Denkt u aan een dijbeenlift? Lees eerst deze dingen
  • 808
  • 0

De dijlift is een van de populairste cosmetische ingrepen ter wereld. Hij bestaat al sinds de jaren zestig en heeft sindsdien veel veranderingen ondergaan om te worden wat hij nu is.

De dijlift is een procedure waarbij overtollige huid en vet van de bovenbenen, billen en heupen wordt verwijderd om u een strakker, gelift uiterlijk te geven. De procedure kan worden uitgevoerd bij mannen en vrouwen die aanzienlijk gewicht hebben verloren na een bariatrische operatie of die last hebben gehad van zwangerschapsgerelateerde gewichtstoename.

Er zijn verschillende soorten dijliften beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. U moet met uw arts overleggen welke methode voor u het meest geschikt is.

Bij de standaard dijlift wordt een incisie gemaakt langs beide zijden van de achterkant van elk dijbeen, waarna overtollig vet en huid van uw billen en heupen wordt weggesneden voordat de incisies worden gehecht.

Bij een circumferentiële dijlift wordt een incisie gemaakt langs één kant van elke bil in plaats van twee (zoals bij een standaard dijlift), maar het vergt meer tijd tijdens het herstel omdat er geen hechtingen zijn die de randen van uw incisie bijeenhouden en die u elke dag door te douchen schoon moet houden.

Een dijlift is een chirurgische ingreep om de huid van de binnenkant van de dijen strakker te maken. Het is ook bekend als inner thigh lift, upper inner thigh lift en lower inner thigh lift.

De ingreep wordt ook wel cellulitisvermindering of contouring genoemd.

Bij een dijlift worden overtollig vet en huid van de binnenkant van de dijen verwijderd. De resterende huid wordt strakker gemaakt en hoger op uw been geplaatst om uitpuilende vetzakken te verminderen die ongewenste kuiltjes creëren. De extra huid op uw dijen kan worden verplaatst of helemaal worden verwijderd, afhankelijk van de voorkeur van uw chirurg en uw doelstellingen voor de operatie.

Voordat u een dijlift ondergaat, moet u weten: 

Wie is een goede kandidaat voor deze procedure? Als u gezond genoeg bent voor andere soorten cosmetische ingrepen, zou u deze ingreep ook moeten kunnen ondergaan. Er zijn echter mensen die beter geen dijbeenlift kunnen ondergaan, omdat ze gezondheidsproblemen kunnen hebben die het onveilig maken om een operatie te ondergaan (zoals diabetes). Bovendien is het mogelijk dat u bepaalde soorten anesthesie niet kunt krijgen als u bepaalde medische aandoeningen hebt, zoals hartaandoeningen of astma.

Uw leeftijd doet er niet toe

Hoewel het waar is dat uw lichaam van nature minder elastisch wordt naarmate u ouder wordt, is het niet noodzakelijkerwijs waar dat een dijlift “alleen” voor oudere vrouwen is. In feite zijn er genoeg vrouwen van 20 of 30 jaar die voor deze ingreep kiezen omdat ze zich beter willen voelen over zichzelf en hun lichaam. En hoewel er enkele risico’s verbonden zijn aan een operatie op jongere leeftijd, zijn die risico’s niet groter dan wanneer u ouder zou zijn. Jonge vrouwen hebben evenveel kans op een goede genezing na een dijlift als elke andere patiënt.

Deze ingreep is niet voor iedereen geschikt

Een dijlift is een populaire cosmetische ingreep die al jaren bestaat. Het kan een goede optie zijn als u overtollige huid en vet in uw bovenbenen heeft, maar de ingreep is niet voor iedereen geschikt. Als u losse huid op uw bovenbenen heeft, kan een dijliftoperatie u helpen er beter uit te zien in kleding, maar het zal uw lichaamsvorm niet verbeteren of het gemakkelijker maken om te sporten. Meestal moet u afvallen voordat u een dijliftoperatie ondergaat, omdat uw benen er dan na de ingreep beter uitzien. Als u te zwaar of zwaarlijvig bent, moet u afvallen voordat u een dijliftoperatie ondergaat; anders kan overtollig vet ervoor zorgen dat de resultaten niet langdurig zijn. U kunt ook beter wachten tot na de zwangerschap en borstvoeding, omdat dit bij sommige vrouwen huidverslapping in de bovenbenen kan veroorzaken.

Praat met uw chirurg over de beste dijbeenlift voor u

Er zijn twee hoofdtypen dijliften. Een incisie dijlift verwijdert overtollige huid en vet van de bovenste binnenkant van de dij via een incisie in de liesstreek. Het wordt ook wel een circumferentiële dijlift genoemd omdat de huid en het vet rondom de bovenste binnenkant van de dijen worden verwijderd. Dit type operatie is invasiever dan andere types, maar geeft u de beste resultaten met minimale littekens. Bij een niet-incisionele dijlift wordt door middel van liposuctie overtollig vet onder de huid verwijderd in plaats van de huid zelf. Bij deze aanpak blijft meer van uw eigen vet behouden en blijven er minder littekens achter, maar het geeft niet zoveel verbetering als een incisie dijlift.

Zal een dijbeenlift zwangerschapsstrepen verwijderen?

Zwangerschapsstriemen zijn huidverkleuringen die worden veroorzaakt door snelle uitrekking en verdunning van de dermis laag van uw huid. Ze verschijnen meestal als rode of paarse lijnen die van licht tot donker van kleur kunnen zijn. Striae komen meestal voor bij mensen die snel zijn aangekomen of afgevallen of die een snelle spiergroei hebben doorgemaakt (zoals tijdens de puberteit). Sommige mensen zijn genetisch voorbestemd om striae te krijgen, maar iedereen kan ze krijgen als hun lichaam plotselinge veranderingen in vorm of grootte ondergaat.

Wat is een mediale dijlift?

Een mediale dijlift is een chirurgische ingreep die de binnenzijde van de dij hervormt. Het kan worden uitgevoerd op één of beide binnendijen, afhankelijk van uw zorgen en gewenste resultaten. De procedure kan cellulitis, striae en losse huid in dit gebied permanent verminderen.

Wat zijn de voordelen van een mediale dijbeenlift?

Het belangrijkste voordeel is een verbeterde contour van uw binnenste dijen. Dit resulteert in een verbetering van het uiterlijk van uw benen en kont. De ingreep kan u ook helpen om met meer vertrouwen korte broeken of rokken te dragen, vooral als u door gewichtsverlies overtollige huid op uw dijen heeft. Bovendien kan het de doorbloeding verbeteren en het risico op cellulitis of andere infecties door druk op de huid (ook wel decubituszweren genoemd) verminderen.

Wat komt er kijken bij een mediale dijlift operatie?

Bij een mediale dijlift worden losse huid en vet aan de binnenkant van het dijbeen verwijderd en opnieuw gepositioneerd, zodat het er strakker en steviger uitziet. De incisie wordt meestal gemaakt in de plooi aan de bovenkant van uw been, waar deze samenkomt met uw lies. Indien mogelijk wordt deze incisie verborgen aan de binnenkant van uw been, zodat ze niet zichtbaar is als u rechtop staat of een broek/rok draagt.

Waarom ondergaan mensen een mediale dijbeenlift?

Veel mensen kiezen voor deze operatie om hun uiterlijk en zelfvertrouwen te verbeteren. Als u niet tevreden bent met het uiterlijk van uw dijen, maar geen liposuctie wilt ondergaan, is dit een optie die voor u geschikt kan zijn.

Hoe lang duurt het om te herstellen van een mediale dijlift?

Een mediale dijlift duurt meestal een of twee dagen om te herstellen, afhankelijk van hoeveel tijd uw arts besteedt aan het herstellen van de incisies. Het kan zijn dat u een paar weken vrij moet zijn van uw werk, maar de meeste mensen kunnen binnen twee weken na de operatie hun normale activiteiten hervatten.

Wat kunt u verwachten?

U moet rekening houden met wat rust na de ingreep. Na de operatie kunt u zelf naar huis rijden, maar u zult ongeveer een week iemand nodig hebben om u te helpen. De resultaten van uw dijlift zijn onmiddellijk merkbaar, maar het kan tot zes maanden duren voordat het volledige resultaat zichtbaar is. De procedure wordt meestal poliklinisch uitgevoerd, wat betekent dat u niet een nacht in het ziekenhuis hoeft te blijven. Na de operatie krijgt u antibiotica en pijnstillers om het ongemak tijdens het herstel te verzachten. Het is belangrijk dat u alle instructies van uw arts opvolgt, zodat u geen complicaties of problemen met de genezing ondervindt. Na de ingreep kunt u wat zwelling, blauwe plekken en gevoelloosheid ervaren – dit zijn normale bijwerkingen die binnen een week moeten verdwijnen. Het komt ook vaak voor dat patiënten gevoelloosheid of tintelingen in hun onderbenen ervaren als gevolg van een verwonding van de zenuwen in dit gebied tijdens de operatie.

Hoe bereidt u zich voor op een dijbeenlift?

Het belangrijkste is om uw lichaam voor te bereiden op de operatie. Dit betekent een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. In feite moet u daar nu al mee beginnen, zodat u in topvorm bent als het tijd is voor uw ingreep. U moet ook minstens 10 weken voor de operatie stoppen met roken en alcohol zoveel mogelijk vermijden.

Wanneer kan ik mijn ingreep plannen?

Dit hangt af van het type ingreep dat u hebt gekozen. Als u bijvoorbeeld een liposuctie wilt, kunnen wij u meestal binnen 6 weken na ons eerste consult inplannen; als u echter een dijbeenlift met incisie wilt, moeten wij u ongeveer 3 maanden van tevoren op de hoogte brengen, zodat wij uw operatiedatum goed kunnen voorbereiden en ervoor kunnen zorgen dat er voldoende tijd is voor genezing na uw ingreep (ongeveer 2 weken).

Gebruikelijke toepassingen van een dijlift

De meest voorkomende toepassing van een dijlift is het verminderen van overtollige huid en vet. Deze operatie kan echter ook worden uitgevoerd om striae of littekens aan de binnenkant van het dijbeen te verwijderen. Deze ingreep wordt meestal aan beide benen tegelijk uitgevoerd, omdat het langer duurt dan bij andere lichaamscontouren, vanwege de hoeveelheid weefsel die van elk been wordt verwijderd. De hele procedure duurt ongeveer drie uur per been en omvat het maken van incisies aan weerszijden van uw liesplooi en het verwijderen van overtollig vet en het strakker maken van losse huid door middel van liposuctie.

Bent u een goede kandidaat?

Een dijlift is het meest geschikt voor mensen met overtollige huid aan de binnenkant van hun dijen en billen en overtollige vetophopingen in deze gebieden. Als u cellulitis in deze gebieden hebt, is het meestal het beste om deze gebieden eerst te behandelen met andere niet-chirurgische methoden zoals liposuctie of mesotherapie voordat u een volledige dijlift ondergaat. Het goede nieuws is dat veel van onze patiënten komen die hun dijen strakker willen maken, maar ook cellulitis van hun lichaam willen verwijderen!

Hoe ziet het herstel eruit?

De eerste twee dagen na de operatie zijn het pijnlijkst. Maar daarna voel je je al snel veel beter. Je zult waarschijnlijk krukken moeten gebruiken tijdens het herstel, maar je zou zonder problemen moeten kunnen lopen als ze eenmaal verwijderd zijn. Er kunnen ook drainagebuisjes in de incisies zitten, die na een paar dagen moeten worden verwijderd. Na het verwijderen van de drainages zijn er kleine littekens op uw dijen, maar die vervagen na verloop van tijd als uw lichaam zichzelf geneest. Na de operatie zult u waarschijnlijk wat zwelling en blauwe plekken rond de incisies hebben – dit verdwijnt meestal binnen een paar weken of maanden, afhankelijk van de hoeveelheid vet die uit uw dijen is verwijderd. Zorg ervoor dat u alle instructies van uw arts over het verzorgen van uzelf tijdens het herstel opvolgt, zodat u geweldige resultaten van uw ingreep ziet!

Lichaamsbeweging zal uw herstel bevorderen.

Lichaamsbeweging is een must voor een succesvol herstel van de dijlift. Het is belangrijk om uw gewone activiteiten zo snel mogelijk weer op te pakken. Hoe meer u beweegt tijdens het genezingsproces, hoe sneller u resultaat zult zien. Begin met wandelen en verhoog geleidelijk naar joggen en andere aerobe oefeningen. U kunt ook proberen te zwemmen of te fietsen op een hometrainer als dat voor u comfortabeler is. Maar pas op dat u niet overdrijft; te veel beweging kan zwelling, blauwe plekken en ongemak veroorzaken in het gebied waar de operatie is uitgevoerd. Uw arts zal u na de operatie waarschijnlijk ijskompressen aanraden om zwelling, pijn en blauwe plekken te verminderen. Als u een van deze symptomen ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts, zodat ze kunnen worden behandeld voordat ze erger worden of tot andere problemen leiden, zoals bloedstolsels of een infectie.

Maak je klaar om te ontspannen.

Voor de ingreep krijgt u een plaatselijke verdoving. Dit betekent dat u tijdens de ingreep geen pijn voelt – alleen een licht trekkend gevoel. U kunt een kalmerend middel krijgen om u te helpen ontspannen en door de procedure heen te slapen. Na de operatie moet u 24 uur in bed blijven, dus het is belangrijk dat er iemand bij u blijft gedurende deze periode. Na de dijlift moet u het een paar weken rustig aan doen. Het is beter om niet te rijden of iets te inspannends te doen totdat de hechtingen zijn opgelost (ongeveer 10 dagen). Neem regelmatig paracetamol tegen eventuele pijn of ongemak tijdens deze periode.

Wees voorbereid op de littekens.

Dijbeenlifts laten littekens achter die na verloop van tijd vervagen, maar niet volledig verdwijnen. Als u zich hier zorgen over maakt, praat dan met uw plastisch chirurg over opties zoals laserbehandelingen die de littekens na de operatie kunnen verminderen of injecteerbare fillers die de littekens tijdens de genezing minder opvallend kunnen maken.

Een dijlift kan uw bovenbenen strakker maken.

Een dijlift is een cosmetische ingreep waarbij verslapte huid en vet van het bovenbeen en de billen worden gelift. Dit kan worden gedaan met behulp van verschillende technieken, zoals liposuctie, dermabrasie, laserchirurgie of een combinatie van deze methoden. Een dijlift kan uw bovenbenen strakker maken, maar kan geen overtollige huid van uw buik of heupen verwijderen. Dijbeenliften zijn het meest effectief voor vrouwen met een lichte tot matige verslapping van de bovenbenen en billen met overtollige vetophoping in het onderste deel van hun lichaam. Hoewel het u er jonger en aantrekkelijker uit kan laten zien, is het niet altijd veilig of geschikt voor iedereen – vooral niet voor mensen met losse huid of een geschiedenis van roken of blootstelling aan de zon.

Wat is het risico op complicaties?

Dit is een veelgestelde vraag. De kans op complicaties is bij elke operatie mogelijk, maar bij een dijliftoperatie is die zeer klein. De meest voorkomende complicatie is een infectie. Deze kan gemakkelijk worden behandeld met antibiotica. Andere risico’s zijn bloedingen, bloedstolsels en huidzweren die verdere behandeling kunnen vereisen. U moet uw eventuele zorgen vóór de ingreep met uw chirurg bespreken, zodat hij u de risico’s kan schetsen.

Wat zijn de doelen van de ingreep?

Een dijlift is een chirurgische ingreep waarmee overtollige huid en vet van uw dijen kan worden verwijderd. De ingreep wordt vaak uitgevoerd in combinatie met liposuctie om de dijen meer contour te geven. Een dijlift kan ook alleen worden uitgevoerd, maar dat is minder gebruikelijk.

Kan ik normale kleding dragen na een dijlift?

Ja! U kunt dragen wat u wilt na een dijlift operatie, maar de meeste patiënten vinden dat jeans het beste passen tijdens het herstel omdat ze meer steun geven en beschermen tegen wrijving of irritatie door kleding. Een compressie kledingstuk kan ook de zwelling tijdens het herstel verminderen en voorkomen dat uw littekens na verloop van tijd bultjes of kuiltjes vormen (hoewel dit niet altijd nodig is).

Een dijlift is geen vervanging voor gewichtsverlies.

Iemand met overtollige huid, cellulitis en vet kan na het afvallen nog steeds losse huid hebben. In dat geval kan een dijlift helpen de huid strakker te maken en cellulitis te verminderen door overtollig weefsel van de dijen te verwijderen.

Wanneer kan ik resultaten verwachten?

Al drie weken na de ingreep kunt u veranderingen zien. De meeste patiënten beginnen het uiteindelijke resultaat na zes maanden te zien en volledige resultaten worden meestal na een jaar bereikt.

Wat gebeurt er als er iets misgaat?

De kans op complicaties is minimaal, maar ze komen af en toe voor. Volgens onze statistieken ondervindt minder dan 1% van de patiënten de volgende complicaties: infectie (0,2%), bloeding (0,8%), noodzaak tot verdere operatie (1%), seroom (2%) en hematoom (0%). Bovendien zijn er andere risico’s verbonden aan elke chirurgische ingreep, zoals complicaties bij de anesthesie en bloedstolsels, hoewel ook die zelden voorkomen.

Hoe voelt het na de operatie?

Voor de operatie krijgt u pijnstillers toegediend, zodat u tijdens de ingreep geen ongemak voelt. Zodra u uit de narcose komt, zal uw chirurg de postoperatieve instructies met u doornemen voordat hij u uit het ziekenhuis haalt. Afhankelijk van de hoeveelheid weefsel die tijdens de operatie is verwijderd, kan het zijn dat u gedurende enkele weken na de operatie compressiekleding moet dragen.

Hoe lang duurt mijn dijlift?

Een dijlift wordt beschouwd als een permanente ingreep, omdat er geen vervolgbehandelingen nodig zijn. U kunt echter een nieuwe behandeling nodig hebben als uw dijen na enige tijd weer verslappen als gevolg van gewichtsverlies of verouderingsveranderingen in uw lichaamsstructuren.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *