Denkt u aan een buikwandcorrectie? Lees eerst deze dingen
  • 594
  • 0

Een buikwandcorrectie is een cosmetische procedure waarbij overtollige huid en vet van de buik wordt verwijderd en de spieren van de buik worden aangespannen voor een platter en strakker uiterlijk. De ingreep kan ook worden gecombineerd met liposuctie of vaginoplastiek (labiaplastiek).

Bij een buikwandcorrectie wordt een incisie gemaakt van heupbeen tot heupbeen in de buurt van de navel. Dit geeft toegang tot de buikspieren, die worden aangespannen en verplaatst. Het overtollige vet wordt verwijderd en vervolgens met hechtingen gesloten. Uw chirurg zal adviseren hoe lang het duurt voordat uw lichaam na de operatie is genezen. Als er geen complicaties optreden, kunt u binnen twee weken uw normale activiteiten hervatten, maar u moet ten minste zes weken wachten voordat u weer zware oefeningen kunt doen of zwaar werk kunt verrichten. Buikwandcorrectie resultaten variëren op basis van een aantal factoren, waaronder leeftijd, gewicht, algemene gezondheid, lichaamstype en verwachtingen.

Buikwandcorrectie, ook wel buikwandcorrectie genoemd, is een cosmetische ingreep om overtollige huid en vet uit de buikstreek te verwijderen. Het kan ook worden gebruikt om losse of verslapte weefsels en spieren in de onderbuik aan te spannen.

De procedure wordt meestal poliklinisch uitgevoerd onder algemene verdoving. De duur van uw verblijf in het ziekenhuis hangt af van uw gezondheidstoestand vóór de operatie en hoe u tijdens uw verblijf herstelt.

Bij een buikwandcorrectie worden overtollige huid en vet van de onderbuik verwijderd en de spieren van de rectus abdominis spier (“”six-pack””) aangespannen. De chirurg gebruikt vervolgens wat van uw eigen lichaamsweefsel om het verwijderde vet en de huid te vervangen. Dit helpt uw buik af te vlakken en de contouren en vorm te verbeteren.

In sommige gevallen kan liposuctie tegelijk met een buikwandcorrectie worden uitgevoerd als er overtollig vet rond uw taille moet worden verwijderd. Liposuctie is echter niet noodzakelijk voor de meeste patiënten die een buikwandcorrectie ondergaan; het wordt alleen aanbevolen bij degenen die aanzienlijke hoeveelheden vet hebben.

Veel vrouwen hebben last van losse huid na zwangerschap en gewichtsverlies. Dit kan hun gevoel van eigenwaarde aantasten en ervoor zorgen dat ze zich onaantrekkelijk voelen. Een buikwandcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid, vet en soms spieren van de bovenbuik worden verwijderd. De huid wordt vervolgens strakgetrokken om een platter, gladder uiterlijk te krijgen.

De ingreep wordt meestal poliklinisch uitgevoerd, hoewel sommige mensen voor uitgebreidere ingrepen in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. De hersteltijd varieert van persoon tot persoon, maar de meeste mensen kunnen na ongeveer een week weer aan het werk.

Overweeg het volgende voordat u een buikwandcorrectie overweegt:

Zorg ervoor dat het geschikt is voor u

Als u een buikwandcorrectie overweegt, zijn er een paar dingen die u moet weten voordat u eraan begint. Buikwandcorrecties zijn een van de meest voorkomende cosmetische ingrepen in Turkije, maar dat betekent niet dat ze voor iedereen geschikt zijn. Je moet minstens 18 jaar oud zijn en een zwangerschap achter de rug hebben. Als u van plan bent kinderen te krijgen, kunt u beter niet zwanger worden binnen twee jaar na uw operatie. U hebt ten minste zes maanden voor uw consultatie een gezonde levensstijl (goed eten en regelmatig bewegen). Een gezond lichaam geneest sneller dan een ongezond! Uw gewicht is stabiel en binnen 10 pond van het gewicht toen de procedure met uw arts werd besproken. Uw BMI (body mass index) moet tussen 25 en 40 liggen; is deze hoger dan 40, dan heeft u misschien liposuctie nodig in plaats van een buikwandcorrectie (of beide). U hebt realistische verwachtingen over wat deze procedure voor u kan doen – zelfs als u na de zwangerschap losse huid hebt, zal deze niet volledig verdwijnen met een operatie alleen. Het hangt allemaal af van hoeveel kilo u bent aangekomen tijdens de zwangerschap en hoeveel overtollige huid er overblijft na de bevalling (als die er al is).

Verwacht geen gewichtsverlies

Een van de grootste misvattingen over buikwandcorrecties is dat je erdoor afvalt. Hoewel het waar is dat afvallen het uiterlijk van uw buik kan verbeteren, helpt een buikwandcorrectie niet om extra kilo’s kwijt te raken. De operatie verwijdert overtollige huid en vet, maar verbrandt geen calorieën en versterkt de spieren niet. Als u echter een buikwandcorrectie combineert met andere strategieën om af te vallen, zoals diëten en lichaamsbeweging, kan dit effectiever zijn dan beide opties alleen.

Denk na over uw opties

U hebt eindelijk besloten om een buikwandcorrectie te ondergaan. U hebt er maanden over nagedacht en nu u het geld bij elkaar gespaard hebt, bent u klaar om u te laten opereren. Maar voordat u een afspraak maakt voor de operatie zijn er een paar dingen waar u eerst over na moet denken. Vraag jezelf eerst af waarom je de operatie wilt. Bent u op zoek naar een algehele lichaamstransformatie of alleen een buikwandcorrectie? Als het alleen dat laatste is, overweeg dan om de operatie onder plaatselijke verdoving te laten plaatsvinden in plaats van onder algehele verdoving met IV sedatie. Dit type procedure staat bekend als laserliposuctie of TVT (buikwandcorrectie zonder operatie). Beide procedures worden poliklinisch uitgevoerd, met weinig hersteltijd achteraf. Als u iets drastischer wilt dan alleen een buikwandcorrectie, bespreek dan met uw arts welke andere chirurgische mogelijkheden er voor u zijn. Als u bijvoorbeeld uw dijen wilt laten afslanken en ook uw taille en heupen wilt laten trimmen, praat dan met uw chirurg over liposuctie versus Femoraplastie (chirurgische verwijdering van vet uit de binnenkant van de dijen).

Vraag naar de procedure

Zoek uit welk type buikwandcorrectie u krijgt. Er zijn twee basistypes – liposuctie-ondersteund en traditioneel. De eerste verwijdert alleen vet van het lichaam, terwijl de tweede vet, huid en spierweefsel verwijdert. Als u meer wilt dan alleen vet verwijderen, vraag dan hoeveel huid er bij elk type operatie wordt verwijderd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan als u achteraf uw resultaten ziet. Vraag hoe lang het herstel zal duren en of er tijdens deze periode veranderingen in uw levensstijl nodig zijn. U moet ook weten of er na de operatie complicaties kunnen optreden tijdens het herstel of andere mogelijke problemen die zich na de operatie kunnen voordoen, zoals een infectie of een bloeding. Het doel van een buikwandcorrectie is het verwijderen van overtollig weefsel en huid van uw buik door een snede te maken in de buurt van de navel (bikinilijn). De chirurg trekt vervolgens de resterende huid samen over deze incisie en naait deze dicht met hechtingen of nietjes. In sommige gevallen wordt tijdens de operatie ook liposuctie toegepast. Een kleine hoeveelheid vet kan tijdens de buikwandcorrectie uit andere delen van uw lichaam (buik of billen) worden verwijderd. Dit kan bijdragen tot betere resultaten omdat de nieuwe buikspieren na de operatie beter zichtbaar zijn.

Een buikwandcorrectie is geen alternatief om af te vallen.

Het is geen gewichtsverlies procedure. Buikwandcorrecties zijn geen alternatief om af te vallen. De operatie is bedoeld om het uiterlijk van losse huid en overtollig vet in de buikstreek te verbeteren, maar heeft geen invloed op uw gewicht. Zelfs als u na de operatie aanzienlijk gewicht verliest, zult u nog steeds overtollige huid en vet hebben dat moet worden verwijderd. De procedure vereist enige hersteltijd, maar de meeste patiënten gaan binnen twee weken na de operatie weer aan het werk. U hebt ook twee maanden nodig om volledig te genezen voordat u weer belastende activiteiten zoals hardlopen of dansen kunt ondernemen. Het is belangrijk om te onthouden dat een buikwandcorrectie geen vervanging is van een gezonde levensstijl. U zult de beste resultaten zien als u zich na de operatie houdt aan een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Ken de risico’s.

De meest voorkomende risico’s van buikwandcorrecties zijn wondinfectie, overmatig bloedverlies, littekenvorming en huidverlies. Wondinfectie treedt op wanneer bacteriën uw lichaam binnendringen via een open incisie. Het komt vaker voor als u een actieve infectie heeft of bloedverdunners gebruikt. Als u na een operatie een infectie krijgt, kan uw wond scheuren of openbarsten. Hierdoor kan een extra operatie nodig zijn om de schade van de infectie te herstellen. Overmatig bloeden is een ander risico dat kan optreden tijdens het herstel van een operatie. De kans daarop is groter als u rookt of bloedverdunners gebruikt zoals aspirine of warfarine (Coumadin). Om overmatige bloedingen tijdens of na de operatie te helpen voorkomen, kan uw arts u een geneesmiddel met de naam heparine voorschrijven dat helpt voorkomen dat uw bloed te snel stolt. U wordt ook gevraagd om gedurende enkele weken voor de operatie geen alcohol te drinken en gedurende twee weken voor de operatie en zes weken na de operatie te stoppen met roken. Bovendien moet u gedurende zes weken na de operatie zware activiteiten vermijden totdat uw arts toestemming geeft.

Je kunt niet bevallen na een buikwandcorrectie.

U kunt niet bevallen na een buikwandcorrectie. Als u vaginaal bent bevallen, kunt u striae en losse huid op uw buik hebben. Dit heet diastasis recti. Een buikwandcorrectie verbetert deze aandoening niet en kan deze soms verergeren omdat de spieren tijdens de zwangerschap en de bevalling nog verder uit elkaar zijn getrokken. Buikwandcorrecties verbeteren geen slechte spiertonus of spierkracht. Misschien wilt u een buikwandcorrectie omdat u wilt dat uw buik steviger en strakker wordt na het krijgen van kinderen of na gewichtsverlies, maar dit is niet mogelijk met een buikwandcorrectie alleen. U moet na de operatie regelmatig sporten om uw resultaten na verloop van tijd te behouden.

Een buikwandcorrectie is niet voor iedereen geschikt.

U moet deze procedure overwegen als u een aanzienlijke hoeveelheid overtollige huid en vet heeft. Een buikwandcorrectie verwijdert de overtollige huid, maar geen vet. Uw chirurg zal uw opties en aanbevelingen voor lichaamscontouren bespreken, zoals liposuctie of een buikwandcorrectie. U kunt beginnen met een consultatie bij een door de raad van bestuur gecertificeerde plastisch chirurg. Tijdens uw consult zal de chirurg uw zorgen en doelstellingen voor de operatie bespreken. Hij of zij kan u ook een idee geven over hoeveel gewichtsverlies er voor de operatie nodig is en hoeveel gewicht u na de operatie kunt verwachten te verliezen. Een buikwandcorrectie wordt beschouwd als cosmetische chirurgie omdat het het uiterlijk van uw buik verbetert zonder gezondheidsproblemen te behandelen. Buikwandcorrectie kan helpen uw taille te verkleinen en vet en huid van uw onderbuik te verwijderen.

De operatie is ingrijpender dan liposuctie en het herstel kan langer duren.

De operatie is ingrijpender dan liposuctie en het herstel kan langer duren. Bij de buikwandcorrectie wordt vet uit de onderbuik en de flanken verwijderd, evenals overtollige huid rond de taille. Hij wordt uitgevoerd onder algemene verdoving en duurt ongeveer twee uur. Er wordt een snede gemaakt langs de bikinilijn om de buikspieren bloot te leggen, die vervolgens worden gescheiden van het onderliggende weefsel en verplaatst om een gladdere contour te krijgen. De huid boven deze spieren wordt vervolgens gesloten met hechtingen of nietjes (afhankelijk van de voorkeur van uw chirurg). De hersteltijd hangt af van de omvang van de operatie, maar kan voor de meeste patiënten zes weken duren. Tijdens deze periode zult u hulp nodig hebben bij dagelijkse activiteiten zoals baden en aankleden; zitten kan in deze periode ook moeilijk zijn omdat zitten druk uitoefent op uw buikspieren, die op dat moment nog aan het genezen zijn.

Is een buikwandcorrectie een goede optie voor u?

Als u een buikwandcorrectie overweegt, is het belangrijk om uw opties zorgvuldig af te wegen voordat u een beslissing neemt. Een buikwandcorrectie is niet voor iedereen geschikt. Neem deze factoren in overweging: Uw verwachtingen: Het is belangrijk om te begrijpen wat realistisch is voor uw lichaamstype en levensstijl. Uw verwachtingen moeten overeenkomen met realistische resultaten van de ingreep. Uw gezondheid: Een gezonde levensstijl is essentieel voordat u een ingreep ondergaat, waaronder een buikwandcorrectie. Als u gewichtsproblemen of andere gezondheidsproblemen hebt die het resultaat van uw operatie kunnen beïnvloeden, overleg dan met uw arts voordat u verder gaat met de behandeling. Een gekwalificeerde chirurg zal u helpen bij het nemen van beslissingen die passen bij uw lichaamstype en levensstijl.

Hoe lang duurt het herstel?

De buikwandcorrectie is een chirurgische ingreep en de hersteltijd varieert van patiënt tot patiënt. Het kan tot 12 weken duren voordat u uw werk of andere normale activiteiten kunt hervatten. De eerste 3-4 dagen na de operatie moet u rekening houden met pijn en zwelling. Gedurende 2 weken na de operatie mag u niet autorijden of zware machines bedienen; u kunt echter weer lichte activiteiten ondernemen, zoals wandelen, winkelen, enz. zodra u dat na de operatie aankunt. U moet minstens 6 weken na de operatie zware oefeningen vermijden en gedurende 8 weken na de operatie mag u niets tillen dat zwaarder is dan 10 pond. Na de operatie krijgt u een elastisch verband om uw middel. Dit verband wordt na ongeveer 48 uur verwijderd en vervolgens vervangen door een kleiner elastisch verband totdat u zonder beperkingen kleding kunt dragen. Na ongeveer 2 weken kunt u gewone kleding dragen zonder beperkingen wat betreft de strakheid rond uw middel, maar het is belangrijk dat u geen nauwsluitende kleding draagt omdat dit huidirritatie en ongemak kan veroorzaken.

Wat is een buikwandcorrectie?

Buikwandcorrectie, ook bekend als Tummy Tuck, is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en vet wordt verwijderd om de spieren van de buik aan te spannen. De operatie wordt uitgevoerd om het uiterlijk van uw buikgebied te verbeteren. Wanneer u gewicht verliest of meer spieren krijgt, krimpt uw huid niet altijd mee. Dit kan leiden tot losse, hangende huid rond uw buik. Een buikwandcorrectie kan deze verslapte huid verminderen en overtollig vet verwijderen om er steviger en gladder uit te zien. Een buikwandcorrectie kan ook worden gebruikt om uitgerekte spieren te herstellen na extreem gewichtsverlies als gevolg van een grote operatie (zoals een gastric bypass).

Wat zijn de soorten buikwandcorrecties?

Er zijn verschillende soorten buikwandcorrecties, die elk hun voor- en nadelen hebben. Het meest voorkomende type buikwandcorrectie is de traditionele buikwandcorrectie, waarbij overtollige huid en vet van de onderbuik wordt verwijderd. Een mini-abdominoplastiek is een minder uitgebreide ingreep waarbij slechts een deel van de overtollige huid en het vet rond de buik wordt verwijderd. In het verleden werd dit beschouwd als een minder ingrijpend alternatief voor een volledige buikwandcorrectie, maar recente studies hebben aangetoond dat het misschien niet zo effectief is om uw resultaten te verbeteren. De meest grondige procedure wordt een circumferentiële buikwandcorrectie genoemd. Hierbij worden alle overtollige huid en vet rond uw gehele taille verwijderd. Dit kan worden gedaan met een incisie langs uw bikinilijn of door hoger op uw lichaam incisies te maken. Er moeten ook incisies worden gemaakt in de oksels, omdat deze gebieden de neiging hebben meer uit te rekken dan andere delen van het lichaam wanneer we aankomen.

U moet lichamelijk en geestelijk gezond zijn.

Het is belangrijk te weten dat een buikwandcorrectie geen wonderprocedure is. U zult er niet door afvallen of uw lichaamstype door veranderen. Het kan u echter wel helpen een meer gedefinieerde taille te krijgen en losse huid na een zwangerschap of gewichtsverlies glad te strijken. U moet lichamelijk en geestelijk gezond zijn. Uw arts wil er zeker van zijn dat u fit genoeg bent voor de operatie en dat er geen onderliggende medische aandoeningen zijn die uw herstel kunnen beïnvloeden. Er zijn ook bepaalde medicijnen die complicaties kunnen veroorzaken tijdens of na de operatie, dus het is belangrijk dat u uw arts op de hoogte stelt van alle medicijnen die u regelmatig gebruikt (inclusief anticonceptie). Het is ook het beste als u momenteel niet zwanger bent of borstvoeding geeft, omdat dit uw vermogen om goed te genezen tijdens en na de operatie kan beïnvloeden. En hoewel de meeste mensen goed herstellen van een buikwandcorrectie, zijn er toch risico’s verbonden aan elke vorm van chirurgie, zoals infecties, bloedstolsels, bloedingsproblemen en pijn tijdens het herstel.

Ken uw doelen en verwachtingen.

Een buikwandcorrectie is niet de enige manier om van overtollige huid na de zwangerschap af te komen; het is slechts één van de vele beschikbare methoden. Sommige vrouwen kunnen kiezen voor liposuctie in plaats van een buikwandcorrectie of zelfs voor beide procedures tegelijk. Liposuctie kan behalve op de buik ook op andere delen van het lichaam worden toegepast, maar levert niet altijd even duurzame resultaten op als een buikwandcorrectie. Voordat u een cosmetische procedure ondergaat, is het belangrijk dat u precies weet wat u ervan wilt en hoeveel tijd u wilt investeren in herstel. Het is belangrijk dat u realistische doelen stelt, zodat u niet teleurgesteld raakt als dingen niet gaan zoals gepland of als uw lichaam na de ingreep niet reageert zoals verwacht.

Wat is de beste manier om u voor te bereiden op deze operatie?

De beste manier om je op deze operatie voor te bereiden is om heel duidelijk met je chirurg te bespreken wat je wilt, wat je verwacht en wat je bereid bent te accepteren qua resultaten. Het is ook belangrijk om realistisch te zijn over wat wel of niet kan worden gedaan. U moet realistische verwachtingen hebben van het eindresultaat. Als u niet meer houdt van de manier waarop uw kleren passen, als u bent aangekomen of als uw huid er gewoon niet meer zo goed uitziet als toen u jonger was, dan kan een buikwandcorrectie een optie voor u zijn. Als u tegelijkertijd andere cosmetische ingrepen ondergaat, zoals een borstvergroting of een liposuctie, is het belangrijk dat uw chirurg deze ingrepen op elkaar afstemt, zodat ze elkaar aanvullen en er samen natuurlijk uitzien. Als u een buikwandcorrectie overweegt, zorg er dan voor dat uw chirurg ervaring heeft met het uitvoeren van deze ingreep bij patiënten die qua leeftijd, lichamelijke conditie en levensstijl (zoals trainingsroutines) vergelijkbaar zijn met uzelf.

Hoe lang duren mijn resultaten?

De resultaten van een buikwandcorrectie zijn blijvend. Zodra uw overtollige huid is verwijderd en de onderliggende buikspieren zijn aangespannen, zijn deze veranderingen niet meer terug te draaien. Na de operatie moet u gedurende enkele weken een drukverband dragen om de zwelling te verminderen en uw nieuwe contour te ondersteunen. Als u een buikwandcorrectie overweegt, moet u ook begrijpen dat deze ingreep niet leidt tot onmiddellijk gewichtsverlies – het is belangrijk om in gedachten te houden dat het geen alternatief is voor diëten en lichaamsbeweging. Als u echter op zoek bent naar een alternatieve manier om uw lichaamsbeeld te verbeteren na het krijgen van kinderen of na gewichtsverlies, dan kan een buikwandcorrectie iets voor u zijn!

Een buikwandcorrectie laat u er slanker uitzien in kleding.

Een buikwandcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij overtollig vet en huid van de buik wordt verwijderd en de spieren worden aangespannen. De ingreep vermindert ook de grootte van de navel en verplaatst deze. De incisie wordt gemaakt rond de navel, dus het is mogelijk om een platte buik te krijgen, maar geen vet te verliezen in andere delen van het lichaam. Buikwandcorrecties worden meestal uitgevoerd bij mensen met een aanzienlijke hoeveelheid overtollige huid en vet in de buik na massaal gewichtsverlies of zwangerschap. Maar ze worden ook uitgevoerd bij mensen met losse huid door veroudering of erfelijkheid. Een buikwandcorrectie laat u slanker lijken in kleding. Het kan ook uw houding verbeteren door buikspieren aan te spannen die in de loop der tijd zijn verslapt door zwangerschap of natuurlijke veranderingen in uw lichaam naarmate u ouder wordt.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *