Borstvergroting

Borstvergroting is een chirurgische ingreep waarbij borstimplantaten worden gebruikt om de borst te vergroten. Een borstvergroting kan ook worden uitgevoerd om de symmetrie van uw borsten te verbeteren, uw decolleté te vergroten of asymmetrie van de borsten te corrigeren.

Borstimplantaten zijn er in vele soorten en maten, maar het meest voorkomende type dat voor een borstvergroting wordt gebruikt, is een siliconengelimplantaat. Siliconen Gel Implantaten zijn zacht en flexibel, waardoor ze natuurlijker aanvoelen dan zoutwater implantaten. Siliconengelimplantaten zijn echter duurder dan zoutwater implantaten en in sommige omstandigheden kunnen ze een verhoogd risico op scheuren vertonen in vergelijking met zoutwater implantaten.

Een borstvergroting kan u helpen uzelf beter te voelen, zowel emotioneel als fysiek.

Veel vrouwen vinden dat een borstvergroting hen kan helpen zich beter te voelen over zichzelf, zowel emotioneel als fysiek. Een borstvergroting is een plastisch-chirurgische ingreep waarbij een borstimplantaat achter het borstweefsel wordt geplaatst om de borst te vergroten.

Borstvergroting feiten

De meest voorkomende reden voor een borstvergroting is het vergroten van de borst.

Minder vaak willen vrouwen een aangeboren misvorming corrigeren, zoals een duivenborst of buisvormige borsten.

Borstvergroting wordt over het algemeen beschouwd als een electieve ingreep, maar bepaalde gezondheidsomstandigheden kunnen het voor sommige vrouwen noodzakelijk maken. Zo kunnen vrouwen die hun borsten geheel of grotendeels hebben verloren als gevolg van een kankerbehandeling, een reconstructie nodig hebben om hun lichaamsbeeld en zelfvertrouwen te herstellen. Vrouwen die traumatische verwondingen hebben opgelopen, zoals brandwonden, kunnen ook baat hebben bij reconstructieve procedures als ze weer vollere borsten willen.

Risico’s en complicaties van borstvergroting procedures

Aan elke chirurgische ingreep zijn verschillende risico’s verbonden; de risico’s van een borstvergroting zijn echter gering wanneer ze door gekwalificeerde chirurgen onder steriele omstandigheden worden uitgevoerd. De meest voorkomende complicaties zijn:

  • Infectie
  • Bloedend
  • Gevoeligheid van de tepels (vooral tijdens de eerste maanden)

De grootte van uw implantaten is van invloed op veel aspecten van de operatie.

De grootte van uw implantaten is van invloed op uw postoperatieve herstel. Hoe groter het implantaat, hoe langer uw hersteltijd zal zijn.

De grootte van uw implantaten is ook van invloed op de plaatsing en locatie van de incisies. Als u grote implantaten heeft, kan het nodig zijn om een incisie te maken langs elke borstplooi om het implantaat in een holte onder de spier te plaatsen. Kleinere implantaten kunnen via één incisie aan de voorkant van elke borst worden geplaatst.

Als u van plan bent kinderen te krijgen, kunt u het beste kleinere implantaten kiezen. Grote borsten kunnen erg moeilijk zijn om een baby mee te voeden, en ze kunnen ook rugpijn veroorzaken tijdens de zwangerschap als ze te groot zijn.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende vormen, profielen en texturen van implantaten verkrijgbaar.

Borstvergrotende chirurgie kan worden uitgevoerd onder algehele anesthesie of plaatselijke verdoving met sedatie. De keuze hangt af van de voorkeur van de patiënt, zijn medische voorgeschiedenis en het operatieplan. Als u gezondheidsproblemen hebt die de anesthesie kunnen bemoeilijken, moet u uw opties vóór de ingreep met uw chirurg bespreken.

De plaatsing van de chirurgische incisie varieert naargelang er gebruik wordt gemaakt van zoutwater- of siliconenimplantaten. De zoutwaterimplantaten worden ingebracht via een incisie rond de tepel en achter het borstweefsel geplaatst. Siliconenimplantaten worden geplaatst via een periareolaire incisie rond de tepel en net daaronder.

De procedure voor borstimplantaten wordt meestal poliklinisch uitgevoerd. Het kan nodig zijn dat iemand u na de operatie naar huis brengt, vooral als u onder algehele narcose wordt gebracht of als u pijnmedicatie voorgeschreven krijgt.

Na de operatie zal er enige zwelling en blauwe plekken zijn die binnen enkele dagen na de operatie zullen optreden. De eerste 2 weken na de operatie kunnen ongemakkelijk zijn omdat uw lichaam zich moet aanpassen aan de nieuwe vorm en grootte; de meeste patiënten gaan echter binnen 2 weken na dit type ingreep weer aan het werk omdat zij zich daar goed genoeg voor voelen.

Bespreek eventuele andere procedures die tegelijkertijd met uw borstvergroting kunnen worden uitgevoerd.

De beste manier om een borstvergroting te laten uitvoeren is ervoor te zorgen dat dit gelijktijdig gebeurt met alle andere procedures die u overweegt.

Als u een borstvergroting wilt laten uitvoeren, is het belangrijk dat u dit doet bij een plastisch chirurg met ervaring in deze ingreep. Door uw borstvergroting te laten uitvoeren op hetzelfde ogenblik als een andere ingreep, zoals liposuctie of buikwandcorrectie, zult u er zeker van zijn dat al deze ingrepen door een ervaren chirurg worden uitgevoerd.

Een plastisch chirurg met een diploma zal al deze ingrepen kunnen uitvoeren zonder problemen of complicaties tijdens of na de operatie.

Wat is borstvergroting ?

Bij een borstvergroting wordt de borstomvang vergroot door het inbrengen van implantaten in uw borsten. Borstvergrotingen worden zowel uitgevoerd om het borstvolume te vergroten dat na zwangerschap en borstvoeding verloren is gegaan, als om de borst er mooier en esthetischer uit te laten zien. Dit wordt bereikt door het plaatsen van een siliconenimplantaat of een zoutwaterimplantaat in het bovenste gedeelte van elke borst – boven uw spierweefsel. Hun vorm en gevoel bootsen die van natuurlijke borsten na.

Waarom zou u een borstvergroting nodig hebben?

Er zijn vele redenen waarom vrouwen kiezen voor een borstvergrotende operatie. Sommige vrouwen hebben kleine borsten en willen dezelfde soort kleding en badmode kunnen dragen als hun vriendinnen. Andere vrouwen willen de grootte van hun borsten vergroten om hun zelfvertrouwen en lichaamsbeeld te verbeteren. Weer anderen kunnen implantaten laten plaatsen om asymmetrie te corrigeren die het gevolg is van aangeboren afwijkingen of het natuurlijke verouderingsproces.

Een borstvergroting kan worden uitgevoerd met siliconen gel implantaten of met zoutwaterimplantaten, afhankelijk van uw voorkeur. De ingreep wordt onder algemene verdoving uitgevoerd, zodat uw lichaam tijdens de operatie volledig gevoelloos is en u geen pijn of ongemak zult voelen. Na de ingreep kunt u last krijgen van zwellingen of blauwe plekken, maar deze bijwerkingen zouden binnen een paar weken of maanden moeten verdwijnen naarmate uw lichaam geneest.

Wat zijn de stappen van een borstvergroting procedure?

Borstvergroting is een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd om de grootte, de vorm en de contouren van de borsten van een vrouw te verbeteren. De ingreep kan ook worden gebruikt om de symmetrie te verbeteren wanneer één borst kleiner is dan de andere. Borstvergrotende chirurgie is een van de meest populaire cosmetische ingrepen in Turkije.

Borstimplantaten zijn gemaakt van siliconen gel of zoutoplossing die onder het borstweefsel worden geplaatst om het te vergroten en een nieuwe vorm te geven. Implantaten kunnen achter elke borst, onder de spier, of beide worden geplaatst.

Een borstlift kan tegelijk met een borstvergroting worden uitgevoerd, of ergens daarna als een extra ingreep. Dit wordt over het algemeen om twee redenen gedaan:

  1. Om verslapping te verminderen, veroorzaakt door veroudering en gewichtsverlies (die de huid kunnen uitrekken en verslapping kunnen veroorzaken).
  2. Om asymmetrie tussen borsten te corrigeren, veroorzaakt door aangeboren afwijkingen (zoals het syndroom van Polen), eerdere operaties of trauma.

Welke vormen van borstvergroting zijn er?

Er zijn verschillende soorten borstvergroting procedures. Welke voor u de juiste is, hangt af van uw doelstellingen en uw anatomie.

De meest voorkomende vorm van borstvergrotende chirurgie is de implantaatbehandeling, waarbij zoutwater- of siliconenimplantaten worden gebruikt om de borst te vergroten. Deze implantaten kunnen onder de spier of over de spier worden geplaatst.

Borstvergroting kan ook worden bereikt met vetoverdracht – een procedure waarbij vet uit andere delen van uw lichaam naar uw borsten wordt overgebracht. Deze techniek wordt vaak gebruikt in combinatie met een borstlift, maar kan ook alleen worden toegepast om bescheiden resultaten te bereiken.

Wat zijn de voordelen van een borstvergroting?

Borstvergroting is de meest populaire cosmetische ingreep in Turkije. De ingreep is bedoeld om de grootte, vorm en symmetrie van de borsten van een vrouw te verbeteren.

Borstvergroting is een van de meest uitgevoerde plastische chirurgische ingrepen bij vrouwen. Veel vrouwen zijn erg zelfbewust over hun borstgrootte en -vorm, vooral als ze het gevoel hebben dat die niet bij hun lichaamstype passen. Een tengere vrouw met grote borsten kan zich bijvoorbeeld ongemakkelijk voelen bij het dragen van bepaalde kleding omdat haar borsten niet in verhouding lijken te staan tot haar figuur. Evenzo kan een vrouw met grotere heupen en dijen het gevoel hebben dat haar borsten te klein zijn om haar totale lichaamsomvang in evenwicht te brengen.

Er zijn vele redenen waarom vrouwen kiezen voor een borstvergroting:

  • Het zelfvertrouwen van een vrouw vergroten door haar uiterlijk en lichaamsbeeld te verbeteren
  • Om asymmetrie tussen de twee borsten te corrigeren
  • Om de vorm van verslapte borsten na zwangerschap of gewichtsverlies te verbeteren
  • Om een aantrekkelijker uiterlijk te krijgen

Wie is een goede kandidaat voor borstvergroting ?

Borstvergroting is een zeer populaire ingreep voor vrouwen die de grootte, vorm en symmetrie van hun borsten willen verbeteren. Borstimplantaten kunnen onder het borstweefsel of boven de spier worden geplaatst, en zijn gemaakt van siliconengel of zoutoplossing (zout water).

Een borstvergroting wordt meestal uitgevoerd bij vrouwen die hun borstomvang willen veranderen wegens zwangerschap of borstvoeding, of die vermagerd zijn en hun volume willen herstellen. Borstvergrotingen kunnen ook worden uitgevoerd bij mannen als onderdeel van een geslachtsveranderingsprocedure.

Hoe moet ik me voorbereiden op een borstvergroting ?

De beste manier om u op een borstvergrotende operatie voor te bereiden is uw huiswerk te doen en ervoor te zorgen dat u zich bij de ingreep op uw gemak voelt. Een borstvergrotende operatie wordt onder algehele anesthesie uitgevoerd, zodat u tijdens de ingreep in slaap zult zijn. Tijdens de ingreep worden drains geplaatst om overtollig vocht dat zich rond de incisies ophoopt te verwijderen.

Na een borstvergrotende operatie is het normaal dat u enige pijn en zwelling ervaart, die met medicijnen kunnen worden behandeld. Het is ook belangrijk te onthouden dat u na de operatie nog enkele dagen drains op hun plaats zult hebben, wat een zwaar of ongemakkelijk gevoel kan veroorzaken. Dit kan meestal worden verlicht met pijnstillers die zonder recept verkrijgbaar zijn.

Het is belangrijk dat u alle postoperatieve instructies van uw chirurg zorgvuldig opvolgt, zodat u goed kunt genezen.

Welke vragen moet ik mijn plastisch chirurg stellen over borstvergroting ?

Voordat u besluit een borstvergroting te ondergaan, is het belangrijk dat u een realistisch inzicht hebt in wat de ingreep inhoudt en wat de mogelijke risico’s en voordelen ervan zijn. Wij raden u aan om met uw arts over het volgende te spreken:

Welk type implantaat zal worden gebruikt? Het type implantaat dat u kiest, moet gebaseerd zijn op uw lichaamstype en gewenste uiterlijk. Uw arts zal u helpen de voor u beste optie te kiezen.

Hoe vaak heeft u deze procedure al uitgevoerd? Uw arts moet jarenlange ervaring hebben met het uitvoeren van deze ingrepen, vooral als hij van plan is een chirurgische aanpak te gebruiken in plaats van een niet-chirurgische aanpak.

Moet ik in de toekomst nog een operatie ondergaan? Er zijn verschillende risico’s verbonden aan borstvergroting, waaronder infectie, bloeding en capsulaire contractie (verharding van littekenweefsel rond het implantaat). Als deze complicaties zich na uw operatie voordoen, kan het nodig zijn een aanvullende operatie te ondergaan om ze te verhelpen. Vraag uw arts naar zijn ervaring met de behandeling van deze complicaties voordat u beslist of u deze ingreep al dan niet wilt laten uitvoeren.