Denkt u aan een haartransplantatie? Lees eerst deze dingen
  • 621
  • 0

Haartransplantatie is een chirurgische procedure om de haargroei te herstellen. Wanneer kaalheid wordt veroorzaakt door mannelijke kaalheid, is haartransplantatie de enige behandelingsoptie.

De procedure houdt in dat gezond haar van een gebied met dichte groei wordt verplaatst naar een gebied met minder groei. Het getransplanteerde haar kan genetisch identiek zijn aan de patiënt of het kan afkomstig zijn van het lichaam van een andere persoon.

Folliculaire Eenheid Transplantatie (FUT): Bij deze methode verwijderen chirurgen een huidstrook met follikels van het achterhoofd en ontleden deze in afzonderlijke follikels. De chirurg implanteert de follikels vervolgens in gebieden met minder haaruitval.

Folliculaire Eenheid Extractie (FUE): Bij deze methode gebruiken chirurgen een handgereedschap, een micro punch, om kleine stukjes huid met follikels te verwijderen en deze te implanteren in gebieden met minder haaruitval.

Misschien overweegt u een haartransplantatie en vraagt u zich af of dit wel iets voor u is. Hier zijn enkele dingen die u moet overwegen voordat u de sprong waagt.

Haartransplantatie is een chirurgische procedure waarbij gezond haar van het ene deel van uw hoofd naar het andere wordt verplaatst. Het doel is om uw haarlijn te herstellen, kale plekken te bedekken of dunner wordende gebieden meer volume te geven.

De ingreep kan worden uitgevoerd in een dokterspraktijk, maar de meeste mensen gaan voor de procedure naar een ziekenhuis of een ambulant chirurgisch centrum. De eigenlijke operatie duurt ongeveer twee uur, maar voor en na de ingreep moet u ongeveer vier tot zes uur in de kliniek blijven.

Tijdens het eerste consult zal uw chirurg uw hoofdhuid beoordelen en zijn aanbevelingen met u bespreken. De chirurg zal ook nagaan of dit een geschikte procedure voor u is op basis van uw medische geschiedenis en andere factoren.

Er zijn drie verschillende soorten procedures – FUT (follicular unit transplantation), FUE (follicular unit extraction) en FUT & FUE gecombineerd – die kunnen worden gebruikt tijdens een haartransplantatie procedure, afhankelijk van de hoeveelheid haar die wordt getransplanteerd en het gebied dat wordt behandeld.

Haartransplantatie is een chirurgische procedure om kaalheid te behandelen. Het haar wordt verplaatst van een deel van het hoofd met overmatige haargroei naar een deel van de hoofdhuid waar geen haar is.

Er zijn twee soorten haartransplantatie: Follicular Unit Transplantation (FUT) en Follicular Unit Extraction (FUE).

Bij de FUT wordt een strook hoofdhuidweefsel van de achterkant van uw hoofd verwijderd. Vervolgens verwijdert de chirurg individuele follikels en brengt deze met behulp van een microscoop naar een andere plek op uw hoofdhuid.

Bij FUE worden individuele follikels rechtstreeks uit uw hoofdhuid verwijderd met behulp van kleine ponsjes die via kleine incisies in uw huid worden ingebracht. Deze follikels worden vervolgens getransplanteerd in gebieden waar geen haargroei is.

Weet precies wat u wilt

Haartransplantaties kunnen zowel bij mannen als bij vrouwen worden toegepast. Bij mannen worden ze vaak gebruikt om kalende gebieden te bedekken, terwijl ze bij vrouwen worden gebruikt om dunner wordend haar te verdikken. Voordat u voor een transplantatie kiest, is het belangrijk dat u precies weet naar welke resultaten u op zoek bent – zowel op korte als op lange termijn. Als u bijvoorbeeld alleen kale plekken wilt wegwerken, maar niet meer volume aan uw hoofdhuid wilt toevoegen, dan kan een enkele sessie voldoende zijn. Maar als uw doel een volledige vervanging van de gehele hoofdhuid (of een ander gebied) is, dan zijn waarschijnlijk meerdere sessies nodig.

Ken uw opties

Haartransplantatie bestaat in verschillende vormen, zoals stripchirurgie en folliculaire eenheidsextractie (FUE). Folliculaire eenheidsextractie staat ook bekend als folliculaire overdracht of folliculaire eenheid microtransplantatie (FU). Bij striping wordt aan de achterkant of zijkant van de hoofdhuid een strook huid met haarzakjes verwijderd en vervolgens op kale plekken geïmplanteerd. Bij folliculaire overdracht worden kleine groepjes van 1-4 haren tegelijk genomen en met kleine incisies geïmplanteerd in dunner wordende gebieden aan de rand van de hoofdhuid.

