Tips ter voorbereiding op Buccale Vetverwijdering
  • 719
  • 0

Buccale vetverwijdering is een cosmetische procedure waarbij kleine hoeveelheden vet aan de binnenkant van de wang worden verwijderd. Het wordt ook wel “wangverkleining” genoemd.

Wangvet verwijderen wordt gedaan om de omvang van uw wangen te verminderen, waardoor ze kleiner en meer gedefinieerd worden. Het wordt meestal gedaan bij jongere mensen die zich willen ontdoen van babyvet of overtollig vlees rond hun wangen.

Wang Verkleining kan ook worden uitgevoerd bij oudere patiënten die door ouderdom of gewichtsverlies volume in hun wangen hebben verloren.

Buccale vetverwijdering is een minimaal invasieve procedure die het uiterlijk van het gezicht, de hals en de kin kan verbeteren. Het is vergelijkbaar met liposuctie, maar in plaats van ongewenst vet te verwijderen met een naald, gebruikt de chirurg een klein handapparaat om het vet weg te zuigen.

De procedure is snel, veilig en effectief. Het kan ook worden uitgevoerd als een poliklinische procedure in ons kantoor of ambulant chirurgisch centrum.

Eet een gezond dieet.

De eerste stap is om gezond te eten. Het doel is om de hoeveelheid vet in uw wangen en hals te verminderen. U moet voedingsmiddelen met veel vet, suiker en calorieën vermijden. Je moet ook het drinken van alcohol vermijden omdat het je kansen op het ontwikkelen van cellulitis in dat gebied kan vergroten.

Stoppen met roken.

Als u rookt, is het essentieel dat u vóór de procedure stopt. Roken kan complicaties veroorzaken zoals infectie en zwelling, wat uw gezondheid in gevaar kan brengen.

Blijf gehydrateerd.

Drink de dag voor de operatie veel water, zodat u op de dag van de operatie een lege blaas hebt. Na de operatie kunt u een branderig of stekend gevoel hebben bij het plassen, dus probeer cafeïne en alcohol te vermijden in de dagen voor en na de operatie.

Vermijd alcohol

Alcohol veroorzaakt uitdroging en bemoeilijkt een goede genezing van uw lichaam na de operatie. Als u ervoor kiest om alcohol te drinken na een buccale vetverwijdering, zorg er dan voor dat u er veel water bij drinkt en eet voor en na de operatie een eiwitrijk dieet.

Kies een ervaren chirurg

Zoals bij elke cosmetische ingreep is het belangrijk een gekwalificeerde en ervaren chirurg te kiezen die veel van dit soort ingrepen heeft uitgevoerd. Het is ook belangrijk om te weten welk type verdoving zal worden gebruikt en hoe lang de herstelperiode zal zijn.

Bespreek uw doelen met een chirurg

Bespreek met uw arts, voordat u een operatie plant, wat voor soort resultaat u zoekt en hoeveel tijd u heeft om dat te bereiken. Dit zal hem helpen bepalen welk type ingreep het beste voor u is.

Laat u niet onder druk zetten om een beslissing te nemen

Als u buccale vetverwijdering overweegt, neem dan de tijd om de procedure te onderzoeken voordat u een beslissing neemt. Er zijn veel factoren die bijdragen aan een succesvolle buikvet verwijdering, waaronder de grootte van het probleemgebied en uw algehele gezondheid. Het is belangrijk dat u vertrouwen heeft in het vermogen van uw chirurg om de procedure succesvol uit te voeren en ervoor te zorgen dat uw gezondheid tijdens of na de operatie geen gevaar loopt.

Bespreek al uw medicijnen met uw chirurg.

Omdat buccale vetverwijdering onder plaatselijke verdoving gebeurt, moet u ten minste twee weken voor de operatie stoppen met het innemen van bloedverdunners of medicijnen op basis van aspirine. Mogelijk moet u ook enkele dagen voor de operatie stoppen met het innemen van antihistaminica en maagzuurremmers. Als u regelmatig andere medicijnen gebruikt, bespreek deze dan ook vóór de operatie met uw chirurg.

Stop met het innemen van bloedverdunners.

Stop drie weken voor uw afspraak met bloedverdunners zoals aspirine, ibuprofen (Advil) of andere medicijnen. Deze medicijnen verhogen het bloedverlies tijdens de operatie en maken blauwe plekken waarschijnlijker. Als u een antistollingsmiddel (bloedverdunner) nodig hebt vanwege een hartziekte of een andere medische aandoening, bespreek dan met uw arts hoe lang voor de operatie u hiermee moet stoppen, zodat u na de operatie geen bloedingsproblemen krijgt.

Informatie over de procedure.

De tandarts of chirurg die een buccale vetverwijdering uitvoert, zal uitleggen hoe het werkt, welke incisie wordt gebruikt en hoe lang het herstel duurt. Hij of zij zal ook mogelijke complicaties en eventuele risico’s van de operatie bespreken.

Uw huis voorbereiden

Bereid eerst en vooral uw huis voor. U moet een goede voorraad bevroren voedsel hebben, omdat de ingreep uw mond gedurende enkele uren zal verdoven. U moet ook warme of koude dranken, alcohol, gekruid voedsel en hard kauwen vermijden gedurende minstens twee dagen na de ingreep. (Kunstgebitten zijn geen goed idee.)

Cafeïne vermijden

Cafeïne verhoogt uw bloeddruk en maakt het moeilijker voor uw lichaam om vitamine B12 op te nemen. Als u blauwe plekken of zwellingen tijdens uw behandeling wilt voorkomen, stop dan ten minste twee weken voor het begin van de behandeling met het drinken van koffie, thee of frisdrank.

Krijg uw bloeddruk onder controle

Als u een hoge bloeddruk heeft, is het belangrijk dat u medicijnen gebruikt om deze onder controle te houden. Uw chirurg zal deze informatie willen weten voordat hij tijdens de operatie aan uw mondgebied gaat werken.

Neem vrij van uw werk

Misschien kunt u de volgende dag al weer aan het werk, maar u moet na de ingreep minstens één dag vrij nemen. Vermijd zware inspanning gedurende twee weken na de ingreep. Vermijd alcohol, aspirine en niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAID’s), waaronder ibuprofen (Motrin) of naproxen (Aleve), gedurende twee weken voor en na de ingreep. Overleg met uw arts welke medicijnen voor u veilig zijn gedurende deze periode.

Zorg ervoor dat u een goede kandidaat bent

Buccale vetverwijdering is alleen effectief bij mensen die wat overtollig vet in dit gebied hebben, maar niet te veel. Als je ondergewicht hebt, zal het je helemaal niet helpen. Als je overgewicht hebt, is het misschien niet genoeg om je de resultaten te geven die je zoekt. U moet met uw arts bespreken of buccale vetverwijdering geschikt is voor uw situatie.

Bereid je voor op pijn na de operatie.

Pijn is een veelvoorkomende zorg als je een buccale vetverwijdering overweegt. Het goede nieuws is dat het niet zo erg is als veel mensen denken. In feite voelen de meeste mensen helemaal geen pijn tijdens de ingreep zelf. Wel kunt u na de ingreep enig licht ongemak ervaren in uw wangen en lippen door zwelling of blauwe plekken. Dit zou binnen enkele dagen na de ingreep zelf moeten verdwijnen.

Blijf zoveel mogelijk actief voor de operatie.

Als u regelmatig beweegt, herstelt uw lichaam sneller na de operatie. Het maakt het ook gemakkelijker voor u om de instructies na de operatie op te volgen en complicaties zoals diepe veneuze trombose (DVT) of bloedstolsels te voorkomen.

Zorg ervoor dat uw gezondheid in orde is.

Voordat u een cosmetische ingreep ondergaat, moet u zich afvragen of deze veilig voor u is en of er risico’s verbonden zijn aan de ingreep zelf of aan het herstel erna. Als u zich zorgen maakt over uw lichamelijke gezondheid of over de vraag of u een goede kandidaat bent voor deze procedure, praat dan eerst met uw arts. Hij kan u helpen beslissen of deze operatie geschikt is voor u of dat er andere opties zijn die beter aan uw behoeften voldoen.

Slaap voldoende

Voldoende slaap is ook belangrijk bij de voorbereiding op een buccale vet verwijderingsoperatie, omdat u zich dan overdag uitgeruster voelt en meer energie hebt tijdens de training. Het wordt aanbevolen dat volwassenen ten minste zeven uur slaap per nacht krijgen, maar sommige mensen kunnen meer of minder nodig hebben, afhankelijk van hun individuele behoeften en omstandigheden (bijvoorbeeld werkende moeders met jonge kinderen).

Regelmatig bewegen

Lichaamsbeweging is een andere belangrijke factor bij de voorbereiding op een buccale vet verwijderingsoperatie. Lichaamsbeweging helpt u gewicht te verliezen en het op lange termijn te behouden. Het verbetert ook uw algemene gezondheid en vermindert stressniveaus, wat gunstig kan zijn als u deze procedure overweegt vanwege een emotionele kwestie of een traumatische gebeurtenis in uw leven.

Overweeg opties voor pijnbestrijding.

Buccale vetverwijdering is een relatief eenvoudige procedure, maar er zijn wel incisies en hechtingen nodig. Na de operatie zult u enig ongemak ervaren, evenals zwelling en blauwe plekken op uw wangen. Sommige patiënten ervaren ook pijn in hun mond of kaak vanwege de gevoelige zenuwen in dat gebied. Om het ongemak te verlichten kunt u vóór de operatie pijnstillers zoals acetaminophen (Tylenol) of ibuprofen (Advil) innemen en uw chirurg vragen of u tijdens het herstel pijnstillers op recept kunt krijgen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *