Denkt u aan een voorhoofdslift? Lees eerst deze dingen
  • 823
  • 0

Voorhoofdslift is een cosmetische procedure die wordt gebruikt om rimpels en lijnen van de wenkbrauwen te verwijderen. Deze procedure kan worden uitgevoerd bij patiënten met diepe rimpels, rimpels en fronsrimpels. Voorhoofdsliften worden vaak gedaan in combinatie met andere cosmetische procedures zoals facelifts en oogliften.

Een voorhoofdslift kan worden uitgevoerd bij mensen van alle leeftijden, maar wordt het meest gebruikt voor de behandeling van patiënten ouder dan 40 jaar met diepe rimpels rond de ogen en het voorhoofd. Patiënten die een voorhoofdslift overwegen, moeten zich ervan bewust zijn dat deze procedure niet voor iedereen werkt en dat sommige patiënten geen verbetering van hun uiterlijk ervaren na het ondergaan van de procedure.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat er geen uniforme aanpak bestaat voor gezichtsverjonging. De beste resultaten worden bereikt wanneer meerdere procedures worden gecombineerd om verschillende delen van het gezicht te behandelen – van wallen onder de ogen tot wangen of halslijnen. Uw gediplomeerd plastisch chirurg kan op basis van uw individuele behoeften, doelstellingen en budget bepalen welke combinatie van procedures voor u het meest geschikt is.

Een voorhoofdslift, ook wel wenkbrauwlift genoemd, is een van de populairste cosmetische ingrepen voor mannen en vrouwen. Het kan u helpen er jonger en frisser uit te zien door verslapte huid te liften, de wenkbrauwen opnieuw vorm te geven en overtollig vet van de bovenste oogleden te verwijderen.

Als u een voorhoofdslift overweegt, is het belangrijk om te weten wat u kunt verwachten tijdens de ingreep en welke resultaten u daarna kunt verwachten. Hier zijn enkele dingen die u moet overwegen voordat u uw ingreep plant.

Rimpels worden door vele factoren veroorzaakt, waaronder genetica, blootstelling aan de zon en roken. Bovendien kunnen door het ouder worden de spieren in het gezicht verzwakken, wat kan leiden tot huidverslapping en volumeverlies in het voorhoofd.

Een voorhoofdslift wordt uitgevoerd onder algemene verdoving (u slaapt), dus u hoeft zich geen zorgen te maken over pijn of ongemak tijdens het herstel. De chirurg maakt incisies achter elk oor en langs de haarlijn boven uw oren. De incisies worden gesloten met hechtingen die na verloop van tijd vanzelf oplossen. Ook onder de kin kunnen hechtingen nodig zijn als uw kaaklijn na de operatie strakker moet worden getrokken.

Als u een voorhoofdslift overweegt, is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en de risico’s en voordelen van deze ingreep te begrijpen.

Een voorhoofdslift wordt meestal poliklinisch uitgevoerd. Het wordt meestal uitgevoerd onder algemene verdoving, wat betekent dat u tijdens de ingreep slaapt. De operatie duurt ongeveer twee uur en er kunnen hechtingen nodig zijn om eventuele wonden te dichten.

Het is gebruikelijk dat patiënten na een voorhoofdslift wat blauwe plekken krijgen. Er kan ook een zwelling of gevoelloosheid rond uw ogen en neus optreden, die drie weken tot drie maanden na de operatie kan aanhouden.

Uw chirurg zal de incisieplaats zorgvuldig plannen op basis van de hoeveelheid huid die moet worden verplaatst, maar er zijn grenzen aan wat kan worden bereikt met dit type operatie alleen.

De herstelperiode na een voorhoofdslift hangt af van uw algemene gezondheidstoestand, de omvang van de ingreep en hoe comfortabel u bent met pijnbestrijding. Sommige mensen hebben een paar dagen pijn na de ingreep, terwijl anderen er langer over doen om te genezen. Het is belangrijk om de instructies van uw arts voor postoperatieve zorg op te volgen, zodat u goed kunt herstellen.

Als u een voorhoofdslift overweegt, zijn hier enkele dingen die u moet overwegen voordat u een beslissing neemt: 

1) Is een voorhoofdslift geschikt voor mij? 

2) Hoeveel kost een voorhoofdslift? 

3) Wat zijn mijn opties?

De voorhoofdslift, ook wel browlift genoemd, is een cosmetische procedure voor het bovenaanzicht. Hij wordt gebruikt om overtollige huid en vet van het voorhoofd en de oogleden te verwijderen en zo een jeugdiger uiterlijk te krijgen.

De procedure kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving met sedatie of algemene verdoving in de operatiekamer. De hersteltijd varieert afhankelijk van de omvang van de ingreep, maar de meeste patiënten gaan binnen 24 uur na de operatie weer naar huis.

In sommige gevallen kunnen in combinatie met een wenkbrauwlift aanvullende ingrepen worden aanbevolen, zoals een ooglidcorrectie of een ooglidplooi correctie.

Inhoud show

Wat is een voorhoofdslift?

Een voorhoofdslift is een chirurgische ingreep waarbij de huid en het onderliggende weefsel op het voorhoofd worden gelift. Het wordt gedaan om lijnen tussen de wenkbrauwen en rond de ogen glad te strijken, rimpels te verminderen en losse huid aan te trekken. Bij de operatie worden meestal incisies rond de haargrens gemaakt, overtollige huid verwijderd en de spieren in het voorhoofd verplaatst. Een voorhoofdslift kan alleen worden uitgevoerd of in combinatie met andere cosmetische ingrepen zoals een bovenooglid lift of een onderste blepharoplastiek (ooglidcorrectie). De ingreep duurt ongeveer twee uur en wordt uitgevoerd onder algehele anesthesie, wat betekent dat u tijdens de operatie slaapt. Na de operatie moet u een nacht in het ziekenhuis blijven. De hersteltijd varieert van persoon tot persoon, maar de meeste mensen voelen zich binnen een week na een voorhoofdslift klaar om weer aan het werk te gaan.

Wie is een goede kandidaat voor een voorhoofdslift?

De belangrijkste factor om te bepalen of een voorhoofdslift voor u geschikt is, is uw leeftijd. Zowel het bovenste als het onderste ooglid worden ondersteund door spieren, dus als we ouder worden, worden deze spieren slap en verslapt. Dit geldt voor alle delen van het gezicht, maar het wordt het meest zichtbaar op het voorhoofd omdat de huid daar dunner is dan op andere delen van het gezicht. Als u jonger dan 40 bent, kunt u misschien nog wegkomen met wat Botox-injecties om uw rimpels glad te strijken, maar als u ouder dan 40 bent, moet een voorhoofdslift sterk worden overwogen.

Wat zijn de voordelen van een voorhoofdslift?

Een voorhoofdslift is een procedure die kan worden uitgevoerd om hangende wenkbrauwen en diepe voorhoofdsrimpels te corrigeren. De operatie kan ook worden gebruikt om een weduwepiek, een terugwijkende haarlijn in het midden van het voorhoofd, te verminderen. Bij een voorhoofdslift verwijdert de chirurg overtollige huid en spant hij de onderliggende weefsels aan. Het is belangrijk op te merken dat deze ingreep niet voor elke patiënt geschikt is – hij wordt meestal aanbevolen voor mensen met matige tot ernstige fronsrimpels of verslapte huid op hun voorhoofd. Het belangrijkste voordeel van een voorhoofdslift is dat uw uiterlijk wordt verbeterd door overtollige huid en vet van uw voorhoofd te verwijderen. Deze procedure kan ook rimpels verminderen en uw spieren strakker maken, waardoor u er jeugdiger uitziet.

Risico’s en bijwerkingen om rekening mee te houden.

Een voorhoofdslift kan een goede optie zijn voor mensen die een verslapte huid op hun voorhoofd hebben en er jeugdiger uit willen zien. Maar net als elke andere ingreep zijn er risico’s en bijwerkingen waar u rekening mee moet houden voordat u een beslissing neemt. De meest voorkomende complicatie is een blauwe plek en zwelling na de operatie. Dit verdwijnt meestal binnen enkele weken. U kunt ook gevoelloosheid ervaren in uw voorhoofd of rond de ogen, die tot zes maanden na de operatie kan aanhouden. Andere risico’s zijn een infectie of een bloeding in het hoofd, die hersenschade kan veroorzaken als ze niet meteen wordt behandeld. Zwelling – Zwelling na de operatie is normaal en kan enkele weken of maanden aanhouden. U zult ook blauwe plekken rond uw ogen hebben, die meestal na een paar weken verdwijnen. Als er zwelling optreedt op andere plaatsen in uw gezicht, zoals uw wangen of lippen, neem dan onmiddellijk contact op met uw plastisch chirurg. Dit kan wijzen op een infectie of een andere complicatie die aandacht behoeft. Jeuk – Sommige patiënten melden jeuk rond de incisieplekken na de operatie. Dit kan worden bestreden met orale antihistaminica of met een koel kompres. Bloedingen – Een andere veel voorkomende bijwerking van een voorhoofdslift is dat de bloedvaten tijdens de operatie worden dichtgedrukt. Neem bij bloedingen onmiddellijk contact op met uw plastisch chirurg, zodat deze de bloeding zo nodig met druk of medicijnen kan stelpen. Hematoom (bloedstolsel) – Hematomen zijn kleine bloedzakjes die zich onder de huid vormen door beschadiging van de plaatselijke bloedvaten tijdens de operatie. Ze kunnen verkleuring (donkere vlekken) veroorzaken in de huid rond een incisieplaats die enkele dagen kan duren voordat ze vanzelf verdwijnen.

Hoe bereidt u zich voor op een voorhoofdslift?

Er zijn verschillende dingen die u vóór uw voorhoofdslift moet doen. Uw arts zal deze tijdens uw consultatie met u bespreken. Deze omvatten: Neem pijnmedicatie zoals voorgeschreven door uw arts. Mogelijk moet u vrij verkrijgbare pijnstillers innemen om het ongemak of de zwelling na de operatie onder controle te houden. Eet of drink niets meer na middernacht de avond voor de operatie. Volg de instructies van uw arts met betrekking tot specifieke dieetbeperkingen vóór de operatie, zoals het vermijden van alcohol of het innemen van aspirine. Draag comfortabele kleding en schoenen die u gemakkelijk kunt uittrekken voor het geval zich tijdens de ingreep problemen voordoen, zoals bloedingen of een allergische reactie op de medicijnen die tijdens de operatie worden gebruikt.

Herstel voor en na een operatie.

De herstelperiode van een voorhoofdslift hangt af van het type operatie, uw algemene gezondheidstoestand en de vaardigheid van uw chirurg. De meeste patiënten gaan binnen twee weken of minder weer aan het werk, hoewel sommigen een maand of langer nodig hebben. Het is belangrijk dat u gedurende minstens twee weken na de operatie geen zware lichamelijke activiteiten onderneemt. De eerste week is cruciaal omdat dan de meeste zwelling optreedt en men zich zorgen maakt over bloedingen en infecties. Patiënten worden geïnstrueerd om gedurende deze periode thuis rustig te blijven en zo min mogelijk te bewegen, zodat hun lichaam goed kan genezen. Na de operatie wordt een verband op uw voorhoofd aangebracht om de operatieplaats te beschermen. Dit verband moet droog worden gehouden en dagelijks worden vervangen totdat het vanzelf afneemt (meestal tussen drie en vijf dagen). U krijgt ook hechtingen in uw mond om bloeden te voorkomen tijdens de eerste dagen na de operatie. Deze hechtingen worden door uw arts verwijderd zodra ze vanzelf oplossen (meestal één tot twee weken).

Denk na over uw doelstellingen.

Een voorhoofdslift is niet alleen bedoeld om er jonger uit te zien – het gaat erom de tekenen van veroudering te verminderen en uzelf een jeugdiger uiterlijk te geven. Als u van uw diepe wenkbrauwen af wilt, kan deze operatie geschikt voor u zijn. Maar als u zich vooral zorgen maakt over acnelittekens of andere oneffenheden in uw gezicht, dan is een wenkbrauwlift misschien beter geschikt voor u.

Ken de beperkingen van een operatie.

Dit is moeilijk te accepteren. Ik heb verschillende patiënten gehad die ongelukkig waren met hun resultaten omdat ze onrealistische verwachtingen hadden van de operatie. Het meest voorkomende voorbeeld is iemand die er jonger uit wil zien, maar geen merkbare verandering in zijn uiterlijk wil. Dat is niet mogelijk. Als je een operatie ondergaat, verandert dat je uiterlijk. Je kunt niet zomaar wat rimpels opvullen en alles eruit laten zien zoals vroeger.

Verwacht niet meteen een complete transformatie.

