Denkt u aan een neklift? Lees eerst deze dingen
  • 807
  • 0

Bij een halslift, ook wel rhytidectomie genoemd, worden overtollige huid, vet en spierweefsel verwijderd en worden de onderliggende structuren van de hals strakker gemaakt. Een plastisch chirurg kan deze ingreep in zijn of haar praktijk of poliklinisch chirurgisch centrum uitvoeren. De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Dit betekent dat u tijdens de ingreep wakker bent, maar geen pijn voelt omdat uw gezicht wordt verdoofd met een injectie met een verdovend middel.

Er zijn verschillende soorten halslifts mogelijk, maar bij de meeste wordt een incisie gemaakt in de natuurlijke plooi tussen kin en borst – de zogenaamde “V-vormige” incisie – en wordt via die incisie overtollige huid en vet verwijderd. Een tweede incisie kan rond uw oren worden gemaakt om verslapte oorlellen te corrigeren of om littekens van eerdere operaties op die plaatsen te verbeteren.

Er zijn twee hoofdtypen halsliften: de traditionele en de minilift. Bij een traditionele halslift worden incisies gemaakt rond het oor om overtollig weefsel aan de voor- en zijkanten van uw hals te verwijderen, terwijl bij een mini-lift alleen aan de voorkant overtollig weefsel wordt verwijderd via incisies in de haarlijn. Beide soorten ingrepen kunnen uw profiel verbeteren, maar er zijn verschillende hersteltijden en risico’s aan verbonden. Uw chirurg zal op basis van uw esthetische doelstellingen en algemene gezondheidstoestand bepalen welke techniek voor u het meest geschikt is.

De ingreep kan onder plaatselijke verdoving of algehele anesthesie worden uitgevoerd, afhankelijk van de omvang van de ingreep. De ingreep wordt uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg en duurt meestal ongeveer een uur. De ingreep kan ambulant of in de operatiekamer van een ziekenhuis worden uitgevoerd.

Er wordt een kleine incisie gemaakt achter het oor en langs de kaaklijn, waardoor de chirurgen de spieren en de huid kunnen aanspannen. Vet wordt verwijderd met behulp van liposuctie, waardoor de hals slanker lijkt door overtollig vet te verwijderen. Deze behandeling verstrakt de losse huid zonder de spiertonus aan te tasten of veranderingen in de gezichtsuitdrukking te veroorzaken.

Er wordt een kleine incisie gemaakt achter de haargrens en de losse verslapte huid wordt verwijderd van de hals, de kaken en de kaaklijn. De resterende huid wordt aangespannen en met hechtingen of chirurgische tape naar voren over het gezicht getrokken. Aan het einde van de operatie kan een drain worden geplaatst om eventueel vocht rond de incisieplaats af te voeren.

Als u een halslift overweegt, heeft u waarschijnlijk gemerkt dat er veel verschillende soorten ingrepen zijn en veel verschillende chirurgen die ze uitvoeren. Dat is een goede zaak, want het geeft u veel mogelijkheden. Het kan echter ook een beetje overweldigend zijn als u niet zeker weet wat u van elke procedure kunt verwachten of hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Inhoud show

Uw halslijnen beginnen te plooien en uw onderkin begint zich te ontwikkelen.

Als dit als u klinkt, dan is het zeker tijd voor een halslift. Maar als u over het algemeen nog in goede conditie bent, maar de tekenen van veroudering aan de achterkant van uw hals ziet, is het misschien verstandig om te wachten tot het erger wordt voordat u overgaat tot een operatie.

Het is een goed idee om uw huis voor te bereiden op na de operatie.

Als u iemand nodig heeft om u na de operatie te helpen verzorgen, geef hem of haar dan instructies over wanneer ze langs moeten komen en wat ze mee moeten nemen. Zorg ervoor dat ze weten welke medicijnen ze moeten toedienen en wanneer. Uw arts kan aanbevelen dat u een paar dagen na de operatie bij iemand anders blijft, zodat deze uw vooruitgang beter kan volgen. Zorg ervoor dat uw baan vrijaf geeft voor het herstel van een cosmetische ingreep. Een werkgever die de medische beslissingen van zijn werknemer niet steunt, zal waarschijnlijk ook niet achter zijn herstel na een cosmetische ingreep staan.

Wees voorzichtig met je dieet.

Je hebt misschien gehoord dat het eten van bepaalde voedingsmiddelen je huid slap en gerimpeld kan maken, maar er is geen bewijs dat dit waar is. Sommige diëtisten raden zelfs aan veel fruit en groenten te eten omdat ze goede bronnen zijn van vitamine A, C en E – allemaal antioxidanten die beschermen tegen schade door de zon en de vorming van rimpels helpen voorkomen. Als u echter een allergie hebt voor bepaalde voedingsmiddelen of dranken (zoals koffie of alcohol), kunt u deze beter niet consumeren tijdens een behandeling voor slappe huid rond de kaaklijn.

De beste manier om spijt te voorkomen is om realistische verwachtingen te hebben.

Een halslift zal niet alle tekenen van veroudering in uw gezicht of halsgebied uitwissen, dus verwacht dat niet. Het is geen vervanging voor een facelift of andere ingrepen die uitgebreidere gebieden van huidveroudering aanpakken. Een halslift kan slechts zoveel doen voor uw uiterlijk – het zal uw uiterlijk aanzienlijk verbeteren, maar u zult er niet weer uitzien als iemand van de helft van uw leeftijd. Houd er ook rekening mee dat er na de operatie enige zwelling optreedt, die twee weken of langer kan duren, afhankelijk van de omvang van de operatie en de hersteltijd die daarna nodig is.

Hersteltijd neklift varieert altijd

De hersteltijd van een halslift varieert altijd, maar u kunt verwachten dat u een week of langer niet meer kunt werken. U kunt verwachten dat uw nek erg pijnlijk en gezwollen zal zijn, en u kunt pijn in uw gezicht voelen. De zwelling en blauwe plekken duren 2-3 weken, maar vaak duurt het een jaar voordat ze volledig verdwenen zijn. De dagen na de ingreep moet u zware oefeningen vermijden, maar u kunt wel lichte activiteiten doen, zoals wandelen en yoga. U moet ook alcohol vermijden, omdat dit het risico op infecties, bloedingen en littekens verhoogt. U kunt wat gevoelloosheid rond de incisie hebben, maar dit zou binnen enkele weken na de operatie moeten verdwijnen.

Orale medicatie is niet echt een goede pijnbestrijding.

Veel mensen denken dat pijnstillers het antwoord zijn op al hun problemen en dat ze daardoor sneller beter worden. Helaas is dat niet waar. Het eerste wat elke ervaren chirurg u zal vertellen is dat pijnmedicatie de zwelling kan verergeren en de genezing met dagen of zelfs weken kan vertragen! Bovendien zijn orale medicijnen sowieso geen goede pijnbestrijding – ze maskeren alleen de pijn met chemische stoffen, zodat u die minder (of helemaal niet) voelt. Dat betekent dat als je voor de operatie iets als Vicodin of Percocet neemt, je lichaam nog steeds veel pijn heeft, ook al voel je die pijn niet meteen. Dit kan ook enkele negatieve bijwerkingen hebben, zoals misselijkheid en braken, als u te veel of te snel na de operatie inneemt (daarom zullen de meeste chirurgen u slechts genoeg voorschrijven voor één dag).

Wat komt er bij kijken?

Een halslift wordt ambulant uitgevoerd onder algemene verdoving. Het duurt meestal twee uur of minder. Tijdens de ingreep maakt uw chirurg incisies in uw keel waardoor hij of zij extra vet en huid uit uw hals verwijdert. Uw chirurg zal vervolgens de spieren weer aan uw gezichtsbeenderen bevestigen met hechtingen of chirurgische nietjes. De littekens worden verborgen in de haarlijn, zodat ze niet zichtbaar zijn in het openbaar. De procedure resulteert in gladdere lijnen rond uw kaaklijn, verbetert de vorm van uw kin en geeft meer definitie aan uw ondergezicht.

Wat is een halslift procedure?

Om te begrijpen wat een halslift eigenlijk inhoudt, helpt het om de anatomie van uw gezicht te begrijpen. Uw huid wordt op zijn plaats gehouden door ligamenten en spieren, die vastzitten aan de botten in uw schedel. Wanneer de zwaartekracht zijn tol begint te eisen van deze spieren en banden, beginnen ze te verslappen, waardoor uw kaaklijn verslapt en uw hals langer lijkt dan vroeger. Een halslift verwijdert deze overtollige huid en vet en maakt het weefsel eronder strakker, zodat het er steviger en jeugdiger uitziet.

Een halslift kan de tijd niet stoppen

Een halslift kan de tijd niet stilzetten, maar kan u er wel jonger en uitgeruster doen uitzien. Een halslift is een cosmetische ingreep die de huid en het onderliggende weefsel van de hals strakker maakt. Het is een goede keuze voor mensen die last hebben van losse huid, zonneschade of een onderkin.

Uw halslift verstoort uw schildklier niet.

U hebt misschien gehoord dat een halslift de schildklier kan verstoren, maar dat geldt niet voor de meeste mensen. Als uw chirurg van plan is de platysma – een spier aan de voorkant van uw hals – te verwijderen, zal hij of zij voldoende spieren achterlaten om te voorkomen dat uw stem verandert en uw spieren verzwakken. Uw chirurg zal er ook voor zorgen dat de slokdarm, die achter de platysmaspier loopt, niet wordt doorgesneden of beschadigd.

Kies uw chirurg verstandig.

Voordat u een cosmetische ingreep ondergaat, is het belangrijk dat u een erkende plastisch chirurg kiest die ervaring heeft met de door u gewenste ingreep. Uw arts moet u ook informatie kunnen geven over zijn eigen kwalificaties en geloofsbrieven en over de ervaringen van andere patiënten die soortgelijke ingrepen hebben ondergaan.

Drink veel water voor en na de operatie.

Om de zwelling na de operatie te verminderen, moet u tijdens het herstel veel water drinken – minstens acht glazen per dag. U moet ook meer vezelrijk voedsel zoals fruit en groenten eten om constipatie tijdens het herstel te voorkomen. Als u geen zin hebt om meteen vast voedsel te eten, probeer dan smoothies met bevroren fruit te drinken – deze geven uw lichaam extra calorieën zonder dat u daar veel moeite voor hoeft te doen!

Een neklift maakt het niet moeilijker om te slikken.

De spieren in uw keel worden tijdens deze operatie niet aangeraakt, dus u zult geen problemen hebben met het doorslikken van voedsel of vloeistoffen na de ingreep. Sommige mensen kunnen wat pijn hebben bij het slikken, maar dat verdwijnt meestal binnen een paar dagen na de operatie.

Een halslift beschadigt uw stembanden of stembanden niet.

Een halslift is een procedure die de verouderde, verslapte huid van de hals aanpakt. De onderliggende spieren en huid kunnen worden aangespannen. Bij een halslift wordt een incisie gemaakt rond de oren en de haargrens, die doorloopt tot aan het sleutelbeen. De chirurg verwijdert overtollig vet, spierweefsel en huid om het gebied strakker te maken.

Hoe lang kunt u niet werken?

Afhankelijk van het type ingreep dat u kiest, moet u mogelijk vrij nemen van uw werk. Sommige operaties vereisen slechts één of twee dagen verlof, maar andere kunnen enkele weken of zelfs maanden vergen. U zult tijd nodig hebben om te herstellen en tijd voor eventueel noodzakelijke fysiotherapie of verpleging.

Nekliften worden steeds populairder bij jongere patiënten.

Ze worden ook uitgevoerd bij mensen van 30, 40 en 50 jaar die te horen hebben gekregen dat ze een facelift of halslift nodig hebben, maar niet de lange hersteltijd willen die met die procedure gepaard gaat. Hoewel neklifts aanzienlijke verbeteringen opleveren op het gebied van huidverslapping en lijntjes en rimpels, zijn ze niet voor iedereen geschikt. Als u een halslift overweegt, zorg er dan voor dat u weet wat de procedure inhoudt en welke resultaten u kunt verwachten.

Misschien hebt u geen andere ingrepen nodig naast uw halslift.

Als u bijvoorbeeld huidverslapping onder uw kin hebt, hebt u misschien ook een facelift nodig. Als uw wangen hangen, kan een onderste facelift nodig zijn. En als er overtollig vet onder de kin zit, kan liposuctie worden gebruikt om dit te verwijderen.

Een halslift is geen oplossing met alleen dieet en lichaamsbeweging.

U bent misschien geneigd te denken dat de beste manier om van een verslapte huid af te komen is om af te vallen, maar dat is niet noodzakelijkerwijs waar. “De onderliggende oorzaak van de uitgezakte hals is meestal veroudering,” zegt Dr. Henry. Bovendien heb je misschien niet genoeg overtollige huid om alleen door dieet en lichaamsbeweging te worden gecorrigeerd. Als u bent afgevallen maar nog steeds losse huid in uw hals hebt, is het tijd voor een ingreep zoals een halslift of facelift.

U kunt niet meteen zware dingen optillen.

U moet minstens zes weken wachten voordat u zware voorwerpen kunt optillen of zware oefeningen kunt doen. U moet ook zwemmen, baden, sauna’s en stoombaden vermijden gedurende enkele weken na de operatie omdat ze bloedingen kunnen veroorzaken.

Wat zijn de gevolgen van een halslift?

De effecten van een halslift zijn meestal tijdelijk. Het belangrijkste effect is dat u er jonger en frisser uitziet. De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer een uur. De hechtingen worden na ongeveer tien dagen verwijderd, en uw huid zal de eerste twee weken daarna behoorlijk gezwollen zijn. Binnen enkele dagen kunt u uw normale activiteiten hervatten, maar tot minstens zes weken na de ingreep moet u zwaar tillen of zware oefeningen vermijden. De resultaten van een halslift houden vele jaren aan, maar niet voor altijd. De meeste mensen krijgen na ongeveer tien jaar een tweede behandeling om hun gezicht op te frissen en hun uiterlijk weer te verjongen.

Wat veroorzaakt huidverslapping rond mijn hals?

Door het verouderingsproces verliest onze huid na verloop van tijd haar elasticiteit. Dit resulteert in losse of verslapte huid waardoor we er ouder uitzien dan we eigenlijk zijn. De huid rond uw hals kan ook verslappen als u zwaarder wordt rond uw middel en niet regelmatig sport.

Voor de operatie moet u in goede gezondheid verkeren.

Halslifts worden over het algemeen uitgevoerd bij mensen die gezond zijn, maar sommige aandoeningen kunnen het risico op complicaties tijdens of na de operatie vergroten. Dit zijn onder andere hartaandoeningen, beroerte, hoge bloeddruk en diabetes. Uw arts zal vragen stellen over uw medische geschiedenis om te beslissen of u een goede kandidaat bent voor de operatie en zal een lijst met medicijnen die u dagelijks gebruikt doornemen.

U moet realistische verwachtingen hebben over wat met een halslift kan worden bereikt.

Hoewel een halslift bedoeld is om losse huid en rimpels in uw hals en wangen te verbeteren, kan hij de tekenen van veroudering die elders op uw gezicht of lichaam voorkomen (zoals rond uw ogen) niet ongedaan maken. Als u op zoek bent naar meer dan alleen cosmetische verbetering door een operatie, praat dan met uw arts over andere opties die misschien beter voor u werken – zoals chemische peelings of fillers – waarvoor geen algemene verdoving of een bezoek aan de operatiekamer nodig is.

Het duurt een paar weken om de uiteindelijke resultaten te zien.

Na uw operatie zult u wat zwelling en blauwe plekken rond de incisies hebben. Na verloop van tijd zullen deze afnemen en begint u het resultaat van uw operatie te zien. Afhankelijk van hoeveel werk er is gedaan, kan het enkele maanden duren voordat uw uiteindelijke resultaat zichtbaar is.

U zult iemand nodig hebben om u na de operatie te helpen verzorgen.

Ongeveer twee weken na de operatie zult u waarschijnlijk hulp nodig hebben om u te verplaatsen, dus regel iemand die u helpt met dagelijkse taken zoals koken en schoonmaken. Het kan ook zijn dat u een paar dagen na de operatie hulp nodig hebt bij het autorijden, totdat uw hoofd voldoende is genezen om veilig te kunnen autorijden.

Een neklift is niet voor iedereen geschikt.

De nek is een gevoelig gebied en veranderingen in de vorm van de nek kunnen meer opvallen dan die in andere delen van het lichaam. De reden hiervoor is dat we ons eigen gezicht en hoofd voortdurend in spiegels zien, waardoor we zeer vertrouwd raken met de manier waarop onze hals eruitziet.

Hoe ziet uw huid eruit?

Als u door ouderdom of gewichtsverlies losse huid in uw hals heeft, kan een halslift deze wat strakker maken, maar waarschijnlijk niet genoeg om een groot verschil te maken. Als u veel overtollig vet rond uw hals heeft – wat vaker voorkomt na gewichtsverlies – kan liposuctie worden toegepast om dit te verwijderen voordat een facelift wordt uitgevoerd. Dit geeft u betere resultaten dan alleen een facelift zonder eerst het overtollige vet te verwijderen.

U moet in goede gezondheid verkeren zonder ernstige medische aandoeningen.

Halslifts worden uitgevoerd bij mannen en vrouwen die over het algemeen gezond zijn, maar die overtollig vet rond hun hals willen verwijderen of huid die door veroudering of gewichtsverlies is verslapt. Als u een halslift overweegt omdat u bent afgevallen of omdat er een medische aandoening bij u is geconstateerd, zoals een hartziekte, diabetes of hoge bloeddruk, overleg dan eerst met uw arts of deze ingreep voor u geschikt is – het kan zijn dat deze niet wordt aanbevolen vanwege mogelijke complicaties in verband met deze aandoeningen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *