Tips om je voor te bereiden op een Mommy Makeover
  • 632
  • 0

Een mommy makeover is een gebruikelijke procedure om de lichamelijke veranderingen te corrigeren die optreden bij vrouwen tijdens de zwangerschap en bevalling. De procedure is bedoeld om het uiterlijk van uw lichaam te verbeteren, het zelfvertrouwen te vergroten en eventuele ongemakken als gevolg van uw veranderende lichaam te verminderen. Voorafgaand aan de ingreep kunt u een gesprek hebben met een plastisch chirurg om te bespreken of u al dan niet een goede kandidaat bent voor een mommy makeover-operatie.

Als het gaat om plastische chirurgie zijn er weinig procedures waar vrouwen enthousiaster over zijn dan de mommy makeover. Deze procedure is ontworpen om niet alleen het uiterlijk van een vrouw te verbeteren, maar ook hoe zij zich voelt.

De mommy makeover kan op verschillende manieren worden uitgevoerd en kan bestaan uit een buikwandcorrectie, borstlift en/of borstvergroting. Elke procedure heeft zijn eigen voordelen en risico’s, dus het is belangrijk dat u uw opties met uw plastisch chirurg bespreekt voordat u een beslissing neemt.

Onderzoek uw opties – U moet al uw opties onderzoeken voordat u een operatie of behandeling ondergaat. U moet weten wat elke procedure inhoudt en hoeveel tijd u nodig heeft om te herstellen. Als u al uw opties hebt onderzocht, praat dan met uw chirurg over wat hij u zou aanraden op basis van zijn ervaring met andere patiënten zoals uzelf.

Eet een gezond dieet.

Als je na de operatie een jeugdig uiterlijk wilt behouden, blijf dan gezond eten, zoals fruit en groenten die antioxidanten bevatten die verouderingsprocessen in je lichaam helpen voorkomen. Zorg er ook voor dat uw dagelijkse voeding voldoende vitaminen en mineralen bevat, zodat deze uw immuunsysteem kunnen helpen versterken en infecties kunnen helpen voorkomen.

Stop met roken.

Roken is een van de grootste redenen waarom vrouwen rimpels en huidverslapping in hun gezicht hebben. Het zorgt er ook voor dat de huid haar elasticiteit verliest en er doffer uitziet dan normaal. Dus als u er weer jong uit wilt zien, stop dan zo vroeg mogelijk met roken. U kunt ook pleisters of nicotinekauwgom gebruiken om u te helpen geleidelijk te stoppen met roken.

Blijf gehydrateerd.

Tijdens uw mommy makeover procedure gaat u onder narcose, dus het is belangrijk dat u gehydrateerd blijft voor en na de operatie. Vermijd zoveel mogelijk cafeïnehoudende dranken zoals koffie en thee. Drink de hele dag door veel water totdat de arts zegt dat u weer mag gaan drinken.

Vermijd alcohol

Hoewel het een goed idee lijkt om een glas wijn te drinken voordat u onder narcose gaat, kan dit tot complicaties leiden. Alcohol verhoogt het bloeden op de operatieplaats en vertraagt de genezing na de operatie. Vermijd zoveel mogelijk het drinken van alcohol voor of na uw operatie.

Kies een ervaren chirurg

Bij het kiezen van een ervaren chirurg voor uw mommy makeover procedure is het belangrijk dat deze jarenlange ervaring heeft met het uitvoeren van cosmetische chirurgie procedures zoals borstvergroting en buikwandcorrecties. Het is ook belangrijk dat zij deze procedures hebben uitgevoerd bij andere patiënten met een vergelijkbaar lichaamstype als dat van u, zodat zij kunnen bepalen welke resultaten zij voor u zullen bereiken op basis van uw lichaamstype.

Bespreek uw doelstellingen met een chirurg

Bespreek je doelen met een chirurg voordat je een mommy makeover ondergaat. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen over welke procedure voor u het meest geschikt is en welke maat het beste bij uw lichaam past. U moet ook weten welke resultaten u van elke procedure kunt verwachten op basis van het door u gewenste resultaat, zodat u niet teleurgesteld raakt als uw verwachtingen niet overeenkomen met de werkelijkheid.

Laat je niet onder druk zetten om een beslissing te nemen

Een van de grootste fouten die vrouwen maken is dat ze overhaast een keuzeoperatie ondergaan, vooral als ze zich onder druk gezet voelen door hun arts of echtgenoot. Neem de tijd en denk na over wat u wilt en nodig hebt bij deze ingreep.

Bespreek al uw medicijnen met uw chirurg.

Als je om wat voor reden dan ook medicijnen gebruikt, vertel dit dan zeker aan je chirurg. Bepaalde medicijnen kunnen de manier waarop je lichaam reageert op anesthesie beïnvloeden. Als u bijvoorbeeld bloedverdunners neemt, moet u daar misschien vóór de operatie mee stoppen. Uw chirurg zal u specifieke instructies geven samen met een lijst van medicijnen die niet mogen worden ingenomen tijdens de operatie.

Stop met het innemen van bloedverdunners.

Als u bloedverdunners gebruikt, stop daar dan ten minste twee weken voor de operatie mee. Bloedverdunners kunnen het risico op bloedingen tijdens de ingreep verhogen en kunnen complicaties zoals infectie of overlijden veroorzaken als u ze niet correct inneemt.

Leer meer over de procedure.

U moet weten wat er precies bij elke stap komt kijken, zodat u kunt beslissen of deze operaties geschikt voor u zijn en of er aanvullende operaties zijn die u kunnen helpen uw doelen te bereiken. Vraag zeker naar de complicaties die bij elke operatie kunnen optreden en naar de hersteltijd, zodat u dienovereenkomstig kunt plannen.

Cafeïne vermijden

Cafeïne kan uw hartslag en bloeddruk verhogen, wat betekent dat het uw risico op complicaties tijdens of na de operatie kan verhogen. U moet ook stoppen met medicijnen die hartproblemen of een hoge bloeddruk kunnen veroorzaken, zoals aspirine en NSAID’s (niet-steroïde ontstekingsremmers). Als u anticonceptiepillen of hormoontherapie gebruikt, is het belangrijk dat u deze tot na de operatie blijft innemen.

Houd uw bloeddruk onder controle

Als u een hoge bloeddruk heeft, is het belangrijk om deze onder controle te krijgen voordat u wordt geopereerd. Een hoge bloeddruk kan het risico op complicaties tijdens en na de operatie vergroten. Bespreek met uw arts welke stappen u kunt nemen om uw bloeddruk te verlagen – zoals veranderingen in uw dieet en lichaamsbeweging – vóór de operatie.

Neem vrij van uw werk

U kunt het beste wachten met werken tot na de operatie. De meeste plastische chirurgen raden patiënten aan om twee weken vrij te nemen, zodat ze beter kunnen herstellen en complicaties kunnen voorkomen.

Zorg ervoor dat je een goede kandidaat bent

Een mommy makeover is een electieve procedure, dus het is belangrijk om te begrijpen dat niet elke vrouw die een mommy makeover wil, een goede kandidaat is voor deze specifieke procedure. De beste manier om te bepalen of u een goede kandidaat bent, is door een plastisch chirurg te raadplegen die gespecialiseerd is in cosmetische chirurgie voor vrouwen.

Bereid je voor op pijn na de operatie.

Je krijgt een algemene verdoving, dus je slaapt tijdens je mommy makeover. Als je wakker wordt, zul je waarschijnlijk wat pijn voelen van de operatie. U kunt ook wat zwelling en blauwe plekken hebben. Uw arts zal u pijnstillers voorschrijven die u ongeveer een week na de operatie naar behoefte kunt gebruiken. U moet niet rijden of machines bedienen totdat uw arts zegt dat het goed is.

Blijf zoveel mogelijk actief voor de operatie.

Actief blijven tijdens uw zwangerschap is goed voor u en uw baby. Laat u echter niet uit vorm raken. Als u lichamelijk actief was voordat u zwanger werd, ga dan na de bevalling door met hetzelfde activiteitenniveau. Als u voor de zwangerschap niet actief was, begin dan langzaam om uzelf niet te blesseren of uw lichaam te veel te belasten.

Zorg ervoor dat uw gezondheid in orde is.

Als u gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt, is het belangrijk dat u dit vooraf aan uw chirurg vertelt. Vergeet niet te vermelden of u onlangs zwanger bent geweest of borstvoeding hebt gegeven en andere relevante informatie.

Zorg voor voldoende slaap

Dit is niet alleen een goed advies vóór een operatie; het is vooral belangrijk na een operatie omdat u tijd nodig hebt om te rusten en te genezen. Slaap is het moment waarop uw lichaam zichzelf geneest, dus zorg ervoor dat u voldoende rust krijgt tussen de afspraken met uw arts na de operatie.

Wees mentaal voorbereid

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze operatie waarschijnlijk uitgebreider is dan elke andere cosmetische ingreep die u eerder heeft ondergaan. Dit betekent dat het langer kan duren en meer hersteltijd vergt dan u gewend bent van andere ingrepen.

Doe onderzoek

Onderzoek doen voordat u onder het mes gaat is essentieel als u er zeker van wilt zijn dat alles soepel verloopt en er geen haperingen zijn. Het is belangrijk dat je alles weet over mommy makeovers voordat je beslissingen neemt over deze procedure.

Ken uw opties voordat u een chirurg kiest.

Er zijn veel verschillende cosmetische procedures beschikbaar, waaronder buikwandcorrecties, liposuctie, borstliften (inclusief augmentatie), borstverkleiningen, borstimplantaten en andere. U hoeft niet te kiezen tussen één soort ingreep; praat met uw chirurg over welk type ingreep het beste bij uw behoeften en doelen past.

Uw huis schoonmaken

Het eerste wat u moet doen is uw huis grondig schoonmaken. Dit helpt eventuele ziektekiemen en bacteriën die op de loer liggen en een infectie kunnen veroorzaken, te verminderen. Het is ook belangrijk dat u alles wat op de vloer of het aanrecht ligt, zoals hondenhaar of stofnesten, verwijdert. Het laatste wat u wilt is dat er vuil of puin in een open wond komt, want dat kan leiden tot een infectie of andere complicaties tijdens het herstel.

Bereid je voor op zwelling na de operatie.

Zwelling is normaal na mommy makeovers. Het begint meestal ongeveer 24 uur na de operatie en duurt ongeveer drie weken. De zwelling is erger bij een borstlift dan bij een buikwandcorrectie omdat er meer weefsel bij de liftprocedure betrokken is. Vraag uw arts of hij of zij u aanbeveelt om voor of na de ingreep ontstekingsremmende medicijnen te nemen om de zwelling en blauwe plekken tot een minimum te beperken.

Weet waar je aan begint

Wees eerlijk tegen jezelf of dit iets is wat je echt wilt. Is het iets dat je meer zelfvertrouwen geeft? Zal het een probleemgebied oplossen? Of misschien is het gewoon iets leuks en anders dat je altijd al hebt willen doen? Hoe dan ook, zorg ervoor dat u precies weet wat er bij een buikwandcorrectie of borstvergroting komt kijken voordat u uw handtekening onder de stippellijn zet!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *