Inhoud show

Butt implantaten

Butt implantaten zijn permanente, op siliconen gebaseerde implantaten die in het lichaam worden ingebracht om de billen op te vullen. De operatie wordt uitgevoerd onder algemene verdoving en kan tot drie uur duren.

De ingreep wordt uitgevoerd in een ziekenhuis of chirurgisch centrum. Vóór de operatie krijgt u een antibioticum om infectie te voorkomen en pijnstillers om het u tijdens de ingreep comfortabel te maken.

Een bilvergroting kan onder plaatselijke of algehele verdoving worden uitgevoerd. De ingreep duurt meestal twee uur en omvat drie incisies: één aan de basis van elke bil en één ertussenin. De chirurg maakt een insnijding in de plooi van uw bil en haalt daar vet weg om uw billen op te vullen (indien nodig). Als er meer volume nodig is, kan hij of zij vet uit andere delen van uw lichaam halen, zoals uw buik of dijen, en dit in uw billen injecteren.

Na de operatie krijgt u antibiotica om infectie te voorkomen en pijnmedicatie zodat u comfortabel kunt rusten terwijl u thuis herstelt. U moet na de operatie een aantal weken losse kleding dragen totdat de zwelling volledig is afgenomen (ongeveer zes weken).

Butt implantaten hebben een gladde textuur die volume geeft aan individuele billen en een natuurlijker uiterlijk biedt.

Butt implantaten hebben een gladde textuur die volume geven aan de individuele billen en een natuurlijker uitzicht bieden. De implantaten kunnen onder de spier (submusculair) of boven de spier (subfasciaal) worden geplaatst.

Een bilvergroting is een optie voor diegenen die de omvang en vorm van hun billen willen vergroten. Bilimplantaten zijn gemaakt van zachte siliconengel of zoutoplossing, die onder de huid in de bilstreek worden geplaatst. De operatie kan worden uitgevoerd om een rondere vorm te verkrijgen of om het volume van één of beide billen te vergroten.

Een bilvergrotingsoperatie wordt vaak uitgevoerd bij vrouwen die hun uiterlijk willen verbeteren door hun billen te vergroten, maar wordt ook toegepast bij mannen die hun lichaamsbeeld willen verbeteren. Wanneer deze ingreep goed wordt uitgevoerd, ziet het resultaat er heel natuurlijk uit en blijft het vele jaren behouden zonder dat verdere behandeling nodig is.

De procedure neemt in totaal ongeveer twee uur in beslag en vereist plaatselijke verdoving. Daarna kunt u enige zwelling hebben die enkele dagen tot twee weken aanhoudt. Gedurende ongeveer 10 dagen na de operatie zal er verband over de incisies worden aangebracht.

Bij de bilvergroting wordt gebruik gemaakt van implantaten die het gebied meer volume geven.

Billen zijn in, en niet voor niets. Bij de bilvergroting wordt gebruik gemaakt van implantaten die het gebied meer volume geven. Dit kan worden gedaan met verschillende soorten materialen, waaronder silicone en polyurethaan.

Bilimplantaten zijn gemaakt van zachte, flexibele materialen die zo gevormd kunnen worden dat ze de natuurlijke rondingen van de billen van een vrouw nabootsen. Sommige artsen geven de voorkeur aan siliconenimplantaten omdat deze er natuurlijker uitzien dan andere soorten implantaten. Maar deze types implantaten kunnen bij sommige patiënten complicaties veroorzaken, zoals infecties of scheuren.

De operatie begint met het maken van een incisie aan beide zijden van uw bilpartij. Overtollig vet wordt dan uit dit gebied verwijderd en elders op uw lichaam overgebracht (zoals uw dijen of buik). Vervolgens wordt er een pocket gemaakt waar uw nieuwe implantaat in komt te zitten, zodat het op zijn plaats blijft tijdens de genezing. De chirurg plaatst het implantaat in deze pocket en sluit de incisies met hechtingen of chirurgisch tape en verband.

Het herstelproces duurt enkele weken en in die tijd moet u strikte instructies volgen, zoals niet op harde oppervlakken zitten of autorijden, totdat alle verbanden na de operatie zijn verwijderd.

Een bilimplantaat is een chirurgische methode om de omvang van de billen te vergroten.

Een bilimplantaat is een chirurgische methode om de billen te vergroten. De ingreep wordt uitgevoerd bij patiënten die hun uiterlijk willen verbeteren door de omvang en vorm van hun billen te vergroten. De operatie kan op twee manieren worden uitgevoerd:

1) Billenimplantaten: Dit zijn siliconen of zoutoplossing implantaten die in uw billen worden ingebracht met behulp van een incisie onder uw huid. Ze geven je een grotere kont met minimale littekens.

2) Liposculptuur: Dit is een procedure waarbij liposuctie wordt uitgevoerd op andere gebieden dan je kont, zoals je heupen en dijen, vervolgens worden die vetcellen in je kont geïnjecteerd voor een grotere booty.

Billenimplantaten vs liposculptuur

Billenimplantaten zijn beter dan liposculptuur omdat ze natuurlijker ogende resultaten bieden en minder risico’s met zich meebrengen. Liposculptuur houdt in dat vet uit andere delen van je lichaam wordt verwijderd en in je billen wordt geïnjecteerd, wat zichtbare littekens achterlaat nadat het genezen is. Dit kan ook leiden tot knobbels of oneffenheden in de vorm van uw bil als gevolg van de ongelijke verdeling van het vet tijdens de operatie.

Bij de bilimplantaten procedure worden incisies in de billen gemaakt.

Bij de bilimplantaten procedure worden incisies in de billen gemaakt. De arts brengt vervolgens een of meer implantaten van silicone, zoutoplossing of andere materialen in. Het implantaat wordt onder de huid en het vet geplaatst en beweegt met uw lichaam mee.

Vóór de ingreep moet u een MRI laten maken om er zeker van te zijn dat u geen metaal in uw lichaam heeft, bijvoorbeeld van een eerdere operatie. Uw arts kan u ook aanraden om voor de ingreep antibiotica te nemen om infectie te voorkomen.

Een billenlift (ook wel gluteoplastie genoemd) is een chirurgische ingreep die de verslapte billen een nieuwe vorm geeft en optilt. Dit kan worden gedaan door overtollig vet te verwijderen, de spieren rond de billen aan te spannen, of door de spieren en de huid bovenop de billen een nieuwe vorm te geven door middel van liposuctie. De chirurg maakt een insnijding aan weerszijden van de wervelkolom aan de onderkant van de bilplooi, waar deze samenkomt met de bovenkant van de dij (bilplooi). Vervolgens verwijdert hij overtollig vet en spant hij de onderliggende spieren aan met hechtingen (hechtingen). Om de spierbuik zelf een nieuwe vorm te geven, wordt een tweede incisie direct boven elke bil gemaakt; deze sneden worden gebruikt om overtollig vetweefsel te verwijderen en tegelijkertijd zo veel mogelijk spiermassa te behouden.

Een bilimplantaat is een chirurgische methode die tot doel heeft de billen te vergroten.

Een bilimplantaat is een chirurgische methode die tot doel heeft de billen te vergroten. Deze operatie kan worden uitgevoerd bij zowel mannen als vrouwen die hun natuurlijke vorm willen vergroten. In sommige gevallen wordt het ook gebruikt door patiënten met een laag lichaamsgewicht of na massaal gewichtsverlies om het verloren volume in deze gebieden te herstellen.

Er zijn vandaag veel verschillende soorten kontimplantaten op de markt, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen:

Silicone: Siliconen kontimplantaten zijn gemaakt van zachte siliconen die op verschillende manieren zijn bewerkt om geen reactie op het lichaam te veroorzaken. Siliconen bilimplantaten werden eerst gebruikt voor borstvergroting maar zijn sindsdien aangepast voor gebruik in andere gebieden zoals billen.

Goretex: Goretex is een soort schuim dat in 1982 werd uitgevonden door W Gore & Associates en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire materialen die worden gebruikt voor kontimplantaten vanwege de duurzaamheid en flexibiliteit in alle klimaten (inclusief warme temperaturen). Het belangrijkste voordeel van dit materiaal is dat het lucht doorlaat zodat er weinig risico is op infectie of andere complicaties die geassocieerd worden met andere soorten materialen die gebruikt worden voor bilimplantaten. Het nadeel is dat dit materiaal niet zo lang meegaat als silicone of andere materialen (meestal ongeveer 10 jaar).

Welk type bilimplantaat procedure wordt gebruikt, hangt af van de patiënt.

Billen zijn een big deal. Een mooie kont is wat elke vrouw wil, maar we zijn er niet allemaal mee geboren. Dus hoe kunnen we er een krijgen? Eén manier is door kontimplantaten.

Billenimplantaten zijn niets nieuws. Ze bestaan al sinds tenminste de jaren 1950 en werden oorspronkelijk gebruikt als onderdeel van reconstructieve chirurgie om vrouwen te helpen hun vorm terug te krijgen na borstkankerbehandelingen of andere operaties waarbij weefsel uit het lichaam werd verwijderd.

De laatste jaren zijn ze populairder geworden als een manier om iemands achterwerk te verbeteren zonder een operatie te ondergaan of overmatig te sporten. Ze worden ook gebruikt als onderdeel van geslachtsveranderende chirurgie voor transgenders die hun billen willen laten vergroten om overeen te komen met hun genderidentiteit.

Buttimplantaten bestaan in twee basisvormen: silicone en zoutoplossing. Siliconen zijn meestal duurder, maar gaan langer mee en voelen natuurlijker aan dan zoutoplossing als het gaat om het opvullen van uw achterwerk.

Er zijn twee veel voorkomende soorten bilimplantaatprocedures die tegenwoordig worden gebruikt: bij de ene wordt een chirurgische naald gebruikt om het implantaat onder de huid te injecteren; bij de andere wordt een incisie gebruikt om het implantaat via een open wond in uw lichaamsholte in te brengen waar het dan tegen uw spierweefsel kan uitzetten (en eruit kan zien als echt bilvet).

Butt Implant kan u helpen uw lichaamsdoelen te bereiken.

Butt Implant is een veilige en effectieve manier om u te helpen uw lichaamsdoelen te bereiken.

Een kontimplantaat is een medisch hulpmiddel dat, wanneer het op de juiste manier wordt geïmplanteerd, de grootte en vorm van uw achterste kan vergroten om u dat perfect gebeeldhouwde uiterlijk te geven. Deze implantaten zijn semi-permanent, wat betekent dat ze niet verwijderd hoeven te worden nadat ze geplaatst zijn. Het is bewezen dat ze veilig kunnen worden gebruikt om patiënten te helpen hun gewenste lichaamsdoelen te bereiken door de omvang en vorm van hun achterwerk te vergroten en hun algemene gevoel van eigenwaarde te verbeteren.

Butt Implant is gemaakt van siliconengel, die zacht en buigzaam is, maar ook duurzaam en blijvend. Het materiaal is ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met andere bilvergrotingstechnieken, zodat patiënten de resultaten kunnen krijgen die ze wensen, ongeacht welke methode ze kiezen te gebruiken. Het is belangrijk te onthouden dat, hoewel deze implantaten veilig zijn, zij alleen mogen worden gebruikt door diegenen die de goedkeuring van hun artsen of chirurgen hebben gekregen voordat zij procedures ondergaan waarbij deze implantaten in de lichaamsholte worden ingebracht of verwijderd, waar zij tot nader order zullen blijven.

Een bilimplantaatoperatie is doorgaans veilig en complicaties zijn zeldzaam bij een gekwalificeerde plastisch chirurg.

Een chirurgische ingreep met een kontimplantaat is doorgaans veilig en complicaties zijn zeldzaam bij een gekwalificeerde plastisch chirurg.

Een bilimplantaat, ook wel bilvergroting of bilvergrotingsoperatie genoemd, kan worden gebruikt om uw profiel te verbeteren door volume aan uw billen toe te voegen. Omdat het een electieve ingreep is, zijn er verschillende factoren die u moet overwegen voordat u de ingreep ondergaat. Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er enkele risico’s verbonden aan bilimplantaten. Als u echter een gekwalificeerde plastisch chirurg kiest en zijn instructies zorgvuldig opvolgt, kunt u het risico op complicaties tot een minimum beperken en optimale resultaten behalen met uw operatie.

