Denkt u aan een facelift? Lees eerst deze dingen
  • 730
  • 0

Een facelift is een chirurgische ingreep om rimpels te verwijderen en de huid van het gezicht strakker te maken. De ingreep omvat het verwijderen van overtollig vet en huid van het gezicht, de hals en de kin. Een facelift kan met of zonder incisie worden uitgevoerd.

Hoewel er tegenwoordig verschillende soorten facelifts beschikbaar zijn, hebben ze allemaal één ding gemeen: ze hebben tot doel de jeugdige contouren van het gezicht te herstellen door overtollige huid te verwijderen en het onderliggende spierweefsel aan te spannen.

Een facelift is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en onderliggend weefsel worden verwijderd, de gezichtsspieren worden aangespannen en de onderliggende botstructuur wordt verbeterd. Het wordt ook rhytidectomie genoemd.

Een facelift kan een goede keuze zijn bij overmatige verslapping of rimpels in uw gezicht, hals of andere lichaamsdelen. Een facelift kan uw uiterlijk verbeteren en u helpen er jonger uit te zien.

Voordat u een facelift overweegt, moet u zich afvragen of deze geschikt voor u is. Een facelift is duur en ingrijpend, met risico’s als infectie en littekens.

Een facelift kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van uw individuele behoeften en doelen. Gezichtsliften kunnen ook worden uitgevoerd met een combinatie van technieken, waaronder:

Mini-gezichtslift – dit type procedure wordt vaak gebruikt voor jongere mensen die een minimale verzakking hebben, maar een meer verjongd uiterlijk willen. Bij een mini-gezichtslift wordt meestal alleen de onderste helft van het gezicht aangepakt (jukbeenderen, kaaklijn). Het kan slechts drie uur duren en vereist slechts plaatselijke verdoving.

Traditionele facelift – dit type ingreep wordt meestal aanbevolen voor mensen bij wie de huid begint te verslappen, maar die een subtieler resultaat willen dan een minilift. Bij een traditionele facelift wordt aan beide zijden van het gezicht (slapen, wangen) en langs de kaaklijn overtollige huid verwijderd. Deze procedure kan drie tot vier uur duren, afhankelijk van hoeveel werk er gedaan moet worden.

Endoscopische facelift – met behulp van een endoscoop worden minimale incisies gemaakt rond de oren en de slapen. Deze techniek zorgt voor minder zichtbare incisies en een betere genezingstijd dan bij traditionele chirurgie.

De facelift is een cosmetische chirurgische ingreep die tot doel heeft rimpels te verwijderen, verslapte huid aan te spannen en de ingezakte gezichtsspieren te liften. Bij deze procedure verwijdert de chirurg overtollig vet en huid van uw gezicht, vaak via een incisie in uw haarlijn of achter uw oor. Vervolgens spant de arts het onderliggende weefsel aan en verplaatst hij de overtollige huid. De incisies worden vervolgens gesloten met hechtingen of chirurgische nietjes.

Een facelift wordt meestal poliklinisch uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, zodat u na de ingreep niet in het ziekenhuis hoeft te overnachten. Na een facelift kunnen blauwe plekken en zwellingen optreden, maar deze verdwijnen meestal binnen 2 weken na de operatie.

Een facelift wordt meestal gedaan bij mensen boven de 50 jaar die er jonger en frisser uit willen zien door tekenen van veroudering te verwijderen, zoals diepe rimpels rond de mond, dikke wangen of een uitgezakte kaaklijn. Een facelift kan ook worden uitgevoerd bij jongere mensen die er jeugdiger uit willen zien dan hun leeftijd doet vermoeden (maar dit is niet gebruikelijk).

Er zijn veel dingen die u moet overwegen voordat u een facelift ondergaat. De ingreep heeft risico’s en een lange herstelperiode. Hier zijn enkele tips om u te helpen beslissen of dit de juiste operatie voor u is. Een facelift of rhytidectomie is een cosmetische ingreep waarbij de gezichtshuid en -spieren worden aangespannen om rimpels te verminderen en het gezicht een jeugdiger aanzien te geven.

Het doel van een facelift is om overtollige huid, vet en spierweefsel van uw gezicht te verwijderen zodat het er jonger en levendiger uitziet. Een facelift kan ook worden uitgevoerd in combinatie met andere gezichts procedures zoals laser resurfacing, blepharoplastie (ooglidchirurgie) of kinvergroting.

Een facelift wordt meestal uitgevoerd door plastisch chirurgen of otolaryngology (keel-, neus- en oorartsen die gespecialiseerd zijn in plastische chirurgie van het gezicht). Deze procedures kunnen worden uitgevoerd onder algehele anesthesie of onder plaatselijke verdoving. Bij algemene verdoving slaapt u tijdens de ingreep; bij plaatselijke verdoving bent u wakker maar verdoofd (u voelt niets).

Een facelift is veilig

Een facelift wordt uitgevoerd onder algemene verdoving, zodat u tijdens de hele procedure blijft slapen. Het te opereren gebied wordt vooraf verdoofd, zodat u tijdens de ingreep zelf geen pijn voelt. Nadat de operatie is voltooid, wordt de wond verbonden met een verband dat regelmatig moet worden vervangen totdat de wond volledig is genezen.

Een facelift kan worden gecombineerd met andere procedures

De meest voorkomende combinatie procedures zijn rhytidectomie (facelift) met blepharoplastie of ooglidchirurgie, genioplastie (kincorrectie) en/of een facelift met halslift. Gezichtsliften kunnen ook worden gecombineerd met liposuctie om de lichaamscontouren vorm te geven.

Niet iedereen is een kandidaat

Het eerste wat u moet overwegen voordat u een beslissing neemt over een facelift is of u er eigenlijk wel voor in aanmerking komt. Hier zijn enkele factoren die ervoor kunnen zorgen dat u niet in aanmerking komt. Leeftijd – facelifts moeten worden uitgevoerd bij mensen boven de 30 jaar die door het ouder worden enige elasticiteit in hun huid hebben verloren. Als u van plan bent om voor uw 30e een facelift te ondergaan, kunt u beter wachten tot later in uw leven, wanneer uw huid is verslapt. Gewicht – Overgewicht kan schadelijk zijn voor uw gezondheid en uiterlijk in het algemeen, maar het kan het voor de meeste chirurgen ook moeilijker maken om een succesvolle facelift uit te voeren, omdat ze tijdens de operatie kunnen worstelen met overtollig vet rond de kaaklijn en de hals. Als u overgewicht heeft, helpt afvallen vóór de operatie ervoor te zorgen dat uw resultaten er natuurlijk en mooi uitzien! Roken – Roken is niet alleen slecht voor uw longen – het heeft ook een negatief effect op uw huid doordat deze er doffer uitziet.

Een facelift kan langer duren dan u denkt

Een facelift is een investering in uw uiterlijk, dus het is verstandig om aan de lange termijn te denken als u besluit om al dan niet een operatie te ondergaan. Maar veel mensen realiseren zich niet dat als de ingreep eenmaal is uitgevoerd, de effecten ervan nog jaren nawerken – en dat betekent dat het belangrijk is om te beslissen of u dit wel of niet voor het leven wilt. De resultaten van een facelift kunnen vijf tot tien jaar duren voordat ze vervagen. De duur hangt af van verschillende factoren, waaronder uw huidtype en keuzes in levensstijl, zoals roken en blootstelling aan de zon.

Een facelift is geen standaardprocedure.

Er zijn verschillende soorten facelifts die kunnen worden uitgevoerd, afhankelijk van uw specifieke behoeften en wensen. Bijvoorbeeld, als u op zoek bent naar een verbetering van het uiterlijk van rimpels, dan kan een mini-gezichtslift uitkomst bieden. Bij deze chirurgische ingreep wordt de losse huid rond de ogen, de wangen en de hals strakgetrokken.

Een plastisch chirurg kan ook injecteerbare fillers gebruiken voor een “instant” facelift.

Injecteerbare vullers zijn een goede optie voor wie er fris uit wil zien maar niet de downtime van een operatie wil. Als u niet zeker weet hoeveel tijd of geld u wilt investeren in een volledige facelift, kan dit een goede optie zijn. Het nadeel is dat het tijdelijk is – het duurt maar zes maanden – en dat er een kleine kans is op blauwe plekken en bloedingen rond de injectieplaats. Ook zien de resultaten er niet altijd natuurlijk uit; sommige patiënten krijgen een overdreven, kunstmatig uiterlijk omdat hun filler te ver is opgevuld of te hoog op hun wangen of lippen is geïnjecteerd. Injecteerbare vullers kunnen ook duur zijn als ze vaak worden gebruikt.

Ken de risico’s van een facelift.

Als u een facelift overweegt, wilt u weten wat u kunt verwachten. Een facelift is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd en onderliggende weefsels van de hals, het onder gezicht en de bovenwangen worden aangespannen. Het is een populaire behandeling voor verouderde huid en helpt u er jonger uit te zien door rimpels, verslapte weefsels en overtollig vet te verwijderen. Voordat u een operatie ondergaat – vooral een die uw uiterlijk beïnvloedt – is het belangrijk dat u zich bewust bent van de mogelijke risico’s.

Dit is niet de juiste procedure als u de vorm van uw neus of ogen wilt veranderen.

Er zijn ook verschillende soorten facelifts die betrekking hebben op verschillende gebieden van het gezicht en de hals. De doelen voor elk type facelift verschillen, maar ze zijn allemaal bedoeld om de algehele contouren van uw gelaatstrekken te verbeteren door overtollige huid te verwijderen en het onderliggende weefsel aan te spannen. Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op hoe goed een facelift voor u zal uitpakken, waaronder de vaardigheid en ervaring van uw chirurg, uw leeftijd, leefgewoonten, medische geschiedenis en genetica. Bovendien kunnen bepaalde gezichtskenmerken het voor chirurgen moeilijker maken om natuurlijk ogende resultaten te bereiken.

De procedure kennen

Een facelift is een chirurgische ingreep om de huid van het gezicht strakker en gladder te maken. De ingreep kan ook worden gebruikt om overtollig vet rond de hals en de wangen te verwijderen, waardoor de kaaklijn kan verslappen. Een facelift kan ook een rhytidectomie worden genoemd, wat is afgeleid van twee Griekse woorden: rhytis (rimpel) en dektesis (ontspanning). Een facelift wordt ook wel rhytidoplastiek of facelift genoemd. Een typische facelift duurt ongeveer twee uur, maar het kan langer duren als uw arts tegelijkertijd andere procedures uitvoert. Na de operatie blijft u ongeveer twee dagen in het ziekenhuis. De hechtingen lossen vanzelf op, maar u hebt wat tijd nodig om te genezen voordat u in het openbaar komt zonder verband of spalk. De meeste mensen nemen een week vrij na hun operatie.

Bereid u voor

Uw facelift kost veel tijd en ongemak. Bereid u hierop voor door het volgende te doen. Ontspanningstechnieken. Richt u op het ontspannen van uw gezichtsspieren voor en na de ingreep. Diepe ademhalingsoefeningen, meditatie, geleide beelden en hypnose kunnen u helpen deze staat van ontspanning te bereiken. Dieet veranderingen. Eet kleine maaltijden verspreid over de dag in plaats van drie grote. Vermijd pikant voedsel, citrusvruchten (vooral grapefruit), alcohol, cafeïne en tabaksproducten gedurende drie weken voor uw operatie. Deze kunnen allemaal gezicht zwellingen veroorzaken die de genezing kunnen verstoren en resulteren in een ongelijk uiterlijk na de operatie. Medicijnen. Vermijd aspirine bevattende producten (salicylaten) twee weken voor uw operatie, omdat deze het bloeden tijdens de operatie kunnen verhogen en de bloedstolling nadien kunnen verstoren, waardoor het risico op bloedingen tijdens of na de operatie toeneemt. Stop twee dagen voor uw ingreep met het innemen van niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAID’s), zoals ibuprofen of naproxen natrium (Aleve), om het risico op zwelling en bloedingen te verminderen.

Uw huid heeft tijd nodig om te genezen.

Uw facelift gaat tot 10 jaar mee, maar het is geen kant-en-klare oplossing. Uw huid heeft tijd nodig om te genezen en weer elastisch te worden. Dat betekent dat u uw huid een maand na de ingreep goed moet verzorgen. U zult een paar dagen pijn hebben, dus het is belangrijk dat u zware activiteiten vermijdt totdat de pijn is verdwenen. U moet ook niet in de zon zitten en niet aan extreme temperaturen blootstaan, want beide kunnen complicaties of permanente schade veroorzaken. Na de operatie kunt u wat gevoelloosheid in uw gezicht voelen, maar dit gevoel moet binnen een paar weken verdwijnen. Uw arts zal u zo nodig pijnstillers voorschrijven, maar de meeste patiënten kunnen zonder medicijnen.

Wie zou een facelift moeten overwegen?

Een facelift kan mensen helpen die last hebben van losse huid, rimpels en lijnen in hun gezicht en hals. Het is echter niet geschikt voor iedereen. Als u een operatie overweegt en realistische verwachtingen hebt van wat deze kan doen, bent u misschien een goede kandidaat voor de ingreep.

Wat gebeurt er bij een facelift?

Bij een facelift wordt overtollige huid van de bovenste of onderste oogleden of rond de mond of hals verwijderd. In sommige gevallen verwijderen plastisch chirurgen ook vetophopingen om de contouren en de vorm van uw gezicht te verbeteren. De procedure kan enkele uren duren, afhankelijk van hoeveel werk er gedaan moet worden en hoeveel huid er verwijderd moet worden. Voor een facelift is algemene anesthesie nodig, zodat u tijdens het grootste deel van de operatie slaapt. Er zal enig ongemak zijn naarmate de genezing na de operatie vordert, maar dit zal minimaal zijn in vergelijking met de verbetering van het uiterlijk die voortvloeit uit het feit dat de procedure goed is uitgevoerd.

Wie zou een facelift moeten overwegen?

Een facelift is een optie voor mensen die niet tevreden zijn met het uiterlijk van hun gezicht naarmate ze ouder worden. Het kan helpen om rimpels glad te strijken en verslapte huid in het gezicht, de hals en de borst op te spannen, maar het laat u er niet jonger uitzien dan uw leeftijd en verwijdert geen lijnen die ontstaan door glimlachen of scheelzien. Een operatie verwijdert ook niet het vet onder de kin of andere probleemgebieden. Als u een facelift alleen voor cosmetische doeleinden overweegt – niet om functionele gezondheidsredenen – bespreek dan met uw arts of deze aan uw verwachtingen zal voldoen. Het is misschien mogelijk om vergelijkbare resultaten te bereiken met minder ingrijpende behandelingen waarvoor geen operatie nodig is.

Wat zijn de voordelen van een facelift?

Een facelift kan uw zelfbeeld verbeteren en u helpen u zelfverzekerder te voelen. Het kan ook uw uiterlijk verbeteren door verslapte huid in gezicht en hals te verminderen, rimpels en fijne lijntjes te verbeteren, de definitie van de kaaklijn te verbeteren (voor degenen die vet hebben verloren in dit gebied) en losse gezichtsspieren aan te spannen die expressielijnen veroorzaken, zoals fronsrimpels tussen de wenkbrauwen of kraaienpootjes rond de ogen.

Wat moet ik doen voor mijn operatie?

Voor uw operatie moet u van uw arts minstens twee weken voor de ingreep geen aspirine of bloedverdunners meer innemen. Ook mag u minstens 24 uur voor de operatie niet roken en geen alcohol drinken. Uw arts kan u ook vragen om tot twee weken voor de ingreep gezond te eten. Dit zorgt ervoor dat uw lichaam in goede conditie is voor de operatie en het herstel.

Hoe lang duurt een facelift?

Een facelift kan vijf tot tien jaar duren, afhankelijk van hoe goed u zich na de ingreep verzorgt. Een facelift kan alleen worden uitgevoerd of samen met andere ingrepen zoals liposuctie of neuscorrectie. De meeste patiënten die een facelift ondergaan zijn tevreden met het resultaat en vinden dat ze er nog steeds natuurlijk uitzien zonder er nep of overdreven uit te zien.

Wat kan ik verwachten tijdens en na mijn operatie?

Het is normaal dat u zenuwachtig bent voor de operatie. U maakt zich misschien zorgen over de pijn of over hoe u er daarna uit zult zien. De beste manier om deze zorgen van u af te zetten is tijd doorbrengen met vrienden en familie en u richten op andere dingen in uw leven. U hebt de mogelijkheid om al dan niet verdoofd te worden. Bij een open procedure (waarbij de incisie zichtbaar is) of een mini facelift mag u wakker zijn tijdens de operatie. U moet stil blijven liggen, zodat uw chirurg gemakkelijk aan uw hals en gezicht kan werken. Bij een minimaal invasieve ingreep (waarbij er geen zichtbaar litteken is) wordt u verdoofd en kunt u zich niet veel herinneren van wat er tijdens de ingreep is gebeurd. Het enige wat u zeker weet, is dat er na afloop een zwelling en blauwe plekken rond uw ogen zijn, die binnen ongeveer 10 dagen verdwijnen.

Het is belangrijk om voorbereid te zijn op downtime

De zwelling en blauwe plekken rond de ogen en de wangen duren enkele weken na de ingreep. Uw huid kan tot zes maanden of langer rood zijn. Gedurende deze periode kunt u beperkt worden in de activiteiten die u kunt doen en hoe vaak u naar buiten kunt gaan totdat de zwelling afneemt. Tijdens het herstel is het belangrijk dat u de instructies van uw arts opvolgt, zodat uw littekens goed genezen en na verloop van tijd vervagen.

Verwar een facelift niet met een ooglidcorrectie

Veel mensen denken dat een facelift alleen betekent dat de huid rond het gezicht of de hals wordt strakgetrokken, maar dat is niet noodzakelijkerwijs waar. Ooglidchirurgie is een ander type ingreep dat vaak wordt uitgevoerd tijdens een facelift; het is echter belangrijk om deze twee procedures niet te verwarren omdat ze verschillende technieken en verschillende hersteltijden vereisen en ook verschillende kosten met zich meebrengen.

De resultaten van de procedure kunnen van persoon tot persoon verschillen.

Een facelift is een cosmetische ingreep waarbij de huid en het onderliggende weefsel van het gezicht worden gelift om het uiterlijk te verbeteren. De procedure kan ook de wangen, kin en hals een jeugdigere contour geven. Een facelift wordt meestal uitgevoerd bij mensen van 50 jaar of ouder. Als u echter gezond bent en realistische verwachtingen hebt van wat met een facelift kan worden bereikt, kunt u op elke leeftijd een ideale kandidaat zijn voor deze procedure. De resultaten van de procedure kunnen van persoon tot persoon verschillen, afhankelijk van factoren zoals uw huidtype, lichaamsbouw en andere gezondheidstoestanden zoals osteoporose of artritis. In het algemeen kunnen facelifts 10 jaar of langer duren voordat u er weer een nodig heeft.

Je moet goed voor jezelf zorgen na de ingreep.

De facelift wordt beschouwd als een kleine ingreep, maar is niet zonder risico’s en complicaties. Zo kunt u last krijgen van zwelling, blauwe plekken en gevoelloosheid van de geopereerde huid. De pijn en het ongemak die u voelt zijn de manier waarop uw lichaam u vertelt dat het rust nodig heeft. U krijgt instructies over hoe u zich na de operatie moet verzorgen. In deze instructies staat hoe lang u in bed moet blijven en wanneer u mag opstaan en bewegen. U moet deze instructies zorgvuldig opvolgen, zodat u geen risico loopt op infecties of andere complicaties. Het is belangrijk dat u alle postoperatieve instructies van uw chirurg of plastisch chirurg opvolgt, omdat zij weten welk type ingreep in uw gezicht en hals is uitgevoerd en waar tijdens de ingreep incisies zijn gemaakt.

Gezichtsliften zijn voor zowel mannen als vrouwen

Maar er zijn enkele verschillen. Mannen hebben bijvoorbeeld meer uitgesproken rimpels rond de mond en de wangen. Vrouwen hebben meestal een lossere huid in de hals en op de kaaklijn.

Moet u rechtop slapen na een facelift?

Nee, u hoeft niet rechtop te slapen na een facelift. Dat komt omdat het gezicht op uw jukbeenderen rust en de spieren van uw nek die uw hoofd ondersteunen het gewicht van uw hoofd in elke hoek gemakkelijk kunnen dragen. Het is echter belangrijk dat u de eerste nacht na de operatie niet op uw rug slaapt, omdat dit enige zwelling en pijn in het operatiegebied kan veroorzaken.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *