Borstimplantaten
Borstimplantaten zijn een populaire ingreep om vrouwen te helpen hun gewenste lichaamsbeeld te bereiken. Ze kunnen worden gebruikt om de vorm of de grootte van de borsten te corrigeren of te verbeteren, en ze kunnen ook worden gebruikt om de borsten van een patiënt er mooier uit te laten zien. De implantaten zijn meestal gemaakt van siliconen en gevuld met een zoutwateroplossing die het borstweefsel ondersteunt en de natuurlijke vorm behoudt.
De meest gebruikelijke procedure bestaat erin siliconengelimplantaten onder de borstspieren van de grote borstspier in te brengen. Bij deze ingreep wordt met een scalpelmesje in elke borst een insnijding gemaakt rond de omtrek ervan. Vervolgens wordt een implantaat via de incisie ingebracht en onder de grote borstspier geplaatst. De incisies worden gesloten met hechtingen of chirurgische lijm, afhankelijk van de behoeften van elke patiënt.
Er zijn vandaag verschillende types borstvergroting beschikbaar: korte littekenlift, ankerlift, omgekeerde-T ankerlift, periareolaire lift (ook bekend als sleutelgat), subcutane mastopexie (algemeen bekend als vettransplantatie), en implantaten alleen (alleen implantaten genoemd). Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om ze met uw arts te bespreken.
Borstimplantaten worden gebruikt om de natuurlijke borst te vervangen.
Borstimplantaten worden gebruikt om het natuurlijke borstweefsel te vervangen. De implantaten hebben de vorm van een borst, maar ze zijn gemaakt van een materiaal van medische kwaliteit dat het gevoel en het uitzicht van echte borsten benadert. Het materiaal is gevuld met siliconengel of zoutoplossing. Hierdoor kan het implantaat flexibel zijn en met het lichaam meebewegen.
Wanneer een vrouw haar natuurlijke borsten verliest als gevolg van kanker of andere ziekten, kunnen borstimplantaten deze vervangen. Bij een vrouw die een borstamputatie heeft ondergaan, kunnen haar borsten wegens kanker worden verwijderd en kan een borstreconstructie met borstimplantaten worden uitgevoerd. Een vrouw die een of beide tepels heeft verloren, kan ook een tepelreconstructie met borstimplantaten ondergaan.
Borstimplantaten kunnen ook om cosmetische redenen worden gebruikt. Sommige vrouwen gebruiken ze om hun borsten groter te doen lijken dan ze van nature zouden zijn, terwijl anderen ze kiezen als een manier om asymmetrie tussen hun borsten te corrigeren. Vrouwen die de vorm van hun borsten willen veranderen, kunnen ook opteren voor een borstvergrotende operatie waarbij plastisch chirurgen een implantaat in elke borstholte plaatsen alvorens de incisieplaats te sluiten met oplosbare hechtingen of permanente hechtingen (hechtingen) die na verloop van tijd oplossen zodra ze goed geheeld zijn.
Borstimplantaten zijn kleine, massieve cilinders van siliconen rubber die met zoutoplossing of siliconengel kunnen worden gevuld om de natuurlijke vorm en lift van de borst te helpen herstellen.
Borstimplantaten zijn kleine, stevige siliconenrubberen cilinders die met zoutwateroplossing of siliconengel kunnen worden gevuld om de borst haar natuurlijke vorm terug te geven en te liften. De cilinders worden onder het borstweefsel geplaatst en op strategische plaatsen in de borstspier en achter de tepel aangebracht.
Wanneer een vrouw veel is afgevallen, krimpen haar borsten vaak en zien ze er plat of leeg uit. Borstimplantaten helpen om de borsten weer een natuurlijkere vorm te geven door ze op te tillen en volume toe te voegen aan de bovenpool van de borst. Bovendien kunnen ze helpen de asymmetrie tussen de twee borsten te corrigeren.
Er zijn vier verschillende soorten borstimplantaten: met zoutoplossing (zout water), met gel, met gummibeertjes (Sientra) of met cohesieve siliconengel (Sientra). Met zoutwater gevulde implantaten zijn gevuld met steriel zout water dat in een zakje voor elke borstspier wordt ingebracht via een kleine incisie die onder uw oksel wordt gemaakt. Gummiebeer Implantaten zijn gemaakt van samenhangende siliconengel die de vorm heeft van een ei en onder uw huid wordt geplaatst in een holte die in uw eigen lichaam is gemaakt. Voor zowel zoutoplossing- als gummibeer implantaten is een incisie voor elke borstspier nodig.
Vrouwen met borstimplantaten die overtollige huid aan de basis van het implantaat hebben, hebben een aandoening die bekend staat als textuur veranderingen.
Bij vrouwen met borstimplantaten die overtollige huid hebben aan de basis van het implantaat, is er sprake van een aandoening die bekend staat als textuur veranderingen. Dit komt vaak voor bij vrouwen die een borstvergroting hebben ondergaan, en is meestal goed te behandelen.
Vrouwen met textuur veranderingen in hun borsten kunnen merken dat hun borsten bobbelig of hobbelig aanvoelen, vooral wanneer zij strakke kleding of beha’s dragen. Zij kunnen ook merken dat de huid er van de ene kant anders uitziet dan van de andere (d.w.z. dat de ene kant glad kan zijn en de andere kant bobbels heeft).
Veranderingen in de textuur zijn het gevolg van littekenweefsel dat zich ontwikkelt rond de basis van een implantaat en onder de huid eromheen. Dit gebeurt omdat er tijdens de operatie bloedverlies optreedt onder de huid, in de buurt van waar deze aan de spier van uw borstwand vastzit. Het bloed klontert uiteindelijk en vormt littekenweefsel, dat knobbels of bulten onder uw huid kan veroorzaken.
Het goede nieuws is dat veranderingen in de textuur volledig behandelbaar zijn met een kleine revisieprocedure die capsulectomie (spreek uit: kap-soo-lek-tuh-me) wordt genoemd. Bij deze ingreep verwijderen we gewoon al het extra littekenweefsel en sluiten we de incisieplaats met hechtingen, zodat je helemaal geen littekens op je lichaam ziet!
Borstimplantaten kunnen helpen om uw borsten er weer mooi uit te laten zien als ze zijn gekrompen door zwangerschap, menopauze, gewichtsverlies of veroudering.
Borstimplantaten kunnen helpen om uw borsten er weer mooi uit te laten zien nadat ze zijn gekrompen als gevolg van zwangerschap, menopauze, gewichtsverlies of veroudering.
Borstimplantaten zijn met siliconen of zoutoplossing gevulde implantaten die in de borst worden geplaatst om deze groter te maken. Het implantaat wordt onder de spier en over de grote borstspier (pectoralis major), die zich onder het borstweefsel bevindt, geplaatst. Het implantaat kan boven of onder de spier worden geplaatst, afhankelijk van uw doelstellingen en wensen.
De ingreep duurt meestal een uur, maar kan langer duren als er complicaties optreden zoals een infectie of bloeding. Na de ingreep moet u ten minste één nacht in ons kantoor blijven, zodat we u tijdens het herstel goed in de gaten kunnen houden op eventuele complicaties.
Tijdens uw consult met een van onze chirurgen bespreken we de opties voor de grootte en het type implantaat en beslissen we welke het beste voor u is. U hoort ook wat u na de operatie kunt verwachten, hoe lang het duurt voordat u weer aan het werk kunt en hoe lang u na de operatie een compressiekledingstuk moet dragen.
Borstimplantaat chirurgie ook wel augmentatie mammoplastie genoemd.
Borstimplantaatchirurgie is een chirurgische ingreep om de borsten te vergroten en te hervormen door een implantaat achter het borstweefsel te plaatsen. Borstimplantaten zijn meestal gemaakt van siliconengel of zoutoplossing (zout water).
Borstvergrotende chirurgie kan worden uitgevoerd bij vrouwen die volume in hun borsten hebben verloren na een zwangerschap, of voor degenen die hun cupmaat willen vergroten.
Als u een borstvergrotende operatie overweegt, is het belangrijk te weten wat u tijdens en na de behandeling kunt verwachten.
De ingreep duurt meestal één tot twee uur, afhankelijk van het type implantaten dat wordt gebruikt. De incisies worden meestal rond de rand van de tepel gemaakt, zodat ze na de genezing niet zichtbaar zijn.
De ingreep kan worden uitgevoerd onder algehele anesthesie of plaatselijke verdoving met sedatie. Er wordt een kleine snede gemaakt rond de tepel en via deze snede wordt borstweefsel verwijderd, zodat een implantaat kan worden ingebracht in elk borstzakje dat door dit proces ontstaat.
Wanneer borstimplantaten onder de borstspier worden geplaatst, is het herstel meestal iets pijnlijker en trager.
Borstimplantaten zijn een gebruikelijke cosmetische ingreep die kan worden gebruikt om de grootte, de vorm en het uiterlijk van de borsten van een patiënt te verbeteren. Borstimplantaten zijn er in vele verschillende vormen, maten en texturen. Het meest voorkomende type borstimplantaat is siliconengel. Er bestaan ook implantaten in zoutoplossing, die gevuld zijn met zoutoplossing (zout water).
Wanneer borstimplantaten onder de borstspier worden geplaatst, is het herstel meestal wat pijnlijker en trager.
Het herstel van een borstvergrotende operatie verloopt in twee fasen:
1-De eerste fase wordt “acuut” of onmiddellijk herstel na de operatie genoemd. De meeste vrouwen kunnen binnen 24 uur na de operatie zelfstandig rechtop zitten, maar zullen gedurende ongeveer drie weken na de operatie hulp nodig hebben in verband met pijn en zwelling. Zij kunnen in deze periode ook hulp nodig hebben bij het opstaan uit een stoel of bij het aankleden.
2-De tweede fase wordt ‘chronisch’ herstel genoemd en kan bij sommige vrouwen maanden of zelfs jaren duren. De chronische fase omvat littekenvorming, uitrekking van de huid rond het implantaat (kapselcontractuur), mogelijke migratie van het implantaat door het weefsel (kapselverschuiving), lekkage rond een implantaat (siliconenextrusie), verharding/verharding van implantaten (gelmigratie), en andere.
Met borstimplantaten kunt u uw uiterlijk verbeteren en uw zelfvertrouwen vergroten.
Borstimplantaten zijn hulpmiddelen van siliconen of zoutoplossing die in de borst worden geplaatst om deze te verbeteren en te vergroten. Borstimplantatie is een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd om de grootte en de vorm van de borsten van een vrouw te verbeteren.
Borstvergroting kan worden uitgevoerd met behulp van een grote verscheidenheid aan technieken, waaronder:
Siliconen Gel Implantaten – Dit zijn de meest voorkomende soort borstimplantaten. Ze zijn gevuld met siliconengel, die zacht is en op natuurlijke wijze met uw lichaam meebeweegt. Siliconen Gel Implantaten kunnen meer dan 20 jaar meegaan, afhankelijk van de mate waarin u zich comfortabel voelt bij het uiterlijk ervan.
Met zoutoplossing gevulde implantaten – Met zoutoplossing gevulde implantaten bevatten steriel zout water dat tijdens de operatie in uw borsten wordt geïnjecteerd. De vloeistof maakt het implantaat groter in een poging om natuurlijke resultaten te bereiken zonder de noodzaak van een incisie onder de borstplooi (submusculair). Borstimplantaten in zoutwater- en siliconengel zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en profielen, zodat u kunt kiezen wat het beste bij uw lichaamstype past.
Implantaten van zoutoplossing of siliconen zijn er in vele verschillende vormen en maten. Fabrikanten maken verschillende soorten implantaten op basis van hoe ze aanvoelen tijdens het testen en hoe ze presteren na verloop van tijd (siliconengel vs. zoutoplossing).
Een borstimplantaat alleen volstaat niet om verslapte borsten te corrigeren en de patiënt kan een borstlift nodig hebben in combinatie met een borstimplantaat.
Borstimplantaten alleen kunnen zorgen voor een jeugdigere, mooi gevormde borstomtrek. Borstimplantaten alleen volstaan niet om verslapte borsten te corrigeren en de patiënt kan een combinatie van een borstlift en een borstvergroting nodig hebben.
Bij een borstvergrotende operatie worden siliconen- of zoutwater borstimplantaten gebruikt om de borst te vergroten en het verloren volume te herstellen. Een borstimplantaat is een zacht, met siliconen of zoutoplossing gevuld zakje dat achter elke borst wordt geplaatst om de borst voller en steviger te maken. De vorm en het uiterlijk van het implantaat variëren naargelang van de gewenste resultaten en de plaatsing van het implantaat in uw eigen weefsel.
Een borstvergroting kan ook worden toegepast voor het corrigeren van asymmetrische borsten, het corrigeren van verslapte borsten en voor vrouwen die volume hebben verloren na een zwangerschap of het geven van borstvoeding.
Als u overweegt borstimplantaten te laten plaatsen, moet u een plastisch chirurg raadplegen die ervaring heeft met deze ingreep. Uw chirurg kan aan de hand van uw levensstijl en verwachtingen bepalen of u baat zult hebben bij deze ingreep.
Wanneer u een implantaat grootte kiest voor uw borstimplantaat operatie, moet u er rekening mee houden dat implantaten op een borstwand kleiner lijken dan in uw hand.
Het kiezen van de maat van een borstimplantaat kan verwarrend zijn, vooral als dit proces nieuw voor u is. Wanneer u een implantaat grootte kiest voor uw borstimplantaat operatie, moet u er rekening mee houden dat implantaten er op de borstwand kleiner uitzien dan in uw hand. Dit betekent dat wanneer u een implantaat in uw hand houdt, het groter kan aanvoelen dan het eruit zal zien wanneer het eenmaal in uw lichaam is geplaatst. Houd er ook rekening mee dat de meeste implantaten slechts in een beperkt aantal maten verkrijgbaar zijn.
Als u kleine borsten hebt, kan dit het vinden van de juiste maat nog moeilijker maken omdat er niet veel opties voor u beschikbaar zijn.
Kies niet voor een te groot implantaat. Hoe groter het implantaat, hoe kleiner en minder natuurlijk het eruit zal zien op uw borstwand – ongeacht uw bh-maat! In plaats van een extreem groot implantaat te kiezen, kunt u beter een implantaat kiezen dat dicht bij uw natuurlijke grootte ligt, maar iets groter is – op die manier ziet u er evenrediger uit met minder risico op bottoming out (uitrekking van het borstzakje).
Vraag uw chirurg wat hij het beste vindt staan bij uw lichaam.
U moet een stabiel gewicht hebben voordat u borstimplantaten krijgt, omdat aanzienlijke schommelingen na verloop van tijd het uitzicht van uw borsten kunnen veranderen.
Vrouwen die een borstvergroting overwegen, moeten in goede gezondheid verkeren, realistische verwachtingen hebben over de ingreep en zich inzetten voor een gezonde levensstijl met regelmatige lichaamsbeweging, een evenwichtig dieet en het vermijden van roken en alcohol.
Als u borstimplantaten wilt laten plaatsen, moet u rekening houden met verschillende factoren:
*Uw leeftijd. Hoe jonger u bent, hoe waarschijnlijker het is dat uw borsten nog zullen veranderen naarmate u ouder wordt. Rond borstimplantaten kan zich na verloop van tijd littekenweefsel vormen, waardoor de implantaten hard kunnen worden of misvormd kunnen raken. Bovendien worden de borsten van vrouwen naarmate ze ouder worden over het algemeen kleiner en minder stevig door het verlies van collageen en vetweefsel.
*Uw gewicht. U moet een stabiel gewicht hebben voordat u borstimplantaten krijgt, omdat aanzienlijke schommelingen na verloop van tijd het uitzicht van uw borsten kunnen veranderen. De meeste plastisch chirurgen adviseren patiënten om niet meer dan 10% van hun lichaamsgewicht te verliezen binnen zes maanden voor of na de operatie; als u aanzienlijk zwaarder bent dan uw ideale gewicht wanneer u wordt geopereerd, bestaat de kans dat uw nieuwe implantaten er niet zo natuurlijk uitzien als mogelijk is door overtollige huid of vet in het gebied waar ze worden geplaatst onder uw borstspier en borstweefsel.
*Uw familiegeschiedenis van borstkanker of andere ziekten.
Wat is een borstimplantaat?
Borstimplantaten zijn met siliconen of zoutoplossing gevulde borstimplantaten, die achter het borstweefsel worden geplaatst. Een implantaat is een prothese die de borst volume en vorm geeft. Het kan ook worden gebruikt om de borst te reconstrueren na een mastectomie voor kanker. Het implantaat kan onder (subglandulair) of boven (submammair) de borstspier worden geplaatst.
Het meest gebruikelijke type implantaat is gemaakt van siliconengel. Siliconengel is een glad, soepel materiaal dat natuurlijker aanvoelt dan zoutoplossing, die als jello in uw lichaam kan aanvoelen. Borstimplantaten zijn meestal gevuld met zoutoplossing of siliconengel.
Implantaten zijn er in verschillende vormen en maten en kunnen rond, traanvormig of traanvormig zijn.
Nadat u een implantaat hebt gekozen dat geschikt is voor u, maakt de chirurg een incisie in uw borstzakje – waar uw tepel aan uw borst vastzit – en plaatst hij het implantaat onder uw huid (submusculair). Of hij maakt een incisie onder de oksels van een of beide borsten en plaatst het implantaat achter beide lagen spierweefsel (subfasciaal).
Waarom wilt u een borstimplantaat?
Er zijn vele redenen waarom patiënten borstimplantaten willen.
Een van de meest voorkomende redenen is het verbeteren van de vorm en het uiterlijk van hun borsten. Veel vrouwen willen de grootte, vorm en symmetrie van hun borsten verbeteren na een zwangerschap of gewichtsverlies. Anderen willen de grootte of de vorm van hun borsten veranderen omdat ze niet tevreden zijn met hoe ze eruit zien. In sommige gevallen kan een vrouw asymmetrische borsten hebben die niet kunnen worden gecorrigeerd met andere methoden, zoals chirurgie of diëten.
Een andere reden om borstimplantaten te laten plaatsen is het vergroten van het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde. Als een vrouw grotere of vollere borsten heeft, voelt ze zich zekerder over zichzelf en haar lichaamsbeeld. Dit zelfvertrouwen kan leiden tot betere relaties met anderen en tot een betere lichamelijke gezondheid doordat ze minder stress ervaart wanneer ze op openbare plaatsen zoals stranden, zwembaden of kleedkamers wordt gezien waar vaak onthullende kleding wordt gedragen zonder dat ze zich veroordeeld voelt door anderen in haar omgeving omdat haar fysieke verschijning minder gewenst is dan wat de maatschappij van vrouwen verwacht.
Een derde reden waarom vrouwen kiezen voor borstimplantaten is dat het hen de kans geeft hun seksualiteit te verkennen op een manier die ze nooit eerder hebben gedaan nu de maatschappij meer aanvaarding heeft gekregen voor mensen die geboren zijn met een handicap die hun mobiliteit beïnvloedt.
Wat zijn de verschillende soorten borstimplantaten en hoe verschillen ze?
Er zijn een aantal verschillende soorten borstimplantaten, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.
Eén type implantaat wordt het zoutwater implantaat genoemd. Dit type implantaat maakt gebruik van steriel zout water om het implantaat omhulsel te vullen, wat betekent dat het gemakkelijker kan worden gevormd dan andere soorten implantaten. Dit kan het voor een chirurg gemakkelijker maken om de gewenste vorm en grootte voor uw borsten te bereiken. Implantaten met zoutoplossing zijn echter zachter dan implantaten met siliconen- of gelvulling en voelen mogelijk niet zo natuurlijk aan. Met zoutoplossing gevulde implantaten moeten ook om de 10 jaar worden vervangen, of eerder, als ze beginnen te lekken of na verloop van tijd hun vorm beginnen te verliezen.
Een ander type implantaat is het siliconenimplantaat. Silicone is een synthetische stof die wordt gebruikt in veel producten in huis – het zit zelfs in uw haarconditioner! Het is zeer zacht en flexibel, zodat het zich goed aanpast wanneer het in een implantaat omhulsel wordt geplaatst. Net als met zoutwateroplossing gevulde implantaten hebben siliconenimplantaten hun eigen klep, zodat artsen overtollig vocht kunnen afvoeren als dat nodig is (bijvoorbeeld bij een infectie). Ze gaan ook langer mee dan zoutwaterimplantaten omdat ze na verloop van tijd niet zo snel afbreken als sommige andere materialen kunnen doen wanneer ze worden blootgesteld aan lichaamsvloeistoffen zoals zweet of speeksel.
Wat is het verschil tussen implantaten met zoutoplossing en siliconenimplantaten?
Een van de meest voorkomende vragen die vrouwen hebben wanneer ze een borstimplantatie overwegen, is of ze moeten kiezen voor implantaten met zoutwateroplossing of siliconenimplantaten.
Zoute implantaten zijn gemaakt van een oplossing op waterbasis en worden gevuld met steriele zoutoplossing (zout water) nadat ze in uw lichaam zijn ingebracht. Dit type implantaat wordt vaak gebruikt als u jong bent en/of als u later kinderen wilt krijgen, omdat het minder snel scheurt dan siliconenimplantaten.
Siliconen Implantaten zijn gemaakt van een gelachtige substantie die door de FDA is goedgekeurd voor gebruik bij borstvergrotende chirurgie. Ze worden pas gevuld nadat ze zijn ingebracht, waardoor ze natuurlijker aanvoelen dan zoutwater implantaten omdat ze als echte borsten bewegen. Deze types implantaten gaan langer mee dan zoutwater implantaten en kunnen worden gebruikt voor vrouwen die op latere leeftijd kinderen willen krijgen, maar er zijn ook risico’s verbonden aan het gebruik van dit type implantaat (zoals scheuren).
Hoe verloopt het herstel na een borstimplantaat operatie?
Het herstel van een borstimplantaat operatie is vergelijkbaar met het herstelproces na elke andere operatie. Het is mogelijk dat u een paar dagen hulp nodig heeft bij de basishandelingen in uw huis en/of bij het in en uit bed komen. Uw arts zal u waarschijnlijk aanraden om gedurende ten minste twee weken na de ingreep niets zwaarders dan 5 kilo te tillen.
De meest voorkomende ongemakken na een borstvergroting zijn de borsten zelf, de schouders en de rug. U kunt ook last hebben van pijn in uw armen omdat ze tijdens de operatie gedrapeerd zijn. Als u pijn voelt, kunt u vrij verkrijgbare pijnstillers nemen, zoals acetaminophen (Tylenol) of ibuprofen (Advil).
Binnen 24 uur na de ingreep mag u het ziekenhuis verlaten. Uw arts zal u antibiotica voorschrijven om infectie tijdens deze periode te voorkomen; deze moeten volgens de instructies van uw arts worden ingenomen totdat de kuur is voltooid (10 dagen).
Gedurende enkele maanden na de ingreep is het belangrijk dat u activiteiten vermijdt die uw borsten of borstwand kunnen beschadigen, met inbegrip van zware lichaamsbeweging of contactsporten, omdat dit nadien van invloed kan zijn op het uiterlijk van uw borsten.
Wie is een goede kandidaat voor borstimplantaten?
De meeste vrouwen die borstimplantaten overwegen, zijn goede kandidaten voor de ingreep, maar er zijn een aantal factoren die uw arts zal willen evalueren alvorens borstimplantaten aan te bevelen.
Het eerste waar uw arts rekening mee zal houden, is uw algemene gezondheidstoestand, met inbegrip van de vraag of u gezondheidsproblemen hebt of in de nabije toekomst nog andere operaties moet ondergaan. Borstimplantaten kunnen veilig worden gebruikt als onderdeel van een reconstructieve operatie na een behandeling voor borstkanker of een borstamputatie, maar als u van plan bent om in de toekomst nog een operatie te ondergaan, is het belangrijk om te weten hoe uw lichaam op beide operaties zal reageren en of ze elkaar zullen hinderen.
Een andere zeer belangrijke factor is de grootte van uw borsten. Als uw borsten te klein zijn (A-cup of kleiner), dan is een implantaatoperatie misschien niet geschikt voor u omdat het onwaarschijnlijk is dat een vergroting van de borstomvang uw uiterlijk of uw gevoel van eigenwaarde aanzienlijk zou verbeteren. Als ze echter te groot zijn (D-cup of groter), dan is dit misschien ook geen optie, omdat ze dan nog groter worden dan ze al waren, wat ongemak en pijn kan veroorzaken bij alledaagse activiteiten zoals rondlopen in de stad of zitten op het werk.
Ten slotte zijn er verschillende soorten borstvergrotingsopties beschikbaar, dus vergeet ook deze niet! Uw arts zal ze met u doornemen wanneer hij bespreekt wat voor soort procedure het beste voor u is.
Moet u siliconenimplantaten of zoutwaterimplantaten nemen?
Wanneer u borstimplantaten overweegt, vraagt u zich misschien af of u siliconen- of zoutwaterimplantaten moet nemen.
Implantaten met zoutoplossing zijn gemaakt van zout water en bevatten helemaal geen siliconen. Siliconen zijn een soort kunststof die vaak in andere medische hulpmiddelen wordt gebruikt, zoals hartkleppen en stents. Van zoutwater implantaten kan een enkel- of dubbel lumen apparaat worden gemaakt. Bij een implantaat met één lumen loopt er één slangetje doorheen voor de zoutoplossing, terwijl bij een implantaat met twee lumen er twee slangetjes doorheen lopen voor twee verschillende vloeistoffen.
Zowel siliconen- als zoutwater implantaten hebben voor- en nadelen, afhankelijk van uw individuele behoeften. De keuze tussen siliconen en zoutoplossing hangt af van wat u zoekt in uw implantatie procedure:
Heb je allergieën voor stoffen zoals latex? Dan kun je overwegen om te kiezen voor een zoutwater implantaat dat volledig vrij is van deze stoffen, aangezien ze helemaal niet worden gebruikt bij de productie ervan!
Wil je een implantaat dat langer meegaat dan de meeste andere types? Kies dan voor een siliconenimplantaat! Het is aangetoond dat ze gemiddeld tot 10 keer langer meegaan dan andere types implantaten vooraleer een nieuwe operatie nodig is.
Hoe weet u of uw borstimplantaten aan vervanging toe zijn?
Borstimplantaten zijn een van de populairste plastische chirurgische ingrepen ter wereld: elk jaar ondergaan meer dan 300.000 vrouwen een borstvergroting.
Maar hoewel ze een permanente oplossing lijken, zijn borstimplantaten geen levenslange oplossingen. Ze gaan ergens tussen 15 en 25 jaar mee voordat ze moeten worden vervangen.
Dus hoe weet u wanneer het tijd is om nieuwe te nemen? En wat moet u doen als u het niet zeker weet?
Hier zijn enkele tekenen dat uw borstimplantaten aan vervanging toe zijn:
- U heeft moeite met ademhalen of u heeft het gevoel dat u niet diep kunt ademhalen na de operatie.
- U heeft pijn in uw bovenborst of schouders die niet weggaat met rust of medicatie. Dit kan betekenen dat het implantaat te veel beweegt in de holte waar het tijdens de operatie is geplaatst, waardoor wrijving ontstaat tussen het implantaat en het weefsel. Deze wrijving kan in sommige gevallen ontsteking en pijn veroorzaken – maar het is ook mogelijk dat deze ontsteking na verloop van tijd leidt tot de vorming van littekenweefsel rond het implantaat, wat later kan leiden tot andere complicaties (waaronder deflatie).
- U merkt dat er vloeistof uit uw incisieplaats(en) lekt.
Waar zijn borstimplantaten van gemaakt?
Borstimplantaten worden gemaakt van siliconen en zoutoplossing. Deze twee materialen bestaan al sinds de jaren 1950, toen ze voor het eerst werden gebruikt bij borstvergroting procedures.
Silicone is een synthetisch materiaal dat in veel verschillende industrieën wordt gebruikt, variërend van de ruimtevaart tot de medische sector. Het wordt vaak gebruikt als implantaat omdat het veilig, duurzaam en gemakkelijk te reinigen is. Siliconenimplantaten passen ook beter bij uw lichaam dan andere soorten implantaten omdat ze stijver zijn dan zoutwater- of zout gel implantaten.
Borstimplantaten met zoutoplossing bestaan al sinds 1992, toen ze voor het eerst door de FDA werden goedgekeurd. Zoutoplossing is een vloeistof die in het omhulsel van een implantaat wordt geïnjecteerd, zodat het tijdens de operatie met een zoutoplossing kan worden gevuld en in uw lichaam kan worden geplaatst. Er zijn twee hoofdtypes van borstimplantaten met zoutoplossing: vaste gel en met gel gevulde schelpen. Borstimplantaten met vaste gel zijn gemaakt van vaste siliconen omhulsels die bedekt zijn met een dun laagje siliconen elastomeer (dit buitenste laagje geeft ze hun stevigheid). Met gel gevulde schelpen worden gevuld met transparante siliconen gel voordat ze tijdens de operatie in uw lichaam worden geplaatst.
Hoe lang gaat een borstimplantaat mee?
De levensduur van borstimplantaten hangt af van vele factoren, waaronder het gebruikte type implantaat, uw gezondheid en hoe goed u voor uw lichaam zorgt.
Het meest voorkomende type implantaat is siliconengel. Dit materiaal is zacht en flexibel, waardoor het ideaal is voor borstvergrotingen. Siliconen Gel Implantaten zijn gevuld met een zoutoplossing die niet schadelijk is voor uw lichaam. Het siliconen omhulsel beschermt de zoutoplossing tegen scheuren in uw lichaam, zodat het niet kan uitlekken of problemen kan veroorzaken.
Siliconen Implantaten bestaan al sinds de jaren zeventig, maar ze zijn in de loop der tijd behoorlijk veranderd. De siliconenimplantaten van vandaag hebben een dikkere omhulsel dan hun voorgangers – dit maakt ze duurzamer, zodat ze langer in uw lichaam kunnen blijven voordat een vervangingsoperatie nodig is om ze volledig te verwijderen.
Plastisch chirurgen raden aan siliconen borstimplantaten om de 10 tot 15 jaar te vervangen of na een aanzienlijk trauma aan de borststreek (zoals een ongeval).
Wat gebeurt er als ik mijn borstimplantaten wil verwijderen?
Het is belangrijk om te onthouden dat borstimplantaten permanent zijn, dus als u overweegt om ze te laten verwijderen, is dat een serieuze beslissing.
De eerste stap bij het verwijderen van uw borstimplantaten is ervoor te zorgen dat u ze wilt laten verwijderen. Als u ze minder dan 5 jaar heeft gehad, worden ze mogelijk gedekt door de verzekering en kunnen ze gratis worden verwijderd. Na 5 jaar variëren de kosten van verwijdering, afhankelijk van waar u woont en het soort implantaat dat is gebruikt.
Als u eenmaal heeft besloten uw implantaten te verwijderen, zijn er verschillende manieren om dit aan te pakken. U kunt ze poliklinisch laten verwijderen of u kunt onder algehele narcose worden geopereerd. In beide gevallen worden ze verwijderd via kleine incisies in uw oksel en buik en vervolgens opgestuurd om te worden verbrand of op de juiste manier te worden afgevoerd door medische professionals die gespecialiseerd zijn in dit soort dingen (veel plezier ermee).
Na de verwijdering zijn er waarschijnlijk wat blauwe plekken en zwellingen, maar de meeste patiënten herstellen snel met minimale pijn of ongemak. Veel vrouwen melden zelfs dat ze zich comfortabeler voelen na het verwijderen van hun implantaten dan voor ze ze lieten plaatsen!
Wanneer kan ik weer aan het werk na een borstimplantaat operatie?
U kunt na een borstimplantaat operatie weer aan het werk wanneer u zich daar prettig bij voelt. U moet gedurende ongeveer 6 weken geen zware activiteiten ondernemen en voorzichtig zijn dat u niet te veel doet tijdens uw herstelperiode.
Sommige vrouwen kiezen ervoor hun borstvergroting te laten uitvoeren tijdens hun vrijaf van het werk, wat een goed idee is als u in staat bent om te ontspannen en te genieten van de ervaring.
Probeer, indien mogelijk, uw operatie zo te plannen dat u na uw ingreep minstens 2 weken vrij kunt nemen van het werk. Zo hebt u genoeg tijd om te herstellen en kunt u toch uw normale routine weer oppakken zonder het proces te overhaasten.
Zijn er littekens of incisies bij een borstimplantaat operatie?
Borstimplantaten zijn een zeer populaire ingreep voor vrouwen. Borstimplantaten kunnen achter de spier of onder de borstspier worden geplaatst, afhankelijk van het gewenste resultaat. Borstimplantaten kunnen ook in een subpectorale pocket (onder de grote borstspier) of over de spier worden geplaatst. De keuze van de plaatsing en het aantal implantaten hangt af van de individuele kenmerken en doelstellingen van de patiënt.
Voor een borstimplantatie-operatie is een incisie rond de tepel en het tepelhof nodig, evenals een incisie aan beide zijden van uw borst om overtollige huid en vet te verwijderen. Nadat het overtollige weefsel is verwijderd, plaatst de plastisch chirurg het implantaat achter de borstspieren (submusculaire plaatsing) of erboven (subfasciale plaatsing). Na het plaatsen van het implantaat (of de implantaten) sluit de plastisch chirurg elke incisie met hechtingen.
Na een borstvergrotende operatie treedt meestal enige zwelling op, die na verloop van tijd geleidelijk afneemt. Sommige patiënten kunnen ook blauwe plekken hebben; deze verdwijnen gewoonlijk na twee weken of minder. Het is belangrijk om na de operatie geen strakke beha’s of kleding te dragen omdat deze de bloedstroom van de genezende wonden kunnen belemmeren.
Wat zijn de preoperatieve vereisten voor borstimplantaat chirurgie?
De preoperatieve vereisten voor borstimplantaat chirurgie zijn zeer vergelijkbaar met die voor andere cosmetische ingrepen. De patiënt moet in goede gezondheid verkeren en mag geen actieve medische problemen hebben, zoals hartaandoeningen, diabetes of hoge bloeddruk.
De patiënt moet ook realistische verwachtingen hebben over het resultaat van de ingreep. Borstimplantaten zijn geen wondermiddel voor alle lichaamstypes, maar ze kunnen voor de meeste patiënten een verbetering van vorm en volume opleveren. Een grondig gesprek met uw chirurg is van essentieel belang om er zeker van te zijn dat u de mogelijke resultaten van uw ingreep begrijpt.
Als u een borstvergroting overweegt, moet u zich laten onderzoeken door een plastisch chirurg of dermatoloog met een vergunning voor plastische chirurgie die gespecialiseerd is in cosmetische ingrepen.
Tijdens dit eerste consult zal uw arts vragen stellen over uw medische voorgeschiedenis en over eventuele zorgen die u hebt over de ingreep zelf. Hij of zij zal u ook meer gedetailleerde informatie geven over wat er komt kijken bij een borstvergrotende operatie en wat u daarna kunt verwachten.
Welke vragen moet ik mijn plastisch chirurg stellen over borstimplantaat chirurgie?
Borstimplantatie chirurgie is een veel voorkomende ingreep en de meest populaire vorm van cosmetische plastische chirurgie. Vrouwen van alle leeftijden kiezen voor borstimplantaten om het uiterlijk te krijgen waar ze altijd al van gedroomd hebben, maar sommige vrouwen hebben vragen over wat ze kunnen verwachten van deze populaire chirurgische ingreep.
Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het kiezen van de juiste grootte en vorm voor uw borstimplantaten. Uw plastisch chirurg neemt de maten op, bespreekt uw verwachtingen en stelt vervolgens een behandelplan op dat het beste bij u en uw doelstellingen past. Bovendien zijn er veel aanvullende vragen die u moet stellen om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke resultaten krijgt.
De volgende vragen kunnen u helpen te beslissen of borstimplantaten de juiste behandeling voor u zijn:
Hoe lang voert u al borstvergrotende operaties uit?
Hoeveel borstvergrotingen heeft u uitgevoerd?
Wat zijn de mogelijke complicaties van een borstvergroting?
Wat zijn de risico’s op het ontwikkelen van een kapselcontractuur bij borstimplantaten?
Welke soorten implantaten beveelt u mij aan, en waarom?
Waarom moet ik kiezen tussen borstimplantaten in zoutwateroplossing en siliconengel?
Wat zijn de voor- en nadelen van elk type implantaat?
Moet ik rekening houden met de grootte van mijn borsten wanneer ik een bepaald type maat kies voor mijn borstvergroting?
Hoeveel maten biedt u aan voor deze ingreep?
Is er een voordeel verbonden aan het kiezen van een zeer grote of zeer kleine implantaat grootte in vergelijking met wat de meeste chirurgen zouden aanbieden?
Bestaan deze verschillen ook als ze binnen het gamma maten vallen dat uw praktijk aanbiedt?
Zijn er nadelen verbonden aan de keuze van een van beide uitersten in termen van littekenvorming of cosmetisch resultaat (bijvoorbeeld als ze te groot zijn in vergelijking met mijn natuurlijke borsten)?