Inhoud show

Vaginaverstrakking

Vaginaverstrakking chirurgie is een cosmetische ingreep die bedoeld is om de spieren van de vagina aan te spannen. Deze ingreep kan worden uitgevoerd bij vrouwen die zijn bevallen of die een vaginale verzakking hebben gehad of andere medische aandoeningen die losse vaginaspieren kunnen veroorzaken.

De meest voorkomende vorm van vaginale vernauwende chirurgie wordt een vaginale hymenoplastie genoemd. Bij deze ingreep wordt het maagdenvlies gerepareerd en gereconstrueerd zodat het er weer uitziet zoals voor de puberteit.

De vagina van een vrouw wordt na de bevalling natuurlijk losser door hormonen en andere factoren. Dit kan problemen veroorzaken bij geslachtsgemeenschap en het moeilijk maken voor vrouwen om plezier te voelen tijdens seks. De vagina kan ook uitgerekt raken door activiteiten als sporten, springen en fietsen, wat de seksuele prestaties kan beïnvloeden. Een vrouw kan kiezen voor een vaginale aanspanningsoperatie als ze haar seksuele bevrediging wil verbeteren en de pijn tijdens de geslachtsgemeenschap wil verminderen, maar niet opnieuw zwanger wil worden.

Vaginale Verstrakking Chirurgie is een procedure om de vagina strakker te maken.

Vaginaverstrakking operatie is een ingreep om de vagina strakker te maken. Het kan worden uitgevoerd met behulp van verschillende technieken en kan worden uitgevoerd op zowel vaginale ontspanning of een vergrote baarmoeder.

Het belangrijkste doel van vaginale verstrakking chirurgie is het corrigeren van eventuele gebreken die kunnen optreden als gevolg van bevalling, veroudering of menopauze. Deze ingreep kan ook worden gebruikt als een vorm van cosmetische verbetering.

Vaginale verslapping treedt op wanneer de vaginale spieren losraken als gevolg van een bevalling of andere factoren zoals leeftijd of menopauze. Dit kan leiden tot problemen bij de geslachtsgemeenschap, zoals pijn bij de penetratie en problemen bij het bereiken van een orgasme.

Als u vaginale aanspanningschirurgie verkiest boven andere behandelingen voor vaginale ontspanning, is het belangrijk dat u een gediplomeerd plastisch chirurg vindt die gespecialiseerd is in dit type ingreep en ervaring heeft met het uitvoeren ervan op patiënten met vergelijkbare symptomen.

De meest gebruikte methode voor vaginale aanspanningschirurgie heet pubovaginale sling, waarbij uw chirurg een netmateriaal zal gebruiken om de verzwakte spieren in uw vagina te ondersteunen. Het gaasmateriaal houdt deze spieren op hun plaats terwijl ze genezen en na verloop van tijd aansterken, zodat ze zichzelf weer kunnen ondersteunen zonder hulp van een externe bron zoals een sling.

Voor vrouwen die last hebben van vaginale verslapping na een bevalling of na het ouder worden, kan Vaginal Tightening helpen de vaginale kracht en tonus te herstellen.

Vaginale Verstrakking is een operatie die vrouwen helpt die last hebben van vaginale laxiteit na de bevalling of bij het ouder worden. Vaginale laksheid kan leiden tot urine-incontinentie, verminderd seksueel verlangen en pijn tijdens de geslachtsgemeenschap.

Vaginale Verstrakking is een chirurgische ingreep om de vagina strakker te maken door overtollig weefsel te verwijderen en de spieren rond de vaginale opening aan te spannen. Het doel van Vaginale Verstrakking is om de vaginale tonus en kracht te verbeteren, zodat u uw risico op urine-incontinentie, verminderd seksueel verlangen en pijn tijdens de geslachtsgemeenschap kunt verminderen.

Vaginale vernauwing wordt uitgevoerd onder algehele anesthesie in een poliklinisch chirurgisch centrum of ziekenhuis. De chirurg maakt een incisie langs de binnenkant van uw vagina, verwijdert eventueel extra weefsel en verstevigt de spieren rond de vaginale opening. De incisie wordt gesloten met hechtingen die na verloop van tijd vanzelf oplossen.

Het herstel van de vaginale vernauwing duurt ongeveer een week, maar varieert afhankelijk van individuele omstandigheden zoals leeftijd, algemene gezondheid en activiteitenniveau vóór de operatie. Patiënten wordt geadviseerd gedurende enkele weken na de operatie niets zwaars te tillen en gedurende ten minste zes weken geen geslachtsgemeenschap te hebben in verband met het risico op zwelling of infectie.

Vaginale aanscherping vereist een paar weken genezing, maar kan op lange termijn voordelen bieden.

Vaginaverstrakking chirurgie is de nieuwste trend in vaginale verjonging. Deze procedure wordt gebruikt om de vagina strakker te maken en de vroegere strakheid te herstellen na een bevalling, veroudering of menopauze.

Vaginale vernauwing is een chirurgische behandeling die vrouwen kan helpen hun jeugdige uitstraling terug te krijgen en zich zekerder te voelen over hun lichaam. De procedure maakt gebruik van geavanceerde chirurgische technieken om de vaginaspieren aan te spannen en de elasticiteit van de vagina te verbeteren.

Vaginale verstrakking chirurgie vereist een paar weken van genezing, maar kan bieden op lange termijn voordelen. Vaginale verstrakking chirurgie kan worden gecombineerd met andere procedures, zoals labiaplastiek, hymenoplastiek, G-spot versterking, clitorale unhooding (G-Shot), schaamlipverkleining en andere procedures voor een betere seksuele functie en tevredenheid.

Het belangrijkste doel van deze ingreep is het verstevigen van de bekkenbodemspieren rond uw vagina, wat u helpt beschermen tegen urine-incontinentieproblemen zoals stressincontinentie of aandrangincontinentie (blaaslekken). Het verbetert ook de opwinding tijdens het vrijen door de bloedtoevoer naar de clitoris te vergroten, zodat deze tijdens de seksuele stimulatie vol bloed komt te zitten en u gemakkelijker een orgasme kunt bereiken.

Sommige vrouwen kiezen voor een vaginale aanspannende operatie omdat ze zich na de bevalling onzeker voelen over de grootte of vorm van hun vagina.

Vaginale verstrakking biedt de mogelijkheid om de strakheid, de spiertonus en de kracht te herstellen voor vrouwen met laxiteit.

Het genitale gebied van het lichaam van een vrouw kan laxiteit ontwikkelen na de bevalling, veroudering of in sommige gevallen zelfs door atletische activiteit. Vaginale verslapping wordt veroorzaakt door spierweefsel dat in de loop der tijd is uitgerekt en slap is geworden.

Vaginale aanspanningschirurgie is bedoeld om de strakheid van uw vagina te herstellen door de spieren en weefsels rond uw vagina chirurgisch aan te spannen, waardoor ze sterker en strakker worden.

Vaginale verstrakking chirurgie kan worden uitgevoerd als een poliklinische procedure met minimale downtime, maar het is belangrijk om te begrijpen dat deze procedure zal niet de grootte van uw vagina of het uiterlijk veranderen op enigerlei wijze.

Wat veroorzaakt vaginale laksheid?

Vaginale laksheid wordt veroorzaakt door een verzwakking van de bekkenbodemspieren en het bindweefsel dat de baarmoeder en de blaas ondersteunt. Dit kan het gevolg zijn van:

Bevalling: Vaginale bevalling rekt de bekkenbodemspieren op, dus vrouwen die meerdere bevallingen hebben gehad, hebben meer kans op vaginale laksheid op latere leeftijd.

Veroudering: Naarmate vrouwen ouder worden, verliezen hun bekkenbodemspieren elasticiteit en kracht. Dit maakt hen vatbaarder voor het ontwikkelen van vaginale laxiteit naarmate ze ouder worden.

Keuzes in levensstijl: Activiteiten zoals hardlopen of gewichtheffen kunnen schade veroorzaken aan de bekkenbodemspieren, wat na verloop van tijd kan leiden tot vaginale laxiteit

Vaginale verstrakking kan worden bereikt met chirurgische of niet-chirurgische procedures.

Vaginale verkrapping kan worden bereikt met chirurgische of niet-chirurgische ingrepen.

De meest gebruikelijke methode is chirurgie, waarbij de overtollige huid en het weefsel die de vaginale wanden verslappen, worden verwijderd en de vaginale spieren worden aangepast. De ingreep kan ook worden gebruikt om het perineum (het gebied tussen de vagina en de anus) strakker te maken.

Een vaginale verstrakking wordt een vaginoplastie genoemd en wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Een vaginale verstrakking mag alleen worden uitgevoerd door een plastisch chirurg die gecertificeerd is en ervaring heeft met deze ingrepen.

Bij de meest voorkomende vorm van vaginoplastiek wordt lasertechnologie (lichtenergie) gebruikt om overtollig weefsel aan de binnenkant van uw vagina te verwijderen. Hierdoor worden uw vaginawanden strakker zonder dat dit gevolgen heeft voor een ander deel van uw lichaam. Een laserbehandeling kan ook worden gebruikt om uw perineum (het gebied tussen uw vagina en anus) strakker te maken. Deze procedure wordt laser perineoplastie of laser vaginale verjonging genoemd.

Bij een tweede soort vaginoplastie wordt een incisie aan de buitenkant van de vagina gemaakt om overtollig weefsel aan de binnenkant van de vagina te verwijderen en de spieren rond de vagina en de weefsels ervoor (grote schaamlippen) aan te spannen.

Vaginale aanscherping chirurgie kan worden bereikt als een poliklinische procedure met weinig downtime.

Vaginale verstrakking kan ambulant en met weinig onderbreking worden uitgevoerd. De ingreep wordt onder algehele anesthesie uitgevoerd en duurt ongeveer een uur. De patiënt moet na de operatie ongeveer zes uur in het ziekenhuis blijven en gaat dan naar huis.

Na de operatie kunnen patiënten enige pijn en ongemak in het vaginale gebied ervaren. Deze symptomen zijn meestal mild en verdwijnen binnen ongeveer een week na de operatie. Patiënten mogen gedurende ten minste zes weken na de Vaginaverstrakking operatie geen seksuele activiteiten ontplooien.

Vaginale strakheid is een veel voorkomend probleem dat veel vrouwen treft die kinderen hebben gekregen of in de menopauze zijn geweest of andere hormonale veranderingen in hun lichaam hebben doorgemaakt. Sommige vrouwen hebben ook last van vaginale verslapping als gevolg van veroudering of bevallingsgerelateerde problemen zoals meerlingen, zware baby’s, keizersneden, enz.

De vagina is een gespierd kanaal dat zich uitstrekt van de baarmoeder naar de buitenkant van je lichaam, waar het deel uitmaakt van je buitenste vulva (de zichtbare lippen). Ze bestaat uit drie lagen: een binnenste slijmvlieslaag (mucosa), een middelste spierlaag (myometrium) en een buitenste vezelige laag (perineum). Samen vormen deze lagen wat wij kennen als de vagina.

Vaginale verstrakking kan het seksleven van een vrouw verbeteren door de vagina strakker te laten aanvoelen, waardoor het gevoel en het plezier tijdens de geslachtsgemeenschap kunnen toenemen.

Vaginale verstrakking kan het seksleven van een vrouw verbeteren door de vagina strakker te laten aanvoelen, waardoor de sensatie en het plezier tijdens de geslachtsgemeenschap kunnen toenemen.

Vaginale verstrakking chirurgie, ook bekend als vaginale verjonging, is een procedure die de vaginale spieren en weefsels verstrakt. De vagina kan na verloop van tijd uitrekken als gevolg van een bevalling of veroudering. Dit kan resulteren in verlies van spierspanning, wat kan leiden tot pijn tijdens de geslachtsgemeenschap of zelfs urineverlies bij het lachen of niezen.

Er zijn verschillende chirurgische ingrepen mogelijk om de vagina strakker te maken. De meest voorkomende is een operatie die bekend staat als vaginale verjonging (VR), waarbij een laser wordt gebruikt om de wanden van de vagina strakker te maken met minimale bloedingen en littekens. Andere opties zijn het gebruik van een laser of radiofrequentieapparaat om de spieren van de bekkenbodem aan te spannen.

De meest gebruikelijke ingreep heet colporrhaphy posterior (PCR). Bij deze ingreep maakt de arts een snee aan de achterkant van de vagina om er een dunne sonde, een endoscoop, in te kunnen brengen. Met de endoscoop kan de arts in de vagina kijken en verschillende onderzoeken uitvoeren, zoals er druk op uitoefenen of er met een tang of klem aan trekken.

Een Vaginaverstrakking operatie kan een goede optie voor u zijn als u niet tevreden bent met het uiterlijk of de grootte van uw vagina.

Vaginale vernauwende chirurgie kan een goede optie voor u zijn als u niet tevreden bent met het uiterlijk of de grootte van uw vagina. Vaginale verjonging kan u helpen u zekerder te voelen in uw lichaam en seksleven.

Veel vrouwen voelen zich ontevreden over de grootte en het uiterlijk van hun vagina na de bevalling of de menopauze, wat kan leiden tot een laag gevoel van eigenwaarde en ongemak tijdens de geslachtsgemeenschap. In sommige gevallen wordt dit veroorzaakt door het uitrekken of scheuren van de vaginaspieren tijdens de bevalling, terwijl het in andere gevallen te wijten kan zijn aan leeftijdsgebonden veranderingen zoals droogte en verlies van elasticiteit.

Vaginale verjongingsprocedures kunnen worden uitgevoerd om het vaginakanaal strakker te maken, de grootte van de kleine schaamlippen (binnenste lippen) te verkleinen, prolaps (wanneer organen uit hun normale positie steken) te corrigeren, urine-incontinentie (onvrijwillig urineren) aan te pakken of een rectocele (uitstulping van het rectum in de vagina) te corrigeren.

Welke ingreep wordt uitgevoerd, hangt af van uw individuele behoeften. Sommige patiënten hebben maar één ingreep nodig, terwijl anderen meerdere ingrepen nodig hebben voor een optimaal resultaat.

Wat is Vaginale Verstrakking Chirurgie?

Vaginale aanspanningschirurgie, ook bekend als vaginale verjonging, is een ingreep waarbij de vaginale spieren chirurgisch worden aangespannen, om het seksueel genot voor beide partners te verbeteren. Bij de ingreep worden de banden en pezen die de bekkenbodem ondersteunen, doorgesneden om meer ruimte te creëren voor penetratie tijdens de geslachtsgemeenschap.

De ingreep kan worden uitgevoerd bij vrouwen die geen kinderen hebben gekregen, vrouwen die kinderen hebben gekregen via een keizersnede of vrouwen die vaginaal kinderen hebben gekregen. In sommige gevallen kan de ingreep worden uitgevoerd bij vrouwen die meer dan eens zijn bevallen.

De operatie wordt meestal uitgevoerd door een plastisch chirurg en vereist geen downtime. De patiënte kan onmiddellijk na de operatie haar normale dagelijkse activiteiten hervatten.

Wat zijn de voordelen van Vaginale Verstrakking Chirurgie?

De voordelen van vaginale vernauwende chirurgie zijn talrijk. De meest uitgevoerde procedure is de vaginale verjonging, die vaginale verstrakking en labiaplastie omvat. Het kan u helpen er beter uit te zien en u beter te voelen over uw lichaam.

De volgende zijn enkele voordelen van vaginale verstrakking chirurgie:

Het kan uw gevoel van eigenwaarde verbeteren

U kunt zich zekerder voelen in uw kledingkeuze en seksuele ontmoetingen als u een strakkere vagina heeft. Veel vrouwen vinden dat een strakkere vagina hen comfortabeler maakt met hun lichaam en hun algehele geluk met het leven verhoogt

Het kan je geslachtsdrift verhogen

Veel vrouwen die kinderen hebben gekregen of zijn bevallen, ervaren vaak een toename in smering als gevolg van hormoonveranderingen die optreden naarmate ze ouder worden. Smering is belangrijk voor plezierige seks, maar het kan ook leiden tot pijn tijdens de geslachtsgemeenschap omdat het de penetratie kan bemoeilijken of ongemakkelijk kan maken. Een strakkere vagina kan pijnlijke penetratie tijdens de seks helpen verminderen en seks voor beide partners aangenamer maken

Het kan uw algehele gezondheid verbeteren

Vaginale losheid is niet alleen een kwestie van uiterlijk; het kan ook een negatief effect hebben op je gezondheid. Een losse vagina verhoogt het risico op urineweginfecties en andere infecties, omdat bacteriën uit de anus via de opening aan de basis, de introïtus, in de urinebuis kunnen terechtkomen.

Hoe bereidt u zich voor op een Vaginale Verstrakking-operatie?

Vaginaverstrakking operatie is een cosmetische ingreep om vaginale verslapping als gevolg van bevalling en veroudering te verminderen. De ingreep is bedoeld om de vaginale spieren, die in de loop van de tijd losser kunnen zijn geworden, strakker te maken.

Vaginale aanspanningschirurgie kan ook worden gebruikt als behandeling voor vrouwen die pijn ervaren tijdens het vrijen of urineren als gevolg van een losse vagina.

Voordat u een Vaginal Tightening operatie ondergaat, zorg ervoor dat u volledig op de hoogte bent van de risico’s en voordelen van de procedure.

Hoe kunt u zich voorbereiden op een Vaginale Verstrakking operatie?

1) Neem contact op met uw arts als u vragen of zorgen heeft over de procedure.

2) Zorg ervoor dat u geen allergieën of overgevoeligheden heeft voor de geneesmiddelen die tijdens de operatie worden gebruikt.

3) Stop twee weken voor de operatie met het gebruik van pijnstillers op basis van aspirine (zoals ibuprofen), verkoudheidsmiddelen (zoals Sudafed), ontstekingsremmers (zoals Advil), bloedverdunners (zoals Coumadin), of vitamine E-supplementen. Dit houdt ook in dat u moet stoppen met alle kruidenpreparaten zoals sint-janskruid en ginkgo biloba, omdat deze het bloeden tijdens de operatie kunnen versterken en bepaalde medicijnen die tijdens de operatie worden gebruikt, kunnen verstoren.

4) Rook twee weken voor de operatie niet, omdat roken het bloeden tijdens de operatie kan versterken.

Wat kunnen mensen verwachten van het herstel van Vaginale Verstrakking Chirurgie?

Vaginale Verstrakking Chirurgie, ook bekend als vaginale verjonging, is een procedure die is ontworpen om aan te scherpen en toon het vaginale gebied. De procedure is onlangs toegenomen in populariteit en kan worden uitgevoerd op elke vrouw die geïnteresseerd is in het aanscherpen en tonifiëren van haar vagina. De ingreep is snel en gemakkelijk, en de meeste vrouwen kunnen binnen enkele dagen na de ingreep hun normale activiteiten hervatten.

Wat kunnen mensen verwachten van het herstel van vaginale aanscherping chirurgie?

Het herstelproces voor Vaginale Verstrakking Chirurgie kan verschillend zijn voor elke vrouw die de procedure laat uitvoeren. In het algemeen zijn er weinig complicaties verbonden aan dit type van operatie. Er zijn echter enkele dingen die patiënten in gedachten moeten houden tijdens hun herstelperiode:

Pijn: Patiënten kunnen na de ingreep enige pijn ervaren als gevolg van hechtingen of andere factoren die verband houden met de ingreep zelf. De meeste artsen raden aan om pijnstillers zonder recept te nemen, zoals ibuprofen of acetaminofen, totdat de pijn vanzelf wegtrekt. Sommige artsen kunnen indien nodig sterkere geneesmiddelen op recept voorschrijven; deze geneesmiddelen kunnen echter bijwerkingen veroorzaken zoals maagklachten of slaperigheid, wat een invloed kan hebben op dagelijkse activiteiten zoals autorijden of werken in een baan waar concentratie vereist is.

Wanneer wordt een Vaginaverstrakking operatie uitgevoerd?

Vaginale vernauwende chirurgie is een chirurgische ingreep die de vagina vernauwt. Het wordt uitgevoerd om de grootte en vorm van de vagina te herstellen na een bevalling, menopauze of veroudering.

De vaginale strakheid kan ook worden hersteld met een niet-chirurgische procedure die elektrostimulatietherapie wordt genoemd. Bij deze procedure worden zachte elektrische stroompjes gebruikt om de collageenproductie in het vaginale gebied te stimuleren.

Wanneer wordt een vaginale aanspannende operatie uitgevoerd?

Vaginale verstrakking chirurgie wordt meestal uitgevoerd op vrouwen die kinderen hebben gehad en willen hun lichaam terug te keren naar de pre-geboorte staat. Andere redenen voor deze operatie zijn:

Menopauze: Na de menopauze dalen de oestrogeenniveaus drastisch en veroorzaken veranderingen in uw lichaam die vaginale laksheid kunnen veroorzaken. Het resultaat kan een vermindering van seksuele bevrediging en algemeen comfort zijn bij het deelnemen aan seksuele activiteit of lichaamsbeweging.

Veroudering: Naarmate we ouder worden, vertraagt de productie van collageen in ons lichaam, waardoor onze spieren na verloop van tijd verzwakken en minder elastisch worden. Dit kan het moeilijk maken voor ons lichaam om een gezond evenwicht te bewaren tussen spierweefsel en vetophopingen – vooral rond onze buikstreek, billen en dijen – wat kan leiden tot een verslapte huid die niet meer zo veerkrachtig is als vroeger.

Wie is een goede kandidaat voor vaginale verstrakking chirurgie?

 Vaginale verstrakking chirurgie kan een geweldige optie zijn voor vrouwen die een bevalling hebben meegemaakt, of voor degenen die gewoon hun elasticiteit hebben verloren na verloop van tijd.

De belangrijkste factor om te bepalen of vaginale verstrakking chirurgie geschikt is voor u is uw leeftijd. Vaginale vernauwende chirurgie wordt meestal aanbevolen voor vrouwen na de menopauze en vrouwen die meerdere kinderen hebben gehad. Dit komt omdat de vagina van nature minder elastisch wordt naarmate men ouder wordt en de huid dunner wordt, waardoor het gemakkelijker wordt om uit te rekken tijdens de geslachtsgemeenschap.

Vrouwen die geen kinderen hebben gehad, kunnen ook in aanmerking komen voor een vaginale aanspanningsoperatie als ze vinden dat hun vaginaspieren te los zijn. Dit kan ongemak veroorzaken tijdens het vrijen, maar ook in het dagelijks leven, omdat het kan leiden tot urineverlies bij lachen of niezen, of tot ontlasting bij hoesten of inspanning om de darmen te bewegen.

Veel vrouwen die een vaginale verstrakkingsoperatie ondergaan, doen dit vanwege inspanningsincontinentie. Deze aandoening treedt op wanneer de bekkenbodemspieren te zwak zijn om de druk van de urinestraal op te vangen bij rechtop staan of rondlopen, zonder dat de urine vanzelf in het ondergoed of de broek lekt, zonder dat u daar enige moeite voor hoeft te doen!

Wanneer kunnen patiënten hun normale activiteiten hervatten na een Vaginale Verstrakking-operatie?

De terugkeer naar normale activiteiten is afhankelijk van het herstel van de patiënt. De operatie zelf is minimaal invasief en de hersteltijd is over het algemeen korter dan bij andere soorten vaginale chirurgie. Patiënten worden aangemoedigd om op te staan en rond te lopen zodra ze zich comfortabel voelen, meestal binnen een paar uur na de operatie.

Het is belangrijk op te merken dat alle patiënten verschillende ervaringen zullen hebben met de hersteltijden van de vaginale vernauwende operatie en dat niet alle patiënten sommige van deze bijwerkingen zullen ervaren.

Hier volgen enkele veelgestelde vragen over het herstel van de vaginale vernauwende chirurgie:

Hoe lang duurt het voordat de zwelling en blauwe plekken weg zijn? Zwelling en blauwe plekken kunnen overal duren van drie dagen tot twee weken na de operatie. De meeste patiënten merken binnen een week na hun ingreep een aanzienlijke verbetering.

Wanneer kan ik weer aan het werk? Ten minste twee weken na de ingreep mag u niet zwaar tillen, geen zware oefeningen doen en geen activiteiten ondernemen die pijn veroorzaken. Na een week mag u weer lichte oefeningen doen, zoals wandelen, maar vermijd zware activiteiten tot vier weken na de ingreep.

Waarom laten vrouwen een Vaginal Tightening-operatie uitvoeren?

De vagina is een gespierde buis die de baarmoederhals van een vrouw verbindt met de buitenkant van haar lichaam. Deze buis kan tijdens de bevalling worden opgerekt om plaats te bieden aan een baby en daarna weer zijn normale grootte aannemen. Maar het kan ook veranderen met de leeftijd, zwangerschap en bevalling.

Als vrouwen ouder worden, kunnen ze last krijgen van vaginale laxiteit of ontspanning van het bekken, waardoor hun vagina breder en korter wordt dan voorheen. Dit kan geslachtsgemeenschap pijnlijk maken, evenals andere lichamelijke activiteiten zoals lopen en sporten.

Vaginaverstrakking chirurgie (ook bekend als vaginale verjonging) is een procedure om de vagina na de bevalling of als gevolg van veroudering te vernauwen. De ingreep bestaat uit het operatief verwijderen van overtollig weefsel uit de vagina en het strakker maken van de spieren rondom de vagina.

Waarom laten vrouwen een Vaginale Verstrakking Operatie uitvoeren?

Een verzwakte bekkenbodem kan leiden tot:

Urine-incontinentie (urineverlies)

Vaginale prolaps (een aandoening waarbij een deel van het bekkenorgaan van zijn plaats valt)

Welke vragen moet ik mijn plastisch chirurg stellen over Vaginale Verstrakking Chirurgie?

Vaginale vernauwende chirurgie is een ingreep die de vagina vernauwt, wat pijn en ongemak kan veroorzaken en seksueel genot kan verminderen.

Het doel van Vaginale Verstrakking Chirurgie is om de vagina strakker te laten voelen na de bevalling, veroudering of menopauze.

Vaginale vernauwende chirurgie kan worden uitgevoerd bij vrouwen die kinderen hebben gekregen of in de menopauze zijn geweest. De vaginale spieren en het vaginale weefsel worden strakker gemaakt om de vaginale tonus te verbeteren en de vaginale wanden te verstevigen. De ingreep kan ook worden gebruikt om geboorteafwijkingen zoals rectocoele (verzakking) te corrigeren.

Welke vragen moet ik mijn plastisch chirurg stellen over Vaginale Verstrakking Chirurgie?

Hoe lang zal de operatie duren?

Wat voor soort anesthesie wordt gebruikt tijdens de operatie?

Wat voor soort incisie is er nodig voor deze operatie?

Hoe lang duurt het voor ik van mijn incisie genezen ben?

Wie zal mijn nazorg doen na de operatie?

Zijn er speciale voorzorgsmaatregelen nodig na deze ingreep?

Wat kan ik verwachten tijdens een consultatie voor Vaginale Verstrakking?

Het is heel gebruikelijk voor vrouwen om vaginale verslapping te ervaren na de bevalling. Het kan ook gebeuren bij het ouder worden, bij een bevalling of in de menopauze. De vagina is een spier en als zodanig kan ze na verloop van tijd uitrekken en losser worden.

Als je vaginale verslapping hebt, kan het geslachtsgemeenschap pijnlijk en moeilijk maken, wat vervolgens kan leiden tot seksuele disfunctie. Er zijn veel soorten vaginale verstrakking chirurgie, maar de meest voorkomende heet vaginoplastie of bekkenbodem herstel chirurgie (PFR). Deze procedure verstevigt de spieren rond de vagina om een jeugdiger uitziende vagina te creëren.

Tijdens uw consultatie zal uw arts u waarschijnlijk vragen naar uw medische geschiedenis en eventuele andere aandoeningen die van invloed kunnen zijn op uw vermogen om een vaginoplastie-operatie te ondergaan. Als u bijvoorbeeld diabetes of hoge bloeddruk heeft waarvoor u medicijnen moet innemen, moet u mogelijk stoppen met het innemen van deze medicijnen voordat u wordt geopereerd, zodat ze niet interfereren met de verdovingsmedicijnen die tijdens de ingreep worden gebruikt.

Tijdens uw consult zal uw arts met u bespreken of vaginoplastiek een optie voor u is en welke resultaten ermee kunnen worden bereikt. Daarna zal hij/zij de binnenkant van uw vagina onderzoeken met behulp van een endoscoop (een klein buisvormig instrument) dat verbonden is met een monitor.