Facelift

De facelift is een chirurgische ingreep die verslapte huid en rimpels verbetert. De ingreep kan onder algehele anesthesie worden uitgevoerd, zodat u tijdens de operatie comfortabel kunt uitrusten.

Na de operatie moet u waarschijnlijk een paar dagen in het ziekenhuis blijven. Zo kunnen wij u nauwlettend in de gaten houden en ervoor zorgen dat uw herstel soepel verloopt.

Na de operatie krijgt u van ons een kit mee voor thuis, met daarin alle medicijnen, verbanden en verbandmiddelen die u nodig heeft voor uw herstel.

Een facelift kan alleen worden uitgevoerd, of in combinatie met andere ingrepen zoals een wenkbrauwlift, ooglidcorrectie of neuscorrectie.

Een facelift is een chirurgische ingreep waarbij verslapte huid wordt gelift en nekspieren worden aangespannen om de gevolgen van veroudering tegen te gaan. De ingreep kan alleen worden uitgevoerd, of in combinatie met andere ingrepen zoals een wenkbrauwlift, ooglidcorrectie of neuscorrectie.

Een wenkbrauwlift is ook bekend als een voorhoofdslift. Het maakt de verslapte huid op de bovenste oogleden en wenkbrauwen los om het uiterlijk te verbeteren door de ogen er jonger en alerter uit te laten zien.

Ooglidchirurgie creëert een plooi op het bovenste ooglid door overtollige huid te verwijderen en het onderliggende weefsel aan te spannen. Deze ingreep kan helpen voorkomen dat hangende bovenoogleden het zicht belemmeren of dubbelzien veroorzaken. De onderste oogleden worden ook gelift tijdens deze ingreep om een jeugdiger uiterlijk te krijgen.

Neuscorrectie (rhinoplastie) kan worden uitgevoerd als onderdeel van een facelift of afzonderlijk wanneer alleen de neus moet worden behandeld.

Sommige van uw gezichtsspieren kunnen ook worden aangespannen.

Een facelift is een chirurgische ingreep om rimpels te verwijderen en het onderliggende weefsel van het gezicht strakker te maken.

De facelift kan onder algehele anesthesie of plaatselijke verdoving worden uitgevoerd, afhankelijk van het type ingreep dat wordt uitgevoerd. In bepaalde gevallen kan sedatie worden toegepast.

Nadat de huid is gelift, wordt deze strakgetrokken met hechtingen of nietjes. In sommige gevallen kan een vettransfer worden uitgevoerd om de gelifte huid op te vullen.

De incisie voor een facelift wordt gemaakt in de haarlijn achter elk oor en strekt zich uit van oorlel tot oorlel. De chirurg zal dan ofwel overtollige huid en vet wegsnijden uit het onderste deel van uw gezicht of uw gezichtsspieren terugtrekken en ze met hechtingen of krammen aanspannen. Sommige van uw gezichtsspieren kunnen ook worden aangespannen.

Een facelift is de beste manier om veroudering in het gezicht aan te pakken.

Het is niet ongewoon dat mensen zich onzeker voelen over hun uiterlijk als ze ouder worden, en dit geldt vooral voor mensen die veel zijn afgevallen of andere veranderingen in hun gezichtsstructuur hebben ondergaan.

Er zijn echter vele mogelijkheden om uw uiterlijk te verbeteren en uw gezicht weer wat jeugdiger te maken. Een van deze opties is een facelift, die kan worden uitgevoerd door een plastisch chirurg.

Een facelift zal u helpen er jonger en aantrekkelijker uit te zien, terwijl ook uw algehele gezondheid wordt verbeterd. Deze procedure kan helpen bij:

 • rimpels rond de ogen
 • diepe rimpels op de wangen
 • huidverslapping die in de loop der tijd is ontstaan door overgewicht of veroudering (vooral rond de mond)
 • hangende oogleden

De tekenen van veroudering kunnen frustrerend zijn.

Als u bent zoals de meeste mensen, wilt u er op uw best uitzien en u op uw best voelen als u ouder wordt. Rimpels en een slappe huid zijn gewoon niet in de mode. Dus wat kunt u er aan doen?

Het goede nieuws is dat er chirurgische mogelijkheden zijn om het uiterlijk van uw gezicht en hals op elke leeftijd te verbeteren. Een facelift kan helpen om uw gezicht weer jeugdiger te maken door overtollig vet te verwijderen en de huid strakker te maken, zodat deze steviger, gladder en meer gelift wordt. Een halsliftoperatie kan ook helpen de hals te verjongen door het volume onder de kin te herstellen en overtollige huid aan de zijkanten van de hals te verwijderen.

Deze ingrepen worden meestal poliklinisch uitgevoerd onder algehele anesthesie en nemen ongeveer twee uur in beslag. Ze kunnen alleen worden uitgevoerd of gecombineerd met andere ingrepen zoals borstvergroting of liposuctie voor optimale resultaten.

Een facelift verandert niets aan uw uiterlijk en stopt het verouderingsproces niet.

Een facelift is een chirurgische ingreep die in het gezicht wordt uitgevoerd om overtollige huid en vet te verwijderen, het onderliggende weefsel aan te spannen en rimpels of plooien glad te strijken. Het kan worden uitgevoerd samen met andere ingrepen zoals een wenkbrauwlift of halslift.

Hoewel het u kan helpen er jonger uit te zien, zal het u er niet helemaal als iemand anders uit laten zien. En hoewel er veel factoren zijn die ertoe bijdragen dat u er ouder uitziet, is uw gezicht daar niet noodzakelijkerwijs één van: het is belangrijk om te onthouden dat rimpels niet alleen door leeftijd worden veroorzaakt – ze worden veroorzaakt door schade door de zon, roken, stress, genetica en andere factoren die te talrijk zijn om hier op te sommen!

Wat is Face Lift ?

Een facelift is een chirurgische ingreep die de zichtbaarheid van dynamische rimpels en plooien in het gezicht vermindert door het onderliggende oppervlakkige zachte weefsel omhoog te brengen en aan te spannen. Het kan ook helpen om de hals en de wangen een jeugdigere contour te geven. Er zijn veel verschillende soorten facelifts.

Er zijn verschillende soorten facelifts, elk met zijn eigen voordelen en risico’s. Welk type u kiest, hangt af van hoeveel tijd u thuis wilt doorbrengen met herstellen, hoeveel pijn u kunt verdragen tijdens het herstel en hoeveel geld u bereid bent uit te geven. De meest voorkomende faceliftprocedures zijn:

 • Mini-facelift – Dit is een minder invasieve procedure dan de traditionele faceliftoperatie, omdat er geen weefsel uit uw nek of oren hoeft te worden verwijderd.
 • Traditionele facelift – Ook bekend als volledige gezichtslift of open facelift.

Waarom heeft u een facelift nodig?

Een facelift is een cosmetische ingreep die het uiterlijk van uw gezicht verbetert door overtollige huid te verwijderen en de onderliggende spieren aan te spannen. Het kan rimpels verminderen, wallen onder uw ogen verwijderen en plooien of vouwen in uw hals gladstrijken.

Een faceliftoperatie kan u er ook jonger uit laten zien door de contouren van uw gezicht en hals te verbeteren. Dit kan zijn het prominenter maken van uw kin, het verminderen van de grootte van een onderkin of het verbreden van uw kaaklijn. De behandeling wordt al vele jaren toegepast en heeft bewezen effectief te zijn bij het liften van verslapte huid en het strakker maken van onderliggend weefsel.

Deze ingrepen worden meestal in een polikliniek uitgevoerd. Uw chirurg maakt een kleine incisie bij elk oor, waardoor hij toegang krijgt tot de onderliggende spierlaag onder huidniveau. Vervolgens wordt overtollig vet rond de wangen, de kaken en de hals verwijderd en worden de losse gezichtsspieren met draadvormige hechtingen, hechtingen genaamd, aangehaald.

Hoe wordt een facelift uitgevoerd?

Een faceliftoperatie is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en vet van het gezicht en de hals worden verwijderd. De meest voorkomende gebieden van het gezicht die worden behandeld met een facelift zijn onder andere:

 • Het voorhoofd, de wenkbrauwen en de slapen
 • De wangen en jukbeenderen
 • De hals

Een facelift wordt onder algehele narcose uitgevoerd in een poliklinisch operatiecentrum of ziekenhuis. Een facelift kan op een open of gesloten manier worden uitgevoerd. Een open facelift vereist incisies voor het oor, tot achter de oorlel, en soms rond de haarlijn om de hoofdhuid aan te spannen. Bij een gesloten facelift worden alleen incisies voor het oor gemaakt, waarbij de hechtingen in het haar of achter de oorlel worden verborgen. De ingreep duurt ongeveer twee uur en kan in sommige gevallen poliklinisch worden uitgevoerd.

Wat zijn de voordelen van een facelift?

Facelift chirurgie is een van de meest populaire cosmetische ingrepen die vandaag de dag worden uitgevoerd. Het is een van de meest gevraagde ingrepen voor vrouwen boven de 40 en het is niet alleen voor de rijken der aarde!

U kunt een facelift overwegen als u merkt dat uw huid haar elasticiteit en jeugdige stevigheid heeft verloren. De huid rond uw ogen, wangen, kin en voorhoofd kan zijn gaan verslappen. Misschien ziet u ook een teveel aan losse huid rond uw hals, waardoor u er ouder uitziet dan u eigenlijk bent.

Een facelift helpt u er jeugdiger uit te zien door overtollig vet en weefsel uit het gezicht en de hals te verwijderen en deze weefsels vervolgens weer op hun plaats te zetten. Dit zorgt voor een jeugdiger gezicht door het verwijderen van tekenen van veroudering, zoals verslapte huid, rimpels, holle wangen en hangende oogleden.

Een facelift kan u helpen er beter uit te zien, een beter gevoel over uzelf te krijgen en stress als gevolg van veroudering te verminderen. U zult weer make-up kunnen dragen zonder dat u zich onzeker hoeft te voelen over uw uiterlijk!

Welke vragen moet ik mijn plastisch chirurg stellen over een facelift ?

De beste manier om u voor te bereiden op uw faceliftoperatie is uw plastisch chirurg het volgende te vragen:

 • -Wat houdt mijn procedure in?
 • -Hoeveel ingrepen zoals de mijne heeft u gedaan?
 • -Wat zijn de mogelijke risico’s van deze ingreep?
 • -Hoe lang zal elke fase van mijn ingreep duren?
 • -Hoeveel pijn zal ik waarschijnlijk hebben, en hoe lang?

Wie is een goede kandidaat voor een facelift ?

Een facelift is een chirurgische ingreep die de jeugdigheid van het gezicht herstelt. Het pakt de tekenen van veroudering aan die zich voordoen rond de ogen, op de wangen en bij de kaaklijn.

Er zijn vele redenen om een facelift te overwegen. U kunt het volgende willen aanpakken:

 • Hangende huid
 • Loszittende of verslapte huid rond uw mond, wangen, kin of hals
 • Diepe rimpels rond uw mond en ogen (lachrimpels)
 • Huidverslapping (slappe huid) in uw hals of jowls
 • Verslapte huid onder uw kin

Een facelift kan u er jonger en frisser uit laten zien. Het kan u ook helpen om u beter in uw vel te voelen!

Hoe bereidt u zich voor op een facelift?

De facelift is een chirurgische ingreep die rimpels kan helpen verwijderen en de huid van het gezicht, de hals en de hoofdhuid strakker kan maken. Het is een cosmetische ingreep die zowel bij mannen als bij vrouwen kan worden uitgevoerd. De faceliftoperatie kan helpen bij het verwijderen van tekenen van veroudering, zoals kraaienpootjes rond uw ogen, verslapte huid op uw oogleden, jowls onder uw kin, en losse huid op andere delen van uw gezicht. De faceliftoperatie wordt ook wel rhytidectomie genoemd.

Een facelift kan worden uitgevoerd in een ziekenhuis of poliklinisch. De ingreep duurt meestal 1 tot 2 uur. Er wordt een algemene verdoving gebruikt, zodat u tijdens de ingreep geen pijn voelt. Sommige chirurgen gebruiken plaatselijke verdoving in plaats van algehele anesthesie als zij denken dat dit veilig voor u is.

Om u op deze ingreep voor te bereiden, moet u de volgende tips volgen:

 • Stop ten minste 1 maand voor de operatie met roken, omdat roken de bloedtoevoer naar alle delen van uw lichaam, inclusief uw huid, vermindert; het verhoogt ook uw risico op infectie na de operatie
 • Stop met het innemen van aspirine, ibuprofen of andere niet-steroïdale ontstekingsremmende geneesmiddelen gedurende ten minste 2 weken voor de ingreep.