Denkt u aan een wenkbrauwlift? Lees eerst deze dingen
  • 815
  • 0

Een wenkbrauwlift is een chirurgische ingreep om overtollige huid en vet van het voorhoofd te verwijderen en de wenkbrauwen te liften.

Een wenkbrauwlift kan worden uitgevoerd bij patiënten met hangende wenkbrauwen, fronsrimpels tussen de ogen of beide. Deze aandoening staat bekend als “glabella”. De operatie kan ook worden gebruikt om verslapte wenkbrauwen en afgeknotte ooghoeken te corrigeren.

Het doel van deze ingreep is een aantrekkelijk uiterlijk te herstellen door overtollige huid, vet en spieren van het bovengezicht te verwijderen.

De ingreep kan worden uitgevoerd onder algehele anesthesie of onder plaatselijke verdoving. De chirurg maakt incisies langs natuurlijke lijnen zoals de haarlijn, de slapen of de wenkbrauw.

De plaats van de incisies hangt af van hoeveel van uw voorhoofd moet worden gelift en hoeveel huid moet worden verplaatst voor een jeugdiger uiterlijk. De hoeveelheid huid die moet worden verwijderd varieert van persoon tot persoon, maar u moet rekening houden met ten minste één incisie langs elke slaapregio boven uw oren en mogelijk nog een incisie voor uw oren bij de haarlijn aan de achterkant van uw hoofd.

Een wenkbrauwlift is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en vet van het voorhoofd worden verwijderd en de wenkbrauwen worden opgetrokken. De operatie wordt niet uitgevoerd om rimpels te verwijderen, maar om het evenwicht in het gezicht te verbeteren. Een wenkbrauwlift kan alleen worden uitgevoerd of in combinatie met andere gezichtsverjonging procedures zoals een facelift of halslift.

Een wenkbrauwlift kan u helpen er jonger uit te zien door overtollige huid te verwijderen en het uiterlijk van uw fronsrimpels en voorhoofdsplooien te verbeteren. U kunt ook een verbetering van het gezichtsvermogen opmerken doordat de verhoogde wenkbrauwen meer licht in uw ogen toelaten.

Een wenkbrauwlift kan geschikt zijn voor u als u last heeft van verslapte huid rond uw ogen, donkere kringen onder uw ogen, diepe plooien tussen uw ogen (glabellaire lijnen) of dichte oogleden waardoor u moeilijk uit één of beide ogen kunt kijken.

Als u een wenkbrauwlift overweegt, vraagt u zich misschien af wat een wenkbrauwlift is en hoe deze u kan helpen. Een wenkbrauwlift is een cosmetische ingreep die het voorhoofd en het gebied rond de ogen een nieuwe vorm geeft. De ingreep kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd en duurt ongeveer een uur.

U kunt een wenkbrauwlift overwegen als:

*U uw wenkbrauwen hangen, waardoor ze er moe of verdrietig uitzien.

*U overtollige huid in de bovenste oogleden heeft die wallen of wallen onder uw ogen veroorzaakt.

*Uw wenkbrauwen komen boven uw neus samen in plaats van er bovenop.

Inhoud show

Het is goed te combineren met andere procedures

Een van de meest populaire redenen waarom mensen een wenkbrauwlift laten doen, is om hun gezichtsuitdrukking te verbeteren nadat ze andere procedures hebben ondergaan. Als je bijvoorbeeld een facelift of kinimplantaat hebt gehad, kan er wat huid op je voorhoofd zijn die minder strak is geworden dan de rest van je gezicht. Hierdoor kunt u er ouder uitzien dan u eigenlijk bent en kunnen uw wenkbrauwen gaan hangen. Een wenkbrauwlift helpt dit probleem op te lossen door de verslapte spieren aan te spannen en overtollige huid van uw voorhoofd te verwijderen, zodat uw gezicht er jeugdiger en frisser uitziet.

Wenkbrauwlift maakt je ogen niet groter

Veel mensen denken dat een wenkbrauwlift hun ogen groter maakt. Dit is echter niet waar, want de grootte van uw ogen verandert niet na een wenkbrauwlift. Uw ogen zien er misschien wakkerder en alerter uit na een operatie, maar ze worden geenszins groter!

U kunt uw wenkbrauwen nog steeds optrekken

Hoewel u uw wenkbrauwen kunt optrekken na een wenkbrauwlift, kan het zijn dat u Botox® of fillers nodig heeft voor een langdurig resultaat. Het is ook mogelijk dat u zes maanden moet wachten voordat u Botox® of fillers krijgt, omdat deze behandelingen blauwe plekken onder uw wenkbrauwen kunnen veroorzaken.

Wie is een goede kandidaat?

Een wenkbrauwlift kan uw uiterlijk verbeteren als uw wenkbrauwen verslapt zijn. Dat komt omdat de procedure de onderliggende spieren en huid van uw bovenste oogleden aanspant. Het resultaat is dat uw ogen er alerter en jeugdiger uitzien. Een wenkbrauwlift werkt echter niet voor iedereen, dus het is belangrijk dat u weet wie een geschikte kandidaat is voor deze ingreep voordat u er zelf een ondergaat. U moet minstens 40 jaar oud zijn voordat u deze ingreep overweegt, omdat jongere patiënten er minder baat bij hebben dan oudere patiënten. Bovendien hebben mannen meestal grotere correcties nodig dan vrouwen, omdat hun wenkbrauwen na de menopauze of de bevalling meer verslappen dan die van vrouwen.

Highlights van de wenkbrauwlift procedure

Bij een wenkbrauwlift wordt een incisie gemaakt achter de haargrens, meestal aan één kant van het gezicht zodat deze niet zichtbaar is als hij genezen is. Vervolgens tilt de chirurg de huid rond elk oog op door de oppervlakkige spieren (die kunnen blijven zitten) door te snijden en daaronder hechtingen aan te brengen om ze hoger op het voorhoofd te brengen. De incisies worden gesloten met hechtingen of chirurgische nietjes, en vervolgens wordt er verband overheen aangebracht.

Waarom zou u denken aan een wenkbrauwlift?

U bent niet de enige die last heeft van hangende wenkbrauwen. Een wenkbrauwlift is een ingreep die de bovenste oogleden aanspant, de wenkbrauwen optilt en het voorhoofd optilt. Wenkbrauwen kunnen ook gelift worden als ze niet hangen, maar het wordt meestal gedaan om de verslapte huid in dit gebied te verbeteren. De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt meestal ongeveer 30 minuten. Na afloop gaat u naar huis met ijskompressen op uw ogen voor ongeveer een uur en kunt u uw normale activiteiten onmiddellijk hervatten. In de meeste gevallen kunt u binnen twee dagen na de operatie weer aan het werk. Sommige patiënten hebben last van zwelling na de ingreep, dus het is beter om in de weken na de wenkbrauwlift geen belangrijke gebeurtenissen te plannen totdat de zwelling is afgenomen.

Het verhoogt uw zelfvertrouwen.

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor een wenkbrauwlift is om hun zelfvertrouwen te verbeteren. Deze ingreep kan uw zelfvertrouwen herstellen en ervoor zorgen dat u zich mooier en jonger voelt.

Het is veilig en effectief.

De kans op complicaties bij een wenkbrauwlift is klein, vooral als deze wordt uitgevoerd door een gediplomeerd plastisch chirurg die jaarlijks honderden van deze ingrepen uitvoert. U zult ook merken dat de meeste patiënten die deze operatie hebben ondergaan, zeggen dat ze tevreden zijn met hun resultaten op de lange termijn.

U kunt daarna nog steeds een ooglidcorrectie ondergaan.

Als u een ooglidcorrectie heeft overwogen, maar er toch van afzag omdat sommige artsen zeiden dat het de mogelijkheid om later een wenkbrauwlift uit te voeren in de weg zou staan, dan weet u nu dat dit niet waar is! In feite melden veel mensen die beide ingrepen hebben ondergaan dat er achteraf geen problemen waren en dat ze betere resultaten zagen dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden!

Uw geestelijke gezondheid zal verbeteren.

Het gaat niet alleen om het uiterlijk; het gaat erom hoe goed u zich van binnen voelt. De fysieke effecten van een wenkbrauwlift zijn duidelijk: u ziet er jonger, gezonder en energieker uit. Maar er zijn ook psychologische voordelen, zoals meer zelfvertrouwen, een positiever lichaamsbeeld en een beter vermogen om met stress om te gaan.

Wat veroorzaakt rimpels bij de wenkbrauwen?

Veroudering is de belangrijkste oorzaak van rimpels in de wenkbrauw zone. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid aan elasticiteit, waardoor ze minder goed terugveert na uitrekking door gezichtsuitdrukkingen of spierbewegingen. Als dit gebeurt, neemt de zwaartekracht het over en trekt de losse huid naar beneden, waardoor rimpels ontstaan.

Wie heeft baat bij een wenkbrauwlift?

Iedereen met verslapte wenkbrauwen die een alternatief wil voor cosmetische chirurgie kan een minilift of een volledige facelift overwegen. Een minilift wordt ook wel endoscopische wenkbrauwlift of niet-chirurgische facelift genoemd, omdat er alleen weefsel uit de wenkbrauwregio wordt gelicht zonder dat er incisies in het gezicht of de hoofdhuid worden gemaakt. Bij een volledige facelift worden overtollig vet en overtollige huid van het hele gezicht verwijderd (behalve rond de ogen).

Wat gebeurt er bij een wenkbrauwlift?

Nadat uw chirurg een plaatselijke verdoving in uw wenkbrauw heeft ingespoten, maakt hij kleine sneetjes in uw hoofdhuid en verwijdert overtollig vet onder de huid. Vervolgens tilt de chirurg de losse huid op met hechtingen (sutures) eronder, voordat hij het overtollige vetweefsel verwijdert via kleine incisies tussen uw wenkbrauwen en rond uw ogen. De chirurg sluit vervolgens de incisies met oplosbare hechtingen of nietjes, waardoor u weinig of geen littekens op uw hoofdhuid of gezicht overhoudt.

Kan een wenkbrauwlift mijn zicht verbeteren?

Een wenkbrauwlift kan uw zicht verbeteren als u problemen heeft met uw bovenooglid of de huid boven uw ogen. In deze gevallen kan een wenkbrauwlift overtollige huid en vet boven de ogen verwijderen. Hierdoor kan meer licht uw hoornvlies bereiken en de kwaliteit van uw zicht verbeteren.

Kan een wenkbrauwlift mij helpen er jonger uit te zien?

Het hangt ervan af wat u onder “jonger” verstaat. Als u op zoek bent naar een snelle oplossing om er 15 jaar jonger uit te zien, dan zal een wenkbrauwlift u niet helpen. Maar als je de tekenen van veroudering (rimpels rond de ogen) wilt verminderen, dan wel! Een wenkbrauwlift kan overtollig vet onder de ogen verwijderen en de losse huid rond de ogen strakker maken, zodat ze er steviger en jonger uitzien.

Moet ik na de operatie in het ziekenhuis overnachten?

U hoeft na de ingreep niet in het ziekenhuis te overnachten. U kunt naar huis gaan en uitrusten. Voordat u vertrekt, zal uw arts u specifieke instructies geven over wat u de komende dagen wel en niet mag doen. Als u vragen of zorgen heeft, bel dan ons kantoor voor uw ingreep.

Hoe kan ik me op de operatie voorbereiden?

Zorg eerst voor een volledige lijst van alle medicijnen die u gebruikt (ook vrij verkrijgbare en plantaardige producten). Uw arts kan uw medicijnen voor de ingreep aanpassen. Praat ook met uw arts over drugs of alcohol die u de afgelopen week hebt gebruikt. Het is belangrijk dat u de avond voor de ingreep na middernacht niet meer eet of drinkt, zodat u tijdens de ingreep niet overgeeft. Regel indien mogelijk iemand die u na de operatie naar huis brengt en bij u blijft tot u ‘s avonds gaat slapen. Uw arts kan u voor en na de operatie pijnstillers voorschrijven. Deze medicijnen verlichten het ongemak van de ingreep zelf, maar voorkomen niet dat er later postoperatieve pijn ontstaat. Uw arts zal u ook enkele oefeningen aanraden die u tijdens het herstel kunt doen om de genezing te versnellen en stijfheid in uw hoofdhuid en nekspieren te voorkomen.

Wanneer kan ik weer aan het werk na mijn wenkbrauwlift?

Als de wenkbrauwlift onder algehele narcose wordt uitgevoerd, kunt u op dezelfde dag naar huis. Als u echter een plaatselijke verdoving met sedatie krijgt, moet iemand u naar huis brengen. Na de wenkbrauwlift moet u minstens twee weken vrij nemen om volledig te herstellen van bijwerkingen zoals blauwe plekken en zwellingen die na de operatie kunnen optreden.

Heb ik littekens na een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift laat geen zichtbare littekens achter omdat het een incisie is in de haarlijn achter uw oren die na genezing opgaat in uw natuurlijke haarkleur. Littekens van eerdere operaties worden bedekt door haar dat na een paar maanden teruggroeit. Als u geen eerdere operaties of littekens op uw hoofdhuid van verwondingen of ongelukken heeft, zal deze ingreep ook geen littekens achterlaten.

Kan ik een wenkbrauwlift combineren met andere ingrepen?

Er zijn twee soorten wenkbrauwlift: endoscopisch en open. Een endoscopische wenkbrauwlift is een minimaal invasieve ingreep die onder plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd. De incisies zijn klein en verborgen in de haarlijn, dus er is weinig kans op littekens. Een open wenkbrauwlift vereist algemene verdoving en grotere incisies, maar biedt een betere toegang tot de onderliggende spieren die uw voorhoofd ondersteunen. Als u overweegt uw wenkbrauwlift te combineren met een andere cosmetische gezichtsprocedure, bespreek dan met uw arts welk type wenkbrauwlift voor u het meest geschikt is.

Is er een verschil tussen een voorhoofdslift en een wenkbrauwlift?

Een voorhoofdslift is een operatie waarbij een deel van het bot in uw voorhoofd wordt weggesneden zodat het omhoog en terug op zijn plaats kan worden gebracht. Dit zorgt voor een jeugdiger uiterlijk door lijnen in het voorhoofd en overtollige huid rond de ogen te verwijderen. Hoewel het verzakte wenkbrauwen corrigeert, worden ze niet direct aangepakt zoals bij een wenkbrauwlift.

Wat gebeurt er tijdens een wenkbrauwlift?

Bij een wenkbrauwlift maakt de chirurg een incisie in de behaarde huid die van de slaap tot aan het oor loopt. De chirurg tilt dan de voorhoofdshuid op, verwijdert overtollig vet en spierweefsel en spant de spier aan die de wenkbrauwen optilt. Dit kan worden gedaan via een enkele incisie of via twee incisies (een aan elke kant van uw voorhoofd). Als de ingreep via twee incisies wordt gedaan, kan uw arts hechtingen gebruiken om ze na de operatie te sluiten. Na de operatie moet u ongeveer een week rusten voordat u uw normale activiteiten kunt hervatten. Uw arts kan u pijnstillers voorschrijven om het ongemak tijdens deze periode onder controle te houden. U zult waarschijnlijk enkele dagen vrij moeten nemen van werk of school totdat u hersteld bent van zwellingen en blauwe plekken. Postoperatieve zorg omvat het gebruik van ijskompressen op uw gezicht gedurende 48 uur na de operatie en het vermijden van zware activiteiten (zoals joggen) gedurende twee weken na de operatie. U moet ook een zachte halskraag dragen gedurende twee weken na de operatie om de zwelling en blauwe plekken rond uw nek te helpen verminderen.

U kunt niet verwachten dat u meteen resultaat ziet.

Dit is een van de grootste misvattingen over wenkbrauwlifting. Het is waar dat sommige mensen meteen resultaat zien, maar de meeste mensen merken pas enkele weken na de operatie iets. Dat komt omdat er bij dit soort ingrepen nog genezingsprocessen in je lichaam plaatsvinden die aan de buitenkant niet zichtbaar zijn – ook al lijkt het alsof je gezicht niet meer zorg of aandacht nodig heeft dan normaal!

U kunt wat pijn voelen.

Een wenkbrauwlift kan pijnlijk zijn, maar het ongemak duurt niet lang. U kunt wat blauwe plekken rond uw ogen hebben. Dit is normaal, maar als het na een paar weken niet weggaat, bel dan uw arts.

De hersteltijd kan pijnlijk zijn.

De ingreep duurt meestal ongeveer een uur en u moet daarna enkele dagen rusten. U kunt tot twee weken na de ingreep last hebben van zwellingen, blauwe plekken en ongemak.

Hoe lang duurt een wenkbrauwlift?

Hoewel sommige mensen na verloop van tijd meer uitgesproken fronsrimpels krijgen, behouden de meeste patiënten hun nieuwe uiterlijk nog jaren na de operatie. Naast het liften van uw wenkbrauwen kan een wenkbrauwlift u er ook jonger uit laten zien door rimpels rond uw ogen weg te werken – vooral als u diepe wenkbrauwen heeft.

Hoe weet ik of ik een wenkbrauwlift nodig heb?

We hebben allemaal een zekere mate van asymmetrie in ons gezicht. Dat wil zeggen dat de ene kant van ons gezicht er anders uitziet dan de andere. Sommige mensen hebben meer uitgesproken asymmetrie dan anderen, maar als u zich stoort aan hoe uw gezicht eruitziet op foto’s of wanneer u in de spiegel kijkt, kunt u een wenkbrauwlift overwegen. Een wenkbrauwlift kan uw uiterlijk verbeteren door de verslapte huid te verminderen en de gezichtsspieren aan te spannen. Een ervaren chirurg verwijdert ook overtollig vet onder je wenkbrauwen om ze meer definitie te geven.

Denk na over uw ideale wenkbrauwpositie

Hoewel veel mensen denken dat de ideale look voor hun gezicht een wenkbrauwboog is die die van een kat nabootst, is dat niet altijd het geval. De beste manier om te bepalen welke vorm het beste bij jouw gezicht past, is door te kijken naar foto’s van verschillende beroemdheden die vergelijkbare gelaatstrekken hebben als jij.

Denk na over wie u de procedure wilt laten uitvoeren

Sommige vrouwen willen alleen de verslapte huid verminderen; anderen willen de lijnen tussen hun wenkbrauwen (de glabella) wegwerken. Een chirurg die gespecialiseerd is in brow lifts zou je een idee moeten kunnen geven van hoeveel verbetering je kunt verwachten van de procedure – en welke resultaten er goed uitzien bij verschillende types.

Overweeg een endoscopische wenkbrauwlift.

Als je een endoscopische wenkbrauwlift overweegt, bedenk dan of je deze in een operatiekamer van een ziekenhuis of poliklinisch wilt laten uitvoeren. Een endoscopische wenkbrauwlift kan in sommige gevallen poliklinisch worden uitgevoerd, maar vereist speciale apparatuur die niet altijd beschikbaar is in elke dokterspraktijk of ziekenhuisomgeving.

Wat is een endoscopische wenkbrauwlift?

Een endoscopische wenkbrauwlift maakt gebruik van kleine incisies, zodat de chirurg kan zien wat hij of zij doet tijdens de operatie. Hierdoor kan de chirurg alle noodzakelijke stappen uitvoeren zonder grote incisies in uw huid te maken.

U moet rekening houden met de rusttijd na de ingreep.

Een wenkbrauwlift bestaat uit een incisie aan de bovenkant van elke wenkbrauw en het verwijderen van overtollige huid aan weerszijden ervan. De incisies veroorzaken een zwelling die tot zes weken kan aanhouden, dus zorg ervoor dat je de operatie inplant op een moment dat het werk of andere verplichtingen niet in het gedrang komen.

Het kan uw gezichtsvermogen verbeteren

De meeste mensen realiseren zich niet dat ze een onderliggende medische aandoening hebben die hun hangende oogleden veroorzaakt, totdat ze een oogonderzoek laten uitvoeren door een optometrist of oogarts. Dit komt omdat veel aandoeningen, zoals schildklierproblemen of hoge bloeddruk, veranderingen in de vorm van uw ogen kunnen veroorzaken en invloed kunnen hebben op hoe goed u dingen duidelijk ziet.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *