Inhoud show

Mommy Makeover

Als u moeder bent, kunt u zich door de gevolgen van de zwangerschap en de bevalling als een vreemde in uw eigen lichaam voelen. U kunt een losse huid of striae hebben, of u kunt al uw spieren van voor uw zwangerschap hebben verloren. Hoe dan ook, het kan moeilijk zijn om je weer jezelf te voelen.

Maar maak je geen zorgen, je bent niet alleen! Wij weten dat veel moeders zich zo voelen na hun bevalling. Daarom bieden wij Mommy Makeover-procedures aan om uw zelfvertrouwen te herstellen en u het lichaam terug te geven dat u het beste aanvoelt.

Onze Mommy Makeover-procedure omvat liposuctie en buikwandcorrectie om overtollig vet en huid van uw buik te verwijderen, evenals een borstvergroting of borstlift om uw borsten een jeugdiger uiterlijk te geven. Wij bieden ook body contouring procedures zoals liposuctie en abdominoplastiek (buikwandcorrectie) om uw lichaam in de vorm te krijgen die bij u past.

Wij begrijpen hoe belangrijk het is voor moeders om zich weer zeker te voelen in hun lichaam na het krijgen van kinderen, dus wij maken het onze missie om elke vrouw die door onze deuren komt te helpen zich comfortabel te voelen tijdens hun gehele herstelproces – van begin tot eind!

Mommy Makeover kan borstvergroting, buikwandcorrectie, liposuctie en ingrepen aan het gezicht omvatten, zoals facelift, wenkbrauwlift, kinlift en neuscorrectie.

Mommy Makeover is een procedure die borstvergroting, buikwandcorrectie, liposuctie en gezichtsprocedures zoals facelift, wenkbrauwlift, kinlift en neuscorrectie kan omvatten.

Het is een behandeling in één stap om uw lichaam en gezicht te verjongen en het kan u helpen u weer zelfverzekerd te voelen over uw uiterlijk. De mommy makeover biedt u een manier om alles te krijgen: een platte buik, mooie borsten en een jeugdig uiterlijk.

U kunt ook kiezen tussen verschillende soorten ingrepen, afhankelijk van uw wensen. Als u bijvoorbeeld alleen een borstvergroting wilt, kunt u alleen voor deze optie kiezen, maar als u wat vet rond de buik wilt verwijderen, is liposuctie misschien de juiste keuze voor u.

Bij een mommy makeover wordt niet alleen overtollig vet uit bepaalde zones verwijderd, maar wordt ook het volume hersteld dat na de zwangerschap verloren is gegaan. Het helpt ook de verslapte huid te herstellen die ontstaat door het verouderingsproces en door te snel afvallen of zelfs door een losse huid na langzaam afvallen zonder regelmatig te sporten.

De Mommy Makeover-operatie is een uitgebreide procedure die verschillende operatieve stappen omvat.

De mommy makeover-operatie is een uitgebreide procedure die verschillende operatieve stappen omvat.

De ingreep wordt meestal uitgevoerd door een plastisch chirurg en bestaat uit ingrepen als een buikwandcorrectie, borstvergroting en liposuctie. De ingrepen worden in één keer uitgevoerd, maar de chirurg kan adviseren maximaal zes weken te wachten voordat alle ingrepen in één keer worden uitgevoerd.

De buikwandcorrectie verwijdert overtollige huid en vet van de buik en geeft uw taille een nieuwe vorm. U kunt deze ingreep alleen ondergaan of combineren met andere ingrepen zoals een borstlift of borstverkleining.

Een borstvergroting geeft uw borsten meer volume door het inbrengen van zoutwater- of siliconenimplantaten onder de borstspieren. De ingreep wordt meestal onder algehele anesthesie uitgevoerd, zodat u tijdens de hele operatie slaapt.

Liposuctie verwijdert vet uit specifieke delen van het lichaam met behulp van een buisvormig instrument, een canule genaamd, dat in het gebied wordt ingebracht via kleine incisies die in de buurt van het te behandelen gebied worden gemaakt (meestal op uw heupen, dijen of buik).

Mommy makeovers kunnen worden aangepast aan de behoeften van elke patiënt.

Mommy makeovers kunnen worden aangepast aan de behoeften van elke patiënt.

Mommy makeovers zijn een populaire manier voor vrouwen om hun uiterlijk op te frissen na het krijgen van kinderen. Deze procedures kunnen vrouwen helpen die hun figuur hebben verloren als gevolg van zwangerschap of borstvoeding. Ze kunnen ook vrouwen helpen die zich onzeker voelen over hun post-zwangerschapslichaam en zich zekerder willen voelen over zichzelf.

De meest voorkomende mommy makeover-operaties zijn borstvergroting, liposuctie, abdominoplastie (buikwandcorrectie) en schaamlipcorrectie. Deze operaties kunnen in één dag worden uitgevoerd en zijn relatief pijnloos in vergelijking met andere chirurgische ingrepen.

De beste kandidaten voor mommy makeovers zijn gezonde vrouwen die hun uiterlijk willen verbeteren na het krijgen van kinderen. Vrouwen die roken moeten stoppen met roken voordat ze deze ingrepen ondergaan, omdat roken het risico op complicaties tijdens de operatie (zoals bloedstolsels of infectie) kan verhogen. Vrouwen met een hartaandoening zijn mogelijk geen goede kandidaten voor een dergelijke ingreep, omdat hun lichaam de stress van de operatie mogelijk niet goed aankan.

Een Mommy Makeover kan meer dan een dag duren en mogelijk een overnachting in het ziekenhuis.

Een Mommy Makeover kan meer dan een dag in beslag nemen en kan een overnachting in het ziekenhuis tot gevolg hebben.

Een Mommy Makeover is een geweldige optie voor vrouwen die er klaar voor zijn om weer in hun kleren van voor de zwangerschap te komen en zich weer zelfverzekerd in hun lichaam te voelen. Veel vrouwen kiezen voor een mommy makeover omdat ze zich zekerder willen voelen over hun uiterlijk na de bevalling, maar ook van hun losse huid en striae af willen. Een mommy make over kan ook helpen het risico op borstkanker te verminderen, omdat overtollig weefsel uit de borststreek wordt verwijderd.

Er zijn veel verschillende soorten mommy makeovers die kunnen worden gedaan, met inbegrip van buikwandcorrecties, borstvergroting of -lifting, liposuctie op gebieden zoals de heupen of dijen en armen, evenals andere behandelingen zoals gezichtsverjonging of laserontharing. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van uw persoonlijke behoeften en doelstellingen voor uw lichaamsbeeld na het krijgen van kinderen.

Als je een Mommy Makeover overweegt, is het belangrijk dat je een eerlijk gesprek hebt met je arts over wat voor soort procedure het beste zal werken voor jouw behoeften, voordat je een beslissing neemt over het laten doen van een Mommy Makeover!

De juiste tijd en planning zijn nodig om de beste resultaten van uw Mommy Makeover te garanderen.

De juiste tijd en planning zijn nodig om de beste resultaten van uw Mommy Makeover te garanderen.

Als u een Mommy Makeover overweegt, is het belangrijk om te weten dat deze ingreep u kan helpen uw doelen voor het lichaam na de zwangerschap te bereiken. Het is belangrijk om te begrijpen wat een Mommy Makeover inhoudt om onnodige verrassingen te voorkomen.

Een Mommy Makeover is een combinatie van ingrepen die bedoeld zijn om de veranderingen tijdens de zwangerschap en de bevalling aan te pakken. Deze ingrepen kunnen bestaan uit liposuctie, borstvergroting, buikwandcorrectie en soms zelfs een borstlift. Het doel van deze ingrepen is de overtollige huid en het vet rond de buik, heupen, dijen en billen te verminderen. Wanneer deze gebieden na de zwangerschap zijn verkleind, resulteert dat vaak in een verbeterde vorm en contour.

U moet ook weten dat er verschillende soorten buikwandcorrecties beschikbaar zijn, evenals verschillende benaderingen die worden gebruikt, afhankelijk van wat u wenst van uw procedure. Bijvoorbeeld, als u uw buikspieren strakker wilt maken maar toch iets van hun oorspronkelijke uiterlijk wilt behouden, dan kan een elliptische incisie ideaal zijn voor uw behoeften; maar als u het overtollige vet volledig wilt verwijderen, dan kan een elliptische incisie het beste zijn.

U moet wachten tot u klaar bent met kinderen krijgen voordat u een Mommy Makeover krijgt.

Veel vrouwen hebben gehoord dat ze moeten wachten met een Mommy Makeover tot ze klaar zijn met kinderen krijgen. Hoewel dit waar is, is het niet altijd nodig.

Als u in goede gezondheid verkeert en uw lichaam geen grote veranderingen heeft ondergaan, zoals meerdere zwangerschappen of aanzienlijke gewichtstoename of -afname, dan kunt u misschien direct na de bevalling doorgaan met de ingreep. Uw arts kan u adviseren of dit voor u mogelijk is of niet.

Als u meerdere kinderen heeft gehad en na de bevalling weer in vorm wilt komen, kunt u beter wachten met een Mommy Makeover tot na de geboorte van uw laatste kind. Op deze manier wordt er geen extra stress op uw lichaam gelegd tijdens het herstel van de bevalling en de operatie.

Een andere factor waarmee u rekening moet houden bij uw beslissing of het al dan niet veilig is om onmiddellijk na de bevalling een Mommy Makeover te ondergaan, is of er al dan niet complicaties waren tijdens de bevalling of dat de bevalling op de een of andere manier moeilijk was (bijvoorbeeld: er werd een tang gebruikt). Als dit het geval was, is het raadzaam te wachten tot uw volgende zwangerschap.

Een buikwandcorrectie voor vrouwen na de zwangerschap is een veel voorkomend onderdeel van een Mommy Makeover.

Na een zwangerschap moeten vrouwen hun lichaam weer in vorm krijgen. De buikwandcorrectie is een veel voorkomend onderdeel van een Mommy Makeover.

Wanneer u kinderen krijgt, ondergaat uw lichaam veel veranderingen. Je spieren rekken uit en je huid rekt ook uit, wat kan leiden tot losse huid en striae. Een buikwandcorrectie kan u helpen van al deze symptomen af te komen en uw zelfvertrouwen te herstellen.

De buikwandcorrectie wordt meestal uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg die gespecialiseerd is in dit soort chirurgie. De ingreep duurt ongeveer een uur of twee, afhankelijk van de hoeveelheid werk die er aan uw buik en dijen gedaan moet worden. Het kan nodig zijn dat u na de operatie een nacht in het ziekenhuis moet blijven, maar de meeste patiënten kunnen de volgende dag of eerder naar huis als ze zich goed genoeg voelen.

U moet alle instructies van uw arts voor en na de operatie opvolgen, zodat u goed kunt genezen en infecties of andere complicaties zoals bloedstolsels of bloedverlies uit een open wond kunt voorkomen, ten minste tot na uw eerste postoperatieve bezoek aan hem/haar (meestal een week).

Liposuctie is ook gebruikelijk bij een Mommy Makeover voor vrouwen na de zwangerschap.

Liposuctie komt ook vaak voor bij een Mommy Makeover voor vrouwen na de zwangerschap.

Een Mommy Makeover kan u helpen uw lichaam terug te krijgen na het krijgen van kinderen. De ingreep combineert abdominoplastie (buikwandcorrectie), liposuctie en borstvergroting om een slanker, steviger en jeugdiger silhouet te krijgen. Liposuctie kan worden uitgevoerd op elk deel van uw lichaam met overtollig vet, met inbegrip van de armen, benen en rug. Liposuctie werkt niet goed voor cellulitis, omdat dit wordt veroorzaakt door vezelige banden van bindweefsel die niet worden verwijderd door liposuctie.

Liposuctie is een populaire procedure omdat het uw lichaamsvorm kan veranderen zonder operatie of downtime. Bij liposuctie worden vetophopingen onder de huid verwijderd via kleine incisies in strategische gebieden zoals heupen, dijen en buik. Na de liposuctie verwijdert de chirurg de resterende vetophopingen met behulp van zuigapparaten, cannules genaamd, of handinstrumenten, manden genaamd, die worden ingebracht via kleine incisies op strategische plaatsen, zoals heupen, dijen en buik. De procedure duurt ongeveer twee uur per zone, afhankelijk van de hoeveelheid vet die moet worden verwijderd en het aantal zones dat moet worden behandeld.

Wat is een mamma-makeover?

De Mommy Makeover is een reeks cosmetische ingrepen die worden uitgevoerd bij vrouwen die pas zijn bevallen. Het doel van de mommy makeover is het verminderen van zwangerschapsstriemen, het strakker maken en liften van de buikspieren en het herstellen van een jeugdigere vorm van de borsten.

De procedures die meestal bij een Mommy Makeover worden uitgevoerd zijn onder andere:

  1. Buikwandcorrectie: Deze procedure maakt de buikspieren strakker door het verwijderen van overtollige huid en vet. Het kan ook helpen bij het verbeteren van het uiterlijk van uw navel en heupen.
  2. Borstvergroting: Borstvergroting voegt volume toe aan uw borsten door er zoutwater- of siliconenimplantaten in te plaatsen. Het kan de proporties van uw lichaam helpen verbeteren en uw zelfvertrouwen vergroten.
  3. Liposuctie: Liposuctie verwijdert overtollig vet van gebieden zoals heupen, dijen, taille, knieën of bovenarmen met behulp van een instrument genaamd een canule (een dunne buis met een opening aan een uiteinde) die onder plaatselijke verdoving via kleine incisies in de huid wordt ingebracht.

Waarom zou je een mammamacorrectie nodig hebben?

Een mommy makeover is een operatie die u kan helpen uw lichaam terug te krijgen na het krijgen van kinderen. Na de geboorte van uw kind ondergaat uw lichaam waarschijnlijk een aantal dramatische veranderingen. Uw baarmoeder zal uitgerekt en vergroot zijn, uw huid kan ook uitgerekt zijn, en uw buikspieren zijn waarschijnlijk verslapt. Door deze veranderingen kunt u zich ongemakkelijk in uw vel gaan voelen en het gevoel krijgen dat er iets mis is met uw lichaam.

Het goede nieuws is dat er heel wat mogelijkheden zijn om je te helpen je lichaam van voor je zwangerschap terug op het spoor te krijgen! Maar voor we in al die opties duiken, nemen we even de tijd om te bespreken hoe een optimaal resultaat eruitziet voor elke vrouw die voor deze route kiest.

Ten eerste: alle vrouwen zijn verschillend! Er is niet één look of vorm die we je als eindresultaat kunnen geven, omdat elke vrouw haar eigen unieke vorm, grootte en proporties heeft die worden bepaald door genetica en andere factoren zoals gewichtstoename tijdens de zwangerschap (die kan verschillen van vrouw tot vrouw). Het is belangrijk voor ons als plastisch chirurgen om ons niet alleen te richten op cijfers alleen, maar ook op hoe die cijfers bij elkaar passen.

Wat moet ik overwegen voordat ik een mammamacorrectie onderga?

Als je zwanger bent, is het makkelijk om het gevoel te hebben dat je lichaam nooit meer hetzelfde zal zijn – en dat is heel normaal. Maar als je het gevoel hebt dat je niet kunt leven met de manier waarop je lichaam er na de bevalling uitziet, zijn er een paar dingen die je eraan kunt doen.

Het eerste wat je moet overwegen is of het wel of niet tijd is voor een mommy makeover. Een mommy makeover is een chirurgische ingreep die u kan helpen om na de zwangerschap weer in vorm te komen en uw gevoel van eigenwaarde en lichaamsbeeld te verbeteren. De meest voorkomende ingrepen bij een mommy makeover zijn borstvergroting, buikwandcorrectie, liposuctie of bilvergroting.

Voordat u beslist over een operatie, moet u echter met een aantal zaken rekening houden:

Wie voert de ingreep uit? Het is belangrijk om uit te zoeken wie de operatie uitvoert en wat hun kwalificaties zijn. U wilt iemand die ervaring heeft met dit soort ingrepen en die in het verleden positieve resultaten heeft geboekt.

Wat zijn uw doelen? Voordat u beslist welke ingreep het beste bij u past, moet u bedenken wat u precies met de operatie wilt bereiken.

Welke procedures maken deel uit van een mommy makeover?

Een mommy makeover is een chirurgische ingreep die u kan helpen herstellen van de lichamelijke veranderingen die optreden tijdens de zwangerschap en de bevalling. Het is een geweldige manier om weer in je oude kleren te komen, je weer jezelf te voelen en weer vertrouwen in je lichaam te krijgen.

Er zijn drie hoofdonderdelen van een mommy makeover: borstvergroting, buikwandcorrectie en liposuctie. Een borstlift kan ook worden uitgevoerd als u de grootte van uw borsten wilt vergroten na het geven van borstvoeding.

Borstvergroting: Borstvergroting is bedoeld om u vollere borsten te geven zonder dat u gewatteerde beha’s of kledingstukken met push-up cups hoeft te dragen. De ingreep kan helpen om het verloren volume en de verloren vorm na borstvoeding of gewichtsverlies te herstellen.

Buikwandcorrectie: Een buikwandcorrectie helpt de losse huid na de zwangerschap strak te trekken door overtollig vet te verwijderen en de spieren in de buikstreek aan te spannen zodat ze er weer strakker uitzien. Deze ingreep kan ook striae verbeteren door overtollige huid van de onderbuik te verwijderen op plaatsen waar u tijdens de zwangerschap bent aangekomen (zoals rond uw heupen).

Liposuctie: Liposuctie is een chirurgische ingreep waarbij vetophopingen uit gebieden zoals dijen of billen worden verwijderd door kleine hoeveelheden vet weg te zuigen.

Wie kan een mammamake-up krijgen?

Als u moeder bent en u zich zekerder in uw lichaam wilt voelen, is een mommy makeover misschien iets voor u. Een mommy makeover kan u helpen weer in vorm te komen na het krijgen van kinderen. Het kan ook helpen striae te verminderen, losse huid en spieren strakker te maken en uw algehele gevoel van eigenwaarde na de zwangerschap te verbeteren.

Een mommy makeover is niet voor iedereen geschikt. Als u een buikwandcorrectie, borstlift of -implantatie, of liposuctie tegelijk met andere ingrepen wilt laten uitvoeren, raden wij u aan met een plastisch chirurg te spreken die in deze ingrepen gespecialiseerd is en ervaring heeft met het herstellen van patiënten van meerdere ingrepen tegelijk.

*Mensen die kinderen hebben gehad, maar er geen meer willen.

*Vrouwen die geen kinderen meer hebben en hun lichaam willen terugwinnen na de bevalling.

*Vrouwen die aanzienlijk zijn aangekomen tijdens de zwangerschap en dit willen verliezen.

*Vrouwen die meerdere zwangerschappen hebben gehad en na elke zwangerschap hun figuur willen terugwinnen.

*Vrouwen die aanzienlijk in gewicht zijn toegenomen door het gebruik van bepaalde geneesmiddelen, zoals steroïden of andere hormonen die worden gebruikt voor de behandeling van chronische aandoeningen zoals astma of diabetes mellitus.

Hoe lang duurt het om te herstellen van een mommy makeover?

De herstelperiode na een mommy makeover is afhankelijk van de individuele patiënt. De hersteltijd kan variëren van twee weken tot zes maanden, afhankelijk van de ingreep en de patiënt.

Een mommy makeover is een combinatie van ingrepen: een buikwandcorrectie, borstvergroting of -lift, en/of liposuctie. Een buikwandcorrectie verwijdert overtollige huid en vet rond uw buik, terwijl een borstlift of -vergroting uw borsten meer volume geeft. Liposuctie verwijdert overtollig vet op andere plaatsen van het lichaam (rug, flanken, taille).

In de meeste gevallen kunt u binnen 24 uur na de operatie weer naar huis. Het kan nodig zijn dat iemand anders de komende dagen voor u zorgt terwijl u thuis herstelt. In sommige gevallen kan uw arts u aanraden om na de operatie langer dan één nacht in het ziekenhuis te blijven, zodat hij uw vooruitgang gedurende deze tijd nauwlettend in de gaten kan houden.

Nadat de operatie is voltooid en u hersteld bent van eventuele complicaties (zoals infectie), kunnen de meeste patiënten binnen twee weken of minder weer aan het werk, afhankelijk van hun eventuele werkvereisten.

Kan ik zwanger worden na een mommy makeover?

Ja, u kunt zwanger worden na een mommy makeover. 

Een mommy makeover is een chirurgische ingreep die erop gericht is het uiterlijk van het lichaam van een vrouw na de bevalling te verbeteren. Het kan u helpen om u weer zekerder te voelen over uw lichaam door de huid strakker te maken, de borsten te liften en overtollig vet in gebieden zoals de buik te verminderen.

Er zijn veel redenen waarom u weer zwanger wilt worden nadat u kinderen hebt gekregen – misschien wilt u nog een kind of misschien hebt u het gevoel dat het tijd is om opnieuw te beginnen met uw gezin. Wat uw reden ook is, het is belangrijk dat u de risico’s kent voordat u een operatie ondergaat.

Een mommy makeover is een facultatieve ingreep en moet niet worden beschouwd als een noodzaak om later in uw leven zwanger te worden. Desalniettemin, als u erover denkt om zwanger te worden nadat u kinderen heeft gehad en meer informatie wilt over hoe het uw gezondheid of de uitkomst van de zwangerschap kan beïnvloeden, praat dan eerst met uw arts voordat u beslist of dit iets is dat voor u persoonlijk zinvol is of niet.

Wanneer is de beste tijd voor een mommy make-over?

Als je moeder bent en je overweegt een mommy makeover te laten doen, is het belangrijk om te weten wanneer de beste tijd is om er een te laten doen.

Hoewel het lichaam van elke vrouw anders is, zijn er enkele algemene richtlijnen die u kunnen helpen bepalen of uw lichaam al dan niet klaar is voor een operatie.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de meeste plastisch chirurgen adviseren om minstens zes weken na de bevalling te wachten met het ondergaan van een cosmetische ingreep. Dit geeft uw lichaam de tijd om te herstellen van de stress van de bevalling en van eventuele scheuren of verwondingen die tijdens de bevalling zijn ontstaan. Het geeft uw baby ook de tijd om zich aan te passen aan het leven buiten de baarmoeder voordat er grote veranderingen aan uw uiterlijk worden aangebracht.

Als je echter een ingreep wilt laten uitvoeren terwijl je zwanger bent of borstvoeding geeft – inclusief een borstvergroting of een buikwandcorrectie – moet je eerst met je verloskundige of gynaecoloog overleggen voordat je een afspraak maakt met een plastisch chirurg, zodat zij je op een veilige en effectieve manier door dit proces kunnen loodsen.

Wie is een goede kandidaat voor een mommy makeover?

Je bent een goede kandidaat voor een mommy makeover als je moeder bent of in het afgelopen jaar moeder bent geweest. Veel van onze patiënten hebben hun ingreep zelfs al enkele weken na hun bevalling ondergaan!

We weten dat het krijgen van kinderen een van de mooiste ervaringen in het leven kan zijn, maar het kan ook een tol eisen van uw lichaam. De stress van zwangerschap en bevalling laat vrouwen vaak achter met losse, verslapte huid en overtollig vet rond hun buik, heupen, en bovenbenen.

Als u zich onzeker voelt over deze veranderingen in uw lichaam na de zwangerschap of de bevalling, kunnen wij u helpen er beter uit te zien en u zelfverzekerder te voelen met onze mommy makeover-procedure.

Is er een beste leeftijd voor een Mommy Makeover?

De beste leeftijd voor een mommy makeover is wanneer u er klaar voor bent, maar er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden voordat u aan de slag gaat.

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat uw lichaam volledig is genezen van eventuele eerdere operaties of zwangerschappen. U moet minstens zes maanden wachten na het krijgen van een baby en een jaar na een keizersnede voordat u enige vorm van plastische chirurgie ondergaat.

Ten tweede, houd rekening met uw algemene gezondheid en welzijn. Het kan zijn dat u bepaalde ingrepen eerder aankunt dan andere, afhankelijk van hoe gezond u bent en hoeveel u bent aangekomen sinds uw bevalling. Als u bijvoorbeeld een hoge bloeddruk of diabetes heeft, is het waarschijnlijk geen goed idee om een liposuctie te ondergaan in hetzelfde gebied waar uw baby geboren is, totdat deze aandoeningen onder controle zijn.

Ten derde: wees realistisch over wat elke ingreep voor u zal opleveren. We willen niet dat iemand denkt dat hij er weer precies zo uit zal zien als vroeger – dat is bij geen enkele ingreep mogelijk. In plaats daarvan adviseren wij onze patiënten zich te concentreren op de gebieden die zij het liefst zouden willen verbeteren en ons te laten weten op welke doelen zij hopen als het tijd is voor de operatie!

Wanneer kan ik weer gaan sporten na een mommy makeover operatie?

Nadat u een mommy makeover hebt ondergaan, bent u misschien geneigd om zo snel mogelijk weer aan uw gewone trainingsroutine te beginnen. Maar er zijn een paar dingen die u moet overwegen voordat u weer op de loopband stapt.

Bespreek eerst met uw chirurg hoe lang u moet wachten voordat u met een trainingsprogramma kunt beginnen. Uw plastisch chirurg kan u een idee geven van de tijd die uw lichaam nodig heeft om van de ingreep te herstellen en van het activiteitenniveau dat voor u in die tijd veilig is.

Ten tweede moet u met uw arts overleggen of u al dan niet een kinesitherapeut nodig hebt voor u uw normale routine hervat. Een fysiotherapeut kan u helpen met oefeningen die het herstel bevorderen en veel voorkomende problemen voorkomen die samenhangen met gewichtstoename na de bevalling, zoals rugpijn of spierstijfheid/zwakte.

Ten derde, vergeet niet dat het het beste is om inspannende activiteiten te vermijden in deze periode, omdat ze bloedstolsels kunnen veroorzaken die kunnen leiden tot ernstige complicaties zoals diepe veneuze trombose.

Hoe snel zal ik resultaat zien van mijn mommy makeover operatie?

Na de mommy makeover-operatie zult u de resultaten van uw body contouring-operatie onmiddellijk merken. Het eerste wat u zult merken is dat uw kleding anders zal passen. Bijvoorbeeld, als u een grotere taille heeft na het krijgen van kinderen, kan deze na de operatie kleiner lijken. Uw kleding hangt ook anders om uw lichaam vanwege de overtollige huid die tijdens de operatie is verwijderd.

Dit komt omdat naarmate we ouder en zwaarder worden, onze huid aan elasticiteit verliest en begint uit te zakken en te hangen op plaatsen zoals de buik en de borststreek. Dit kan het moeilijk maken om kleding te vinden die goed past of die flatteus is voor ons figuur.

Er zijn verschillende manieren waarop liposuctie kan worden uitgevoerd tijdens een mommy makeover procedure, waaronder liposuctie alleen of met andere ingrepen zoals een buikwandcorrectie of borstvergroting. Elk type procedure heeft zijn eigen voordelen en risico’s, dus het is belangrijk om deze met uw chirurg te bespreken voordat u een weloverwogen beslissing neemt over welke procedure het meest geschikt is voor uw behoeften.

De mommy makeover-operatie wordt steeds populairder onder moeders. Het kan een haalbare optie zijn voor degenen die hun lichaam na het krijgen van kinderen willen verbeteren.