Leer alle soorten haartransplantaties kennen

Er zijn verschillende soorten haartransplantatie procedures, en ze kunnen variëren in prijs, hersteltijd en resultaten. Dit is wat u moet weten voordat u een beslissing neemt. FUT (Folliculaire Eenheid Transplantatie). Dit is het meest voorkomende type haartransplantatie procedure, ook wel bekend als stripchirurgie, waarbij een strook haardragende huid van de achterkant of zijkant van uw hoofd wordt verwijderd, een deel wordt gescheiden in afzonderlijke folliculaire eenheden (de kleinste eenheid haar die één tot vier haren bevat) en vervolgens in het kalende gebied wordt geplaatst. Het donorgebied wordt vervolgens gesloten met hechtingen of nietjes. Het donorgebied kan een zichtbaar litteken achterlaten dat na verloop van tijd vervaagt als het op de juiste manier wordt behandeld. FUE procedure. Bij de FUE (follicular unit extraction) wordt geen huidstrook uit uw hoofdhuid gesneden, maar worden afzonderlijke follikels met kleine ponsjes weggenomen en één voor één in het kalende gebied getransplanteerd. Het donorgebied wordt gesloten met hechtingen of nietjes, maar laat geen duidelijke littekens achter op uw hoofdhuid. Deze procedure vereist meer vaardigheid dan FUT en vergt meer tijd tijdens de operatie omdat elk haar afzonderlijk moet worden verwijderd in plaats van als onderdeel van hele stroken die worden geoogst.

Geef uw lichaam de tijd om te genezen

U bent misschien geneigd om zo snel mogelijk na uw operatie een afspraak met uw arts te maken, maar het is belangrijk dat u uw lichaam de tijd geeft om te genezen voordat u het normale leven weer oppakt. U moet minstens drie maanden wachten voordat u weer gaat sporten of met een nieuw programma begint. Het is ook belangrijk dat u binnen zes maanden na uw operatie geen tatoeage of permanente cosmetica (tatoeage) laat zetten, omdat de inkt een ontsteking in het donorgebied kan veroorzaken.

U kunt uw normale leven weer oppakken na de operatie

Hoewel de meeste mensen na een medische ingreep snel weer aan het werk kunnen, is het belangrijk dat u na uw haartransplantatie langzaam terugkeert naar uw normale routine. U moet uzelf minstens twee weken rust en ontspanning gunnen voordat u weer gaat werken of naar school gaat, dus zorg ervoor dat uw werkgever ermee akkoord gaat voordat u iets in die periode plant. U moet er ook rekening mee houden dat veel artsen adviseren om zware activiteiten te vermijden.

Geef uw lichaam de tijd om te genezen

Haartransplantaties hebben tijd nodig om te genezen, dus verwacht niet dat u er meteen na de operatie uitziet als een rockster. Waarschijnlijk zult u enkele dagen of zelfs weken na de ingreep last hebben van zwelling en pijn, dus plan vooruit en geef uzelf voldoende tijd om te herstellen voordat u zware lichamelijke activiteiten onderneemt – vooral als u direct daarna weer aan het werk gaat.

Gehydrateerd blijven

Het lichaam neemt tijdens de operatie water op via de huid en de slijmvliezen, dus zorg ervoor dat u de hele dag voor uw afspraak voldoende drinkt. Ook na de operatie moet u veel water blijven drinken, want uitdroging kan problemen bij de genezing veroorzaken.

Denk aan uw gezondheid en gewicht

Als je diabetes hebt of een andere gezondheidstoestand die complicaties kan veroorzaken tijdens de operatie, kun je het beste met je arts overleggen voordat je een transplantatie ondergaat. Uw arts kan uw risico op complicaties beoordelen en ervoor zorgen dat u gezond genoeg bent voor de operatie. Als er twijfel bestaat over uw gezondheid, kunt u waarschijnlijk het beste wachten tot u behandeld bent voor uw aandoening en u beter voelt. Transplantaties worden niet aanbevolen voor mensen met morbide obesitas (BMI hoger dan 35). De reden hiervoor is dat de risico’s van een operatie toenemen naarmate de BMI hoger is. Als u echter in goede algemene gezondheid verkeert en na verloop van tijd een stabiel gewicht behoudt, kan uw arts overwegen op enig moment in de toekomst een transplantatie uit te voeren.

Onderzoek de chirurg

Als u een haartransplantatie overweegt, is het belangrijk om onderzoek te doen naar de chirurg die de procedure uitvoert en naar zijn of haar kwalificaties. Haartransplantaties zijn de laatste jaren veel gebruikelijker geworden, dus er zijn veel chirurgen die deze dienst aanbieden. Voordat u de ene chirurg boven de andere kiest, moet u hun referenties en ervaring met dit soort ingrepen controleren. Je moet ook vragen stellen over hoe ze de operatie zullen uitvoeren en hoe de hersteltijd na de operatie zal zijn.

Begrijp uw opties

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten haartransplantaties beschikbaar, waaronder folliculaire eenheidsextractie (FUE), folliculaire eenheidsextractie met microtransplantatie (FUE-M), folliculaire eenheidsextractie met folliculaire eenheid transplantatie (FUE-FG) en follikelstimulerend hormoon (FSH). Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus u moet deze opties met uw arts bespreken voordat de operatie begint. Het is ook belangrijk om te weten hoe lang het duurt voordat uw nieuwe haar na de operatie teruggroeit.

Trap niet in grote claims

Haartransplantatie Klinieken adverteren hun diensten vaak met grote claims zoals “U kunt uw verloren haar terugkrijgen” en “Wij kunnen uw kaalheid voorgoed laten verdwijnen.” Dergelijke claims zijn gewoon onrealistisch en misleidend omdat er geen garanties zijn als het gaat om haargroei of hergroei. Haarverlies kan later weer optreden als gevolg van genetische factoren of andere gezondheidsproblemen zoals schildklieraandoeningen of diabetes.

Zorg voor realistische verwachtingen

Haartransplantatie is geen permanente remedie tegen kaalheid. Het kan u slechts tijdelijke resultaten geven, dus wees realistisch over wat de behandeling voor u kan doen. Als u geen realistische verwachtingen heeft, zal uw teleurstelling groter zijn wanneer u na de operatie geen resultaat ziet.

Haartransplantatie is geen ééndags procedure.

Haartransplantatie is geen ééndags procedure. Het kost tijd, moeite en geduld om nieuw haar te laten groeien. Als u een haartransplantatie plant, moet u klaar zijn voor een langdurige verbintenis. Het proces van haartransplantatie is niet eenvoudig en kan niet in één keer worden uitgevoerd. Haartransplantatie omvat meerdere stappen en patiënten kunnen tijdens of na de operatie een of meer complicaties ondervinden.

Het donorgebied van uw hoofdhuid speelt een zeer belangrijke rol bij de operatie.

Het is het gebied waaruit uw chirurg gezonde haarfollikels verwijdert die in de kalende gebieden worden getransplanteerd. Het donorgebied moet gezond zijn, met een goede bloedtoevoer en haarfollikels die niet beschadigd zijn door eerdere chemische behandelingen. U moet met uw arts bespreken of u eerder chemische behandelingen hebt ondergaan, zoals haarverven of permanenten, omdat deze permanente schade aan uw hoofdhuid kunnen veroorzaken. Als u deze behandelingen heeft ondergaan, is het raadzaam ten minste één jaar te wachten voordat u een haartransplantatie ondergaat.

Er is geen garantie voor het succes van een haartransplantatie.

Voor de meeste mensen kan het tot 10 jaar duren, maar sommigen hebben meer dan één sessie nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Er zijn twee soorten transplantaties – Follicular Unit Transplantation (FUT) en Follicular Unit Extraction (FUE). Bij FUT worden grote stroken huid uit het donorgebied verwijderd en vervolgens worden deze haarfollikels op kale plekken getransplanteerd, bij FUE worden individuele follikels uit het donorgebied gehaald via kleine incisies aan de achterkant van de hoofdhuid en vervolgens geïmplanteerd op kale plekken.

Bloedverdunnende medicijnen kunnen het resultaat van de operatie beïnvloeden.

Als u warfarine of andere bloedverdunnende medicijnen gebruikt, laat uw arts dit dan weten voordat u een afspraak maakt voor een haartransplantatie. Bloedverdunners beïnvloeden het vermogen van het lichaam om te stollen, dus er is kans op meer bloedingen tijdens en na de ingreep. In sommige gevallen moet de operatie worden uitgesteld totdat u van de medicijnen af bent of uw dosis hebt verlaagd.

Als u diabetes heeft, moet deze vóór de operatie onder controle zijn.

Mensen met diabetes die hun bloedsuikerspiegel niet onder controle hebben, kunnen na de operatie last krijgen van overmatige bloedingen als hun bloedsuiker te veel schommelt. Uw arts kan u aanraden uw medicijnen voor de operatie te verminderen of te stoppen, zodat uw bloedsuikerspiegel voor en na de ingreep stabiel is.

U zult onmiddellijk resultaat merken, met permanente resultaten na een jaar.

Haartransplantaties kunnen na verloop van tijd in meerdere sessies worden uitgevoerd. De eerste sessie kan vier tot acht uur of meer duren, afhankelijk van hoeveel haar er getransplanteerd of verwijderd moet worden van uw hoofdhuid. Elke volgende sessie neemt minder tijd in beslag dan de eerste omdat er geen voorbereiding van de donorplaats nodig is zoals bij de eerste sessie.

Enkele weken na de operatie kunt u wat jeuk en roodheid ervaren.

Uw hoofdhuid is tot twee maanden na de ingreep gevoelig. Deze symptomen gaan meestal vanzelf over, maar kunnen worden behandeld met vrij verkrijgbare pijnstillers zoals ibuprofen (Advil) of acetaminophen (Tylenol).

Welk type haartransplantatie raadt u aan?

Wij gebruiken FUE (Follicular Unit Extraction) als onze primaire methode voor het uitvoeren van haartransplantaties. Wij gebruiken ook de Strip-techniek, waarbij grotere gebieden van de hoofdhuid worden gebruikt om follikels te oogsten en deze in kleinere gebieden van dunner wordende of kalende gebieden te plaatsen.

Hoeveel tijd is er nodig voor herstel?

Het genezingsproces van een haartransplantatie is vergelijkbaar met dat van andere operaties. Patiënten zullen wat ongemak en zwelling hebben op de plaats na de operatie, maar de meeste artsen raden aan om pijnstillers zoals ibuprofen of acetaminophen te nemen om het ongemak te verlichten. Sommige patiënten kunnen na de operatie duizelig of misselijk worden door de verdoving, maar deze effecten verdwijnen binnen 24 uur. Patiënten kunnen ook tijdelijk het gevoel in hun hoofdhuid verliezen. Het is belangrijk om tijdens deze herstelperiode niet aan de hechtingen te trekken, omdat dit kan leiden tot littekenvorming of infectie op de plaats van de operatie. U moet ook zware activiteiten of lichaamsbeweging vermijden gedurende ten minste één week na de ingreep.

U loopt risico op ziekte.

Bij een haar herstellende operatie worden follikels uit een deel van uw lichaam gehaald en in een ander gebied geïmplanteerd. Als u HIV of een andere ernstige infectie heeft, kunt u dit type operatie beter niet ondergaan omdat er een verhoogd risico is op complicaties zoals infectie en ontsteking.

U kunt het exacte donorgebied niet vinden zonder een ontmoeting met de consulent-arts.

De chirurg zal eerst uw hoofdhuid bekijken om te zien waar er voldoende haar te oogsten valt. Dit geeft een idee over waar ze goede resultaten kunnen behalen met minimale bijwerkingen. Ze zullen ook vragen stellen over eventuele medische voorgeschiedenis of aandoeningen die de operatie kunnen beïnvloeden, zoals bloeddruk, hartaandoeningen, schildklier enz.

Resultaten verschillen van persoon tot persoon

De resultaten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van veel factoren, zoals de leeftijd en de algemene gezondheidstoestand van de patiënt en zijn verwachtingen van de procedure zelf. Er is geen garantie dat uw nieuwe haardos er precies zo uit zal zien als voordat u medicijnen nam of uw haar verloor door ziekte of andere factoren waarover u geen controle heeft. Er is echter ook geen garantie dat u niet blij zult zijn met uw nieuwe look!

Neem uw vitaminen

Een ander ding dat u moet doen voordat u voor een haartransplantatie gaat, is een bezoek brengen aan uw arts. Uw arts kan beoordelen of er onderliggende medische aandoeningen of ziekten zijn die het succes van de operatie kunnen beïnvloeden. Als er problemen zijn die moeten worden aangepakt, zullen deze worden aangepakt voordat de operatie begint. U kunt ook al uw vragen beantwoord krijgen door met uw arts te praten, zodat u zich meer op uw gemak voelt over wat er tijdens het proces gebeurt.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *