Neuscorrectie

Neuschirurgie is een chirurgische ingreep waarbij het uiterlijk van uw neus wordt veranderd. Deze vorm van chirurgie wordt ook wel neuscorrectie genoemd. Het woord neuscorrectie komt van de Griekse woorden “rhin” dat neus betekent en “plasty” dat vormgeven betekent. Bij deze ingreep verkleint, vervormt of vergroot de chirurg de neus om hem geschikt te maken voor zijn positie in het gezicht. Rhinoplastie procedures zijn meestal gericht op het verbeteren van de algemene esthetiek van iemands neus.

Neuscorrecties kunnen worden uitgevoerd om esthetische redenen of om ademhalingsproblemen te verhelpen.

Rhinoplastie is een vorm van plastische chirurgie die kan worden uitgevoerd om esthetische redenen of om ademhalingsproblemen te verhelpen. Neuscorrecties worden meestal uitgevoerd bij mensen met bredere neuzen en neusbruggen, maar ze kunnen ook worden uitgevoerd om problemen met de vorm en grootte van de neus te corrigeren.

Bij een neuscorrectie wordt het puntje van de neus bijgevijld, worden de neusgaten vernauwd, wordt de brug van de neus veranderd of wordt de neusopening verkleind. De chirurg kan ook extra bot uit uw neus verwijderen of uw neus vergroten door kraakbeen toe te voegen.

Als u een neuscorrectie overweegt, bespreek dan met uw arts waarom u een neuscorrectie wilt laten uitvoeren en op wat voor resultaten u hoopt. Hij of zij zal u helpen beslissen of deze behandeling geschikt is voor u op basis van zijn of haar ervaring en kennis van wat in verschillende situaties het beste werkt.

Een neuscorrectie is een procedure om uw neus een nieuwe vorm te geven.

Als u niet tevreden bent met de vorm van uw neus, kunt u een neuscorrectie overwegen. De ingreep is bedoeld om uw neus een nieuwe vorm te geven en er aantrekkelijker uit te laten zien door de grootte of het profiel te veranderen, de punt te verfijnen en de neusgaten te verbeteren.

Een neuscorrectie kan een drastische verbetering van het uiterlijk teweegbrengen, die vaak onmiddellijk na de operatie wordt opgemerkt. Een neuscorrectie is echter een complexe operatie waarbij zowel incisies in uw neus als uitwendige incisies in de huid van uw gezicht worden gemaakt. Daarom is het belangrijk dat u alle beschikbare opties hebt onderzocht voordat u deze ingreep ondergaat.

Wat is een neuscorrectie?

Rhinoplastie, of neuscorrectie, is een chirurgische ingreep om de vorm en/of grootte van uw neus te veranderen. Het doel van een neuscorrectie is om problemen met uw neus te corrigeren, waardoor u zich onzeker voelt over uw uiterlijk.

Een neuscorrectie kan uw gevoel van eigenwaarde verbeteren en u helpen een gelukkiger leven te leiden.

Wat is een neuscorrectie?

Rhinoplastie is een veel voorkomende cosmetische ingreep waarbij de vorm van de neus wordt veranderd. Er zijn veel verschillende soorten neuscorrecties, maar bij de meeste wordt de neuspunt verkleind of wordt de vorm van de neus veranderd. Andere veel voorkomende ingrepen zijn het verkleinen van de bulbus (uitsteeksel van de neus), het rechtzetten van scheve neuzen en het verplaatsen van huidheuvels (bulten).

Het belangrijkste doel van een neuscorrectie is om uw uiterlijk in het algemeen te verbeteren zonder uw gelaatstrekken te veel te veranderen, zodat het uw algehele uiterlijk negatief beïnvloedt.

Wie moet een neuscorrectie ondergaan?

Rhinoplastie, of neuschirurgie, is een ingreep die u kan helpen om de neusvorm en het uiterlijk te krijgen dat u altijd al hebt gewild. Het kan ook afwijkingen corrigeren zoals een scheve neus of een afwijkend neustussenschot.

Neuscorrectie is een complexe ingreep waarbij de botten en het kraakbeen van de neus worden vervormd om u een mooiere neus te geven.

Als u een neuscorrectie overweegt, zijn er enkele vragen die u uw arts moet stellen:

 • Verbetert dit mijn ademhaling?
 • Kan ik na de neuscorrectie nog een bril dragen?
 • Hoeveel pijn zal ik hebben tijdens de herstelperiode?

Hoe wordt de ingreep uitgevoerd?

Een neuscorrectie is een chirurgische ingreep die de neus een nieuwe vorm geeft. Rhinoplastie wordt meestal uitgevoerd om een afwijking in de vorm van de neus te corrigeren, maar kan ook worden gebruikt om de ademhaling te verbeteren. De ingreep kan worden uitgevoerd met open chirurgie of endonasale chirurgie, en de duur van het herstel hangt af van hoe uitgebreid de operatie is.

De eerste stap bij een neuscorrectie is het aftekenen van de plaats waar u uw nieuwe neus wilt hebben. Vervolgens zal de arts een incisie maken langs uw natuurlijke haarlijn en naar beneden vanaf net boven uw wenkbrauwlijn. De arts verwijdert vervolgens overtollig weefsel boven of onder uw neus, zet eventuele kromme botten recht en verplaatst uw huid en spieren onder de huidflap. Als dat klaar is, sluit de arts alle incisies op één na met hechtingen, zodat de bloedvaten kunnen genezen zonder geïnfecteerd te raken door bacteriën in het lichaam.

Een neuscorrectie duurt meestal tussen de twee en vier uur, afhankelijk van de hoeveelheid werk die aan de neus van de patiënt moet worden gedaan.

Methoden voor het uitvoeren van een rhinoplastie

Er zijn veel verschillende manieren om een neuscorrectie uit te voeren. Enkele van de meer gebruikelijke technieken zijn:

 1. Open benadering: Dit is de meest voorkomende techniek en houdt in dat er een incisie wordt gemaakt langs de zijkant van de neus om toegang te krijgen tot het kraakbeen en het bot eronder. De incisie kan aan de zijkant, de punt of de brug van de neus worden gemaakt, afhankelijk van de voorkeur van de chirurg en wat het beste bij uw wensen past.
 2. Gesloten benadering: Bij deze techniek is geen uitwendige incisie nodig; in plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van een arthroscoop (een kleine camera die door een kleine opening in uw neusgat wordt ingebracht) of endoscoop (die gebruik maakt van een fiberoptische lichtbron). De chirurg zal dan verschillende kleine sneden maken in uw neus om toegang te krijgen tot verschillende gebieden van kraakbeen of bot.

Wat zijn de voordelen van een neuscorrectie?

Rhinoplastie is een chirurgische ingreep die de neus vervormt om het uitzicht en de functie ervan te verbeteren. Rhinoplastie kan uw ademhaling verbeteren en uw neus een aantrekkelijkere vorm geven.

Neuschirurgie kan u helpen beter te ademen en u zelfverzekerder te voelen over uw uiterlijk. Rhinoplastie kan gunstig zijn voor mensen met ademhalingsproblemen die door hun neus worden veroorzaakt, zoals slaapapneu of chronische sinusitis. Een smallere neus kan u ook helpen infecties achter in de keel te vermijden en snurken te verminderen. Een verfijnde neus kan u ook helpen gemakkelijker door de mond te ademen wanneer dat nodig is.

Rhinoplastie kan een groot verschil maken in hoe mensen u zien, of het nu gaat om romantische partners, vrienden, familieleden of zakenpartners. Mensen kijken vaak naar uw gezicht als ze u voor het eerst ontmoeten, dus een goed geproportioneerde neus maakt een goede indruk, zowel vanuit esthetisch oogpunt als vanuit het oogpunt van de luchtwegen!

Wat zijn de nadelen van een neuscorrectie?

De nadelen van een neuscorrectie zijn dat ze pijnlijk kan zijn en bloedingen kan veroorzaken. U moet een paar weken na de ingreep zware lichamelijke activiteiten vermijden en u kunt gedurende enkele maanden last hebben van zwellingen rond uw neus. Als u rookt of overmatig alcohol drinkt, moet u mogelijk enkele maanden stoppen met roken of drinken voordat u een neuscorrectie ondergaat.

Hoe moet ik me voorbereiden op een Rhinoplastie ?

Het belangrijkste om te onthouden is dat een neuscorrectie een operatie is, en zoals elke operatie brengt deze risico’s met zich mee. Wanneer u een neuscorrectie ondergaat, moet u voorbereid zijn om een weloverwogen beslissing te nemen over de vraag of deze ingreep al dan niet geschikt is voor u.

Als u een neuscorrectie overweegt, is het belangrijk dat u een consult hebt met een plastisch chirurg die is gespecialiseerd in deze ingreep. Uw chirurg zal uw neus moeten beoordelen, een volledige medische geschiedenis moeten afnemen en uw doelstellingen met u bespreken voordat hij u een behandelingsplan aanbeveelt.

Naast het consultatieproces zijn er verschillende dingen die u kunt doen voor uw operatiedatum om uzelf voor te bereiden op een neuscorrectie:

 • Plan voldoende tijd vrij van werk en school, zodat u comfortabel en volledig van de operatie kunt herstellen.
 • Zorg ervoor dat al uw familieleden of vrienden op de hoogte zijn van uw aanstaande operatie, zodat zij u kunnen steunen tijdens de hersteltijd.
 • Flos regelmatig voor uw ingreep omdat dit onnodige bloedingen tijdens de operatie helpt voorkomen; vermijd roken of het kauwen van tabaksproducten voor de operatie omdat dit complicaties kan veroorzaken zoals infectie of zenuwbeschadiging; vermijd het drinken van alcohol op de avond voor de operatie.

Wat kunt u verwachten tijdens een neuscorrectie?

De neuscorrectie, ook wel neuscorrectie genoemd, is een cosmetische ingreep aan de neus om de vorm ervan te veranderen. Een neuscorrectie kan worden uitgevoerd om het uiterlijk en de ademhaling te verbeteren, maar ook om geboorteafwijkingen of trauma te corrigeren.

Voordat u de ingreep ondergaat, zal uw chirurg met u bespreken wat hij van de operatie verwacht. Hij zal bespreken hoe lang de operatie zal duren, welke verdovingsopties er zijn en of er na de eerste ingreep nog revisies nodig kunnen zijn. Ze zullen ook de verwachte hersteltijd en mogelijke risico’s bespreken.

De eigenlijke operatie duurt ongeveer twee uur. De operatie begint met het maken van een incisie in de buurt van de basis van de neus en loopt door tot in elk neusgat. De punt van de neus wordt dan gescheiden van het omliggende weefsel en opnieuw gevormd met behulp van kraakbeentransplantaten of implantaten. Het neustussenschot (de wand tussen elk neusgat) kan ook worden aangepast tijdens een neuscorrectie door extra kraakbeen of bot aan de binnenkant van deze structuur te verwijderen, zodat het na de operatie gemakkelijker op zichzelf kan inzakken tijdens ademhalingsoefeningen.

Welke vragen moet ik mijn plastisch chirurg stellen over een neuscorrectie?

Als u zich voorbereidt op een neuscorrectie, kan het nuttig zijn om uw chirurg het volgende te vragen:

 • Wat is uw ervaring met deze ingreep?
 • Wat zijn de beste resultaten die u met deze ingreep hebt gezien?
 • Hoeveel tijd moet ik vrij nemen van mijn werk?
 • Hoe lang zal mijn herstelperiode duren?

Hoe lang duurt een rhinoplastie?

Rhinoplastie is een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd om het uiterlijk van iemands neus te verbeteren. De ingreep kan alleen worden uitgevoerd, of samen met andere ingrepen aan het gezicht, zoals een voorhoofdsverkleining of een lipvergroting.

Rhinoplastie wordt meestal onder algehele anesthesie uitgevoerd, en de meeste patiënten kunnen nog dezelfde dag van de operatie naar huis. Als u zich zorgen maakt of u na de operatie in staat bent om zelf naar huis te rijden, moet u dit van tevoren met uw arts bespreken.

Na de neuscorrectie kunt u tot twee weken na de ingreep last hebben van zwellingen of blauwe plekken rond uw neus. Dit zal geleidelijk afnemen naarmate uw lichaam geneest van de operatie. U kunt ook gedurende enkele maanden na de operatie last hebben van een droge neus, waarvoor u extra vochtinbrengende crème moet gebruiken totdat uw neus volledig genezen is.

Waarom laten mensen hun neus corrigeren?

Als u een neuscorrectie overweegt, vraagt u zich waarschijnlijk af: Waarom laten mensen hun neus corrigeren?

Het antwoord is eenvoudig: ze willen er beter uitzien.

Soms hebben mensen moeite om door hun neus te ademen, of hebben ze een vreemd gevormde neus waardoor ze zich onzeker voelen. Andere keren willen mensen gewoon hun uiterlijk verbeteren omwille van ijdelheid. Hoe dan ook, als u overweegt zelf een neuscorrectie te laten uitvoeren, zijn er een aantal dingen die u moet overwegen voordat u de beslissing neemt.

Allereerst is het belangrijk te weten dat een neuscorrectie niet zo snel en gemakkelijk is als het klinkt. Het kan enkele weken duren voordat de zwelling na de operatie is afgenomen, en nog langer voordat uw gezicht weer de normale vorm heeft. Tijdens deze herstelperiode moet u ook vrij nemen van uw werk. En terwijl veel mensen hun normale activiteiten binnen zes weken na de operatie kunnen hervatten, is dat voor anderen soms pas na twee maanden of langer het geval. Dit betekent dat als u van plan bent om kort na de ingreep te reizen of als u andere verplichtingen hebt, zoals school of werk, het de moeite waard is om ervoor te zorgen dat deze niet in conflict komen met uw hersteltijd voordat u een afspraak maakt voor een neuscorrectie!

Wie is de ideale kandidaat voor een neuscorrectie?

Rhinoplastie, ook wel neuscorrectie genoemd, is een ingreep die het uiterlijk van uw neus ten goede kan veranderen. De ingreep wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg die gespecialiseerd is in cosmetische ingrepen.

Als u een neuscorrectie overweegt, is het belangrijk om een gekwalificeerde professional te vinden die ervaring heeft met dit type chirurgie. Een goed begin is om uw vrienden of familieleden te vragen of zij iemand kennen die een neuscorrectie heeft ondergaan en hoe hun ervaring was.

De volgende stap is een afspraak maken voor een eerste consult met uw arts, zodat hij of zij uw medische voorgeschiedenis kan beoordelen en kan bepalen of u een ideale kandidaat bent voor een neuscorrectie. De beste manier om te bepalen of u de ideale kandidaat bent voor een neuscorrectie is een consult met een gekwalificeerde plastisch chirurg die uw neus persoonlijk kan beoordelen en aanbevelingen kan doen op basis van uw behoeften en zorgen.