Denkt u aan een Brazilian Butt Lift? Lees eerst deze dingen
  • 897
  • 0

Brazilian Butt Lift, ook bekend als BBL, is een procedure die de billen verstevigt en optilt. Het is ook bekend als vetoverdracht of vettransplantatie.

Brazilian Butt Lift is een cosmetische procedure die in de loop der jaren steeds populairder is geworden, maar niet voor iedereen geschikt is. Als u deze procedure overweegt, moet u een aantal dingen weten voordat u verder gaat.

De Brazilian Butt Lift (BBL) is een chirurgische ingreep waarbij het eigen vet van de patiënt wordt gebruikt om de billen en heupen te vergroten. Het vet wordt verwijderd uit een lichaamsdeel waar het gemakkelijk opnieuw kan worden geïnjecteerd in de billen of heupen met behulp van liposuctie. Deze procedure kan ook worden uitgevoerd met behulp van ultrasone technologie in plaats van traditionele liposuctie technieken.

De Brazilian Butt Lift helpt u om rondingen op alle juiste plaatsen te krijgen door uw eigen vet uit andere delen van uw lichaam te gebruiken om uw billen en heupen te verbeteren.

De procedure maakt gebruik van uw eigen lichaamsvet om een rondere vorm te creëren. De chirurg verwijdert wat vet uit delen van uw lichaam, zoals uw buik of dijen, en brengt het tijdens de operatie over naar uw billen.

De Brazilian Butt Lift wordt uitgevoerd onder algemene verdoving en duurt ongeveer twee uur of minder. U moet een nacht in het ziekenhuis blijven voor controle, maar de volgende dag kunt u naar huis.

Het duurt maanden voordat de resultaten van de Brazilian Butt Lift volledig zichtbaar zijn. Het uiteindelijke resultaat hangt af van hoeveel vet er uit andere delen van uw lichaam is gehaald en hoeveel injecties er in elk bilgebied zijn gebruikt. Uw chirurg zal met u praten over zijn of haar verwachtingen voor uw resultaten voordat de operatie begint.

De Brazilian Butt Lift is de laatste jaren steeds populairder geworden als een manier om iemands uiterlijk te verbeteren en een meer gebeeldhouwd uiterlijk te krijgen. Het is ook bekend als gluteoplastie of lipo-gluteale vergroting.

De Brazilian Butt Lift wordt uitgevoerd bij patiënten met overtollig vet die een meer gebeeldhouwde en strakkere vorm willen. Deze procedure kan alleen worden uitgevoerd of samen met andere cosmetische ingrepen zoals borstvergroting en buikwandcorrectie.

Zal het er natuurlijk uitzien?

De Brazilian butt lift is een van de populairste cosmetische ingrepen ter wereld. Bij deze ingreep wordt vet van een andere plek op je lichaam in je billen geïnjecteerd om de vorm ervan te verbeteren. U kunt in combinatie met deze operatie ook liposuctie ondergaan als u de omvang van andere lichaamsdelen zoals uw taille of dijen wilt verminderen. De Brazilian butt lift bestaat al vele jaren, dus het is geen nieuw concept meer. Er bestaat echter nog steeds bezorgdheid over hoe natuurlijk het eruit zal zien zodra u hersteld bent van de operatie en weer thuis bent van het ziekenhuis. Zullen mensen kunnen zien dat u deze ingreep heeft ondergaan? En zullen ze denken dat het er goed uitziet of niet? Het antwoord is dat niemand weet wat andere mensen zullen denken totdat ze de operatie zelf hebben ondergaan! U kunt praten met andere mensen die deze operatie al eerder hebben ondergaan en hen vragen naar hun ervaringen, maar uiteindelijk zult alleen u weten of het de moeite waard was om het te laten doen of niet!

Hoe lang blijf ik in het ziekenhuis?

Het gemiddelde verblijf in het ziekenhuis na een Brazilian butt lift operatie is één dag; dit hangt echter af van het feit of er tegelijkertijd een liposuctie is uitgevoerd en van andere factoren zoals complicaties die zich tijdens of na de operatie kunnen voordoen.

Wat zijn mijn opties voor verdoving?

Voor een Brazilian butt lift kunt u kiezen voor plaatselijke verdoving in combinatie met intraveneuze sedatie of algehele anesthesie, afhankelijk van uw voorkeur en de mogelijkheden in uw ziekenhuis of kliniek. Bij plaatselijke verdoving voelt u wel wat druk maar geen pijn, terwijl u bij algehele verdoving helemaal buiten westen raakt.

Hoe ziet het herstel eruit?

Het herstel van een Brazilian butt lift is vergelijkbaar met dat van een liposuctie, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Eerst en vooral, omdat vettransplantatie niet zo invasief is als liposuctie, is het herstel sneller. En omdat er geen incisies worden gemaakt in de buurt van het te behandelen weefsel, zijn er geen littekens of blauwe plekken. Maar zoals bij elke operatie zijn er zwellingen en blauwe plekken op de plaats van behandeling. Hoe lang het duurt voordat deze effecten verdwijnen, hangt sterk af van de lichamelijke conditie van de patiënt en zijn vermogen om de postoperatieve instructies op te volgen. Patiënten moeten er rekening mee houden dat ze vijf dagen na de operatie niet mogen lopen en tot zes weken na de operatie zware activiteiten moeten vermijden.

Hoe lang duren de effecten?

De resultaten van de BBL blijven na verloop van tijd verbeteren. De uiteindelijke resultaten zijn na ongeveer 18-24 maanden zichtbaar, maar dit hangt af van veel factoren zoals uw leeftijd, levensstijl en algemene gezondheid. Patiënten die zeer actief zijn in sport of lichamelijke activiteit kunnen eerder verbetering zien in hun vorm en omvang dan degenen die minder actief zijn.

Is het veilig?

Ja, BBL wordt beschouwd als een veilige procedure, mits uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg. Het is wereldwijd al duizenden keren uitgevoerd zonder dat er tot nu toe grote complicaties zijn gemeld. Er kunnen echter enkele tijdelijke bijwerkingen optreden, zoals zwelling, blauwe plekken en gevoelloosheid in het gebied, die enkele weken of maanden na de operatie kunnen aanhouden.

Zijn er risico’s?

Risico’s van de Brazilian Butt Lift zijn allergische reacties, infectie en bloedingen. Dit kan tot een minimum worden beperkt door de instructies van uw arts nauwgezet op te volgen, ervoor te zorgen dat u geen aandoeningen heeft die het risico op complicaties kunnen verhogen en regelmatig controles te ondergaan bij een door de raad van bestuur gecertificeerde plastisch chirurg die deze procedures vaak uitvoert.

Moet ik speciale kleding dragen na de operatie?

In de meeste gevallen wordt een Brazilian butt lift poliklinisch uitgevoerd en kunt u dezelfde dag nog naar huis. U moet na de operatie enkele weken een operatiekleed dragen.

Wat kan ik verwachten na de operatie?

Na de operatie kunt u enige zwelling en blauwe plekken rond de injectieplaatsen of incisies ervaren. De arts zal u pijnstillers voorschrijven om het ongemak tijdens het herstel te verlichten. Het is belangrijk dat u het advies van uw chirurg over medicijnen en beperkingen van lichamelijke activiteit opvolgt, zodat uw lichaam goed kan genezen.

Hoe lang kan ik niet werken en niet sporten?

De tijd dat u na uw Brazilian Butt Lift procedure niet mag werken en inactief mag zijn, hangt af van de voorkeur van uw chirurg. Over het algemeen moeten mijn patiënten 24 uur na de operatie op hun rug blijven liggen en de volgende twee dagen alleen in bed bewegen. Op dag vijf na de operatie kunnen de patiënten weer rechtop in een stoel of bank zitten en mogen ze met hulp de trap oplopen. Op dag zeven lopen de meeste patiënten zonder hulp.

Wie is een goede kandidaat voor een Brazilian Butt Lift?

Vrouwen die wat vet rond hun heupen, billen en dijen hebben, maar meer ronde en gelifte billen willen. De aanwezigheid van vetophopingen in deze gebieden maakt het gemakkelijker om het gewenste resultaat te bereiken zonder grote hoeveelheden huid of vettransplantaten uit andere delen van het lichaam te gebruiken. Vrouwen die voldoende extra huid hebben die kan worden gebruikt om de nieuwe contouren van hun billen na de operatie te bedekken (dit hangt af van uw oorspronkelijke gewicht). Dit type bedekking helpt de zwelling tijdens het herstel te beperken en maakt het gemakkelijker om na de operatie normale kleding te dragen (in plaats van loszittende operatiekleding).

Hoe kunt u zich het beste voorbereiden op de operatie?

Voordat u onder het mes gaat, is het belangrijk dat uw chirurg al uw vragen beantwoordt. U moet ook rekening houden met zijn aanbevelingen over wat u voor en na de operatie moet doen. Dit zijn enkele van de dingen waarmee u rekening moet houden. Laat een lichamelijk onderzoek en bloedonderzoek doen. Uw arts moet uw algehele gezondheid beoordelen, met inbegrip van uw hart en longen, voordat de ingreep wordt uitgevoerd. U moet ook onderzocht worden op infecties of ziekten die uw herstelproces in gevaar kunnen brengen. Bespreek de anesthesiemogelijkheden met uw chirurg. U kunt misschien kiezen voor algehele anesthesie of plaatselijke verdoving als u de BBL-liposuctie tegelijk met andere ingrepen laat uitvoeren, zoals een buikwandcorrectie of een borstvergroting. Als u echter alleen een Brazilian butt lift wilt, wordt plaatselijke verdoving aanbevolen omdat u dan tijdens de operatie bij bewustzijn kunt blijven.

Wat gebeurt er tijdens de operatie?

Tijdens de operatie wordt vet verwijderd uit gebieden zoals de buik, heupen en dijen en vervolgens in de bilnaad geïnjecteerd. De hoeveelheid vet die kan worden verwijderd hangt af van uw algehele gezondheid en conditie. Indien nodig kunt u ook liposuctie laten uitvoeren op andere plaatsen op uw lichaam, zoals uw taille of rug.

Waarom krijgen mensen een Brazilian Butt Lift?

Mensen krijgen deze operatie om verschillende redenen: Ze kunnen ongelukkig zijn met hoe hun lichaam eruit ziet nadat jaren van diëten en lichaamsbeweging hun tol hebben geëist. Ze kunnen zijn afgevallen na het krijgen van kinderen en hebben nu een verslapte huid over hun taille en heupen die moet worden gerepareerd voordat ze deze zomer weer naar het strand gaan.

Wat moet ik weten over het herstel?

Als u een BBL krijgt, moet u het na de operatie een paar dagen rustig aan doen. Uw arts zal u specifieke instructies geven over hoe snel u uw werk en andere activiteiten kunt hervatten. U kunt na een paar dagen weer autorijden, maar het is het beste als iemand anders u van het operatiecentrum naar huis rijdt. Gedurende vier tot zes weken na de ingreep moet u waarschijnlijk zware lichamelijke activiteiten vermijden. Ook al zal uw arts u vertellen wanneer u weer op de been kunt zijn, hij of zij weet misschien niet precies welke lichaamsbeweging veilig voor u is. Dat komt omdat iedereen anders geneest na een cosmetische ingreep. Sommige patiënten kunnen meteen weer sporten; anderen moeten langer wachten voordat ze zich weer op hun gemak voelen. Sommige patiënten hebben tijdens het herstel last van zwellingen, blauwe plekken en ongemak in de heupen. Dit is normaal en zou binnen enkele weken (of eerder) moeten verdwijnen. Als dit bij u gebeurt, vraag dan aan uw arts of hij of zij aanbevelingen heeft om hiermee om te gaan. Hij of zij kan aanraden om zo nodig ibuprofen of acetaminophen te nemen om de pijn te verlichten.

Kan ik meer dan één procedure tegelijk ondergaan?

Ja, het is mogelijk om meer dan één ingreep tegelijk te ondergaan. Als u bijvoorbeeld tegelijkertijd een Brazilian Butt Lift en een buikwandcorrectie wilt ondergaan, is dat in de meeste gevallen mogelijk. U moet echter uw doelen met uw plastisch chirurg bespreken, zodat hij of zij kan helpen bepalen hoeveel procedures voor u geschikt zijn op basis van uw lichaamstype en de gewenste resultaten.

Wat zijn enkele veel voorkomende bijwerkingen van een Brazilian butt lift?

De meest voorkomende bijwerkingen na de operatie zijn blauwe plekken en zwelling rond de incisieplaats. Deze duren meestal ongeveer twee weken na de ingreep. U kunt ook wat pijn en ongemak ervaren tijdens deze periode.

Vraag naar de ervaring van de arts

Als u een cosmetisch chirurg zoekt om een Brazilian butt lift uit te voeren, vraag dan naar zijn of haar ervaring met de procedure. Vraag in het bijzonder of ze meer dan 50 Brazilian butt lifts hebben uitgevoerd. U moet ook vragen hoeveel ze er het afgelopen jaar hebben uitgevoerd en hoeveel ze er het komende jaar verwachten uit te voeren. Hoe meer ervaring uw chirurg heeft, hoe waarschijnlijker het is dat zij u een geweldig resultaat kan geven. Wees echter niet bang om vragen te stellen, ook al heeft uw arts minder ervaring dan een andere arts in haar praktijk. Het is mogelijk dat zij een aanvullende opleiding heeft gevolgd of nieuwe technieken blijft leren van collega’s en conferenties.

Vraag naar de bijwerkingen

Brazilian butt lifts zijn niet zonder risico. U kunt een infectie of bloeding krijgen, evenals problemen zoals asymmetrie tussen uw billen of oneffenheden met uw dijen en taille. Uw arts moet deze bijwerkingen in detail met u kunnen bespreken, zodat u met kennis van zaken kunt beslissen of dit iets voor u is.

Vraag naar de aanpak van uw procedure

Een goede chirurg zal uw verwachtingen met u bespreken voordat de behandeling begint. Hij zal u precies laten weten wat hij voor u kan doen en welke resultaten u na de operatie kunt verwachten. Vraag naar hun aanpak, zodat u met kennis van zaken kunt beslissen of zij al dan niet geschikt zijn voor u.

Mogelijk moet u supplementen nemen

Om ervoor te zorgen dat uw lichaam de nodige vitaminen en mineralen binnenkrijgt, kan het nodig zijn dat u naast een gezonde, evenwichtige voeding supplementen neemt. Uw arts zal u adviseren welke het beste zijn voor u en uw lichaamstype. Vitamine D3 – Vitamine D3 helpt de botten gezond te houden en osteoporose te voorkomen door de opname van calcium en fosfor in de botten te verhogen. Het helpt het lichaam ook vitamine K2 te gebruiken, wat de botgroei bevordert en breuken voorkomt. Calcium – Calcium is een belangrijk mineraal voor sterke tanden en botten en speelt een rol bij spiercontractie en bloedstolling. Het is ook een essentieel bestanddeel van levende cellen en is nodig voor groei en ontwikkeling gedurende het hele leven. Magnesium – Magnesium helpt bij het reguleren van zenuwprikkels, helpt bij de spijsvertering, ondersteunt de gezondheid van de botten en kan in combinatie met calciumsupplementen de risicofactoren voor hart- en vaatziekten verminderen.

Je moet voldoende vet hebben.

Als je niet genoeg vet op de juiste plaatsen hebt, zal je lichaam niet in staat zijn om de resultaten te creëren die je wilt met een Brazilian butt lift. Dit betekent dat als u van plan bent dit type operatie uit te voeren, u er eerst voor moet zorgen dat u kunt afvallen. De meeste artsen raden ook aan dat patiënten ongeveer 20 pond afvallen voordat ze deze operatie laten doen.

Ga enkele weken niet zitten.

U moet extra voorzichtig zijn als u gaat zitten na de operatie. U kunt kussens gebruiken om uzelf te ondersteunen terwijl u gaat zitten na de operatie, zolang ze niet drukken op de plaats waar tijdens de operatie vet werd geïnjecteerd. U moet ook vermijden om met uw knieën omhoog op kussens te gaan liggen, omdat dit druk kan veroorzaken op de transplantaten in uw billen en kan leiden tot lekkage van de vettransplantaten in het omringende weefsel (vetnecrose genoemd). De meeste mensen voelen zich na ongeveer een week na de operatie goed, maar het duurt ongeveer zes weken voordat volledig herstel kan worden verwacht (als dat al het geval is).

Lichaamsbeweging en gezonde voeding zijn een must.

Lichaamsbeweging is essentieel voor het behoud van een goede gezondheid, maar nog meer wanneer u een BBL-operatie hebt ondergaan. Lichaamsbeweging versterkt uw spieren ter voorbereiding op de operatie en helpt ze daarna sneller te herstellen. Het helpt ook om gewichtstoename na de operatie, die een averechts effect op uw resultaten zou kunnen hebben, te voorkomen. Uw arts kan u vóór de operatie regelmatige lichaamsbeweging aanraden, maar hij of zij zal u na de BBL waarschijnlijk een intensief oefenprogramma aanraden, zodat u zo snel mogelijk weer in vorm komt.

Maak het gebied voorzichtig schoon.

Wrijf of schrob de wond niet. Gebruik een washandje om eventuele afscheiding of vocht rond de incisie voorzichtig weg te vegen. Gebruik milde zeep en warm water om de huid rond de incisie schoon te maken. Gebruik geen waterstofperoxide, alcohol, jodium of andere chemicaliën op uw wond omdat deze irritatie kunnen veroorzaken en uw huid kunnen beschadigen.

Volg het advies van uw arts nauwgezet op.

De Brazilian Butt Lift is een cosmetische chirurgische procedure waarbij gebruik wordt gemaakt van vetoverdracht om de billen te verbeteren. De chirurg zal eerst vet oogsten uit andere delen van uw lichaam en dit gebruiken om de billen op te vullen. De geoogste vetcellen worden vervolgens in de bilspier geïnjecteerd via kleine incisies die de arts maakt. Hoewel er veel voordelen verbonden zijn aan het ondergaan van een Brazilian Butt Lift, zijn er ook enkele risico’s verbonden aan deze procedure. Volg het advies van uw arts nauwgezet op, want hij zal u een idee geven welke gebieden meer aandacht nodig hebben tijdens de operatie en hoeveel tijd aan elk gebied moet worden besteed.

Kan ik nog steeds een broek dragen na mijn Brazilian butt lift?

Ja! U zult direct na de operatie strak zittende kleding kunnen dragen, maar uw arts zal waarschijnlijk adviseren om loszittende kleding te dragen totdat de zwelling is afgenomen. Dit kan drie weken tot een paar maanden duren, afhankelijk van de hoeveelheid vet die tijdens de operatie is overgebracht.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *