Denkt u aan liposuctie? Lees eerst deze dingen
  • 723
  • 0

Liposuctie is een chirurgische procedure die vetophopingen verwijdert uit specifieke delen van het lichaam. De meest voorkomende behandelgebieden zijn de buik, armen, billen en dijen. Liposuctie is niet voor iedereen geschikt, dus als u deze procedure overweegt, zijn hier enkele dingen om in gedachten te houden:

Liposuctie is niet hetzelfde als gewichtsverlies. Liposuctie kan de contouren van uw lichaam helpen bepalen en de vorm ervan verbeteren door vetophopingen uit probleemgebieden te verwijderen. Liposuctie verbrandt echter geen calorieën en verandert uw stofwisseling niet. Als u ongewenste vetophopingen hebt maar nog niet klaar bent om af te vallen, kan liposuctie voor u een optie zijn om uw gewenste lichaamsbouw te bereiken.

Liposuctie kan complicaties veroorzaken. Liposuctie zelf is over het algemeen veilig, maar aan elke chirurgische ingreep zijn risico’s verbonden. Risico’s zijn onder meer bloedingen, infecties en littekens. De beste manier om deze risico’s te minimaliseren is te kiezen voor een gediplomeerd plastisch chirurg die ervaring heeft met liposuctie bij patiënten zoals u en die alle mogelijke bijwerkingen met u bespreekt voordat de operatie plaatsvindt.

Als u een liposuctie overweegt, is het belangrijk dat u begrijpt wat deze inhoudt, zodat u met kennis van zaken kunt beslissen of deze ingreep voor u geschikt is. Hier zijn enkele dingen die u moet overwegen:

Hoe lang duurt een liposuctie? Liposuctie wordt meestal ambulant uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De meeste patiënten gaan dezelfde dag na de operatie naar huis, maar anderen blijven een nacht ter observatie. De operatie duurt ongeveer twee uur en vereist een of twee kleine incisies in het te behandelen gebied. Liposuctie kan worden uitgevoerd door een kleine incisie te maken rond elk afzonderlijk knobbeltje of door meerdere kleine incisies langs één lijn – afhankelijk van hoeveel vet moet worden verwijderd en hoeveel gebieden moeten worden behandeld.

Liposuctie is een cosmetische ingreep waarbij vet uit het lichaam wordt verwijderd. Het wordt meestal gebruikt om gebieden te behandelen waar u veel vet hebt en niet genoeg spieren, zoals in uw dijen, buik of billen.

Er zijn verschillende soorten liposuctieprocedures. Welk type u krijgt, hangt af van het te behandelen gebied en van uw gewicht en gezondheidstoestand.

Bij een liposuctie wordt een buisje, een canule genaamd, in uw huid ingebracht. Een vacuüm zuigt het vetweefsel weg. Een chirurg zal het gebied masseren om de overgebleven vetzakken op te breken en ervoor te zorgen dat ze volledig worden verwijderd.

U kunt ook verdoving krijgen voor de operatie of alleen plaatselijke verdoving tijdens de procedure.

Liposuctie is een cosmetische operatie waarbij vet wordt verwijderd uit lichaamsdelen zoals de buik, dijen of billen. Het vet wordt verwijderd door een combinatie van zuigen en snijden. Liposuctie kan worden uitgevoerd bij mensen die gezond zijn en een normaal gewicht hebben.

Liposuctie wordt meestal gedaan bij mensen die overtollig vet hebben op één plaats van hun lichaam (zoals de buik), maar die geen gewicht hebben verloren met een dieet en lichaamsbeweging.

Het doel van liposuctie is vet te verwijderen waar het niet nodig is om uw lichaamsvorm te verbeteren. Het kan ook helpen uw gezondheid te verbeteren als u een medische aandoening hebt die wordt veroorzaakt door te veel vet op bepaalde plaatsen.

De risico’s van liposuctie zijn bloedingen en blauwe plekken onder de huid, infectie op de operatieplaats, littekenvorming, slechte genezing, zenuwbeschadiging en bloedstolsels in de beenaderen (diepe veneuze trombose).

Sommige mensen hebben na de operatie last van zwelling, gevoelloosheid of gevoelloosheid rond de lippen. Dit verdwijnt meestal binnen een paar weken, maar kan bij sommige mensen langer duren.

Liposuctie is geen vervanging van een goed dieet en lichaamsbeweging.

Liposuctie is een uitstekend middel om uw lichaam vorm te geven, maar het is geen permanente oplossing. U kunt gewicht verliezen met liposuctie door overtollige vetcellen uit probleemgebieden te verwijderen, maar die vetcellen zullen teruggroeien als u uw levensstijl niet verandert. Om ervoor te zorgen dat uw resultaten er na verloop van tijd goed uit blijven zien, moet u een gezond dieet volgen en regelmatig bewegen – zelfs als dat betekent dat u van de bank af moet komen om te gaan wandelen!

Liposuctie is om vorm te geven, niet om af te vallen.

Liposuctie helpt u niet om gewicht te verliezen of de vorm van uw lichaam blijvend te veranderen. Het is een cosmetische procedure die overtollig vet verwijdert uit probleemgebieden zoals uw buik, heupen en billen. Liposuctie kan ook worden gebruikt om rimpels op uw dijen, knieën en kuiten glad te strijken.

De resultaten van liposuctie zijn blijvend.

Vetcellen groeien nooit meer terug na een liposuctie – tenzij u weer aankomt. Maar als u na verloop van tijd aankomt, bestaat de kans dat slechts een deel van het vet terugkomt op de plaatsen waar het tijdens de ingreep is verwijderd. U zult er niet precies zo uitzien als op de foto’s van voor de operatie of zelfs als uzelf wanneer u dunner bent. Uw lichaam zal na verloop van tijd veranderen – vooral als u kinderen heeft – dus verwacht niet bij elke gewichtstoename of -afname hetzelfde resultaat als voor de operatie. Het is normaal dat u na de operatie een zwelling heeft, die tot zes maanden of langer kan aanhouden als er veel vet uit één gebied (zoals uw buik) is verwijderd.

Liposuctie is geen behandeling voor cellulitis.

Deze algemene misvatting kan ertoe leiden dat mensen denken dat ze goede kandidaten zijn voor liposuctie, terwijl ze dat eigenlijk niet zijn. Liposuctie werkt het beste op kleine tot middelgrote vetgebieden, zoals de buik of de dijen. Als u grote gebieden met cellulitis of losse huid op uw dijen of billen heeft, zal liposuctie waarschijnlijk niet het gewenste resultaat opleveren. Cellulitis wordt veroorzaakt door een ophoping van vet onder het huidoppervlak in bepaalde delen van uw lichaam – met name bij vrouwen op de dijen en billen – die kuiltjes of “cottage cheese”-effecten veroorzaakt. Hoewel cellulitis kan worden behandeld met bepaalde soorten massage en oefeningen zoals yoga of Pilates, zijn er op dit moment geen chirurgische behandelingen beschikbaar voor deze aandoening.

Liposuctie voorkomt toekomstige gewichtstoename niet.

Liposuctie kan uw zelfvertrouwen verbeteren doordat u er beter uitziet in kleding of zwemkleding en doordat littekens van eerdere operaties of verwondingen er beter uitzien. Liposuctie verandert uw onderliggende weefselstructuur niet en veroorzaakt geen blijvende veranderingen in de lichaamscontouren. Als u na de operatie weer gewicht verliest, zullen uw nieuwe vetophopingen dus op dezelfde plaatsen verschijnen als vóór de liposuctie. Het is ook niet bedoeld voor mensen die onlangs veel zijn afgevallen – het is het beste als u ten minste zes maanden een gemiddeld gewicht hebt behouden voordat u liposuctie laat uitvoeren op gebieden waar overtollig vet aanwezig is (zoals dijen, buik of armen).

Niet alle liposucties zijn hetzelfde.

Sommige procedures duren slechts een paar uur, terwijl andere meerdere dagen in beslag nemen. Sommige vereisen algemene verdoving, terwijl andere met plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. En sommige soorten liposuctie zijn beter geschikt voor bepaalde delen van het lichaam dan andere. Er zijn verschillende soorten liposuctieprocedures. Sommige verwijderen vet uit een gebied, terwijl andere ook de huid strakker maken of losse huid verwijderen. Welk type procedure u nodig hebt, hangt af van uw doelstellingen en lichaamstype.

Onderzoek kan helpen bij de keuze van een arts.

U wilt er zeker van zijn dat uw arts goed is opgeleid en een vergunning heeft op zijn of haar vakgebied. Zoek ook iemand die ervaring heeft met het uitvoeren van liposuctieprocedures. Onderzoek kan helpen bij de keuze van de juiste arts. Praat met vrienden die een liposuctie hebben ondergaan of ga online om recensies te lezen van verschillende chirurgen en klinieken in de buurt van uw woonplaats. Vraag naar hun ervaringen en wat ze wel of niet leuk vonden aan hun ervaringen met de arts of kliniek.

Het is het beste voor kleine vetgebieden

Liposuctie is het meest effectief voor het verwijderen van vet uit kleine gebieden, zoals de buik, billen of dijen. Het is minder effectief voor grotere gebieden, omdat de hoeveelheid vet die wordt verwijderd misschien niet genoeg is om een verschil te maken. Liposuctie kan u ook niet helpen gewicht te verliezen omdat het de onderliggende structuur van uw lichaam niet verandert – het verwijdert alleen vetcellen.

U moet realistische verwachtingen hebben over uw resultaten

Liposuctie verwijdert niet al uw overtollige vet, en het geeft u geen compleet andere vorm. Maar als u veel overtollig vet heeft op één plek waar u niet tevreden over bent – zoals uw dijen of buik – kan liposuctie merkbare resultaten opleveren.

De procedure kan pijnlijk en riskant zijn

Liposuctie vereist algemene verdoving en laat littekens achter op uw lichaam – er zijn dus risico’s verbonden aan deze procedure. Bovendien kan liposuctie blauwe plekken, zwellingen of bloedingen onder de huid veroorzaken die door uw arts of een andere specialist (zoals een plastisch chirurg) moeten worden behandeld.

Liposuctie is niet voor iedereen geschikt

Hoewel liposuctie in de meeste gevallen veilig en effectief is, is het niet voor iedereen geschikt. U mag deze ingreep nooit ondergaan als u een medische aandoening heeft die de bloedsomloop of de hartslag beïnvloedt – zoals diabetes of een hartziekte – of als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Liposuctie brengt ook risico’s op bloedingen en infecties met zich mee wanneer het op bepaalde delen van het lichaam wordt uitgevoerd, zoals in de buurt van grote bloedvaten of zenuwen.

Ook na de operatie moet u sporten

Na de liposuctie heeft uw lichaam nog steeds dezelfde hoeveelheid vet als voor de ingreep. Het verschil is dat er op bepaalde plaatsen minder vet zit. Dat betekent dat u moet werken aan het versterken van uw spieren en het verbranden van vet in andere gebieden, zodat ze gelijkmatiger zijn.

Na de operatie moet u het enkele weken rustig aan doen.

Waarschijnlijk heb je minstens een week of twee na de ingreep last van blauwe plekken en zwelling. Ongeveer een week na de operatie krijgt u een compressiekledingstuk om te dragen, dat helpt de zwelling en blauwe plekken te beperken. U kunt gedurende ongeveer drie maanden last hebben van gevoelloosheid in het behandelde gebied. In de meeste gevallen kunt u binnen enkele dagen na de operatie weer aan het werk. Het is echter belangrijk dat u geen zware activiteiten hervat totdat uw arts zegt dat het goed is.

Uw huid wordt strakker terwijl u geneest

De huid wordt na de operatie strakker, maar niet meer zo strak als voor de gewichtstoename. Hetzelfde geldt voor andere delen van uw lichaam die zijn uitgerekt door overtollig vet; deze zullen niet meer hun oorspronkelijke grootte aannemen zodra het vet is verwijderd.

Is liposuctie veilig?

Ja. Liposuctie is een veilige procedure wanneer deze wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg in een steriele operatiekamer. De veiligheid van de procedure hangt af van uw gezondheid en de ervaring van uw arts. Als u een medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt die tijdens de operatie complicaties kunnen veroorzaken, vertel dit dan van tevoren aan uw arts. Praat, indien mogelijk, met andere patiënten die een liposuctie bij deze arts hebben ondergaan voordat u beslist of u de ingreep wel of niet wilt ondergaan.

Hoe lang duurt het?

Liposuctie duurt meestal ongeveer twee uur per behandeld gebied (bijvoorbeeld: buik, dijen) en elk gebied kan indien nodig op afzonderlijke dagen worden behandeld. Het aantal behandelde zones hangt af van het aantal te behandelen zones en de hoeveelheid vet die op die zones moet worden verwijderd. U moet compressiekleding dragen om de genezing en zwelling na uw operatie te bevorderen.

U moet compressiekleding dragen om de genezing en zwelling te bevorderen.

Na de operatie moet u compressiekleding dragen om de zwelling te verminderen en uw lichaam te helpen goed te genezen. Deze kleding kan in het begin oncomfortabel zijn, maar dat zal na verloop van tijd minder worden naarmate uw lichaam zich eraan aanpast. Uw chirurg zal u specifieke instructies geven over hoe lang u ze moet dragen voor een optimaal resultaat en een optimale hersteltijd.

Liposuctie laat u er niet jonger uitzien.

Het doel van liposuctie is om delen van uw lichaam een nieuwe vorm te geven door overmatige vetophopingen te verwijderen die huidverslapping of uitstulpingen op bepaalde plaatsen veroorzaken. Het kan ook het uiterlijk van littekens veroorzaakt door gewichtsverlies of bevalling verbeteren door het verwijderen van overtollige huid die is uitgerekt tijdens de zwangerschap of gewichtsschommelingen. Als een vrouw cellulitis of losse huid heeft na gewichtsverlies door diëten of lichaamsbeweging, kan liposuctie haar helpen er strakker en fitter uit te zien, maar het zal haar er niet jonger of dunner doen uitzien dan vóór het gewichtsverlies.

U verwijdert niet noodzakelijkerwijs zwangerschapsstriemen

Liposuctie is een chirurgische ingreep waarbij vet uit het lichaam wordt verwijderd via een kleine incisie. Het wordt vaak gedaan in combinatie met andere cosmetische ingrepen, zoals borstvergroting, borstverkleining, buikwandcorrectie en facelift. De procedure werkt door de vetcellen weg te zuigen via een buisje dat via een holle naald in het lichaam wordt ingebracht.

Wat is liposuctie?

Liposuctie is een chirurgische procedure waarbij vet uit het lichaam wordt verwijderd door het weg te zuigen via kleine sneetjes in de huid. Artsen gebruiken hiervoor een buis die een canule wordt genoemd. Hoewel sommige mensen aan liposuctie denken als een manier om af te vallen en in vorm te komen, wordt het eigenlijk meer gebruikt om hardnekkige vetophopingen te verwijderen en de contouren van het lichaam te bepalen, zodat het er slanker en aantrekkelijker uitziet.

Hoe weet ik of ik een goede kandidaat ben voor liposuctie?

Een algemeen gezonde levensstijl. Liposuctie kan jaren van slechte voeding, gebrek aan beweging en roken niet ongedaan maken. Als u er ongezond uitziet, is het tijd om veranderingen aan te brengen voordat u liposuctie overweegt. Zorg ervoor dat uw dieet veel fruit en groenten, volle granen, mager vlees en magere zuivelproducten bevat. Doe vijf dagen per week minstens 30 minuten aan lichaamsbeweging en probeer tabaksproducten te vermijden. Als u al rookt of overmatig alcohol drinkt, probeer dan vóór de operatie te stoppen of te minderen. Een realistisch lichaamsbeeld. Liposuctie kan veel cosmetische onvolkomenheden corrigeren, zoals hangende oogleden, overtollige vetophopingen op de dijen of armen, cellulitis op de billen en buik en een onderkin.

Welke resultaten kan ik verwachten?

Het grootste nadeel van liposuctie is dat het niet bij iedereen werkt – zelfs als je veel vet te verliezen hebt. Als u bijvoorbeeld overgewicht of obesitas hebt en slechts 20 pond bent afgevallen door een dieet en lichaamsbeweging, kan liposuctie misschien niet al uw overtollige huid verwijderen. Misschien hebt u aanvullende operaties of andere behandelingen nodig, zoals plastische chirurgie of fillers voor de gebieden waar u na het afvallen overtollige huid hebt.

Wat zijn de gevaren van het ondergaan van Lipo?

Beschadiging van bloedvaten of zenuwen: Bij liposuctie kunnen bloedvaten en zenuwen worden beschadigd. Dit kan leiden tot bloedingen en gevoelloosheid in de omgeving van het behandelde gebied. Het is belangrijk dat u de postoperatieve instructies van uw plastisch chirurg nauwgezet opvolgt, zodat u deze complicaties kunt vermijden. 

Asymmetrie: Uw lichaam is niet perfect symmetrisch, zelfs als u al jaren regelmatig sport, afvalt en goed eet. Asymmetrie kan het gevolg zijn van natuurlijke verschillen in botstructuur of spiertonus tussen de zijden van uw lichaam. Het kan ook gebeuren als een deel van uw lichaam kleiner is dan een ander deel door littekens van vroegere verwondingen of aangeboren afwijkingen (zoals het syndroom van Down). Als u merkt dat de ene kant van uw lichaam er na een liposuctieoperatie anders uitziet dan de andere, neem dan onmiddellijk contact op met uw plastisch chirurg, zodat eventueel noodzakelijke corrigerende ingrepen zonder extra kosten voor u kunnen worden uitgevoerd. 

Bloedingen en infecties op de plaats van de incisie: Dit komt vaker voor bij grotere liposuctiegebieden, maar kan ook bij kleine ingrepen voorkomen. Een infectie kan een antibioticabehandeling of andere behandelingen vereisen. 

Littekens op de plaats van de incisie: Littekens als gevolg van liposuctie zullen niet merkbaar zijn tot ten minste zes maanden na de operatie, maar kunnen permanent worden als ze niet worden behandeld door een dermatoloog of plastisch chirurg die gespecialiseerd is in de behandeling van littekens. De kans op littekens neemt toe bij grotere liposuctiegebieden en overmatige trekkracht op de huid tijdens de operatie (trekkracht verwijst naar het trekken aan weefsel tijdens de operatie).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *