Borstlift

Een borstliftoperatie is een procedure om de borsten van een vrouw te hervormen en te liften. Het kan ook mastopexie worden genoemd.

Een borstlift kan de vorm, de grootte en de positie van uw borsten verbeteren als ze na de zwangerschap of het geven van borstvoeding zijn uitgezakt of hun elasticiteit hebben verloren.

Bij deze ingreep wordt overtollige huid van de bovenpool van de borst verwijderd, het borstweefsel wordt hoger op de borstwand geplaatst, de tepel en het tepelhof worden gelift en de omliggende huid wordt strakgetrokken.

U kunt kiezen voor een techniek met één incisie of een techniek met twee incisies. De keuze hangt af van hoeveel weefsel er moet worden verwijderd en hoeveel huid er moet worden opgespannen.

Een litteken rond het tepelhof is meestal zichtbaar na een borstliftoperatie, maar dit zal na verloop van tijd vervagen naarmate uw lichaam geneest.

Veel vrouwen met uitgezakte borsten schamen zich er vaak voor.

Als u zich schaamt voor uitgezakte borsten, is het tijd om actie te ondernemen.

Veel vrouwen met uitgezakte borsten schamen zich er vaak voor. Ze willen niet zonder beha in het openbaar komen, en ze willen hun borsten op geen enkele manier laten zien.

Dit komt omdat ze eraan gewend zijn hun borsten te verbergen als ze er geen kleren over dragen. Ze zijn eraan gewend geraakt geen zelfvertrouwen te hebben en zich ongemakkelijk te voelen in hun eigen huid.

Maar dat is niet nodig! Als u toe bent aan verandering, is er een oplossing voor u: uw borsten liften met een operatie.

Een borstlift, ook bekend als mastopexie, verhoogt en hervormt de borsten.

Ben je klaar om je borsten van oké naar Oh mijn God te brengen?

Een borstlift, ook wel mastopexie genoemd, verhoogt en hervormt de borsten. Het is een eenvoudige ingreep die een groot verschil kan maken in hoe u zich voelt. Immers, als uw kleren beter passen, voelt u zich beter. Als mensen met bewondering naar u kijken in plaats van met medelijden, voelt u zich zelfverzekerder bij alles wat u doet. En als u tevreden bent met uzelf, merkt u dat in elk aspect van uw leven!

Hier in Dora Hospital willen we u helpen om u de beste versie van uzelf te laten voelen – en we weten dat dat begint met u zelfverzekerd te voelen over uw lichaam. Daarom bieden wij een scala aan opties voor borstlifts, zodat onze patiënten de optie kunnen vinden die het beste voor hen werkt. Wij bieden ook consultaties met onze plastische chirurgen vóór de operatie, zodat patiënten volledig op de hoogte zijn van wat ze kunnen verwachten na de operatie en hoe hun lichaam zal worden beïnvloed door de procedure.

De borstlift is een chirurgische ingreep die alleen of tegelijk met een borstvergroting of borstverkleining kan worden uitgevoerd.

De borstlift is een chirurgische ingreep die alleen of tegelijk met een borstvergroting of borstverkleining kan worden uitgevoerd.

Met een borstlift kunt u een jonger ogende borstkas krijgen, met hogere en stevigere borsten, door overtollige huid te verwijderen en het omliggende weefsel aan te spannen. Deze ingreep kan worden uitgevoerd in combinatie met andere ingrepen, zoals een buikwandcorrectie, liposuctie of een borstvergroting.

Het doel van uw operatie is om verslapte borsten te corrigeren en hun vorm te verbeteren door ze op te tillen en uit hun huidige positie te halen. Hierdoor worden de steunweefsels die uw borsten omhoog houden strakker en gaan ze er jeugdiger uitzien. Het resultaat is een liftende borst die hoger op uw borstwand zit.

Deze ingreep duurt ongeveer twee uur onder algehele verdoving en wordt meestal poliklinisch uitgevoerd. Uw chirurg verwijdert overtollige huid aan beide zijden van uw borst en brengt vervolgens de tepel en het tepelhof dichter bij elkaar, zodat ze hoger op uw borstwand zitten dan voorheen. Het eindresultaat zou een jeugdiger ogende borst moeten zijn met een stevigere huid en tepels die dichter bij elkaar zitten dan voordat de operatie werd uitgevoerd.

Een borstlift is een cosmetische ingreep die de vorm en de inhoud van uw borsten kan herstellen.

Als u een borstoperatie wilt ondergaan, kunt u een borstlift overwegen.

Een borstlift is een cosmetische ingreep die de vorm en de inhoud van uw borsten kan herstellen. Het kan ook helpen om de verslapping te verminderen, de tepels beter te doen uitkomen en de borsten symmetrischer te maken.

Een borstlift wordt meestal uitgevoerd met een incisie rond het tepelhof (het donkere gebied rond elke tepel). De chirurg trekt vervolgens de omringende huid strak en verplaatst deze over het klierweefsel om een nieuwe borstvorm te creëren.

Naast het herstellen van volume en het verbeteren van symmetrie, kan een borstlift ook striae op uw borsten verminderen of elimineren en ze steviger maken.

De procedure laat littekens achter rond elke tepel die meestal minder dan een centimeter lang zijn – ze zullen na verloop van tijd vervagen als uw huid geneest van de operatie.

Borstlifts kunnen vrouwen helpen die verslapte borsten hebben of die ontevreden zijn met hun borstgrootte of -vorm. 

Hebt u het gevoel dat uw borsten niet meer dezelfde zijn na het krijgen van kinderen? Zijn ze uitgezakt of te klein?

Zo ja, dan is een borstlift misschien iets voor u. Een borstlift is een cosmetische ingreep waarbij de borsten worden hervormd en gelift. Het kan vrouwen helpen die verslapte borsten hebben of die ontevreden zijn over de grootte of vorm van hun borsten.

Een borstlift kan ook worden gebruikt om asymmetrische borsten te corrigeren. Dit betekent dat de ene kant van uw borst groter is dan de andere, wat een veel voorkomend probleem is bij vrouwen die kinderen hebben gekregen.

Als u overweegt een borstlift te laten uitvoeren, bespreek dan met uw arts alle mogelijkheden. Vraag naar de risico’s en voordelen van elke optie en welke resultaten u van elke optie kunt verwachten. Uw arts zal u helpen beslissen welke procedure voor u de beste is op basis van uw doelstellingen en budget.

Borstlifting is een goede optie voor vrouwen die hun uiterlijk willen veranderen en zich comfortabeler willen voelen met een jeugdiger uiterlijk. 

Borstlifting is een goede optie voor vrouwen die hun uiterlijk willen veranderen en zich comfortabeler willen voelen met een jeugdiger uiterlijk.

Als u niet tevreden bent met uw borsten, overweegt u misschien een borstlift. Een borstlift kan u helpen uw borsten steviger en parmantiger te maken en uw gevoel van eigenwaarde te verbeteren.

Borstlifts kunnen ook de grootte van het tepelhof (het donkere gebied rond elke tepel) verminderen door overtollige huid van het tepelgebied te verwijderen. Hierdoor kunnen de borsten kleiner lijken.

Borstcorrecties kunnen op verschillende manieren en in verschillende levensfasen worden uitgevoerd. Als er zich bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding extra huid op uw borsten heeft ontwikkeld, kan het zijn dat deze na verloop van tijd uitzakken en hun stevigheid verliezen. In dergelijke gevallen moet u eerder vroeger dan later een borstlift overwegen om te voorkomen dat de verslapping na verloop van tijd nog erger wordt.

Bij deze ingreep wordt overtollige huid uit de borstzone verwijderd en wordt het weefsel eronder verstevigd, zodat alles steviger komt te staan. Hierdoor krijgen uw borsten een jeugdigere vorm en zien ze er parmantiger en symmetrischer uit – perfect als de ene groter is dan de andere of als ze door zwangerschap of borstvoeding zijn uitgerekt!

Lift uw borsten en herpositioneer de tepels naar een meer jeugdige hoogte

Heeft u genoeg van uw uitgezakte borsten? Wij kunnen je helpen.

Als je jong bent, lijkt de zwaartekracht geen probleem te zijn. Maar als we ouder worden, eist de zwaartekracht zijn tol van ons lichaam – vooral van onze borsten. Als u merkt dat de huid rond uw tepels los begint te laten en gaat hangen, is het misschien tijd om een borstlift te overwegen.

Een borstlift houdt in dat uw borsten worden gelift en de tepels worden verplaatst naar een jeugdiger hoogte. Hierdoor krijgen uw borsten weer wat meer pit die de tijd van u heeft gestolen, maar ze lijken ook groter omdat ze hoger van uw borstkas worden getild. En als u om wat voor reden dan ook grotere borsten wilt (misschien bent u van plan om later een gezin te stichten), dan kan deze ingreep ook helpen om dat doel te bereiken.

U moet weten dat deze operatie niet bedoeld is om uw borsten groter of kleiner te maken dan ze al zijn – ze is alleen bedoeld om ze er weer jonger en parmantiger uit te laten zien!

Wat zijn de voordelen van een borstlift?

Borstlifting is een ideale keuze voor vrouwen die hun uiterlijk willen verbeteren. De ingreep is geschikt voor vrouwen van alle leeftijden en achtergronden, maar is bijzonder doeltreffend voor vrouwen die volume in hun borsten hebben verloren na zwangerschap en borstvoeding.

Afhankelijk van de wensen van de patiënt kan een borstliftoperatie ook worden gebruikt om de borst te verbeteren:

 • De symmetrie van hun borsten
 • De positie van hun tepels en areola’s (het gepigmenteerde gebied rond de tepel)
 • De vorm van de borsten

Waarom willen mensen een borstlift?

 Mensen willen een borstlift omdat ze er jonger, jeugdiger en zelfverzekerder uit willen zien. Een borstlift kan u helpen al deze dingen te bereiken door de borsten hoger en steviger te maken. U zult zich zekerder in uw vel voelen en minder rugpijn hebben van het gewicht van uw borsten.

Een borstlift is ook een goede manier om verslapte borsten na zwangerschap of borstvoeding te corrigeren. Het is belangrijk om te weten dat een borstlift uw cupmaat niet vergroot, maar uw bestaande borsten gewoon een nieuwe vorm geeft, zodat ze er voller en parmantiger uitzien dan voorheen.

Het is belangrijk op te merken dat een borstlift uw cupmaat niet vergroot, maar uw bestaande borsten gewoon een nieuwe vorm geeft, zodat ze er voller en parmantiger uitzien dan voorheen.

Wanneer overweeg je een borstlift?

Als u een borstlift overweegt, bent u waarschijnlijk niet de enige. Uit een recent onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de vrouwen tussen de 40 en 49 jaar heeft overwogen om een borstlift te laten uitvoeren.

U vraagt zich misschien af: wanneer moet ik een borstlift laten doen?

Het korte antwoord is: als u niet tevreden bent met hoe uw borsten eruit zien, dan is het tijd om een borstlift te overwegen. Maar er zijn ook andere factoren die uw beslissing kunnen beïnvloeden. Hier zijn enkele vragen die u kunt overwegen voordat u een afspraak maakt met uw plastisch chirurg:

 • Wil ik de verzakking verminderen?
 • Wil ik de grootte van mijn borsten vergroten?
 • Wil ik de vorm van mijn borsten verbeteren en de schade herstellen die is veroorzaakt door zwangerschap, veroudering of gewichtsverlies?

Hoeveel pijn kan ik verwachten na een borstlift?

Na een borstlift moet u rekening houden met enige pijn. Er zijn verschillende soorten pijn die u kunt ervaren, en elk type heeft zijn eigen behandelingsplan.

Als er een incisie in uw borstspier is gemaakt, zal dit het pijnlijkste deel zijn. Deze pijn kan variëren van licht ongemak tot ernstige pijn waarvoor medicijnen nodig zijn. Het is belangrijk om dit gebied schoon te houden terwijl het geneest, zodat het niet geïnfecteerd raakt. Na het verwisselen van het verband kunt u beginnen met het innemen van ibuprofen of acetaminophen om de pijn te verlichten.

Als er bij uw ingreep implantaten zijn geplaatst, kunt u ook enig ongemak in uw borsten ervaren tijdens de genezing en het wennen aan de nieuwe positie. Dit ongemak zou geleidelijk moeten afnemen naarmate uw lichaam zich aanpast aan de plaatsing van de implantaten. Voor meer directe verlichting kunt u zo nodig ijskompressen op uw borsten aanbrengen totdat ze volledig genezen zijn.

Wie moet er een borstlift ondergaan?

Mensen die een borstliftoperatie overwegen, kunnen dit om een aantal redenen doen. Ze kunnen een uitgezakte, leeglopende beha band overwegen, of een gebrek aan projectie en volume in hun borsten. Veranderingen in het uiterlijk van de borsten na een zwangerschap kunnen er ook toe leiden dat vrouwen een borstlift overwegen.

Wat zijn de stappen van een borstliftprocedure?

Een borstlift is een van de meest populaire cosmetische ingrepen die vandaag de dag worden uitgevoerd. Het is ook bekend als een mastopexie of borstlift. Een borstlift maakt de borsten weer voller, verbetert de verslapping en pakt afwijkingen na gewichtsverlies of zwangerschap aan. Bij een volledige borstlift wordt overtollige huid operatief verwijderd, wordt het omliggende borstweefsel strakgetrokken en worden de tepel en het tepelhof op de borsten verplaatst. 

Waarom wordt een borstlift gedaan?

Borstlift chirurgie (mastopexie) wordt uitgevoerd voor twee primaire redenen: Om hangende borsten te liften en om volumeverlies te herstellen. Het is een chirurgische techniek die de verslapte borsten een nieuwe vorm geeft, verstevigt en ondersteunt door overtollige huid te verwijderen, het omliggende weefsel aan te spannen en het tepel-areola complex te herpositioneren. De ingreep kan ook worden gecombineerd met borstvergrotingen om de grootte, vorm en symmetrie van de borst te verbeteren.

Wat zijn de voordelen van een borstlift?

Ten eerste kan het uw zelfvertrouwen vergroten. Uw kleren zullen beter passen en u zult zich er zelfverzekerder in voelen. U zult er ook jonger en levendiger uitzien.

Ten tweede kan het uw algemene gezondheid helpen verbeteren. Veel vrouwen melden dat hun borsten verslappen naarmate ze ouder worden, wat ongemakkelijk en zelfs pijnlijk kan zijn. De ingreep kan deze symptomen verminderen en het leven voor u gemakkelijker maken.

Ten slotte kan het u helpen er langer dan normaal jeugdig uit te blijven zien, omdat het voorkomt dat verslapping zo snel of zo ernstig optreedt als anders het geval zou zijn geweest.

Welke vragen moet ik mijn plastisch chirurg stellen over een borstlift ?

Wanneer u op zoek bent naar een plastisch chirurg, wilt u er zeker van zijn dat u de juiste keuze maakt. Daarom hebben we deze lijst samengesteld met vragen die u aan uw arts kunt stellen over een borstliftoperatie.

 1. Hoe lang doet u al borstlifts?
 2. Hoe vaak heb je borstlifts uitgevoerd?
 3. Wat zijn enkele van de complicaties die kunnen optreden tijdens of na een borstliftoperatie?
 4. Kan ik pijn verwachten van de procedure?
 5. Wat voor hersteltijd moet ik verwachten na het liften van mijn borsten?

Hoe bereid je je voor op een borstlift?

Het is belangrijk dat u zich voorbereidt op uw borstlift procedure voordat u in het ziekenhuis aankomt. Hier zijn enkele dingen die u kunt doen om u voor te bereiden: 

 1. Stop ten minste twee weken voor de operatie met roken. Roken verhoogt het risico op complicaties tijdens en na de operatie.
 2. Draag geen make-up en gebruik geen parfums, lotions of sprays in de buurt van de incisies, omdat deze irritatie kunnen veroorzaken. U mag ongeparfumeerde zeep en lotions op het lichaam gebruiken, maar blijf uit de buurt van de operatiegebieden zoals borsten, buik, armen en gezicht.
 3. Neem geen aspirine of andere bloedverdunners gedurende twee weken voor de operatie, tenzij uw arts u anders heeft verteld.
 4. Eet of drink de nacht voor de operatie na middernacht niets meer, behalve gewoon water of ijsblokjes als dat nodig is om de dorst te lessen. Als u een speciaal dieet volgt, overleg dan met uw chirurg voordat u uw eetgewoonten wijzigt.
 5. Vermijd zwaar tillen of krachtige oefeningen die uw rug-, nek- of schouderspieren kunnen belasten gedurende een week na de operatie omdat dit een goede genezing bevordert en de pijn vermindert.

Wie is een goede kandidaat voor een borstlift?

De beste kandidaten voor een borstliftoperatie zijn vrouwen die volume in hun borsten hebben verloren en die hun borsten weer jeugdiger willen laten lijken. Borstliftoperaties worden vaak uitgevoerd in combinatie met borstvergrotingsprocedures om de symmetrie en het evenwicht te verbeteren.