De resultaten van een voorhoofdslift zijn niet altijd onmiddellijk, maar ze kunnen dramatisch zijn als u uzelf de tijd geeft voor genezing en herstel. Het is belangrijk dat u alle aanbevelingen van uw chirurg voor nazorg opvolgt, waaronder het vermijden van stress en zware activiteiten gedurende de eerste weken na de operatie. Mogelijk moeten er tijdens de operatie tijdelijke hechtingen of nietjes worden aangebracht, die na de herstelperiode (meestal ongeveer drie weken) moeten worden verwijderd.

Zorg ervoor dat u gezond genoeg bent voor de operatie.

Uw gezondheid is belangrijk voor elke operatie, maar vooral voor een voorhoofdslift vanwege de unieke locatie. Als u een medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt die uw genezende vermogen na de operatie kunnen beïnvloeden, bespreek dit dan met uw arts voordat u verder gaat met behandelplannen voor cosmetische procedures zoals een voorhoofdslift.

Bedenk wat u met een voorhoofdslift wilt bereiken

Een voorhoofdslift kan u helpen een jeugdiger uiterlijk te krijgen door het verminderen van rimpels en verslapte huid in uw gezicht. Het is echter belangrijk op te merken dat dit niet voor iedereen een perfecte oplossing is. Het behandelt bijvoorbeeld geen diepe kraaienpootjes of fronsrimpels tussen de wenkbrauwen. Maar als uw grootste zorg een veroudering van uw voorhoofd is, dan is een voorhoofdslift misschien iets voor u.

Hoeveel waarde hecht u aan uw uiterlijk?

Voorhoofdsliften kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd. Sommige artsen gebruiken gewoon Botox-injecties of fillers om de rimpels rond de ogen en de mond glad te strijken, terwijl anderen een volledige voorhoofdslift uitvoeren. Als u alleen wat kleine rimpels rond uw ogen en mond wilt wegwerken, kan een eenvoudige injectie voldoende zijn. Als u echter op zoek bent naar een meer dramatische verandering in uw uiterlijk – een die u er jonger laat uitzien – dan is een volledige voorhoofdslift misschien beter geschikt.

Ken de risico’s en wees voorbereid op het herstel

Een voorhoofdslift is een complexe ingreep en u moet weten wat u voor en na de operatie kunt verwachten. De meest voorkomende risico’s zijn bloedingen, infecties en zenuwschade. U moet ook rekening houden met de mogelijkheid van ongewenste littekens of een beperkt bewegingsbereik van uw voorhoofdspieren.

Wees eerlijk over uw verwachtingen

De eerste stap naar een succesvolle neuscorrectie is eerlijk zijn over wat u wilt. Als u op een beroemdheid wilt lijken, is dat geweldig! Maar het is belangrijk om te weten dat hun uiterlijk niet altijd de meest natuurlijke is. Voordat u begint na te denken over het soort uiterlijk dat u wilt, moet u foto’s onderzoeken van de resultaten van andere patiënten die een soortgelijke ingreep hebben ondergaan. U kunt ook met uw chirurg bespreken of het door u gewenste resultaat realistisch en haalbaar is.

Stel vragen om er zeker van te zijn dat u zich op uw gemak voelt

Uw arts moet een ervaren chirurg zijn die honderden voorhoofdsliften heeft uitgevoerd. Hij of zij moet kunnen beschrijven hoeveel procedures hij of zij heeft uitgevoerd en hoe vaak hij of zij problemen met de procedure ziet.

Meer informatie over uw opties

Als u een voorhoofdslift overweegt, zijn er verschillende opties beschikbaar om u te helpen beslissen welke het beste voor u is. De eerste stap is het leren kennen van de verschillende procedures en hoe ze werken. U moet er ook rekening mee houden hoeveel werktijd er nodig is en of er aan elke optie risico’s verbonden zijn. Zodra u hebt besloten welk type procedure u wilt, is het tijd om te kijken naar andere factoren zoals kosten en hersteltijd voordat u een definitieve beslissing neemt.

Ook bekend als wenkbrauwlift of wenkbrauw plastiek

Deze operatie kan helpen om verslapte huid, hangende wenkbrauwen en fronsrimpels tussen de wenkbrauwen te verbeteren. In sommige gevallen worden ook wallen onder de ogen verbeterd door overtollig vet onder de ogen te verwijderen. Bij de ingreep worden overtollige huid en spierweefsel van het gezicht verwijderd om een gladder uiterlijk te krijgen.

Is het de moeite waard om onder het mes te gaan?

Als u rimpels op uw voorhoofd heeft en u wilt daar vanaf, dan kan een voorhoofdslift een optie voor u zijn. Maar voordat u beslist, moet u bedenken wat u van deze ingreep verwacht. Hoewel een voorhoofdslift rimpels kan helpen verminderen en losse huid kan opspannen, neemt hij niet alle tekenen van veroudering weg. De beste manier om te beoordelen of een voorhoofdslift voor u geschikt is, is een gesprek met een plastisch chirurg die gespecialiseerd is in deze ingreep en ervaring heeft met het uitvoeren ervan bij patiënten zoals u.

Is het de leeftijd, stress of genetica die het hangende uiterlijk veroorzaakt?

Veel mensen denken dat een hangende blik wordt veroorzaakt door leeftijd, maar dat is niet altijd het geval. Sommige mensen ontwikkelen zelfs als twintiger fronsrimpels door stress en genetica. Als je het gevoel hebt dat je voorhoofd verslapt terwijl je nog niet veel rimpels in je gezicht hebt, kan dat te maken hebben met genetica. Als allebei je ouders prominente wenkbrauw ruggen of diepe groeven tussen hun wenkbrauwen hebben, is de kans groot dat jij dat ook hebt. Hetzelfde geldt voor depressie lijnen tussen de wenkbrauwen en wallen onder de ogen; als de ene ouder ze heeft, is de kans groot dat het kind ze ook heeft.

Wat is het verschil tussen een wenkbrauwlift en een voorhoofdslift?

Een wenkbrauwlift is een chirurgische ingreep die de wenkbrauwen optilt en de huid erboven strakker maakt. Hij kan alleen worden uitgevoerd of in combinatie met een voorhoofdslift. Het doel van deze operatie is om overtollige rimpels van uw voorhoofd te verwijderen en uw wenkbrauwen hoger te laten lijken. Bij een voorhoofdslift wordt het voorste deel van het gezicht, vanaf de haargrens tot net boven de wenkbrauwen, gelift en wordt de huid onder de kin strakker gemaakt. Deze procedure wordt meestal uitgevoerd in combinatie met andere gezichtsoperaties zoals een facelift of een halslift. Het doel van deze operatie is om overtollige rimpels boven uw ogen te verwijderen, fronsrimpels glad te strijken en u een jeugdiger uiterlijk te geven.

Wat houdt het in?

De ingreep bestaat uit incisies achter elk oor, die eventueel door het haar kunnen worden verborgen. De incisies worden in een hoek gemaakt zodat ze niet zichtbaar zijn als het haar teruggroeit. Uw chirurg verwijdert vervolgens overtollige huid van uw voorhoofd en verhoogt de wenkbrauw zone door spierweefsel, vetkussentjes en zacht weefsel onder uw ogen te verplaatsen. Er kan een incisie aan de bovenkant van uw neus worden gemaakt om deze te verhogen en extra huid boven uw neusbrug te verwijderen. Ook deze incisie wordt na genezing verborgen door het haar.

Wat voor incisies worden gebruikt bij een voorhoofdslift?

De incisies bij een voorhoofdslift worden boven of onder uw haarlijn geplaatst, afhankelijk van het gewenste resultaat. Als u losse huid op uw voorhoofd heeft, maar geen extra weefsel wilt verwijderen, kunnen we via een endoscopische benadering alleen datgene verwijderen wat we nodig hebben. Als u meer volheid in uw boven wang wilt, kunnen we ook overtollig weefsel onder uw ogen verwijderen met een endoscopische benadering. In beide gevallen zullen er na verloop van tijd kleine littekens in uw haar verborgen blijven die na verloop van tijd aanzienlijk kunnen vervagen.

Wanneer wordt een voorhoofdslift toegepast?

Een voorhoofdslift kan worden gebruikt om verschillende aandoeningen te corrigeren die rimpels en plooien in het voorhoofd veroorzaken. Als u diepe lijnen of groeven in uw voorhoofd heeft, kan er sprake zijn van dynamische rhytiden, die worden veroorzaakt door overactiviteit van de spieren in uw gezicht. Als deze rimpels gepaard gaan met losse huid, kan er sprake zijn van statische rhytiden, die worden veroorzaakt door verlies van elasticiteit van de huid. Voorhoofdsliften worden ook gebruikt om verslapte wenkbrauwen, hangende oogleden en wallen onder de ogen (hollows) aan te pakken.

Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste afspraak?

Uw eerste consult omvat een gesprek over uw doelstellingen en een onderzoek van uw gelaatstrekken. Uw chirurg zal vervolgens met u verschillende opties bespreken – zoals de plaatsing van de incisie en het type verdoving – om een optimaal resultaat te bereiken. U krijgt ook informatie over het aantal dagen dat nodig is voor een volledige genezing na de operatie en over de voorzorgsmaatregelen die na de operatie moeten worden genomen.

Is een voorhoofdslift geschikt voor u?

Een voorhoofdslift is een procedure waarbij overtollige huid en vet uit het gezicht wordt verwijderd. Het kan een uitstekende optie zijn voor mensen met diepe rimpels tussen de wenkbrauwen of boven de ogen. In sommige gevallen kan het ook worden gebruikt om hangende wenkbrauwen te corrigeren.

Hoe lang duren de resultaten van mijn voorhoofdslift?

Voorhoofdsliften zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan. Er is echter geen garantie dat uw voorhoofd voor altijd rimpelloos blijft. Uw huid kan na verloop van tijd verouderen en verslappen, waardoor uw voorhoofd weer kan gaan hangen. Bovendien ondervinden sommige mensen na een voorhoofdslift complicaties – zoals gevoelloosheid of zenuwschade – die het uiteindelijke uiterlijk van hun gezicht kunnen beïnvloeden.

Welke problemen kan een voorhoofdslift verhelpen?

Rimpels op het voorhoofd, die vaak tussen de wenkbrauwen ontstaan, zijn een van de meest voorkomende tekenen van veroudering. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid elasticiteit en wordt losser, waardoor een hangende wenkbrauw en rimpels tussen de wenkbrauwen ontstaan. Een voorhoofdslift kan deze tekenen van veroudering helpen verminderen door overtollige huid te verwijderen en de onderliggende spieren die verantwoordelijk zijn voor het optillen van de wenkbrauwen aan te spannen.

Ben ik te oud voor een voorhoofdslift?

Het korte antwoord is nee. Het lange antwoord is dat het afhangt van uw specifieke geval en de ervaring van uw chirurg. Er zijn enkele algemene richtlijnen die gelden voor alle mensen die een voorhoofdslift overwegen. Het is belangrijk te weten dat deze regels niet in steen gebeiteld zijn, maar eerder algemene richtlijnen zijn die voor de meeste mensen gelden. Uw leeftijd bepaalt of u al dan niet een voorhoofdslift nodig hebt. Als u ouder dan 40 bent, zult u er waarschijnlijk baat bij hebben vanwege de effecten van de zwaartekracht en de blootstelling aan de zon op uw huid. Dit geldt vooral als u regelmatig heeft gebruind zonder zonnebrandcrème of UV-bescherming. Ben je jonger dan 40, dan gaat het meer om de vorm van je gezicht dan om iets anders (hoewel het nog steeds belangrijk is om zonnebrandcrème te gebruiken). De hamvraag is hier: “Ziet mijn gezicht eruit als een ovaal of een langwerpig ei?” Zo ja, dan kan een voorhoofdslift nodig zijn om je gezicht weer een meer ovale vorm te geven.

Hoe lang duurt de operatie?

De tijdsduur hangt af van hoeveel gebieden moeten worden bewerkt om een optimaal resultaat van uw ingreep te bereiken. De meeste patiënten hebben één tot twee uur nodig voor hun ingreep, maar sommigen kunnen wel vier uur nodig hebben als ze veel werk hebben tijdens hun procedure.

Wat zijn de risico’s van een voorhoofdslift?

De meest voorkomende risico’s van een voorhoofdslift zijn blauwe plekken, zwellingen en bloedingen onder de huid. De risico’s omvatten ook infectie op de plaats van de operatie, bloedingen uit uw neus of oren, gevoelloosheid in uw hoofdhuid of gezicht, die enkele maanden na de operatie kan aanhouden; gevoelloosheid van uw zenuwuiteinden onder uw hoofdhuid kan enkele maanden na de operatie aanhouden; verstrakking van de gezichtsspieren die kan leiden tot beperkte mondbewegingen; permanente littekens; overmatig haarverlies bij sommige patiënten; asymmetrische resultaten (oneffenheden); tijdelijk gedeeltelijk gehoorverlies (duurt meestal 10 dagen); moeilijkheden met slikken (duurt meestal 10 dagen).

Wat moet ik doen om me voor te bereiden op de operatie?

De eerste stap is het maken van een afspraak voor een consult met het Skin Renewal Center. Tijdens het consult bespreken we uw doelen, verwachtingen en zorgen. Dit is ook het moment om eventuele vragen te stellen. Na het consult geven we u een gedetailleerd behandelplan waarin we aangeven welke procedures het meest geschikt zijn voor uw behoeften.

Is er een leeftijdsgrens voor voorhoofdsliften?

Als u jonger bent dan 30 jaar en een klein beetje hangt in het middengezicht, bent u misschien een goede kandidaat voor een minilift. Een minilift kan in ongeveer 30 minuten worden uitgevoerd en vereist alleen plaatselijke verdoving. Hij kan ook onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd als u bang bent voor algehele anesthesie. De littekens van deze procedure zijn zeer vaag en verborgen in uw haarlijn. Anderzijds, als u een aanzienlijke verzakking in het midden van het gezicht heeft, samen met overtollig vet (vetweefsel), kunt u overwegen een wenkbrauwlift te ondergaan in plaats van alleen een voorhoofdslift. Bij een wenkbrauwlift wordt overtollig vetweefsel van de wenkbrauwen verwijderd en worden ze hoger in het gezicht geplaatst, zodat ze er niet meer hangend uitzien. Als uw wenkbrauwen in het verleden te veel zijn geëpileerd of gewaxt, kan een wenkbrauwlift samen met de voorhoofdslift nodig zijn voor een optimaal resultaat.

Kan ik tegelijkertijd een wenkbrauwlift en een ooglidcorrectie ondergaan?

Een wenkbrauwlift, ook bekend als bovenste blepharoplastie, is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid, vet en spieren van het voorhoofd en de ogen worden verwijderd om verslapte wenkbrauwen, hangende oogleden en diepe lijnen tussen de wenkbrauwen te verbeteren. Het kan ook worden gebruikt om de zogenaamde “malar bags” te corrigeren die gezwollen ogen veroorzaken. Een wenkbrauwlift kan alleen worden uitgevoerd of in combinatie met andere cosmetische ingrepen zoals een facelift (rhytidectomie) of een ooglidcorrectie (blepharoplastie). Een rhytidectomie kan de wangen en hals liften door overtollig vet eronder te verwijderen. Het wordt vaak gedaan in combinatie met andere gezichts procedures zoals laser resurfacing of liposuctie.

Kan ik een voorhoofdslift combineren met andere ingrepen?

Ja, u kunt een voorhoofdslift laten combineren met een of meer andere ingrepen. Dit wordt een “gecombineerde procedure” genoemd. De meest voorkomende combinatie is een endoscopische voorhoofdslift die tegelijk met een blepharoplastie (ooglidcorrectie) wordt uitgevoerd. Deze combinatieprocedure kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd en duurt ongeveer 2 uur. Het voordeel is dat zowel de ogen als het voorhoofd goed cosmetisch worden verbeterd zonder dat een incisie boven op het hoofd nodig is. Als u een gecombineerde procedure overweegt, is het belangrijk om deze optie met uw plastisch chirurg te bespreken voordat u tot een behandeling overgaat.

Hoe lang blijf ik in het ziekenhuis of de kliniek?

Hoe lang u blijft, hangt af van het soort ingreep en uw algemene gezondheidstoestand. Sommige mensen kunnen dezelfde dag na de operatie naar huis, terwijl anderen misschien een nachtje moeten blijven. De gemiddelde tijd in een ziekenhuis is één tot twee dagen na de operatie.

Wordt mijn haarlijn beïnvloed door de voorhoofdslift?

Als u een voorhoofdslift overweegt, moet u met veel dingen rekening houden. Een van de grootste zorgen is of uw haarlijn zal worden aangetast. Het goede nieuws is dat de haarlijn meestal niet wordt aangetast door deze ingreep, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over een nieuw kapsel na de operatie. Het slechte nieuws is dat sommige mensen na een voorhoofdlift enige mate van haaruitval ervaren aan de voor- en zijkanten van hun hoofdhuid, maar dat is vaak tijdelijk. De hoeveelheid haarverlies hangt af van hoeveel huid er moet worden verwijderd en waar die gebieden overlappen met uw haarlijn. Uw chirurg kan u vertellen hoeveel huid er wordt verwijderd en waar op uw hoofd dit overlapt met uw bestaande haarlijn.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *