mommy makeover
  • 630
  • 0
Inhoud show

Denkt u aan een mommy makeover? Lees eerst deze dingen

De mommy makeover is een cosmetische operatie die tot doel heeft het lichaam van voor de zwangerschap te herstellen van vrouwen die onlangs zijn bevallen. De operatie kan worden uitgevoerd door een plastisch chirurg en omvat een combinatie van procedures zoals borstvergroting, buikwandcorrectie, liposuctie en borstlift.

Er zijn veel redenen waarom een vrouw een mommy makeover wil ondergaan. Enkele daarvan zijn:

Ze wil zich weer zelfverzekerd voelen over haar lichaam

Ze voelt zich onzeker over haar figuur na de bevalling.

Ze wil haar vorm van voor de zwangerschap terugkrijgen zonder te diëten of te sporten

Ze wil haar zelfvertrouwen en lichaamsbeeld verbeteren door verslapte borsten, platte billen en buik, losse huid op armen en dijen te verminderen.

U bent moeder en het is tijd om het te vieren. Je hebt de zwangerschap, de bevalling en de borstvoeding achter de rug. Nu is het tijd om weer in vorm te komen.

Mommy makeover procedures zijn ontworpen om u te helpen er op uw best uit te zien na het krijgen van kinderen. Tijdens een mommy makeover worden verschillende procedures in één keer uitgevoerd of verspreid over meerdere bezoeken. Deze procedures om vatten:

Buikwandcorrectie: Deze procedure verstrakt losse huid na zwangerschap of gewichtsverlies en verwijdert overtollig vet uit de buikstreek. Het kan ook gaan om liposuctie van de taille, heupen en dijen.

Borstvergroting: Deze procedure vergroot de borstomvang met behulp van implantaten die via een incisie onder de borst (inframammair) worden ingebracht.

Liposuctie: Liposuctie kan worden gebruikt om overtollig vet te verwijderen uit vele delen van het lichaam, waaronder de buik, dijen en billen. Liposuctie wordt vaak gecombineerd met een abdominoplastiek (buikwandcorrectie) voor een complete lichaamscontour correctie.

Bilvergroting: Bij een bilvergroting worden implantaten boven de spier in het bilspiergebied geplaatst om de billen voller te doen lijken.

Als u denkt aan een mommy makeover, bent u niet de enige. Veel vrouwen overwegen deze populaire procedure. Een mommy makeover kan helpen bij problemen zoals verslapte borsten, overtollige huid door gewichtsverlies en meer.

Een mommy makeover is een combinatie van verschillende procedures die uw lichaam herstellen na het krijgen van kinderen. Het omvat een borstverkleining (indien nodig), buikwandcorrectie, liposuctie en andere procedures om het lichaam een nieuwe vorm te geven.

De meeste vrouwen willen het uiterlijk van hun lichaam verbeteren na de geboorte van meerdere kinderen. De extra huid die rond de buik hangt kan hen onzeker maken over hun uiterlijk in bepaalde situaties zoals zwemmen of naar het strand gaan. Sommige vrouwen hebben na hun zwangerschap veel gewicht verloren en willen het overtollige vet of de huid die op hun lichaam achterblijft, verwijderen. Anderen hebben misschien een borstvergroting of implantaten laten plaatsen voordat ze zwanger werden, maar willen nu, nadat ze kinderen hebben gekregen, terug naar hun oorspronkelijke maat of grotere maat. Als u bijvoorbeeld vóór de zwangerschap een C-cup had en na de borstvoeding van drie kinderen een A-cup, dan zou deze ingreep voor u geschikt zijn.

Het is belangrijk op te merken dat deze procedure pas mag worden uitgevoerd nadat u volledig hersteld bent van de bevalling. Als u nog borstvoeding geeft, moet u wachten tot uw kind minstens zes maanden oud is voordat u de operatie ondergaat.

De beste tijd om een mommy makeover te overwegen is na het eerste jaar na de bevalling. Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om zich te herstellen na de bevalling en andere operaties die voor die tijd worden uitgevoerd, kunnen geen bevredigende resultaten opleveren of complicaties veroorzaken.

Hoewel niet alle vrouwen kiezen voor een borstvergroting tijdens hun mommy make-over, kan een borstvergroting een belangrijk onderdeel zijn van het herstelproces. Borsten hebben namelijk de neiging te verslappen door gewichtsverlies als gevolg van borstvoeding, maar ook door de zwaartekracht zodra uw kind thuis of in de crèche begint rond te lopen en met speelgoed te spelen.

Mommy makeover is een cosmetische operatie voor vrouwen die kinderen hebben gekregen en hun vorm hebben verloren. Het kan gaan om een borstlift, borstverkleining, buikwandcorrectie en liposuctie.

Mommy Makeover is een populaire ingreep voor vrouwen met kinderen die na de bevalling hun lichaam weer in vorm willen brengen. Deze operatie kan u helpen uw zelfvertrouwen terug te krijgen en u weer goed in uw vel te voelen.

Er zijn veel factoren die bijdragen aan de vraag naar Mommy Makeover. Enkele daarvan zijn:

1) Veroudering – Ouder worden veroorzaakt veranderingen in het lichaam die het minder aantrekkelijk maken. Het is normaal dat vrouwen na het krijgen van kinderen hun vorm verliezen door de belasting van hun lichaam tijdens de zwangerschap en de bevalling.

2) Zwangerschap – Zwangerschap veroorzaakt vetophoping rond de navel, waardoor sommige vrouwen na de geboorte van hun kinderen moeite hebben om weer in hun kleren te passen. Het overtollige vet tast ook andere delen van het lichaam aan, zoals borsten, billen en gezicht, waardoor ze er ouder uitzien dan ze in werkelijkheid zijn.

3) Borstvoeding – Borstvoeding veroorzaakt verslapping van de borsten door gebrek aan voedingsstoffen in het lichaam, waardoor de elasticiteit van het huidweefsel afneemt, wat leidt tot striae en verslapping van de borsten.

Wat is een mammamakeover?

Een mommy makeover, ook bekend als buikwandcorrectie en borstlift, is een chirurgische ingreep om problemen aan te pakken zoals een buikje na de zwangerschap, verslapte borsten en overtollige huid die na de bevalling kan ontstaan. Een mommy makeover wordt uitgevoerd onder algemene verdoving, zodat u tijdens de ingreep slaapt en geen pijn voelt. De operatie wordt poliklinisch uitgevoerd, zodat u binnen enkele uren na de ingreep naar huis kunt. Na de eerste operatie kunt u direct resultaat zien, maar het kan enkele maanden duren voordat uw lichaam volledig is hersteld van de operatie en alle wonden volledig zijn geheeld.

Wie is een goede kandidaat voor een mommy makeover?

Een mommy makeover is niet alleen voor moeders. Het is ontworpen om vrouwen van alle leeftijden en lichaamstypes te helpen die veranderingen in hun lichaam hebben ervaren sinds ze kinderen hebben gekregen. Of het nu drie maanden of 10 jaar geleden is dat u voor het laatst zwanger was, als u zich onzeker voelt over uw lichaam, kan een mommy makeover iets voor u zijn. Naast het krijgen van kinderen zijn er nog andere factoren die bepalen of u een goede kandidaat bent voor een chirurgische ingreep. Als je overgewicht hebt als je een operatie overweegt, kun je er het beste over nadenken voordat je nog meer aankomt. Als u al te zwaar bent (met een BMI van 30 of hoger), dan heeft uw lichaam al wat extra huid die tijdens de operatie moet worden verwijderd. Als u een operatie overweegt nadat u bent aangekomen, kies dan voor niet-chirurgische opties zoals liposuctie totdat u eerst wat bent afgevallen. Zodra u genoeg bent afgevallen om uw BMI onder de 30 te krijgen, kunt u overwegen nog eens terug te komen voor een consult met uw cosmetisch chirurg.

Wanneer moet ik een mommy makeover ondergaan?

Er zijn enkele duidelijke tekenen dat het tijd is voor een mommy makeover. Als je buik over je broek hangt, als je taille is verdwenen of als je rugpijn hebt, dan is het tijd om een mommy makeover te overwegen, naast andere ingrepen zoals borstvergroting en liposuctie. Er zijn echter ook minder voor de hand liggende tekenen dat je misschien een operatie nodig hebt. Als je bijvoorbeeld striae hebt op je borsten, buik of dijen en je hebt er last van, dan is het misschien tijd voor een operatie. Ook als u moeite heeft met seks vanwege losse huid rond de vagina of het rectum (rectopexie), kan dit een teken zijn dat een operatie nodig is. Je zou ook een mommy makeover kunnen wensen als je je gewoon niet meer jezelf voelt door het gewicht dat je tijdens de zwangerschap en de bevalling hebt gekregen. De beste manier om erachter te komen of je een mommy makeover nodig hebt, is door erover te praten met een plastisch chirurg.

Hoe is het herstel na mijn mommy makeover?

Het herstel na een mommy makeover duurt meestal ongeveer een week, maar kan per patiënt verschillen. Sommige mensen kunnen binnen een paar dagen weer aan het werk en anderen hebben misschien een paar weken nodig. De duur van het herstel hangt af van de uitgevoerde procedures, hoe goed uw lichaam geneest, hoeveel pijn u heeft en of er complicaties optreden. De eerste dagen na de operatie zijn meestal het meest oncomfortabel omdat uw lichaam dan begint te genezen. De pijnstillers helpen tegen het ongemak en zorgen ervoor dat uw lichaam sneller geneest. Uw arts zal u gedetailleerde instructies geven over hoe u uzelf tijdens deze periode moet verzorgen, zodat u zo snel mogelijk kunt herstellen. Na de eerste dagen moet u gemakkelijk uit bed kunnen opstaan en rondlopen zonder pijn of ongemak in uw buikstreek te voelen. U moet ook in bed kunnen zitten zonder duizelig of licht in het hoofd te worden. Het is belangrijk dat u de instructies van uw arts opvolgt, want deze zullen bijdragen tot een optimaal herstel en latere complicaties voorkomen.

Wanneer is het juiste moment voor een Mommy Makeover?

Een Mommy Makeover kan op elk moment in uw leven worden uitgevoerd – of u nu zwanger bent of niet. Maar als u onlangs bent bevallen en een Mommy Makeover overweegt, is het belangrijk dat u minstens zes maanden wacht voordat u een cosmetische ingreep ondergaat. Dat geeft je lichaam genoeg tijd om te herstellen van de bevalling en van andere gezondheidsproblemen zoals postnatale depressie of angst. Als u overweegt om in de toekomst kinderen te krijgen, kan er een moment komen waarop u zich klaar voelt voor nog een baby, maar niet opnieuw een zwangerschap (of zelfs een bevalling) wilt meemaken. Met een Mommy Makeover kunnen vrouwen die meerdere zwangerschappen en bevallingen achter de rug hebben hun vorm en zelfvertrouwen terugkrijgen zonder dat ze daarvoor hun leven hoeven op te geven.

Welke procedures kunnen deel uitmaken van een mommy makeover?

Liposuctie – Liposuctie is een chirurgische procedure waarbij vet uit het lichaam wordt verwijderd met behulp van een holle buis, een canule genaamd. De canule wordt in de huid ingebracht en verplaatst tot zakken vet zijn verwijderd. Liposuctie kan op de meeste plaatsen van het lichaam worden uitgevoerd, maar wordt meestal gebruikt om overtollig vet van de buik en de taille te verwijderen na een zwangerschap. Borstlift – Een borstlift (mastopexie) verhoogt verslapte borsten door overtollige huid te verwijderen en bestaand weefsel te verplaatsen. Tegelijk met een borstlift kan ook een borstverkleining worden uitgevoerd om zeer grote borsten terug te brengen tot normale grootte. Borstvergroting – Bij een borstvergroting worden implantaten met een zoutoplossing of siliconengel gebruikt om de borst te vergroten of de symmetrie van de borst te verbeteren. Siliconengel-implantaten moeten operatief worden verwijderd als ze scheuren, lekken of andere complicaties vertonen. Zoutwater Implantaten worden gevuld met steriel zout water voordat ze in uw lichaam worden geplaatst, en deze vloeistof verdwijnt na verloop van tijd. Buikwandcorrectie: Een buikwandcorrectie verwijdert overtollig vet van de buik en spant de spieren van de buikwand aan. Het verwijdert ook striae op de onderbuik en de taille.

Hoe ziet het herstelproces eruit?

De mommy makeover is een combinatie van procedures om de lichamelijke veranderingen na de zwangerschap en bevalling aan te pakken. De procedure kan bestaan uit een borstvergroting (borstlift), buikwandcorrectie, liposuctie en soms zelfs een wenkbrauwlift. Het herstelproces varieert afhankelijk van wat u laat doen, maar duurt over het algemeen ongeveer vier weken. Na ongeveer twee weken kunt u waarschijnlijk weer aan het werk, hoewel u misschien wat vrije tijd nodig hebt voor uw eerste vervolgafspraak. De meest voorkomende bijwerkingen zijn pijn, zwelling en blauwe plekken. Dit verdwijnt na verloop van tijd, maar kan langer duren als u meer dan één ingreep tegelijk ondergaat. Uw chirurg zal u instructies geven over hoe u thuis na de operatie met deze symptomen moet omgaan.

Is er iets dat ik niet moet doen tijdens mijn herstel?

U zult zich waarschijnlijk binnen een paar dagen goed genoeg voelen om wat lichte activiteiten te ondernemen, zoals korte wandelingen maken of wat licht huishoudelijk werk doen. Maar het is belangrijk om naar uw lichaam te luisteren en niet te overdrijven. Vermijd minstens zes weken na de operatie het tillen van zware voorwerpen, bukken en zware oefeningen. Til niets zwaarder dan 10 pond totdat uw arts zegt dat het mag (zelfs dan moet u voorzichtig zijn). U hebt misschien ook hulp nodig bij andere dagelijkse taken, zoals autorijden en koken, totdat de zwelling is afgenomen. Als u van plan bent om in deze periode op reis te gaan, zorg er dan voor dat u uw vluchten zo plant dat u in het vliegtuig of op het vliegveld zoveel mogelijk kunt rusten.

Wat zijn de mogelijke risico’s van een mammamakeover?

Er zijn een aantal factoren waar u rekening mee moet houden voordat u uiteindelijk kiest voor een mammamakeover. Infecties en bloedingen zijn vrij vaak voorkomende complicaties na een operatie. Infecties kunnen worden behandeld met antibiotica, maar ze kunnen leiden tot littekens en andere permanente schade aan uw lichaam. Bloedingen komen ook vaak voor, maar kunnen onder controle worden gehouden met medicijnen. De vorming van bloedstolsels (diepe veneuze trombose), die ernstige gezondheidsproblemen zoals een hartaanval of beroerte kunnen veroorzaken als ze niet vroeg genoeg worden behandeld. Bloedverdunners kunnen de vorming van stolsels na de operatie helpen voorkomen. Zenuwletsel of zenuwbeschadiging in de armen en benen, wat gevoelloosheid en tintelingen in de getroffen gebieden veroorzaakt. Zenuwen genezen langzaam na de operatie, dus het is belangrijk om de instructies van uw arts tijdens het herstel van uw ingreep zorgvuldig op te volgen, zodat u de zenuwen in uw armen of benen niet verder beschadigt.

Wanneer moet ik een mommy makeover ondergaan?

De beste tijd om plastische chirurgie te overwegen is wanneer u zich goed voelt bij uzelf en zeker weet wat u wilt laten doen. Als je je zelfbewust voelt over je lichaam na het krijgen van kinderen, is het de moeite waard om je opties te onderzoeken. Veel vrouwen wachten met plastische chirurgie tot hun kinderen ouder zijn, omdat ze niet willen dat hun kinderen iets anders aan hen merken. Maar als je de menopauze achter de rug hebt maar je nog steeds ongemakkelijk voelt over hoe je lichaam eruitziet na het krijgen van kinderen, dan is het nooit te laat!

Hoe lang duren de littekens van een mammamakeover?

Meestal vervagen de littekens van een mommy makeover binnen zes maanden tot een jaar. Sommige vrouwen kunnen echter blijvende littekens hebben. Het soort incisies dat u hebt, bepaalt hoe lang het duurt voordat de littekens vervagen. In het algemeen geldt: hoe lager uw body mass index (BMI), hoe langer het duurt voor uw littekens verdwijnen. Vrouwen met een hogere BMI genezen doorgaans sneller omdat zij meer vetweefsel hebben dat rond de incisies kan genezen. De beste manier om blijvende littekens te voorkomen, is door goed voor jezelf te zorgen tijdens het herstel en te voorkomen dat je tijdens de genezing aan de incisie plekken pulkt of wrijft.

Moet ik vrij nemen van mijn werk voor een mammamakeover?

In de meeste gevallen wel. Het is belangrijk dat je vrij neemt van je werk als je onder het mes gaat voor een operatie, omdat het weken of zelfs maanden kan duren voordat de incisies volledig genezen zijn. De meeste vrouwen die een mommy makeover hebben ondergaan, gaan echter binnen vier tot zes weken na de ingreep weer aan het werk. De belangrijkste reden om vrij te nemen is dat u voldoende tijd heeft om te herstellen en goed te genezen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over werkverplichtingen die in de weg staan.

Hoe vroeg na de bevalling moet ik wachten met een “mommy makeover”?

Ik stel voor dat u minstens zes maanden tot een jaar na de bevalling wacht met een borstoperatie. Dat geeft uw lichaam de tijd om te herstellen van de bevalling en van eventuele complicaties die zich tijdens de zwangerschap of de bevalling hebben voorgedaan. Het geeft uw borsten ook de tijd om tot rust te komen en hun normale grootte terug te krijgen na het geven van borstvoeding. Het kan enkele maanden duren voordat de borsten terug zijn in de toestand van voor de zwangerschap en zodra u volledig stopt met het geven van borstvoeding, keren deze veranderingen weer terug. Het is belangrijk dat u geen overhaaste beslissingen neemt over een borstvergroting totdat u er zowel geestelijk als lichamelijk klaar voor bent. U moet er zeker van zijn dat het iets is wat u echt wilt en dat het zowel voor uzelf als voor uw gezin gunstig is omdat het u helpt u beter te voelen en uw zelfvertrouwen te vergroten!

Heb ik andere procedures nodig dan andere moeders?

Een mommy makeover is een chirurgische ingreep waarmee u het uiterlijk van uw borsten en buik na de zwangerschap kunt verbeteren. De procedure kan worden uitgevoerd als een enkele operatie of in combinatie met andere procedures, waaronder liposuctie of buikwandcorrectie. Het doel van een mommy makeover is het creëren van een zandlopervorm, die door de zwangerschap en bevalling verloren kan zijn gegaan. Een chirurg kan uw borsten een nieuwe vorm geven door overtollige huid en vet uit het borstgebied te verwijderen, verslapte borsten weer in positie te brengen en tepels die na de zwangerschap zijn omgedraaid te herpositioneren. Uw arts zal ook overtollige huid en vet van uw buik verwijderen om een strakkere buik te krijgen. Als u overweegt om een mommy makeover te ondergaan, is het belangrijk om uw opties eerst met uw arts te bespreken. Niet alle moeders zullen andere procedures nodig hebben dan andere moeders.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn training routine kan hervatten?

We begrijpen dat je staat te popelen om na je mommy makeover weer te gaan sporten. Het is echter belangrijk dat u de tijd neemt om volledig te genezen voordat u uw routine weer oppakt. Gewoonlijk kunnen patiënten binnen een week of twee na de operatie hun normale dagelijkse activiteiten hervatten. Het wordt aanbevolen om te wachten tot u volledig genezen bent van de liposuctie voordat u uw normale training routine hervat. De genezingstijd varieert naargelang de omvang van de ingreep en het soort incisies dat is gebruikt. U moet rekening houden met een werkonderbreking van minstens een week na de operatie, maar de meeste vrouwen gaan binnen twee weken of minder weer aan het werk, afhankelijk van hun takenpakket en andere factoren.

Hoe kun je je het beste voorbereiden op de operatie?

Als u overweegt een Mommy Makeover te laten doen, is het belangrijk te weten wat u kunt verwachten. De voorbereiding op de operatie is een belangrijk onderdeel van het proces, en er zijn een paar dingen die u kunt doen om het proces soepeler te laten verlopen. Ten eerste is het belangrijk om een arts te kiezen die ervaring heeft met het uitvoeren van Mommy Makeovers. Uw chirurg moet niet alleen gediplomeerd zijn, maar ook vele jaren ervaring hebben met het uitvoeren van deze procedures. Op die manier bent u er zeker van dat u tijdens uw ingreep hoogwaardige zorg krijgt en dat de resultaten blijvend zijn. Ten tweede wilt u er zeker van zijn dat uw arts de tijd neemt om alle opties met u door te nemen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welk type ingreep het beste bij u past. Het bespreken van uw doelen en verwachtingen met uw chirurg zal ervoor zorgen dat alles soepel verloopt op de dag van de operatie zelf. Ten slotte is het belangrijk dat u zich op de operatie voorbereid door van tevoren voldoende rust te nemen en ervoor te zorgen dat alles in uw leven geregeld is voordat u onder narcose gaat. Probeer indien mogelijk geen afspraken of reisplannen te plannen na de dag voor uw operatie, zodat er niets onverwachts binnenkomt terwijl u herstelt van de ingreep zelf.

Kan ik borstvoeding geven na een mommy make-over?

Borstvoeding geven na een mommy makeover is mogelijk als alle factoren in overweging worden genomen. Hieronder volgen overwegingen die helpen bepalen of borstvoeding na de operatie veilig is: Het type operatie dat is uitgevoerd – Borstvergroting, buikwandcorrectie en liposuctie worden allemaal gedaan via kleine incisies die snel en met minimale littekens genezen. De borstlift is complexer en er wordt meer weefsel verwijderd dan bij de andere ingrepen, waardoor het langer duurt om te genezen en er meer zichtbare littekens op uw borsten kunnen zijn; dit heeft echter geen invloed op uw vermogen om borstvoeding te geven. – Borstvergroting, buikwandcorrectie en liposuctie worden allemaal uitgevoerd via kleine incisies die snel en met minimale littekens genezen. De borstlift is complexer en er wordt meer weefsel verwijderd dan bij de andere ingrepen.

Wat voor littekens heb ik na de operatie?

Welke littekens u na de operatie zult hebben, hangt af van het soort incisie dat is gemaakt. Als u een incisie Mommy Makeover ondergaat, zullen er littekens zijn langs de bikinilijn en rond de borsten en de buik. Als uw chirurg een periareolaire benadering van de borstvergroting gebruikt, kunnen er ook enkele zichtbare littekens rond uw tepels zijn. Deze zullen echter na verloop van tijd vervagen en vallen meestal niet op, tenzij u een badpak of andere onthullende kleding draagt. Als u voor een buikwandcorrectie kiest, wordt waarschijnlijk een incisie gemaakt die van heup tot heup over de onderbuik loopt. Dit kan een lang litteken achterlaten dat maanden kan duren om te vervagen. Het goede nieuws is dat, welke procedure u ook kiest, de meeste plastische chirurgen mogelijkheden bieden om littekens te minimaliseren, zoals laserbehandeling of siliconengel vellen (siliconen genoemd).

Hoe ziet het eindresultaat eruit?

Uw chirurg kan u een algemeen idee geven van wat u kunt verwachten qua grootte en vorm. Maar het is onmogelijk om precies te voorspellen hoe uw lichaam op de procedure zal reageren en of er al dan niet een postoperatieve zwelling zal blijven bestaan. Vraag tijdens uw consultatie hoe zij denken dat de resultaten eruit zullen zien – en doe vervolgens wat onderzoek naar de resultaten van eerdere patiënten, zodat u een idee krijgt van waar zij staan onder hun collega’s.

Hoe zal mijn lichaam er onmiddellijk na een mommy makeover uitzien?

Na een buikwandcorrectie of borstlift moet u minstens zes weken vrij nemen van uw werk, hoewel het mogelijk is dat u meer tijd nodig hebt als u ook liposuctie hebt ondergaan. Uw arts zal u adviseren welke activiteiten veilig zijn zodra u bent genezen van de operatie, maar over het algemeen duurt het ongeveer twee maanden voordat de littekens volledig zijn verdwenen en uw lichaam weer normaal functioneert.

Is het alleen voor nieuwe moeders?

Het korte antwoord is nee. Het lange antwoord is: “Het hangt af van de individuele vrouw en haar redenen om voor deze procedure te kiezen.”. Een mommy makeover kan op elke leeftijd worden uitgevoerd, of je nu zwanger bent of al meerdere keren bent bevallen. De voornaamste reden voor deze procedure is het verbeteren van de lichaamscontour en -vorm na een zwangerschap, maar er zijn ook andere redenen. Sommige vrouwen kiezen bijvoorbeeld voor een mommy makeover omdat ze hun algehele uiterlijk willen verbeteren of zich willen ontdoen van striae. Anderen willen problemen met hun buikspieren of huid corrigeren die tijdens de zwangerschap en bevalling zijn ontstaan.

Kan ik op elk moment van gedachten veranderen over een procedure?

Ja. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en de geplande procedures wijzigen. In sommige gevallen kunnen er echter kosten verbonden zijn aan het annuleren of verzetten van de afspraak. Uw gediplomeerd plastisch chirurg kan u adviseren over wat er komt kijken bij het annuleren of verzetten van uw operatie. Kan ik mijn mommy makeover in één keer ondergaan? Het is ideaal om uw ingrepen in één keer te doen, maar niet noodzakelijk. Als het mogelijk is, raden wij u aan uw ingrepen in één keer te laten doen, omdat dit het voor u gemakkelijker maakt en minder stressvol voor alle betrokken. Als dit niet mogelijk is, dan raden wij aan de ingrepen ten minste zes weken na elkaar te plannen en het liefst meer dan acht weken na elkaar. Wat gebeurt er als er iets misgaat tijdens de operatie? Als er tijdens de operatie iets misgaat, staat ons team van hoogopgeleide medische professionals klaar om u onmiddellijk te helpen met wat er moet gebeuren om u zo snel mogelijk weer op de been te helpen. Er bestaan ook verschillende noodplannen voor het geval er tijdens de operatie iets misgaat (zoals de beschikbaarheid van een andere arts ter plaatse).

Kan ik in de toekomst meer kinderen krijgen?

Dit is een zeer belangrijke vraag en u moet zeker zijn van uw beslissing voordat u overgaat tot een Mommy Makeover. Als u van plan bent meer kinderen te krijgen, kan het geen zin hebben de ingreep te ondergaan. Het is mogelijk om zelfs na de operatie zwanger te worden, maar er zijn risico’s aan verbonden. Het littekenweefsel kan tijdens de zwangerschap scheuren, wat leidt tot bloedingen en infecties. Dit kan levensbedreigend zijn voor u en uw baby. Als je na je Mommy Makeover procedure toch nog meer kinderen wilt, wacht dan tot minstens 12 maanden na de operatie voordat je weer zwanger wordt.

Wanneer kan ik mijn normale dagelijkse routine hervatten na de operatie?

De eerste dagen na de operatie krijgt u instructies om te rusten en te ontspannen. U kunt uw normale routine doen, maar u moet zware oefeningen vermijden tot de arts zegt dat het goed is. U moet ook een paar dagen vrij nemen van werk of andere activiteiten waarbij u zwaar moet tillen of u moet inspannen. Het genezingsproces verschilt van persoon tot persoon, dus het is moeilijk te zeggen hoe lang het precies duurt voordat u weer op de been bent. De meeste vrouwen kunnen binnen een week na de operatie weer aan het werk.

Hoe lang duren de resultaten van deze operatie en is er een manier om ze te verlengen?

De resultaten van een buikwandcorrectie, borstlift en liposuctie zijn niet permanent. De vetcellen in uw lichaam blijven zich regenereren en vervangen de vetcellen die zijn verwijderd. Sommige artsen bevelen regelmatige bij werksessies aan om die gebieden er goed uit te laten zien. Anderen zeggen dat u goed voor uzelf moet zorgen, zodat u die behandelingen zo lang mogelijk kunt uitstellen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *