Liposuctie

Liposuctie is een van de meest gevraagde ingrepen in de esthetische chirurgie. Hoewel het als een invasieve cosmetische ingreep wordt beschouwd, staat het bij artsen en dermatologen bekend als een veilige en doeltreffende methode om plaatselijke vetophopingen uit het lichaam te verwijderen. Liposuctie kan worden uitgevoerd om verschillende lichaamsdelen zoals de kin, heupen en dijen een nieuwe vorm te geven of te verbeteren.

Liposuctie is een cosmetische ingreep waarbij vet uit het lichaam wordt verwijderd.

Liposuctie is een cosmetische ingreep waarbij vet uit het lichaam wordt verwijderd. Liposuctie wordt uitgevoerd in de spreekkamer van een arts of in een poliklinisch chirurgisch centrum.

De chirurg brengt dunne buisjes in de huid en de vetlaag in en zuigt vervolgens het vet weg. De buisjes worden ingebracht onder plaatselijke verdoving met sedatie of algehele anesthesie. Liposuctie vereist slechts kleine incisies, die verborgen worden in huidplooien of achter de oren.

Liposuctie wordt meestal gebruikt voor de behandeling van:

 • Volumineuze dijen en billen
 • Slappe armen en bovenarmen
 • Uitgezakte buik en borsten

Liposuctie kan helpen bij het verwijderen van vet, maar voorkomt niet dat vet terugkeert naar de gebieden waar het is verwijderd.

Liposuctie kan helpen bij het verwijderen van vet, maar het voorkomt niet dat vet terugkeert naar de gebieden waar het is verwijderd.

Liposuctie werkt door het wegzuigen van ongewenste vetcellen die onder de huid vastzitten. De procedure wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en de meeste patiënten voelen geen pijn tijdens of na de procedure. Hoewel er vele soorten liposuctie-technieken bestaan, wordt de meest gebruikelijke techniek tumescentie of ultrasone liposuctie genoemd. Bij dit type procedure injecteert de chirurg een oplossing van water, zout en lidocaïne in het gebied waar vet moet worden verwijderd. Hierdoor zwelt het weefsel op, zodat wanneer de chirurg vetcellen wegsnijdt met een kleine canule (een buisje met een holle punt), deze op hun oorspronkelijke plaats blijven en zich niet door het lymfevatenstelsel van het lichaam verspreiden.

Na een liposuctie kunnen sommige patiënten enkele dagen last hebben van blauwe plekken, zwellingen of pijn op de plaats van de operatie voordat ze resultaten zien. Liposucties nemen meestal minder dan een uur in beslag, afhankelijk van de hoeveelheid vet die moet worden verwijderd. De patiënten zouden zwelling tot drie weken na hun verrichting moeten verwachten.

Liposuctie maakt gebruik van lichaamscontouren om uw lichaam een nieuwe vorm te geven door vetophopingen te verwijderen.

Liposuctie is een procedure om vet te verwijderen uit specifieke gebieden van het lichaam. Liposuctie wordt meestal gebruikt om vet uit de heupen, dijen, billen en knieën te verwijderen.

Liposuctie werkt door ongewenst vet weg te zuigen via kleine incisies in de huid. Het verwijderde vet wordt dan in een busje gezogen waar het uit het lichaam wordt verwijderd. U zult waarschijnlijk wat blauwe plekken rond de incisieplaatsen hebben, maar dit zou na een paar dagen weg moeten zijn.

Liposuctie kan ambulant of in een ziekenhuis worden uitgevoerd. Liposuctie wordt meestal onder algehele anesthesie uitgevoerd, maar het kan ook onder plaatselijke verdoving worden gedaan als u dat kunt verdragen of als u geen algehele anesthesie wilt ondergaan.

Liposuctie kan worden gecombineerd met andere cosmetische ingrepen zoals abdominoplastiek (buikwandcorrectie), borstvergroting/implantatie en borstlift/verkleining/augmentatie (borstlift), bilvergroting en borstverkleining bij mannen (gynaecomastie).

Liposuctie kan cellulitis of striae niet verwijderen, maar kan het uitzicht van cellulitis wel verbeteren.

Liposuctie is een cosmetische ingreep om vet te verwijderen. Het is een chirurgische ingreep die kan worden toegepast op de armen, benen en andere delen van het lichaam. Liposuctie wordt vaak uitgevoerd bij patiënten die het uiterlijk van hun huid of de vorm van hun lichaam willen verbeteren. Dit omvat mensen met overgewicht of obesitas en mensen die gewicht hebben verloren maar nog steeds overtollig vet in hun lichaam hebben.

Liposuctie kan cellulitis of striae niet verwijderen, maar kan wel het uiterlijk van cellulitis verbeteren.

Liposuctie wordt meestal poliklinisch uitgevoerd (poliklinische chirurgie). U slaapt tijdens het grootste deel van de procedure, maar u kunt wakker zijn tijdens sommige delen ervan.

Tijdens de liposuctie:

De chirurg zal een of meer kleine incisies maken in de buurt van uw huidplooi of kuiltjes waar het overtollige vet zich bevindt.

Een buisje dat verbonden is met een vacuümpomp wordt in elke incisie ingebracht en heen en weer bewogen over het gebied terwijl er wordt gezogen. De chirurg verwijdert dan het vet via deze incisies met behulp van een tang die aan een operatiemicroscoop is bevestigd.

Pijn na een liposuctie is niet ernstig.

Pijn na een liposuctie is niet ernstig. Het is gewoon ongemakkelijk. Het betekent dat uw vet naar buiten komt en dat uw lichaam tijd nodig heeft om het te laten genezen. Liposuctie is wel een zware ingreep. Er kan een kans zijn op een bloeding onder de huid of een kleine wond kan geïnfecteerd raken.

Wat is Liposuctie?

Liposuctie is een chirurgische ingreep die gebruikt kan worden om overtollig vet te verwijderen. Het is een goede behandelingsoptie voor mensen die grote hoeveelheden vet in één gebied hebben, maar niet genoeg om in aanmerking te komen voor een traditionele operatie. Liposuctie berust op zuiging om vet uit het lichaam te verwijderen. De chirurg gebruikt een buis, een endoscoop, om uw lichaam te onderzoeken en gebieden te vinden waar vet kan worden verwijderd. Vervolgens brengt hij of zij buisjes in het gebied in en gebruikt de zuiging om het ongewenste weefsel eruit te trekken.

Liposuctie wordt meestal uitgevoerd op de buik, dijen, heupen, billen en armen.

Een liposuctie is alleen effectief als u de instructies van uw chirurg na de ingreep nauwkeurig opvolgt, zodat u optimale resultaten krijgt. U moet ook de instructies van uw chirurg opvolgen wat betreft dieet en lichaamsbeweging na de operatie.

Wie moet een Liposuctie ondergaan?

Mensen met overgewicht, die niet fit zijn en overtollig vet in hun lichaam hebben. Liposuctie is een chirurgische ingreep om overtollig vet uit het lichaam te verwijderen. Liposuctie wordt meestal gebruikt om overtollig vet van de buik, de dijen en de billen te verwijderen.

Er zijn veel verschillende soorten liposuctieprocedures die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden uitgevoerd. Het is belangrijk dat u een gekwalificeerde plastisch chirurg vindt die op basis van uw unieke situatie een geschikte procedure voor u kan aanbevelen.

Waarom zou u Liposuctie nodig hebben?

Liposuctie is één van de meest populaire cosmetische ingrepen ter wereld. Het is een procedure waarbij vet uit bepaalde delen van uw lichaam wordt verwijderd, zodat u probleemgebieden kunt wegwerken zonder te hoeven sporten of op dieet te gaan.

De procedure zelf omvat het gebruik van een grote naaldachtige buis genaamd een canule om overtollig vet te verwijderen uit specifieke gebieden van uw lichaam. De canule wordt in de huid ingebracht en gebruikt om het vetweefsel op te breken, dat vervolgens wordt verwijderd door middel van afzuiging.

U kunt liposuctie op elk deel van uw lichaam laten uitvoeren, maar het wordt meestal gedaan op de buik of de dijen. Liposuctie kan ook worden toegepast als onderdeel van een andere chirurgische ingreep, zoals een borstvergroting of een buikwandcorrectie.

Hoe wordt liposuctie gedaan?

Liposuctie is een chirurgische ingreep waarbij vet uit specifieke delen van het lichaam wordt verwijderd. Liposuctie wordt vaak gebruikt om gebieden van het lichaam te behandelen waar overtollig vet gezondheidsproblemen veroorzaakt, zoals de buik, dijen, billen en bovenarmen. Liposuctie kan ook worden gebruikt om de lichaamscontouren te verbeteren bij mensen die veel zijn afgevallen. Liposuctie kan met verschillende technieken worden uitgevoerd:

 • Liposuctie met plaatselijke verdoving – Bij deze techniek wordt een combinatie van plaatselijke verdoving en tumescent (een oplossing met natriumchloride en andere geneesmiddelen) gebruikt om het gebied waar vet wordt verwijderd te verkleinen. De oplossing veroorzaakt zwelling rond het gebied dat wordt behandeld, wat helpt om het te beschermen tijdens de operatie.
 • Liposuctie met algehele anesthesie – In deze procedure krijgt u algehele anesthesie zodat u tijdens de operatie buiten bewustzijn bent en geen pijn of ongemak voelt terwijl uw lichaam geneest van de ingreep. Het is mogelijk dat u ‘s nachts in het ziekenhuis moet blijven nadat de algehele anesthesie is toegediend.
 • Liposuctie zonder verdoving – Bij deze techniek wordt vet via een kleine incisie verwijderd door middel van afzuiging in plaats van met een scalpel of laser.

Wat zijn de stappen van een Liposuctie procedure?

Liposuctie is een procedure om vet te verwijderen uit specifieke delen van uw lichaam. De stappen van de procedure zijn:

 1. U wordt onder narcose gebracht om u tijdens de operatie comfortabel te houden.
 2. Er wordt een kleine incisie gemaakt in elk gebied waar vet zal worden verwijderd.
 3. Uw chirurg zal een vacuüm-ondersteund apparaat gebruiken om het vet te verwijderen uit deze incisies en door een klein buisje dat aan het apparaat is bevestigd (canule). De canule wordt in elke incisie ingebracht en werkt als een rietje dat er vloeistof door opzuigt, maar in plaats van water of andere vloeistoffen op te zuigen, zuigt het vetcellen op!
 4. De canule wordt vervolgens uit elke incisie verwijderd en vervangen door hechtingen om de incisies te sluiten.

Wat zijn de voordelen van een Liposuctie?

Liposuctie is een cosmetische ingreep die u kan helpen uw droomlichaam te bereiken. Met deze procedure kunnen chirurgen overtollig vet verwijderen in specifieke gebieden van uw lichaam. Dit wordt gedaan door een klein buisje in te brengen in het gebied waar het vet zich bevindt en vervolgens het overtollige vet door het buisje naar buiten te zuigen. Liposuctie kan worden uitgevoerd op gebieden zoals de dijen, armen, heupen, buik en billen.

De voordelen van een liposuctie zijn onder andere:

 • Het verwijderen van overtollig vet uit gebieden die niet reageren op diëten of lichaamsbeweging
 • Vermindering van cellulitis
 • Verbetering van eigenwaarde en zelfvertrouwen
 • Het helpen van patiënten die zijn gediagnosticeerd met Diabetes of hoge cholesterol niveaus

Wie is een goede kandidaat voor Liposuctie?

Liposuctie is een goede optie voor mensen die van hardnekkig vet op hun buik en dijen af willen, of die de vorm van hun billen willen verbeteren. Als u ontevreden bent over deze lichaamsdelen, dan raden wij u aan om met onze medewerkers te bespreken of liposuctie iets voor u is.

Als u liposuctie overweegt, raden wij u aan onze galerijpagina te bekijken en te zien wat andere patiënten over hun ervaringen met de procedure hebben gezegd. Wij raden u ook aan om direct met ons te praten over uw zorgen en doelstellingen, zodat wij u kunnen helpen bij het proces.

Hoe bereidt u zich voor op Liposuctie?

Liposuctie is een procedure waarbij vet uit uw lichaam wordt verwijderd door middel van afzuiging. Het kan worden toegepast op uw buik, heupen, dijen en billen. De beste kandidaten voor liposuctie zijn mensen met een losse huid en vetophopingen in deze gebieden.

U moet zich op de liposuctie voorbereiden door vóór de operatie gezond te eten en regelmatig te bewegen. Ook moet u ten minste twee weken voor de ingreep stoppen met roken. Dit zal het risico op complicaties zoals infecties of bloedstolsels na de operatie helpen verminderen.

Om blauwe plekken en zwellingen na de operatie tot een minimum te beperken, moet u tijdens het herstel loszittende kleding dragen. U moet ook vermijden om voorover te buigen of zware voorwerpen op te tillen totdat uw arts u toestemming geeft om dit later tijdens de herstelperiode te doen, afhankelijk van uw specifieke situatie, maar meestal binnen twee weken na de operatie wanneer de meeste patiënten volledig genezen zijn van de operatie onder normale omstandigheden zonder complicaties van anesthesie bijwerkingen van medicijnen voorgeschreven door hun arts, die pijnstillers kunnen omvatten indien nodig antibiotica infectie te voorkomen.

Welke vragen moet ik mijn plastisch chirurg stellen over Liposuctie?

Je hebt besloten om een liposuctie te ondergaan. U hebt uw onderzoek gedaan en een gekwalificeerde, ervaren plastisch chirurg gevonden. Nu is het tijd om met uw arts te praten over de details van uw ingreep. Hier zijn enkele vragen die u kunt stellen:

 1. Welk type verdoving zal worden gebruikt?
 2. Hoe lang zal de procedure duren?
 3. Worden er incisies gemaakt of wordt er alleen een liposuctie uitgevoerd?
 4. Welk type anesthesie zal worden gebruikt?
 5. Wat kan ik na de ingreep verwachten?