Tandextractie


Bezoek Ons

Werktijden
  Contact Ons


  +90 553 314 01 60

  data@dorahospital.nl

  Book appointment


  Orale gezondheid is direct gerelateerd aan de gezondheid van de tanden. Aangezien gezonde tanden de gezondheid van je lichaam betekenen, moeten er gaan stappen missen voor de verzorging van de tanden. Tandenpoetsen moet niet de enigste verzorging zijn. Als de tanden ook geflost worden zal het beschermen van schadelijke voedsel zoal, en raden ad om uit de buurt te blijven van drinken met prik.

  Het is voldoende om op deze details te letten om de tanden langdurig gezond te houden. Maar de meeste mensen in ons land negeren deze stappen en gaan alleen maar naar de tandarts als er een probleem is, en niet voor controle.

  Tandartsen dienen niet alleen om problemen op te lossen, maar ook om problemen te voorkomen. Om deze reden moet u om de 6 maanden naar een controle gaan en moet worden vastgesteld of er een probleem is. Een tandheelkundig probleem dat kan optreden via deze routinecontroles, zal vroeg worden opgespoord en onmiddellijk worden behandeld. Op deze manier zijn onomkeerbare behandelingen zoals het trekken van tanden niet nodig.

  Wanneer er sprake is van een beschadiging (gaatje) in de kies wordt dit vroegtijdig gedetecteerd, dan is het mogelijk om dit te herstellen met een tandheelkundige behandeling zoals een kanaal- of vulbehandeling. Wanneer de tand het niveau bereukt dat niet kan worden bespaard, dan zal een verplichte tandextractie worden uitgevoerg (de tand wordt getrokken).


  • Wanneer wordt er tandextractie uitgevoerd?
  • Hoe wordt tandextractie uitgevoerd?
  • Wat moet na een tandextractie worden overwogen?
  Wanneer wordt er tandextractie uitgevoerd?

  Tandextractie betekent volledige terugtrekking van de tand met de wortel. Er zijn bepaalde omstandigheden waarin deze behandeling wordt uitgevoerd. In deze gevallen is de eerste het rotten van de tand. Als de blauwe plek volledig door de tand wordt opgevangen of als er een breuk is die te groot is om op de tand te worden behandeld, is een tandextractiebehandeling verplicht. Op deze manier wordt de tand getrokken en vervangen door een nieuw implantaat of een brugbehandeling.

  Een ander probleem waarbij tandextractie behandeling verplicht is, is tandvleesproblemen. Gingivale recessieproblemen zorgen ervoor dat de onderste tand gaat slingeren. Als de kauwgom niet reageert op de behandeling, moet de losse tand worden uitgetrokken. Hetzelfde geldt voor begraven tanden. Het zal veel nauwkeuriger zijn als de bestaande tand in de mond volledig is ingebed.

  Deze en andere voorwaarden zijn operaties waarbij tandextractie een noodzaak is. Daarom wordt aanbevolen dat mensen met dergelijke problemen altijd op zoek moeten naar een expert.

  Hoe wordt tandextractie uitgevoerd?

  Hoe tandextractie wordt uitgevoerd, hangt af van de conditie van de tand. Hoewel de normale tanden veel gemakkelijker te trekken zijn, zijn 20 tanden moeilijker te trekken. In dergelijke gevallen kan een wortelkanaal behandeling nodig zijn. Maar eerst wordt er onderzocht of wel een tandextractie nodig is, als de tanden niet te herstellen zijn wordt een tandextractie uitgevoerd.

  De tandarts zal het gaatje onderzoeken en beslissen of hij het zal herstellen met andere behandelingen. als een behandeling zoals een wortelkanaalbehandeling mogelijk is, heeft deze methode de voorkeur. Maar als een tand niet gered kan worden, zal er een tandextractie uitgevoerd worden.

  Wanneer de tand wordt getrokken, dan wordt er gebruik gemaakt van een plaatselijke verdoving. Zodra het gebied verdoofd is zal de tand getrokken worden. Nadat de tandextractie is voltooid, moet een watje op de wond worden gedrukt om het bloeden te stoppen.

  Wat moet na een tandextractie worden overwogen?

  De tandextractie is in korte tijd voltooid, maar het genezingproces duurt iets langer. Om deze reden zijn er bepaalde details waar aandacht aan besteed moet worden. De eerste van deze details is dat het watje op de wond moet blijven, totdat het stopt met bloeden dit kan minstens 20 minuten duren. Dit zal onstekingen voorkomen.

  Bovendien moet er op eten en drinken gelet worden, voedsel wat te heet is moet vermeden worden.

  Neem contact op

  Neem nu contact met ons op

  U kunt ons bereiken via WhatsApp of u kunt ons bezoeken in ons ziekenhuis. U kunt een deel van ons familie zijn door ons te volgen op onze sociale media-accounts.  Whatsapp

  Free call & text 24/7
  +90 549 650 51 02


  Onze Locatie

  Fulya Mah, Yavuz Sk.
  No:7, 34758 Şişli/İstanbul


  Volg Ons

  Onze Activiteit

  Copyright by Dora Hospital 2018. All rights reserved.

  Whatsapp +90 507 178 17 79