Inhoud show

Dijbeenlift

Een dijbeenlift of dijbeenplastiek is een ingreep waarbij overtollige huid en vet van de bovenbenen wordt verwijderd om de verslapte huid en cellulitis te verminderen. Dijbeen liften worden vaak uitgevoerd als onderdeel van een buikwandcorrectie procedure of op zichzelf.

De chirurg verwijdert overtollige huid en vet en verstevigt de spieren om uw dijen een strakkere vorm te geven. De ingreep kan worden uitgevoerd met een incisie rond de lies, of een incisie voor de knie of achter de knie.

De herstelperiode voor een dijbeenlift is ongeveer vier tot zes weken. Tijdens deze periode moet u compressiekleding dragen om uw dijen te ondersteunen en te laten genezen.

Hersteltijd van een dijbeenliftoperatie

Na de operatie moet u compressiekleding dragen om uw dijen te ondersteunen en te laten genezen. U kunt ook wat blauwe plekken en zwellingen rond uw benen hebben die na verloop van tijd geleidelijk zullen verdwijnen. Een dijbeenlift wordt meestal poliklinisch uitgevoerd zonder overnachting in het ziekenhuis, hoewel sommige patiënten na de operatie een nacht in het ziekenhuis moeten blijven zodat ze nauwlettend door medische professionals kunnen worden gevolgd als er complicaties optreden tijdens het herstel van dit type cosmetische chirurgische ingreep.

Met een dijbeenlift, ook wel dijbeenplastiek genoemd, kan de dijstreek worden hervormd en slanker worden gemaakt.

Tijdens deze operatie worden overtollig vet en huid verwijderd om een jeugdiger uiterlijk te verkrijgen. Deze operatie kan zowel uw uiterlijk als uw gevoel van eigenwaarde verbeteren door de rondingen die in de loop der tijd zijn ontstaan glad te strijken. Het kan een lonende ervaring zijn, maar het is belangrijk dat u al uw opties kent voordat u beslist of een dijbeenlift geschikt is voor u.

De operatie verwijdert overtollig vet en huid in de bovenbenen die kunnen hangen of doorhangen.

Een dijbeenliftoperatie kan de vorm en de contouren van uw bovenbeen helpen verbeteren door overtollig vet en huid te verwijderen.

Deze ingreep is bedoeld om het teveel aan huid en vet in uw bovenbeen te verminderen. Dijbeenliftchirurgie kan worden uitgevoerd bij mensen die zijn afgevallen, aangekomen of bij wie de huid is verslapt als gevolg van veroudering.

De resultaten van een dijbeenliftoperatie zijn vaak blijvend, maar het is belangrijk om te onthouden dat u in de toekomst extra ingrepen nodig kunt hebben als u aankomt of afvalt of als uw gewicht in de loop der tijd schommelt.

Dit is ideaal voor mensen die op hun gewenste gewicht zijn, maar toch hun verslapte huid willen aanpakken.

Voor sommigen is gewichtsverlies een reis. Voor anderen is het een bestemming. Ongeacht waar u zich bevindt op uw reis naar gewichtsvermindering, kan het zijn dat u al het gewicht kwijt bent dat u wilt verliezen en nu nog maar één groot probleem hebt: uw huid.

Als dit klinkt zoals u, dan is een dijbeenlift misschien precies wat u nodig hebt!

De dijbeenlift verwijdert overtollige huid die is uitgezakt als gevolg van gewichtsverlies of leeftijdsgebonden veranderingen in de vetverdeling. De overtollige huid wordt vervolgens weggesneden, met als resultaat strakke lijnen en een gladder contour dan ooit tevoren.

De beste kandidaat voor een dijbeenlift is een gezonde volwassene met overtollige huid en vet op de dijen.

Als u gezond bent en een goede kandidaat bent voor een dijbeenlift, kunnen de overtollige huid en het vet in uw dijen door middel van een operatie worden verwijderd.

De ingreep zelf is vrij eenvoudig. Nadat de huid en het vet zijn verwijderd, worden de spieren van uw dijen aangespannen om ze een jeugdiger uiterlijk te geven.

U moet zich op deze operatie voorbereiden door ervoor te zorgen dat u gezond genoeg bent om de operatie te ondergaan en dat u alles begrijpt wat er tijdens de procedure zal gebeuren. Als u vragen hebt over wat u na de operatie kunt verwachten, stel ze dan aan uw chirurg voor de operatie begint, zodat u al uw vragen beantwoord krijgt voor het te laat is!

Tijdens uw consult zal uw arts bespreken welk type dijbeenlift voor u het meest geschikt is.

Als u een dijbeenlift overweegt, vraagt u zich misschien af of er bijwerkingen zijn die met de ingreep gepaard kunnen gaan.

Dijbeen liften kunnen het aanzien van losse huid en cellulitis op de bovenste binnen- en buitenkant van de dijen verbeteren. Een dijbeenlift kan ook overtollig vet in dit gebied verminderen, wat kan helpen om een strakker uiterlijk te krijgen.

Tijdens uw consult zal uw arts bespreken welk type dijbeenlift voor u het meest geschikt is.

Na de operatie krijgt u verband om zwellingen en blauwe plekken te verminderen.

Na de operatie krijgt u zwachtels om de zwelling en blauwe plekken te verminderen. U krijgt een elastische kous om de zwelling te verminderen en een steunkous om uw houding te verbeteren. De zwelling en bloeduitstorting zouden na ongeveer een week moeten verdwijnen.

Het kan zijn dat u tot zes weken na de operatie krukken moet gebruiken. Uw arts zal u meer informatie geven over wanneer u kunt stoppen met het gebruik ervan.

U kunt misschien binnen twee weken na de operatie weer aan het werk als u voor uw werk niets zwaars hoeft te tillen en niet herhaaldelijk hoeft voorover te buigen. Als u na twee weken nog niet weer aan het werk kunt, is het belangrijk dat u met uw arts bespreekt hoe lang u nodig hebt voordat u weer aan het werk kunt.

De dijbeenlift-operatie kan alleen worden uitgevoerd of samen met liposuctie om de resultaten te verbeteren.

De dijbeenlift kan alleen of in combinatie met een liposuctie worden uitgevoerd om de resultaten te verbeteren. De incisie wordt aan de binnenkant van de dij gemaakt, zodat deze na genezing niet zichtbaar is. De ingreep bestaat uit het strakker maken van de fascia en het verwijderen van overtollig vet.

De dijbeenlift is een niet-invasieve ingreep waarbij met één kleine incisie overtollig vet aan beide zijden van de binnenzijde van de dij wordt verwijderd. De ingreep kan alleen worden uitgevoerd of in combinatie met andere ingrepen zoals liposuctie of een buikwandcorrectie.

De resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar na de operatie, maar u moet ongeveer 8 weken wachten tot uw lichaam volledig is genezen voordat u uw definitieve resultaten kunt zien.

Als u last heeft van losse huid aan de binnen- of buitenkant van uw dijen, kan een dijbeenlift een goede optie voor u zijn.

Een dijbeenlift kan de huid van uw dijen strakker en gladder maken en overtollig vet of spieren verwijderen. Het is een uitstekende manier om veel voorkomende problemen aan te pakken, zoals rimpels in de bovenbenen, verslapte huid of cellulitis.

U krijgt betere resultaten van een dijbeenlift als deze wordt uitgevoerd door een chirurg die gespecialiseerd is in cosmetische chirurgie van het onderlichaam. Uw chirurg zal uw dijen onderzoeken en bepalen welke gebieden moeten worden behandeld en hoeveel werk er nodig is. Hij zal u ook helpen beslissen of liposuctie deel zal uitmaken van uw ingreep.

De ingreep duurt meestal tussen de twee en vier uur en kan algehele anesthesie of plaatselijke verdoving met sedatie vereisen naast plaatselijke verdoving op de plaats van de incisie.

De hersteltijd na een dijbeenliftprocedure varieert afhankelijk van de omvang van de behandeling.

Als uw chirurg een kleine hoeveelheid vet en huid verwijdert, kunt u mogelijk na een week weer aan het werk. Bij een uitgebreidere ingreep kan het tot zes weken duren voordat u weer aan het werk kunt.

Na uw operatie begint u met fysiotherapie. Een fysiotherapeut zal u oefeningen leren die u zullen helpen bij uw herstel. De oefeningen zijn bedoeld om de kracht en mobiliteit van uw beenspieren te verbeteren.

Fysiotherapie is belangrijk omdat het helpt voorkomen dat er zich littekenweefsel vormt op de plaats van de incisie. Dit kan later in het leven pijn en ongemak veroorzaken.

De meeste patiënten moeten gedurende ten minste vier weken na een dijbeenlift geen zware activiteiten ondernemen.

Na uw dijbeenliftprocedure moet u gedurende ten minste vier weken geen zware activiteiten ondernemen.

In die tijd zijn de hechtingen nog aan het genezen en is de huid nog bezig zich aan te passen aan de nieuwe vorm. Inspannende activiteit kan uw huid doen uitrekken of scheuren en tot complicaties leiden.

De beste manier om te herstellen van een dijbeenlift is om zoveel mogelijk te rusten en te ontspannen.

U kunt ook overwegen om compressiekleding te dragen gedurende de eerste maand na uw operatie. Compressiekleding ondersteunt uw nieuwe contouren en vermindert de zwelling in uw benen, wat kan helpen tegen postoperatieve pijn en zwelling.

Wat is een dijbeenlift?

Een dijbeenlift, ook wel dijbeenplastiek genoemd, is een chirurgische ingreep waarbij de losse huid aan de boven- en binnenkant van de dijen wordt strakgetrokken.

Deze ingreep kan u helpen er strakker en voller uit te zien. Dit is vaak gewenst na een zwangerschap of gewichtsverlies, maar iedereen kan baat hebben bij een dijbeenlift.

Dijbeen liften zijn niet meer alleen voor oudere vrouwen. Vrouwen van alle leeftijden zien de voordelen van deze ingreep omdat het helpt de effecten van zwaartekracht, veroudering en zwangerschap op het uiterlijk van hun benen tegen te gaan.

Mannen kunnen ook baat hebben bij een dijbeenlift als ze last hebben van losse of hangende huid aan de binnenkant van hun dijen of knieën. Naast het verbeteren van uw zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde na het afvallen, zijn er nog vele andere voordelen van een dijbeenlift voor mannen, waaronder

Verbeterde circulatie naar uw benen

Strakkere huid die er jonger uitziet

Meer comfort bij het sporten of zitten

Hoe lang duurt de hersteltijd voor een dijbeenlift?

De hersteltijd voor een dijbeenlift hangt af van de omvang van de uitgevoerde operatie. Na de eerste ingreep zal uw arts u waarschijnlijk aanraden ten minste een week vrij te nemen van werk of andere activiteiten.

Het is belangrijk om uit te rusten en te herstellen na een dijbeenlift, aangezien deze fysiek veeleisend kan zijn. Tot drie weken na de operatie kunt u last hebben van pijn en zwelling in uw benen, dus plan deze tijd goed in.

U kunt binnen twee weken weer aan het werk als u korte perioden kunt staan en niet te veel hoeft te bewegen. Het is echter het beste om zwaar tillen en inspannende oefeningen te vermijden tot ten minste zes weken na de operatie.

Is een dijbeenlift het waard?

Als u van die vervelende love handles af wilt, is een dijbeenlift een van de meest effectieve manieren om dat te doen. De procedure werkt door het verwijderen van overtollig vet en huid van onder de huid, wat u kan helpen een slankere taille te krijgen.

Als u op het hek over het al dan niet te gaan door met een dij lift, hier zijn 4 redenen waarom het de moeite waard is:

  1. U zult er slanker uitzien: Zoals we hierboven al zeiden, helpt deze procedure bij het verwijderen van overtollig vet en huid, wat betekent dat u een veel duidelijker figuur zult hebben na de operatie.
  1. Het zal uw gevoel van eigenwaarde verbeteren: Als er iets is dat ons een goed gevoel geeft over onszelf, dan is het wel dat we ons zelfverzekerd voelen in wat we dragen – en wanneer we er geweldig uitzien in onze kleren! Een dijbeenlift helpt uw zelfvertrouwen te vergroten omdat u zich comfortabeler voelt als u met uw benen pronkt.
  1. Het is een makkelijke ingreep: Hoewel sommige patiënten een licht ongemak kunnen ervaren tijdens hun herstelperiode, melden de meeste mensen weinig pijn of ongemak te hebben tijdens hun herstelperiode na het ondergaan van deze procedure. Dat betekent dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken dat u na de operatie wekenlang vrij moet nemen van uw werk!
  1. Uw littekens zullen na verloop van tijd vervagen.

Wat kunt u verwachten na een dijbeenlift?

De herstelperiode na een dijbeenlift is meestal ongeveer 6 tot 8 weken, hoewel u kunt merken dat uw littekens tot een jaar licht rood zullen zijn. De duur van de herstelperiode hangt af van de hoeveelheid huid en vet die van uw dijen wordt verwijderd.

Tijdens de eerste twee weken na uw operatie zult u enige zwelling en blauwe plekken in uw benen hebben. U kunt ook pijn hebben op de plaats van de incisies en gevoelloosheid in uw benen. Uw chirurg zal u uitleggen hoe u uw incisies moet verzorgen en hoe vaak u het verband moet verwisselen.

Na twee weken begint u met fysiotherapie-oefeningen om kracht op te bouwen in uw dijspieren. Deze oefeningen moeten worden gedaan onder toezicht van een fysiotherapeut of verpleegkundige die gespecialiseerd is in postoperatieve revalidatie. Zij kunnen u helpen ervoor te zorgen dat uw vooruitgang goed verloopt en dat u geen tegenslagen of complicaties ondervindt.

Wie komt in aanmerking voor een dijbeenlift?

Als u een dijbeenlift overweegt, is het belangrijk te weten dat de ingreep het uiterlijk van de huid op uw dijen kan verbeteren. Een dijbeenlift is een optie wanneer u overtollige huid en vet op uw dijen heeft, of wanneer uw dijen ongelijk van vorm of grootte zijn.

Dijbeen liften kunnen worden uitgevoerd bij vrouwen van alle leeftijden en vormen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat een dijbeenlift de vorm van uw benen of de manier waarop ze functioneren niet verandert. In plaats daarvan richt deze procedure zich op het verbeteren van het uiterlijk van uw huid op uw dijen door het verwijderen van overtollig vet en het strakker maken van losse huid.

Als u geïnteresseerd bent in een dijbeenlift, raadpleeg dan een plastisch chirurg om te bepalen of deze ingreep geschikt is voor u.

Hoe bereid ik me voor op een dijbeenlift?

De voorbereiding op een dijbeenlift kan een beetje verschillen, afhankelijk van of u de ingreep thuis of in het ziekenhuis laat uitvoeren.

Thuis:

-Zorg ervoor dat er iemand is die u na de operatie kan helpen.

-U moet het ongeveer een week rustig aan doen (niet zwaar tillen of inspannende activiteiten).

-Er zal verband worden aangebracht op uw incisie. Deze moeten elke 48 uur vervangen worden en zullen waarschijnlijk pijn doen wanneer ze verwijderd worden. U kunt ook een lichte zwelling rond uw incisie ervaren – dit is normaal, maar als het ernstig wordt, laat het uw arts onmiddellijk weten.

Ziekenhuis:

-U heeft iemand nodig die u na de operatie naar huis brengt (als u niemand tot uw beschikking heeft, vraag dan het ziekenhuispersoneel of zij u iemand kunnen aanbevelen). Het is ook een goed idee om iemand bij u te laten blijven vannacht, omdat de pijnmedicatie het moeilijk voor u kan maken om rechtop te lopen in het begin. Neem indien mogelijk licht leesmateriaal mee, zodat u iets anders hebt dan tv, voor het geval het saai wordt terwijl u wacht tot de medicijnen beginnen te werken of wanneer u uitrust nadat de operatie is voltooid (wat meestal enkele uren duurt, afhankelijk van hoe groot het geopereerde gebied is).

Wat gebeurt er tijdens een dijbeenlift?

Een dijbeenlift is een chirurgische ingreep waarbij overtollig vet en huid van het bovenste deel van uw dijen wordt verwijderd. Een dijbeenlift kan ook helpen om de losse huid in het onderste deel van uw dijen strak te trekken.

Tijdens deze operatie zal uw chirurg een incisie maken aan de bovenkant van elke dij en overtollig vet en huid verwijderen. De incisies worden meestal gemaakt rond de liesstreek (waar uw binnenste dijbeen uw lies ontmoet). De chirurg verplaatst de resterende huid of trekt deze strak om eventuele uitstulpingen of rimpels glad te strijken.

De ingreep duurt ongeveer 1 tot 2 uur en de meeste patiënten kunnen dezelfde dag na de operatie naar huis. Het kan zijn dat u een nacht moet blijven als u uitgebreidere werkzaamheden aan uw billen of heupen laat uitvoeren, waardoor er meer hechttijd nodig kan zijn om wonden te sluiten.

Na de operatie wordt u gevraagd om gedurende enkele weken speciale korsetten, gordels genaamd, te dragen zodat de hechtingen niet door nieuw weefsel scheuren wanneer dit geneest. De compressie helpt de zwelling en blauwe plekken te verminderen en ondersteunt het nieuw gevormde weefsel terwijl het samen geneest tot een strakker ogende lichaamscontour.

Hoe lang duurt mijn herstel van een dijbeenlift?

De herstelperiode na een dijbeenlift is afhankelijk van de omvang van de operatie en het type anesthesie dat wordt gebruikt.

Tijdens een dijbeenlift verwijdert de chirurg overtollige huid en vet van de binnenste en buitenste dijen. Overtollige huid wordt verwijderd van de binnenzijde van de dij, terwijl overtollig vet wordt verwijderd van beide zijden van de buitenzijde van de dij. De hersteltijd varieert afhankelijk van de hoeveelheid huid en vet die tijdens de operatie is verwijderd. Als er bijvoorbeeld slechts een kleine hoeveelheid huid is verwijderd, kan het herstel minder dan twee weken duren. Aan de andere kant, als er meer huid is verwijderd tijdens de operatie, kan het enkele maanden duren voordat de zwelling afneemt.

In de meeste gevallen worden patiënten aangemoedigd om zo snel mogelijk na de operatie te gaan lopen, maar zij moeten gedurende ten minste zes weken na de operatie zware activiteiten vermijden. Patiënten kan ook worden geadviseerd om gedurende enkele weken na de operatie steunkousen of verband over hun benen te dragen om de zwelling in het gebied te helpen verminderen.

Hoe snel kan ik de resultaten zien na mijn dijbeenlift?

De dijbeenlift is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en vet van de bovenste binnenkant van de dijen, of de buitenkant van de dijen, wordt verwijderd. Het wordt ook wel een dijbeenplastiek of liposuctie genoemd.

De beste manier om te weten of u voor een operatie in aanmerking komt, is een gesprek met uw plastisch chirurg. Uw arts zal u en uw medische voorgeschiedenis onderzoeken en vervolgens een behandelplan aanbevelen op basis van uw specifieke behoeften.

Er zijn veel factoren die bijdragen tot het resultaat van een chirurgische ingreep. De genezingstijd hangt af van het type operatie en de hoeveelheid littekens. In het algemeen worden de hechtingen na ongeveer twee weken verwijderd. Na de ingreep zal er gedurende enkele maanden een zwelling optreden, maar deze neemt meestal na ongeveer zes maanden af. U kunt ook enige verkleuring rond de incisies zien (dit zou na verloop van tijd moeten vervagen).

Vrouwen die kinderen hebben gehad, kunnen merken dat hun buikspieren uitgerekt zijn door meerdere zwangerschappen, wat extra huid in dit gebied kan veroorzaken. Dit kan extra werk tijdens de operatie vereisen om optimale resultaten te bereiken.

Krijg ik littekens na een dijbeenlift operatie?

De dijbeenlift procedure wordt uitgevoerd via verschillende kleine incisies en zal fijne littekens achterlaten rond het dijbeengebied. De littekens zijn meestal niet zichtbaar door kleding, maar kunnen zichtbaar zijn als u voorover buigt of gaat zitten. De lengte van uw litteken hangt af van de grootte van uw dijen, de plaats waar de incisie is gemaakt en of er al dan niet liposuctie is uitgevoerd. Een chirurg zal beslissen hoeveel incisies er nodig zijn om de operatie uit te voeren door naar uw lichaamstype te kijken en dit vooraf met u te bespreken.

Na de operatie zal u wat blauwe plekken in de dijstreek hebben die tot twee weken kunnen duren voor ze volledig verdwenen zijn. Uw chirurg zal u ook pijnstillers voorschrijven die u na de operatie kunt gebruiken, zodat u zich zo snel mogelijk weer op uw gemak voelt.

Wat is het verschil tussen binnenste en buitenste dijbeen liften?

Het verschil tussen een binnenste en buitenste dijbeenlift hangt af van waar uw vet zich bevindt.

Een binnenste dijbeenlift verwijdert overtollige huid en vet uit de binnenste dijstreek. Het wordt meestal uitgevoerd bij vrouwen die een aanzienlijke hoeveelheid gewicht hebben verloren of die een aanzienlijke gewichtstoename/-verlies hebben meegemaakt. Dit type operatie wordt ook vaak uitgevoerd bij vrouwen die kinderen hebben gekregen. In dit geval kan de overtollige huid worden verwijderd om een jeugdiger uiterlijk te herstellen.

Een buitenste dijbeenlift verwijdert overtollige huid van het buitenste dijbeengebied. Deze ingreep wordt vaak uitgevoerd bij vrouwen die aanzienlijk zijn afgevallen, maar kan ook om cosmetische redenen worden uitgevoerd. Een vrouw kan voor een buitenste dijbeenlift kiezen als ze slanker wil lijken in haar onderbenen of als ze zich zekerder wil voelen over de manier waarop haar lichaam eruitziet.

Hoe lang duurt een dijbeenlift?

Voor de beste resultaten kan een dijbeenlift tot vier uur duren. Dit proces wordt in twee fasen uitgevoerd: een uur voor elk been. In de eerste fase worden overtollig vet en huid van de binnenkant van de dijen verwijderd, terwijl in de tweede fase de spieren worden aangespannen en gerepositioneerd.

De eerste stap in het proces is het verwijderen van vet en overtollige huid van de binnenkant van uw dijen door middel van liposuctie. Bij deze procedure worden aan een pomp bevestigde zuigbuisjes in uw lichaam ingebracht via kleine incisies die aan weerszijden van uw liesstreek worden gemaakt. De buisjes verwijderen dan ongewenst vet en huid van uw dijen met behulp van hoge-druk zuigkracht. Vervolgens verwijderen de plastisch chirurgen via een incisie aan de bovenkant van elk been het resterende vetweefsel en de overtollige huid rond uw liesstreek.

Als al het overtollige weefsel van beide benen is verwijderd, sluit de chirurg de kleine incisies in de dij (ongeveer 5 mm breed) met hechtingen. Dit helpt om de losse huid rond dit gebied strak te trekken, zodat het er gladder uitziet zonder rimpels of plooien, zowel van bovenaf als van onderaf gezien. Tenslotte blijft er een klein litteken achter op de plaats van de insnijdingen, maar dit kan gemakkelijk verborgen worden door broeken of rokken indien nodig!

Waarom een dijbeenlift?

Een dijbeenlift is een ingreep waarbij overtollige huid, vet en weefsel aan de binnen- en buitenkant van de dijen wordt weggenomen.

De operatie kan u helpen de contouren te krijgen die u wenst, vooral als u bent afgevallen of aangekomen. Het is ook geschikt voor mensen die eerder letsel hebben opgelopen of te maken hebben met aandoeningen zoals lipoedeem (een stoornis in de verdeling van lichaamsvet).

Een dijbeenliftoperatie wordt uitgevoerd onder algehele verdoving en duurt 2-3 uur. De chirurg werkt via kleine incisies aan de voorkant van uw dijen. De incisies worden na de operatie gesloten met hechtingen en afgedekt met verband.

Wie is geschikt voor een dijbeenlift?

Een dijbeenlift kan een goede optie zijn voor mensen die ontevreden zijn over het uiterlijk van hun dijen. Ze worden meestal uitgevoerd door een plastisch chirurg, en ze zijn aangewezen bij patiënten met overtollige huid die over hun dijen hangt.

De beste kandidaten voor een dijbeenlift zijn patiënten met overtollig vet en huid in het bovenste gedeelte van de dij. Het doel van deze ingreep is het verwijderen van overtollig vet en het strakker maken van de huid, zodat deze er gladder en gedefinieerder uitziet. Patiënten met losse huid of overtollig vet kunnen ook baat hebben bij een liposuctieoperatie om hun lichaam te verfijnen voordat ze een dijbeenlift laten uitvoeren.

Om te bepalen of u een goede kandidaat bent voor deze ingreep, zal uw arts uw algemene gezondheid en uw medische voorgeschiedenis moeten beoordelen. Uw arts moet ook een onderzoek van uw dijen uitvoeren voordat hij u een operatie of behandelplan aanbeveelt.

Wat moet ik weten voordat ik een dijbeenlift onderga?

Voordat u een dijbeenlift ondergaat, moet u weten wat u van de ingreep kunt verwachten, hoeveel het gaat kosten en of u een goede kandidaat bent voor de operatie.

Het eerste wat u moet weten over dijbeen liften is dat het een pijnlijke ingreep kan zijn. Artsen geven patiënten vaak pijnstillers voor en na de operatie, maar zelfs met deze medicijnen melden veel patiënten dat ze wat ongemak voelen tijdens het herstel.

U moet ook weten dat dijbeen liften geen risicoloze ingreep is. Er kunnen complicaties optreden tijdens en na de operatie, waaronder infectie of gevoelloosheid in uw dijen. Sommige mensen kunnen last krijgen van littekenvorming of overcorrectie van hun huidplooien.

Tot slot zijn er twee verschillende soorten dijbeenliftprocedures: open procedures en gesloten procedures. Bij open procedures is een incisie nodig om bij uw dijspieren te komen; bij gesloten procedures is geen incisie nodig. Open ingrepen genezen doorgaans sneller dan gesloten ingrepen, maar brengen ook grotere risico’s met zich mee in verband met huidinfecties en littekenvorming.

Wanneer kan ik mijn normale activiteiten hervatten na een dijbeenliftprocedure?

Na uw dijbeenliftprocedure zou u ongeveer zes tot acht weken na de operatie uw normale activiteiten moeten kunnen hervatten. Tijdens uw consultatie zal uw chirurg u vertellen hoe lang het zal duren voor u uw normale activiteiten weer kunt opnemen en of er al dan niet beperkingen zijn voor wat u in die periode kunt doen.

Als u vragen heeft over wanneer het voor u veilig is om bepaalde activiteiten te hervatten, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Een dijbeenlift kan voor u een optie zijn als u last heeft van verslapte huid aan de binnenzijde van uw dijen.