Voor veel mensen kan het hebben van grotere billen hen helpen zich zekerder te voelen over hun uiterlijk en hun gevoel van eigenwaarde te vergroten. Hoewel de meeste vrouwen tevreden zijn met hun lichaam zoals het is en geen behoefte hebben aan extra volume in dit gebied, kunnen anderen de grootte van hun billen willen vergroten om persoonlijke redenen of esthetische doeleinden. Om dit soort chirurgie succesvol te laten zijn, moet deze echter worden uitgevoerd door een ervaren chirurg die weet wat een mooi achterwerk is en hoe dit op een veilige manier kan worden bereikt met plastisch-chirurgische technieken zoals vettransfer of liposuctie.

Een bilimplantaat wordt verkregen door siliconen implantaten in de bilspieren te plaatsen.

Een bilimplantaat is ook bekend als een gluteoplastie. Deze cosmetische chirurgische ingreep wordt uitgevoerd om de omvang van de billen te vergroten of te verbeteren door siliconenimplantaten in de bilspieren in te brengen. De ingreep kan worden uitgevoerd als een op zichzelf staande procedure of in combinatie met andere procedures zoals liposuctie, vettransfer en abdominoplastiek.

Een bilimplantaat kan onder algehele anesthesie worden uitgevoerd, maar het kan ook onder plaatselijke verdoving met sedatie. De chirurg zal een incisie maken op de plaats waar hij het implantaat wil plaatsen en wat vet uit uw lichaam verwijderen met behulp van liposuctie om ruimte te creëren voor het implantaat. Vervolgens zal hij een implantaat van siliconengel inbrengen op de plaats waar hij het vet heeft weggehaald om een mooi gevormde bil te creëren. Daarna zal hij uw incisie dichtmaken en met verband verbinden voordat hij u naar huis stuurt met instructies over hoe u na de operatie voor uzelf moet zorgen.

Hoe bereid je je voor op een bilimplantatie?

Voordat u een kontimplantaat krijgt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u gezond genoeg bent voor de procedure. U moet in goede algemene gezondheid zijn, zonder lopende medische aandoeningen of allergieën. U moet ook in goede mentale en emotionele gezondheid verkeren, omdat het herstel moeilijk kan zijn als u zich emotioneel niet goed voelt. Als u van plan bent om in de toekomst kinderen te krijgen, overleg dan met uw arts voordat u een kontimplantaat krijgt, omdat er een verhoogd risico kan zijn op complicaties tijdens de zwangerschap of bevalling.

Bij de voorbereiding op uw ingreep is het belangrijk dat u alle instructies van uw chirurg opvolgt en al het mogelijke doet om ervoor te zorgen dat uw lichaam klaar is voor de operatie.

In de dagen voor uw operatie zijn er een aantal dingen die u moet doen om u voor te bereiden.

– Stop ten minste twee weken voor de operatie met roken en vermijd tabaksgebruik gedurende ten minste vier weken na de operatie.

– Drink 24 uur voor de ingreep geen alcohol en vermijd dit tijdens de genezingsperiode.

– Vermijd aspirine, ibuprofen (Advil), of andere medicijnen die uw bloed kunnen verdunnen gedurende een week voor en na uw ingreep.

– Eet ten minste acht uur voor de ingreep geen vast voedsel en drink de hele dag door voldoende.

– Blijf minstens één nacht in het ziekenhuis na uw bilvergrotingsoperatie; u hebt mogelijk meer tijd nodig als u onder algehele anesthesie bent of als uw ingreep een liposuctie of vettransfer omvat.

Wat kunt u verwachten na een bilimplantatie?

Na de bilimplantatie-operatie moet u gedurende ten minste een maand een compressiekledingstuk dragen. Dit helpt uw lichaam genezen en voorkomt zwelling en blauwe plekken. U moet het de eerste week ook rustig aan doen, omdat uw lichaam zich nog aan de veranderingen moet aanpassen. In deze periode moet u zware lichamelijke inspanning en tillen vermijden.

Tijdens uw herstelperiode kunt u last hebben van enige zwelling en blauwe plekken rond uw billen. Dit is normaal en zal binnen een paar weken na thuiskomst uit het ziekenhuis verdwijnen. U kunt ook tot twee weken na de operatie wat gevoelloosheid in uw onderrug en benen verwachten, maar ook dit zou na verloop van tijd moeten verbeteren.

Het is mogelijk dat uw bilimplantaten een gevoel in uw liesstreek of rond de operatieplaats veroorzaken als gevolg van zenuwbeschadiging door de operatie. Dit verdwijnt gewoonlijk binnen zes maanden na de operatie, maar verschilt van patiënt tot patiënt, afhankelijk van hoeveel zenuwbeschadiging er tijdens de operatie is opgetreden. U kunt dit helpen minimaliseren door het vermijden van zitten met gekruiste benen voor lange perioden (zoals tijdens het autorijden) of door het dragen van losse kleding rond dit gebied indien nodig tijdens het herstel!

Wie zijn goede kandidaten voor een bilimplantatie procedure?

Een bilimplantaat is een procedure die u kan helpen de bilomvang en -vorm te krijgen die u wenst. Als u niet tevreden bent met de grootte of vorm van uw billen, of als u bent afgevallen en uw billen zijn uitgezakt en plat geworden, kan een bilimplantaat een goede optie voor u zijn.

Kandidaten voor een bilimplantaat zijn onder meer vrouwen bij wie het natuurlijke vet niet voldoende is om de gewenste resultaten te bereiken. Het kan ook worden gebruikt in combinatie met andere procedures zoals liposuctie of lipomodellering om de resultaten te verbeteren.

Butt Implant wordt ook uitgevoerd bij patiënten die gewicht hebben verloren als gevolg van medische aandoeningen zoals kanker, anorexia nervosa, bariatrische chirurgie enz., patiënten die borstverkleinende chirurgie hebben ondergaan, mensen die lijden aan het Ehlers-Danlos syndroom (EDS) en patiënten die een volumineuzer achterwerk willen zonder uitgebreide liposuctieprocedures te hoeven ondergaan.

De ingreep vindt plaats onder algehele anesthesie en duurt meestal 1 à 2 uur, afhankelijk van de anatomie en de wensen van de patiënt. Er wordt een kleine incisie gemaakt in het midden van elke bil, die toegang biedt voor het plaatsen van implantaten onder de huidlaag of in de pockets die in de buurt van de bilspier zijn gemaakt. 

Hoe lang duurt het om te herstellen van een kontimplantaatoperatie?

De hersteltijd voor kontimplantaten zal afhangen van het type operatie dat u kiest, alsook van uw persoonlijke gezondheid en leeftijd. Als u bijvoorbeeld een buikwandcorrectie ondergaat, moet u mogelijk een paar dagen ter observatie in het ziekenhuis doorbrengen. Bovendien moet u het na de operatie ongeveer zes weken rustig aan doen.

Een bilvergroting wordt meestal poliklinisch uitgevoerd, waarbij tijdens de ingreep een plaatselijke verdoving wordt gebruikt. De chirurg verwijdert vet uit gebieden zoals de buik of de heupen en injecteert het in je billen met behulp van plaatselijke verdoving. De hersteltijd kan variëren van 30 minuten tot enkele uren, afhankelijk van de hoeveelheid vet die in elke bil wordt geïnjecteerd (meestal een liter per bil).

Zodra de procedure is voltooid en u klaar bent om naar huis te gaan, moet u ruimzittende kleding dragen over het verband dat om uw billen is aangebracht. Waarschijnlijk kunt u binnen twee dagen na de ingreep weer aan het werk.

In het begin kunt u last hebben van blauwe plekken, maar deze zouden binnen twee weken na de operatie moeten verdwijnen; als er echter zwelling of verkleuring optreedt, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen omdat dit kan wijzen op een infectie of andere complicaties zoals bloedstolling

Hoe lang duurt het om te genezen na het verwijderen van een kontimplantaat?

Het is normaal dat u zich een beetje ongerust voelt over het verwijderen van uw bilimplantaten. Maar het proces is eigenlijk heel eenvoudig en de hersteltijd is kort.

Het verwijderen van een bilimplantaat duurt slechts een paar minuten, dus u hoeft niet lang in de operatiekamer te blijven. Nadat de procedure is voltooid, kunt u waarschijnlijk naar huis gaan en een paar uur rusten voordat u uw normale activiteiten hervat.

Na de operatie kunt u wat pijn en zwelling ervaren, die in de weken na de ingreep zullen afnemen. Het is belangrijk dat u het in deze periode rustig aan doet, zodat u geen schade toebrengt aan uw nieuwe weefsel. Gedurende deze tijd raden wij u aan om inspannende activiteiten of sporten te vermijden totdat u volledig bent genezen van uw operatie.

Zijn de resultaten van een kontimplantaat blijvend?

Het korte antwoord is ja, de resultaten van een kontimplantaat zijn blijvend.

Buttimplantaten zijn gemaakt van siliconen en zoutoplossing, wat betekent dat ze kunnen worden verwijderd indien nodig, maar niet worden vervangen als ze eenmaal weg zijn. Zelfs als u uw implantaten laat verwijderen, is er echter geen garantie dat u dezelfde resultaten zult hebben als u ze laat vervangen.

Het lange antwoord is dat de resultaten van een kontimplantaat volledig afhankelijk zijn van het soort implantaat dat u kiest en hoe u het na verloop van tijd behandelt. Als u alle instructies opvolgt en goed voor uw lichaam zorgt, dan zullen de resultaten van een kontimplantaat inderdaad blijvend zijn.

Kan ik een kontimplantaat krijgen met liposuctie?

Ja, u kunt een kontimplantaat krijgen met liposuctie.

Billenimplantaten worden meestal gebruikt om de vorm van uw billen te corrigeren als u vet en volume in dat gebied hebt verloren, bijvoorbeeld door veroudering of gewichtsverlies. Liposuctie is een procedure waarbij vet wordt verwijderd uit een deel van uw lichaam en vervolgens wordt overgebracht naar een ander gebied. Dit kan u helpen de vorm van uw billen te krijgen die u wenst.

Er zijn echter enkele overwegingen voordat u deze procedure ondergaat:

Het kan zijn dat u naast de liposuctie nog andere ingrepen nodig heeft als u uw uiteindelijke resultaten wilt bereiken. Sommige patiënten hebben bijvoorbeeld een abdominoplastie (buikwandcorrectie) of een borstvergroting nodig voor de beste resultaten.

Het kan ook zijn dat u moet overwegen of een kontimplantaat uw gezondheid op een of andere manier zal beïnvloeden-bijvoorbeeld als u diabetes of hoge bloeddruk heeft.

Zorg ervoor dat u werkt met een gekwalificeerde chirurg die ervaring heeft met het uitvoeren van dit soort ingrepen, zodat zij u kunnen vertellen wat voor soort resultaten zij denken dat realistisch zijn voor uw lichaamstype en doelstellingen.

Wat is het verschil tussen bilimplantaten en bilvettransfer?

Een van de meest voorkomende vragen die we krijgen is: “Wat is het verschil tussen een bilimplantaat en een vettransfer?

Het antwoord is eenvoudig: Een bilimplantaat is een kunstmatig implantaat dat je billen opvult, terwijl een vettransfer inhoudt dat vet uit een deel van je lichaam wordt verwijderd en naar een ander deel wordt overgebracht.

Bilimplantaten worden meestal van siliconen gemaakt, maar kunnen ook van andere materialen worden gemaakt, zoals PMMA of polyethyleen met hoge dichtheid. Deze implantaten worden ingebracht via incisies in de huid en door chirurgen in de bilstreek geplaatst.

Anderzijds wordt bij een bilvettransfer door een plastisch chirurg vet uit een ander deel van uw lichaam (meestal uw buik) verwijderd en in uw billen geïnjecteerd. Dit resulteert in een verbeterd uiterlijk dat natuurlijker is dan bilimplantaten omdat het gebruik maakt van uw eigen lichaamsweefsel in plaats van synthetische materialen.

Wanneer kan ik mijn normale activiteiten hervatten na een bilimplantaat?

Na uw bilimplantatie mag u uw normale activiteiten hervatten zodra u zich daar comfortabel bij voelt. Hoewel we aanbevelen ten minste 3 maanden te wachten voordat u weer zware activiteiten onderneemt, vinden de meeste patiënten dat ze binnen 1-2 weken weer aan het werk kunnen (in het geval van kantoorbanen).

De herstelperiode voor een bilimplantaat verschilt niet veel van de herstelperiode voor andere cosmetische ingrepen, zoals een borstvergroting. Aangezien het echter een meer invasieve ingreep is waarbij meer weefsel betrokken is dan bij andere plastische chirurgische ingrepen, zal het langer duren voor uw lichaam om te herstellen van het trauma van de operatie.

In het algemeen kunnen patiënten na de operatie enige zwelling en blauwe plekken verwachten, die na verloop van tijd geleidelijk zullen afnemen. Het kan nodig zijn dat patiënten gedurende een paar weken na de operatie compressiekleding of verband moeten dragen, afhankelijk van hun mate van comfort en de hoeveelheid blauwe plekken die tijdens de operatie zijn opgetreden.

Tijdens deze periode kunt u ook enige pijn ervaren; de meeste patiënten ervaren echter minimale pijn na hun operatie. Het type anesthesie dat tijdens de operatie wordt gebruikt, is ook van invloed op de hoeveelheid pijn die u daarna voelt (plaatselijk versus algemeen). Plaatselijke verdoving wordt direct toegediend in het gebied waar aan gewerkt wordt, dus u zult meer ongemak ervaren in deze gebieden dan wanneer u algehele anesthesie had gekregen.

Wat kan ik verwachten van mijn Butt Implant consult?

Wanneer u komt voor uw bilimplantatie consultatie, kunt u verwachten een deskundige te ontmoeten die zal luisteren naar uw zorgen, zal bespreken wat realistisch is voor u op basis van uw lichaamstype en doelen, en u zal helpen de beste oplossing te vinden om aan uw behoeften te voldoen.

Uw consultatie vindt plaats in een privéruimte waar we uw zorgen en doelen kunnen bespreken zonder bang te hoeven zijn dat u wordt afgeluisterd. De arts zal een volledig lichamelijk onderzoek van uw kont uitvoeren en controleren op tekenen van infectie of andere aandoeningen die kunnen bijdragen aan de probleemgebieden die u ervaart. Hij zal ook de huid rond uw billen onderzoeken om te kijken of er reeds bestaande aandoeningen zijn die complicaties kunnen veroorzaken tijdens de operatie.

Na dit eerste consult zal de arts een behandelplan opstellen dat speciaal op uw behoeften en verwachtingen is afgestemd. Dit plan zal informatie bevatten over hoeveel tijd het zal duren om de procedure te voltooien (van begin tot eind), hoeveel het kost, en wat er precies bij elke fase komt kijken (van voor de operatie tot na de operatie). De arts zal ook uitleggen hoe hij te werk gaat bij het kiezen van de implantaatgrootte die het beste past bij het unieke lichaamstype en de doelstellingen van elke patiënt.

Wanneer zie ik de resultaten van mijn bilimplantatieprocedure?

De resultaten van uw bilimplantatieprocedure zullen zichtbaar zijn zodra u de operatiekamer verlaat. Het kan echter tot 3 maanden duren voordat de uiteindelijke resultaten zichtbaar zijn.

Het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van hoeveel vet er tijdens de procedure is verwijderd en hoeveel van de eigen vetcellen van de patiënt zijn gebruikt om het gebied op te vullen. Patiënten bij wie veel vet is verwijderd, zien misschien niet meteen een dramatisch verschil, maar binnen een paar weken zouden ze een aanzienlijke verandering moeten zien.

Patiënten bij wie heel weinig vet is verwijderd en bij wie geen andere ingrepen tegelijkertijd zijn uitgevoerd, zouden na de operatie direct resultaat moeten zien, maar deze veranderingen kunnen na verloop van tijd vervagen als zij niet goed blijven eten en regelmatig blijven sporten.