpijn op

Een veel voorkomende misvatting is dat een borstverkleining rugpijn of nekpijn oplost. Als u echter lijdt aan een laag zelfbeeld vanwege de grootte van uw borsten, kan een borstverkleining u een beter gevoel over uzelf geven. Dat komt omdat veel mensen die deze ingreep ondergaan melden dat ze zich na de operatie zelfverzekerder en comfortabeler voelen met hun lichaam.

Wees voorbereid op het herstel.

Een borstverkleining is een ingrijpende operatie die tijd nodig heeft om te genezen. Mogelijk moet u na de ingreep enkele weken vrij nemen van uw werk en zware activiteiten vermijden. Het herstel varieert ook van persoon tot persoon, afhankelijk van leeftijd, gewicht, gezondheid en andere factoren. Het kan drie weken tot zes maanden duren voordat uw lichaam volledig is genezen na een borstverkleining.

U zou een borstverkleining moeten overwegen als u chronische pijn heeft.

Het gewicht van grote borsten kan nek- en rugpijn veroorzaken, evenals hoofdpijn, schouderpijn en gevoelloosheid in armen en handen. Deze klachten worden na verloop van tijd erger, omdat de banden en spieren die gepaard gaan met het dragen van zware borsten na verloop van tijd verzwakken door overbelasting als gevolg van het dagelijks dragen van al dat extra gewicht.

Praat met mensen die al geopereerd zijn.

Vraag hen, indien mogelijk, wat zij goed vonden aan hun resultaten en wat zij zouden veranderen als zij het over konden doen. U kunt vragen of zij onder algehele anesthesie of lokale anesthesie (waarbij alleen verdovende medicijnen worden gebruikt) zijn geopereerd, omdat dit van invloed is op de duur van uw werkonderbreking na de operatie en op de pijn die u daarna zult hebben.

Vraag meerdere adviezen voordat u zich vastlegt.

U moet nooit afgaan op één mening over een borstverkleining – vraag in plaats daarvan ten minste drie verschillende meningen van erkende plastische chirurgen bij u in de buurt. Vraag elke arts naar zijn of haar referenties en ervaring met dit soort ingrepen. Vraag ook wat voor soort resultaten hij of zij heeft gezien bij eerdere patiënten die deze operatie door die specifieke arts hebben laten uitvoeren.

Hoe groot zijn uw borsten?

Het eerste wat u moet doen voordat u een borstverkleining overweegt, is uitzoeken hoe groot uw borsten precies zijn. U kunt dit doen door ze op te meten met een meetlint of door een professionele beha te laten passen in een warenhuis of lingeriezaak.

Hebt u problemen gehad met uw borsten?

Als u problemen heeft gehad met uw borsten, zoals rugpijn of nekpijn, of als ze uw vermogen om te sporten hebben beïnvloed, dan is het misschien tijd voor een borstverkleining! Dankzij een borstverkleining kan uw lichaam weer normaal functioneren en verbetert de kwaliteit van uw leven!

Uw gezondheid moet in orde zijn voordat u een borstverkleining laat uitvoeren.

Een borstverkleining is een ingrijpende operatie waarvoor verdoving nodig is en die complicaties kan veroorzaken zoals bloedingen en infecties als deze niet correct of goed wordt uitgevoerd door een deskundige chirurg in ideale gezondheidsomstandigheden. Zorg ervoor dat uw arts een beoordeling van uw algemene gezondheidstoestand uitvoert voordat u een afspraak maakt voor een operatie, zodat hij of zij kan bepalen of hij het vertrouwen heeft om dit soort ingrepen veilig en effectief bij u uit te voeren.

Uw gezondheid kan verbeteren.

Sommige vrouwen met grote borsten hebben rug- of nekpijn doordat het gewicht van hun borsten na verloop van tijd op hun borstwand of bovenrugspieren drukt (dit wordt “pectus excavatum” genoemd). In sommige gevallen kan dit problemen veroorzaken zoals scoliose of vervorming van de ribben (bekend als “knikborst”). Een borstverkleining kan deze symptomen verlichten door overtollig vet, huid en weefsel uit de borststreek te verwijderen, zodat uw houding na verloop van tijd op natuurlijke wijze verbetert.

U hoeft geen overgewicht te hebben om grote borsten te hebben

Als u een klein postuur hebt met grote borsten, denkt u misschien dat afvallen uw probleem zal verhelpen, maar dat is niet altijd het geval als uw borsten groot zijn, omdat ze genetisch zijn overgeërfd van beide kanten van uw stamboom (dus het is niet echt iets wat u kunt controleren). Als u echter overgewicht heeft, kan afvallen een verschil maken in hoe groot uw borsten lijken, maar het verandert niets aan de werkelijke grootte of vorm ervan – dat is wat er via een operatie moet worden veranderd!

Borstverkleining kan uw zelfvertrouwen verbeteren

Als u niet tevreden bent met de grootte en vorm van uw borsten, kunt u daardoor een laag gevoel van eigenwaarde krijgen. Een borstverkleining kan uw lichaamsbeeld verbeteren omdat uw borsten er jeugdiger en natuurlijker uitzien. U kunt ook een boost aan zelfvertrouwen krijgen omdat u niet langer bang hoeft te zijn dat u uit uw badpak valt of zich ongemakkelijk voelt op het strand of bij het zwembad!

Een borstverkleining is meer dan alleen cosmetisch.

Bij een borstverkleining gaat het niet alleen om het verbeteren van het uiterlijk van uw borsten. Het doel is om de omvang van uw borsten zo te verkleinen dat ze in verhouding staan tot uw lichaamstype en geen fysiek ongemak meer veroorzaken. Vrouwen die deze ingreep ondergaan, melden vaak verlichting van nek-, schouder- en rugpijn als gevolg van grote borsten en meer zelfvertrouwen na het krijgen van kleinere borsten.

U moet voor de ingreep goed gehydrateerd zijn

Om het risico op complicaties te minimaliseren, is het belangrijk dat u vóór de borstverkleining goed gehydrateerd bent. Zorg ervoor dat u vóór de ingreep veel water en andere vloeistoffen drinkt, zodat uw lichaam in goede gezondheid verkeert en tijdens de ingreep over voldoende vocht beschikt.

Heb ik echt een borstverkleining nodig?

Een borstverkleining is bedoeld om te grote borsten, die een bron van fysiek ongemak en emotioneel leed kunnen zijn, te verkleinen. Maar voordat u tot deze ingreep besluit, moet u met uw arts praten over uw zorgen en kijken of andere opties u kunnen helpen uw doelen te bereiken.

Welke resultaten kan ik verwachten?

De mate van reductie verschilt per patiënt en is afhankelijk van de oorzaak van uw klachten. Sommige vrouwen hebben bijvoorbeeld erg grote borsten die rugpijn veroorzaken of die zo groot zijn dat ze niet in verhouding staan tot hun lichaamsbouw. Anderen hebben kleine borsten, maar ondervinden hinder van te strakke beha’s of van implantaten die niet goed in het borstweefsel zitten.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *